Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Spo dostał przedłużenie umowy :D

"Erik's contract has been extended," Riley said . "We have one of the great young coaches in the league that's an absolute member of this family and has been for a long time, so we want him to become a Hall of Famer. So, that's been taken care of."

And that was it. No details on how long of an extension or whether the Heat finally have pushed Spoelstra's salary out of the lower tier among NBA coaches.

"It's been in the works for a while," Riley said. "I'm not going to discuss the terms."

"Everybody, we've been around each other for a long time, it's really a family."

Riley announcement just nine days before the Dec. 25 regular-season opener against the Dallas Mavericks was so impromptu that Spoelstra, 41, was not even available for comment, with the Heat given Friday off from practice, although many players worked out, anyway.

"The reason we did it is we wanted to extend him and keep him in the family and not have somebody come and steal him away from us."

"Me and Erik, our relationship will continue to grow," James said earlier this week. "It's much better today than it was the first day of practice last year. We didn't know each other at all. We were still learning each other. We'd seen each other from a distance. I'd seen him coach from the sideline . . . he'd seen me play while he was coaching from the sideline.

"I think he's so much more comfortable in his own skin now," Riley said. "Contrary to what people might think, I am not a helicopter flying over the top of him all the time. I give him tremendous freedom and space because I trust the fact that he's in there working every day."

Riley said falling in the Finals could ultimately make Spoelstra a better coach.

"Being in the Finals," Riley said, "and going down to the game that meant the difference in your season and going through that and that pain will help him."

Spo jest przedłużeniem mysli szkoleniowej Rilesa, co dla osób sledzacych to co dzieje sie w Miami jest oczywistą oczywistością. Decyzja której należało sie spodziewać. Wiele osób krytykuje Spo, ale jakoś nigdy nie przeczytałem o lepszej propozycji na coacha biorąc pod uwagę fakt, że Riles juz nie wróci na to stanowisko.

Największa presja - czyli tamten sezon już za Heat. Lockout, telenowele z udziałem Paula i Howarda trochę odwrócili uwagę od Heat za co można im tylko dziękować. :wink:

Szkoda, że nie udało się przechwycić Billupsa, ale mam nadzieję, że Barona Heat sobie odpuszczą, bo nie specjalnie mi on pasuje do tej drużyny. Riley mówi o tym, że są jeszcze w rosterze 1-2 miejsca na weteranów na jedynce i piątce, ale nic na siłę. Wyglada na to, że Anthony może grac po 25-30min, może po kilka minut w rotacji dostanie Sexy Dexy, a Edek ma niegwarantowany kontakt i możliwe, że ostatnią szanse na powrót do wielkiej koszykówki.

Faktycznie dobrze sie zaprezentował młody Cole, bardzo chwalony przez wszystkich. Wyglada na gracza o mentalności kreatora gry, a właśnie kogoś takiego Heat szukają. Obaczymy jak mu pójdzie w niedziele przeciwko Jameerowi Nelsonowi.

Wyglada na to, że Anthony może grac po 25-30min,

Powinni spróbować grać trochę Battiierem na 4, myślę, że dałby radę większości PFom zwłaszcza że ma 6' 9.5".

Na 5 Bosh 40mnut i resztę Haslem... Czyli small ball, ale lepsze to niż Anthony.

Kurde po obserwacji Cola powiem tak - jeśli każdy gracz mimo braków fizycznych albo po prostu braku umiejętności po całym cyklu uczelnianym(4 lata?) gra tak zajebiście mądrze i zgodnie z zasadami koszykówki to ja chcę, żeby Miami tylko takich w draftach brało :D

Faktycznie dobrze sie zaprezentował młody Cole, bardzo chwalony przez wszystkich. Wyglada na gracza o mentalności kreatora gry, a właśnie kogoś takiego Heat szukają. Obaczymy jak mu pójdzie w niedziele przeciwko Jameerowi Nelsonowi.

Heat maja Wade'a i LeBrona i szukaja kogos kto umie kreowac gre ? to wiele mowi o waszych gwiazdach. ja tam bym szukal tylko zbierajacego centra i spot up shooterow, ale jak kto tam woli... wasz najlepszy lineup to nie zaden small ball tylko Lebron-Wade-Battier-Bosh-Anthony. chcesz wygrywac, you go big.

Powinni spróbować grać trochę Battiierem na 4, myślę, że dałby radę większości PFom zwłaszcza że ma 6' 9.5".

Na 5 Bosh 40mnut i resztę Haslem... Czyli small ball, ale lepsze to niż Anthony.

