Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Defensywa Bulls na początku tego sezonu jest na wyższym poziomie niz na początku zeszłego RS, ba nawet w połowie

I tak, obronę Bulls nazywam elitarna w tym sezonie, bo zdaje się nie ma w tej chwili lepszego zespołu, nie all time elitarną (a o tę Ci chodziło?), ale elita tego sezonu

nie wiedziałem że są na wyższym poziomie, tzn nie zauważyłem tego ale skoro tak mówisz

elitarna obrona to tak jak mówisz all time albo najlepsza w sezonie

chodzi ci o to ze obrona bulls jest tak strasznie dobra ze wplywa na psychile zawodnikow ??? np. taki mcroberts nie trafia w koncowce 2 ft , podobnie przestraszyl sie chyna pau gasol bo tez nie trafil pod koniec 2ft , a bynum to juz w zeszlym sezonie spojrzal w schedule i pomyslal - musze kogos zabic, chyba bare bo taki maly , byle tylko nie grac przciw tym strasznym bykom bo oni niszcza umysly.

daruj sobie historyjki bo Ci nie wychodzą

Nie, nie twierdze, ze D Bulls jest tak zajebista że przeciwnicy łamia sobie nogi byle tylko nie grać, twierdze, jedynie że jest obecnie najlepsza w NBA, a że ogólny poziom D w NBa obniża sie juz od jakiegoś czasu to inna sprawa

Nie wpływa na zawodników, tym bardziej nie wytykaj tych nietrafionych FT, bo jakbys czytał temat Bulls wiedziałbys, że niedawno sam o tym wspominałem, nie w tym rzecz, ale w tych uwielbianych przez wszystkich statystykach Bulls podobno wypadają najlepiej, przynajmniej tak mówią, wymuszają najwięcej niecelnych rzutów, w praktycznie kazdym meczu wygrywaja deske i ostatnio zdaję się ograniczali przeciwników do zdobyczy ponizej 90 chyba pts/game

D Bulls teraz, nawet bez przygotowania jest lepsza z kilku powodów. Zespół się zgrał, każdy wie lepiej co jak i gdzie, nie było kluczowych zmian stąd też podział ról sie nie zmienił od 12m-cy,

kilku graczy weszło na wyzszy poziom swoich umiejętnosci w D, tak Deng, Brewer jak i Rose i przede wszystkim Asik

Wciąz nie jest to zespół który zabija obrona swoich rywali, ale sa tego najbliżej w całej NBA i temu trudno zaprzeczyc

doskonale zdaje sobie sprawe jaka jest/ jak dziala defensywa bulls

moja historyjka jaka by niebyla opiera sie na faktach

fakt nr1 mcroberts nie trafia w krytycznym czasie 2 ft

fakt nr 2 pau gasol to samo

fakt nr 3 brak bynuma i przesuniecie pau na c , chyba zdajesz sobie sprawe jakie problemy ma noach gdy sie spotyka z true c,

natomiast ty dopusciles sie jawnej manipulacji piszac:

• Zresztą- juz za chwilę są magic za 2 tyg NYK zagraja z Bulls a wtedy sobie popatrzysz co defensywa robi z atakiem

Poza tym przedsmak mieliście z LAL

sugerujesz jakoby bulls wygrali z la dzieki obronie natomiast wygrali dzieki zbiegowi faktow nr 1,2,3 ktore podalem powyzej . end of ot

karpik bardzo łatwo to wyjaśnić

Zmiany przepisów mające na celu uatrakcyjnienie gry...

Wynikające z tego ograniczenia dla defensorów na obwodzie

choćby to

beatko ja nie sugeruję, że Bulls wygrali z LAl, przedsmak (cytowany fragment) odnosił się do tego jak NYK przegrali z Lakers a nie Bulls z nimi wygrali...

Ale wracając do twojego wywodu to poczytaj sobie choćby opinie userów po meczu LAl-Chi i zobacz co tam pisano o obronie Chicago w całym meczu, która niewątpliwie doprowadziła do wyrównanej końcówki, która wymusiła stratę LAl przy wznowieniu i która świetnie powstrzymała KB w ostatniej akcji.

Owszem nietrafione FT to plus dla Bulls, ale to nie one wygrały Bykom ten mecz, napewno pomogły

A swoja droga to sorry czy to wina graczy Bulls że w kilku kolejnych meczach przeciwnik nie potrafi w najprostszej sytuacji trafić do kosza?

Edytowane przez josephnba

josephnba

czy moglibyście przenieść się ze swoimi przemyśleniami dotyczącymi Bulls do tematu o Bykach? Wchodzę sobie do tego topiku, a tu znów o Bulls:topsy_turvy:

i jak można naskrob coś jeszcze o tym obniżającym sie poziomie Wadea, bo jakoś nie dostrzegłem tego - a śledzę jego gre od 2003r.

a co do tych zmian przepisów ograniczających defensywę, to pełna zgoda, tyle że nie rozumiem dlaczego przy Wade o tym piszesz, jak dotyczy to całej ligi.

Heat rzucili tej najlepszej defensywie 113pkt.

LeBron świetnie wygląda jako samodzielny lider. Kolejna durna statystyka - bez Wadea są 5-0, a z nim 5-4.

Joel Anthony lepiej łapie piłkę, co widać po jego nieco wyższej średniej w punktach i zbiórkach.

Battier coraz lepiej sie rozumie z kolegami. Pod nieobecność Wadea, a wcześniej Millera przydaje się głębia składu na obwodzie.

Miller miał świetne wejście ze swoimi 6/6 w 2poł. meczu ze Spurs. Od razu po debiucie w tym meczu w walce o zbiórkę ofensywna bałem się, że sie znów połamał, ale pokuśtykał do końca akcji, a w drugiej połowie przybił Spurs gwóźdź do trumny w tym meczu. Obrona Battiera na Kobem tez była kapitalna, do tego zaczął trafiać swoje trójki z rogu na luku. Chalmers który gra swój najlepszy sezon od tego debiutanckiego, jest najpewniejszą opcją obwodową Heat, a Cole nadal jest energizerem z ławki i tak powinno dalej to wyglądać.

Wadea nie ma co exploatować. Niech podkuruje stopę, kostkę i udo.

No i mamy come back sezonu o czym nikt nie pisze - Eddy Curry schudł, trenował i wrócił do gry, debiutując przeciwko Lakers. W obronie widać było ile go jeszcze pracy czeka, zanim zacznie łapać o co sie kolegom rozchodzi, ale w ataku juz po jednym meczu jest naszym najlepszym centrem. sezon długi, więc mozna go stopniowo wprowadzać do gry. Te 10-15min. powinno byc jak znalazł dla niego.

Alonzo jeśli łudzisz się ze Edek zakuma cokolwiek z defensywy to Cie muszę rozczarować, bo oglądałęm tę kupe tłuszczu w Bulls przez kilka lat, potem z wielką przyjemnoscią ogladałęm te samą kupe w NYK i uwierz mi- on nic w D nie wniesie do gry ani dziś ani za 3 miesiące

W ataku, zwłaszcza jak zrzucił te kilkadziesiąt kg będzie bardzo przydatny, na tyle na ile da mu się czas i na ile jego kondycja pozwoli. Nie wiem jak teraz, ale w swoim najlepszym sezonie pierwsze kwarty często miał genialne, potem czym mecz trwał dłuzej tym Edek bardziej puchł, on niestety tak miał, ze szybko odpadał kondycyjnie

A wtedy był mniej więcej podobnie odchudzony jak jest teraz