Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

teza byla sa duzi bo wpierdalaja sterydy

jesli ktos dba dodatkowo o dobrze widoczny kaloryfer to imo lubi spedzac czas na silownie i pilowac swoje cialo dlatego o tym wspomnialem , wniosek jesli lubisz pilowac swoje cialo ,masz do tego predyspozycje , masz kasy jak lodu i stac cie na najlepsze naturalne ciagi to nie musisz pakowac w siebie sterydow bo po co przyspieszac cos co i tak szybko osiagniesz , zle sie wyrazilem piszac wygladaliby inaczej po sterydach - wade w sumie ma kwadratowa szczene lol mam na mysli ze w ich przypadku nie mialoby to wiekszego sensu

kolego tegotamtego nie przypominam sobie abym ostatnio pierdolil jakas Glupote:)

moze zbyt ogolnie to napisalem : dobrze dobrany trening w zaleznosci czy chcesz byc wielki czy wyrzezbiony t, pompowanie woda miesni to tez chyba norma w pl , proba przerobienia tluszczu w miesnie tez ,utrzymanie wynikow tez, przyjmowane kilka razy dziennie bialko chyba tez , laczenie kreatyny i hmb tez chyba kilka osob stosuje

dobrze dobrany trening w zaleznosci czy chcesz byc wielki czy wyrzezbiony t, pompowanie woda miesni to tez chyba norma w pl , proba przerobienia tluszczu w miesnie tez ,utrzymanie wynikow tez, przyjmowane kilka razy dziennie bialko chyba tez , laczenie kreatyny i hmb tez chyba kilka osob stosuje

dziekuje za rozmowe :)

Odpoczynek w trakcie offseasonu. Nikt nie robi masy gdy jest pełny sezon...

Nie mogę podać Ci konkretnych nazw firm i nazw suplementów, bo od dawna w tym nie siedzę, ale wszystkie nowości jakie wchodzą na rynek czy to Fitness Authority, Pantera, PVL, 6stars czy inne są o wiele mocniejsze niż po roku na rynku. Wtedy składniki są czyste. PH to tak na prawde syf który niszczy organy, bardziej niż sterydy (sterydy w normalnych dawkach nie niszczą aż tak, deca np odbudowuje stawy na jakiś czas). 80% budowania masy to diety. Spalił mi się komputer i piszę z laptopa, ale miałem tam linki do badań lekarskich i tez z dowodami na to, że wystarczy WPC, mono i dobra dieta by nieźle się zbudować.

Napisałem, że prawie jak sterydy, ale żaden sumplement nie jest na bazie testosteronu a 99% sterydów to pochodne testosteronu.

Edit: sam trenuję i mi wystarczy BCAA, aby nie mieć zakwasów czy być wyniszczony. Dobry trening trwa 45-60 min. Tyle powinno się robić masę.

Po sterydach widać szybkie spadki, a Howard ma bary jak kule armatnie już od 5 sezonów, to samo budowa lebrona. To co jest budowane na samych sterydach jest na chwilę. Bez diety to można nawet taczke mety żreć i tylko umrzeć. Każdy SAA potrzebuję dużo bialka aby funkcjonować. I prędzej czy później wychodzi, kto bierze długo sterydy a kto nie.

Zresztą jak zarabia się po 10mln to kto bierze zwykłe SAA? Oni walą jak już to HGH, 3 cykle po 4-6 tygodni i mają 10kg czystego mięśnia...Za 10 tysięcy dolców coś takiego zrobią na najwyższej jakości towarze.

Edytowane przez Ugoda

w czasie offseason tak, ale nie wmówisz mi ze niedospane noce, meldowanie sie o 4 rano w hotelu po locie z Toronto do Orlando na mecz, który grasz dzien po dniu sprzyja utrzymaniu formy i odpowiedniego ładowania organizmu poprzez wypoczynek w trakcie sezonu

i to wszytko bez wspomagania sie, no bo przeciez zrobili zapasy energii.