Prędzej Jamesa na czwórce obaczymy w small ball

Heat maja Wade'a i LeBrona i szukaja kogos kto umie kreowac gre ? to wiele mowi o waszych gwiazdach. ja tam bym szukal tylko zbierajacego centra i spot up shooterow, ale jak kto tam woli... wasz najlepszy lineup to nie zaden small ball tylko Lebron-Wade-Battier-Bosh-Anthony. chcesz wygrywac, you go big.

Uroki wszechstronnej myśli szkoleniowej :D

James-Wade-Miller-Battier i do tego Bosh lub Haslem. ja bym sie nie zdziwił jakby Spo zaczął w te mańkę kombinować.

Cole jak sie sprawdzi daje tylko większe pole manewru, więc Basti tych kreatorów nigdy za wiele. Po tych dwóch meczach z Magic trza przyznać, że Cole świetnie się zaprezentował (choć w pierwszym meczu przyćmił go niejaki Terrel Harris. ). Nie zdziwiłbym się, gdyby już z Mavs pojawił się na boisku pod nieobecność Battiera, Millera i Housea.

Edek Curry ma znaleźć sie w rosterze ostatecznym, choć może to jeszcze potrwać zanim/o ile Spo wypuści go na boisko. Pod nieobecność Pittmana grał niejaki Glandness i o ile Heat nie podpiszą Fesenki, czy innego Dampiera to właśnie Gladness lub Harris może załapać sie do składu przynajmniej na początek sezonu.

Heat są duzo pewniejsi siebie i o ile w pierwszym meczu zmiażdżyli Magic, to w drugim meczu też mogli jeszcze powalczyć o łina, jednak Spo postanowił dokończyć 4kw. rezerwami - Juwan Howard, Cole i D-League

Anthony może w tym sezonie podwoić swoje statsy i zdobywać nawet 3-4pkt. W tej chwili jest naszym najlepszym centrem. Po Boshu nie specjalnie widać jeszcze ta niby większa agresywność i walkę pod koszem , no ale to preseasson, więc obaczymy juz w niedzielę, gdzie obstawiam łina z Mavs.

Szkoda, że nie rozbili ich jak zrobili to z Heat Bulls w 2007 na inaugurację. Jednak ponad 30 pkt różnicy w 3kw. i debiut Harrisa, Gladnessa oraz gra Pittmanem w ostatnich minutach meczu pokazuje różnicę jaka dzieliła tego dnia Heat od Mavs. Bez Chandlera to już zupełnie inna drużyna.

Heat bogatsi o doświadczenie z poprzedniego sezonu, zrezygnowali z aż pięciu weteranów na rzecz czterech prospektów (Edka też tak trza postrzegać) i Battiera. Trochę żałowałem Housea, który miałem nadzieję, ze zdobędzie sobie tytuł z Heat w tym sezonie, ale po tym co pokazał na boisku młody Cole oraz JJ który napierdzielał trójkami jak z automatu, to zmieniłem zdanie. House ma kontuzje kolana i jeszcze z miesiąc nie będzie w stanie grać. Sezon jest krótszy, więc decyzja Rilesa i Spo wydaje sie właściwa pomimo wszystko. Eddie może dołączy do Knicks lub Celtics jak się wykuruje.

Będe kibicował Terrelowi Harrisowi, by utrzymał się w składzie i wywalczył sobie jakieś minuty w rotacji Heat. Fajny rottweiler, przypomina trochę Brucea Bowena - typowo defensywna mentalność, jaka w Heat zawsze była ceniona.

Norris Cole dobrze napędza atak Miami, gra bez kompleksów i juz od początku dostaje minuty od Spo.

Naszym najlepszym podkoszowym jest oczywiście UD (tak Chrisie Boshu :? ) Walczył na obu deskach w swoim stylu do tego ze dwa razy dobijając jak była taka potrzeba. Po kontuzji nie ma już śladu. Jemu zdecydowanie posłużyła dłuższa przerwa wymuszona lockoutem.

Bosh był tragiczny, ale nie ma co się nad nim pastwić bo wygraliśmy.

Gra Wadea i Jamesa - poezja. Faktycznie było widać prace nad gra tyłem do kosza Jamesa. Do tego jego 37pkt to rekord Heat w meczach inauguracyjnych.

Łin w Dallas to miły akcent na rozpoczęcie sezonu.

Spo wspominał, że Battier ma dostać więcej minut w meczu z Celtics.