A co to jest akumulator ze trzyma prad od marca do pierwszych powaznych mrozów nastepnej zimy?

tak ogolnie co rzucilo mi sie w oczy...

miesnie to woda

nie da sie przerobic tluszczu (!) w miesnie

trening to nie wszystko, jesli chcesz byc duzy to dodatni bilans energetyczny, jesli sie rzezbisz to ujemny (ale dobrze jesc/brac cos zeby ograniczyc katabolizm)

bialko czy gainery to zarcie w proszku, stosuje sie w razie niedoboru. poza tym nadmiar bialka i tak wydalisz wiec nie warto ladowac go w nieskonczonosc

hmb to gowno i wiele badan udowodnilo ze nie dziala

kreatyna to nie jest cudowny srodek jak mysla niektorzy (niecwiczacy), mimo ze na poczatku przyspiesza przyrost sily w razie zastoju i masy (ale i tak zawsze sa jakies spadki. mniejsze lub wieksze)

jest tez cos takiego jak ograniczenia genetyczne i zebys nie wiem jak chcial to powyzej pewnych obwodow czy masy miesniowej (przy niskim bf) nie skoczysz chodzbys nie wiem jaka mial diete i trening. po pewnym czasie kazde 2,5 kilo na klate, kilogramy masy czy 1cm w lapie to sukces. wiec nie mow ze mozna do takiego wygladu dojsc bez przyspieszania sterydami

chyba nie wiesz jak wygladaja ludzie po roku intensywnych treningow (czyli tacy ktorzy wczesniej wogole lub prawie nie cwiczyli), a juz bajek ze ktos po roku wygladal jak Wade na krecie hmb i bialku to prosze nie opowiadaj tutaj.

poza tym to nie jest odpowieni temat do tego typu dyskusji, a jesli jestes ciekawy jakis spraw czy chcesz zaczac cwiczyc powazniej (wiecej niz 2 miesiace przed wakacjami?) to zajrzyj na sfd czy kfd tam chlopaki pomoga ci we wszystkim i odpowiedza na wszystkie watpliwosci

Ugoda, nie opowiadaj mi o wielkich spadkach po SAA bo takie to moga miec goscie ktorzy dorwali towar i wala bez ladu i skladu. u Howarda jest to ubite swietnej jakosci mieso zbudowane pod okiem specjalistow, ktore nie spadnie od tak. wystarczy spojrzec jak teraz wyglada Malone, ktory naewno nadal troche trenuje ale nie tak intensywnie jak jeszcze niedawno

do tego dochodzi spadek miesni z wiekiem. myslisz ze Fisher jest naturalny?

post-4707-13821811248681_thumb.jpg

Ale to wiesz, że ja napisałem o budowaniu masy i ogólnie tego off-topic'u ze sterydami?

Bo coś wydaje mi się, że Ty teraz poruszasz temat wydolności, czyż nie?

Edit: @Matek Napisałem o braniu SAA bez diety. Bez dobrej diety, podejdziesz nieźle wodą na jakiś czas a potem szybko to zejdzie. Można na samych sterydach zrobić +10kg wagi, ale gdy się odstawi to nagle zostaje tylko +2kg.

A co do Fisha - z pamięci pisze - on ma 35-36 lat (popraw mnie jak więcej/mniej) czyli mozna powiedzieć, że 15-20 lat stażu może mieć. Jeżeli w takim czasie, naturalnie nie zrobi się takich postępów to jest się zerem.

Tutaj zamieszczam Doriana Yatesa przed i po sterydach - jego budowa jest typowo kulturystyczna gdyż on raczej nie gra po 82 mecze w sezonie:

http://www.rippedworkouts.net/dorian-yates-before-and-after-steroids/

na dodatek jest biały, a wiadomo, że genetyka czarnego czy żółtego jest o wiele lepsza, nawet fakt, że wyskok białego<<<<wyskok czarnego jest udowodniony, bo w ich mięśniach jest więcej włókiem, ale też z kolei biali lepiej pływają ;)

Edytowane przez Ugoda

Naturalnie zbudowany mięsień jest o wiele bardziej wytrzymały niż ten z chemią. Znam gościa ode mnie z siłowni, 60 lat. 45 lat stażu. Powiedział, że brał w wieku 30 lat i może to być prawda, bo wtedy trafił do szpitala z sercem, potem odstawił i do dzisiaj ćwiczy to budowe ma diabelską, a przykładowo na ławeczce robi sobie serie na klate ze 150kg - 45 lat stażu*

Edit: Zresztą to jak sobie to wyobrażasz? Że oni to głodówki robią czy jak? Przecież on używa mięśni podczas gry, a do tego musi żreć. Skoro ja mogę wziąć do szkoły pierś kurczaka z ryżem i serek wiejski to milioner nie może dziennie zjeść warościowych 4000 kalorii? To ja nie kupuje Twojej tezy.

Ciekawe, że 20-30 letni wysportowani murzyni, pracujący de facto 2 godziny w tygodniu i mający 4-5 miesięczne wakacje muszą się szprycować jakimiś specyfikami a 45 letni górnik zapieprza 40 godzin w tygodniu pod ziemią jadąc na schabowym z surówką i ziemniakami. ;]

myslalem ze chodzi ci generalnie o cos innego a ty lapiesz mnie poprstu za slowa lol

miesnie to nie woda ale miesnie po kreatynie to miesnie powiekszone poprzez zwiekszona ilosc w tychze wody to chyba jasne???

nie da sie przerobic tluszczu w miesnie - mialem na mysli , chudy kolezka ma problemy z masa zaczyna zrec makarony i inne podobne , chodzi na silownie , stara sie budowac mase , przepraszam nie wiem jak ten proces sie nazywa

bialko w sensie overall (w kurczaku np , czy w czyms lepszym) , bialko w zbyt duzej ilosci nie jest przyswajane tylko wydalane dlatego jasno wczesniej napisalem ze powinno byc podawane w okreslonych odstepach czasu aby organizm je przyswoij

kreatyna + hmb - duzo osob to stosuje i ma efekty nie wiem moze placebo effect

ja nie musze ci opowiadac bajek , napisalem jasno czlowiek wysportowany , majacy predyspozycje genetyczne jest w stanie zrobic wszystko ze swoim cialem w bardzo szybkim czasie - nie masz predyspozycji chodzisz na silownie i sie gapisz w lustro i nic sie nie zmienia lol to sa osoby ktore widzilem naocznie , przyklad z zycia w 100% prawdziwy (bardzo dobry znajomy) szybka akcja :

najpierw poltorej miesiace extremalnych pompek - na 3 taboretach , taboret pod nogami zdecydowanie wyzej , 14 -15 serii najczesciej codziennie , czasami co drugi dzien , na roznych rozstawach, , wznoszenie na taboretach na tryceps

po 5 tygodniach silownia caly czas odwrocona piramida -od najwiekszego ciezaru, po 5 tygodniach silowni serie zaczynal od 100kg konczyl na ok 85, akcja z silownia zakonczyla sie po ok 12 tygodniach (powrot do pl) i koniec zajawki , na koniec zaczynal serie od 108 konczyl na 100, to co robil to byl anty trening (odwrocona piramida i typowy zestaw plazowicza lol - biceps , tryceps ,klata 7 dni w tygodniu) koles przez ten czas zbudowal sie bardzo i sila mu szla caly czas , na stolowce staral sie zrec kurczaka caly czas oczywiscie zadnych suplementow ,dodatkowo caly czas alko i thc , czary mary , nastepna bajka ???? nie jebana genetyka , masz predyspozycje i formujesz swoje cialo jak z plasteliny, waga tego kolegi okolo 76kg

co to znaczy chemia??? skoro wszyscy zawodnicy grajcy wiecej minut sa podobnie obiciazani uwazasz ze wszyscy oni sie wspomagaja chemia???

.edit.

wiem jak wyglada gosc po 1-2 letnim intensywnym treningu po jakis tanich ogolnie dostepnych suplementach typu kreatyna , hmb , + bialko , przy sumiennym treningu odpowiedniej diecie bez problemu mozna stac sie wadem czy jamesem oczywiscie w odpowiednich proporcjach, znam osoby generalnie usportowine dobrze zbudowane , majace predyspozycje do sportow silowych ktore po roku stawaly sie wadeami bez zadnych sterydow

Ogarniasz, że nie idzie o to, że się tak zbudowali, chociaż o to też, ale w głownej mierze, to jak się regenerują ich organizmy między meczami, treningami? Ja tam się nie znam, ale to co pisze matek wydaje się być logiczne. Jak na moje przykoksić tak jak Wade czy LeBron, przy obecnej technologi, ich trenerach, dietach i c*** wie czym jeszcze nie jest pewnie wielką sztuką, biorąc pod uwagę fakt, że od dziecka są przyzwyczajeni do jakiś reżimów treningowych i podporządkowanie się tym reżimom nie sprawia im większego kłopotu. Rzecz idzie o to, w jaki sposób zapierdalają od listopada do czerwca, grając dzień po dniu, mało śpiąc, grając na zajebistej intensywności, nie łapiąc przy tym jakiś przeciążeniowych urazów, oraz nie notując bardzo dużych skoków formy, grając przy tym im dalej w sezon tym bardziej intensywnie.