Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie chyba nie.

To nie jest tak że on będzie FA. Tylko to działa na zasadzie tradu podobno.

Najpierw licytują się teamy z cap spacem, kto da więcej ten wygrywa danego gracza który musi tam grać.

Jeśli zaś zadna z druzyn z cap spacem nie będzie zainteresowana to wtedy dany gracz staje się FA.

Co do billupsa to przecież denver mają dużo kasy do wydania, a CB chce grać właśnie w colorado

Jest tak jak pisze Mycek

Kase która wynegocjuje nowy klub takiego gracza jest tez zdaje sie odejmowana od jego starego kontraktu, którą musi mu zapłacić dotychczasowy klub, czyli jak Billups miał kontrakt za 14mln$ a Nuggets go będa chcieli podpisac przykładowo za 4mln4, to Knicks daja Billupsowi 10mln, a Nuggets 4.

a tak z innej beczki..

Jak zakładałem ten temat w czerwcu, przewijał sie watek Battiera za niższa kasę w Heat:

rw30 » Pt cze 17, 2011 6:12 pm

mycek napisał(a):na litość boską battier jest wart 2 mln $ za sezon ?

jak on to pierwszy raz wpisal to chcialem do lapu capu wrzucac ale mi sie zapomnialo czy cos

Zamiast 2mln za sezon Battier dostał 3mln. Nawet sie nie spodziewam jakiś refleksji i uderzenia sie we własne piersi u rw30, ale teraz bardziej by w lapu capu pasowała jego autorska wypowiedz. 8)

Zakładając temat pisałem m.in.:

Teraz kwestia przyszłości:

1.Najpierw lockout i jego konsekwencje

2. Czy Spo zostanie jako coach, czy Riles ma inną koncepcję. (jestem zdania, że Spo powinien dostać nowy kontrakt pomimo tej krytyki jaka go teraz czeka chociażby tu na forum)

3. Potrzebujemy centra i rozgrywającego. Nie ma co za bardzo zmieniać składu. Triumwirat uczył sie gry ze sobą, a te playoffs dały im więcej niż cały sezon regularny, gdzie gra sie tez z takimi Golden State, czy Minnesotą. Do tego dwaj najważniejsi rezerwowi Heat - Miller i Haslem stracili sezon przez kontuzje. Mistrzostwo zdobywa drużyna, a nie indywidualności. Jordan też miał drużynę - to chyba główny powód porażki Miami.

Reasumując - Howard, Magloire i Dampier emerytury. Reszta ostaje. Za MLE idealny będzie Dalambert i powinniśmy podpisać jeszcze Battiera. Do tego chętnie widziałbym z powrotem Patricka Beverleya, który grał fantastyczny sezon w Rosji, ewentualnie 31 pick z którym można podpisać Nolana Smitha, Norrisa Colea, Shelvina Macka czy Reggiego Jacksona lub Nikole Vucevicia.

Howarda brałem pod uwagę, ale myślałem, ze jednak zabraknie dla niego miejsca. Bibbego po tym jak zrezygnował z 6mln$ by do Heat dołączyć myslałem, że zatrzymamy, a z Colem pomyliłem sie o 3nr w drafcie bo dokonalismy tradeu.

Zamiast 2mln za sezon Battier dostał 3mln. Nawet sie nie spodziewam jakiś refleksji i uderzenia sie we własne piersi u rw30, ale teraz bardziej by w lapu capu pasowała jego autorska wypowiedz. 8)

ahh wtedy wydawało mi się że battier naprawdę jest kimś więcej na parkiecie. (Poza tak, każdy by chciał mieć takiego zawodnika w sztni).

Battier już nie jest tak dobrym obrońcą, nie rozciąga offensywy co by się przydało miami, za 3 jest skuteczny ale nie wybitny. Lubie go ale zawsze mysłałem ze to jest taki mały diffrence maker ale chyba nie jest.

O kurcze, to nie wiedziałem. Z jednej strony trochę głupio, że gość musi iść grać niekoniecznie tam gdzie chce, ale z drugiej blokują mozliwość wzmacniania się contenderom.

No ale to jest trade, zgodziłeś się grać w NBA, musisz respektować zasady, nikt cię nie zmusza do grania w tej lidze, jak chcesz to możesz wypierdalać grać do Chin za mniejsze pieniądze w jednym zespole przez 30 lat. Stern musi ostro się wziąć za takich graczy, którzy płaczą a jednocześnie sprzeciwiają się a nawet buntują przeciwko grze w zespole w którym im się nie podoba, od razu z miejsca zawiesić na pół roku, gdzie nie dostajesz należnych ci pieniędzy przysługujących z kontraktu, bo niby za co? Podpisałeś kontrakt to go wypełnij, a jak nie chcesz go wypełnić to czekają cię konsekwencje, proste, najwyższy czas skończyć z tym całym burdelem jaki się dzieje teraz w NBA. Jest jeszcze opcja, chociaż nie wiem czy legalna, ugadanie się z zespołem i wykupienia swojego kontraktu, wówczas 15mln pójdzie się jebać i już nigdy takich pieniędzy nie zobaczysz na oczy, ale skoro nie chcesz grać w danym zespole... .

no są w końcu z miami nie?

Oglądałeś w tamtym sezonie Battiera? Kto jak kto, ale on przy swojej etyce pracy nie stracił aż tak wiele.

A że wkład w statsy ma słaby - taka już jego natura.

stracił na szybkości i co za tym idzie na obronie, zza łuku też rewelacji nie ma ale ogólnie na +.

Mało razy do draftu przystępowały osoby z 4-5% bf? Jak to Wade powiedział, chciał być szczuplejszy niż w zeszłym sezonie i zszedł do 231lbs, w zeszłym spokojnie ważył około 240lbs, a LeBron jeszcze więcej bo też wydaje się, że zjechał z wagą parę kilo. Jak oni to mierzą to nie wiem, być może ta metoda jest błędna którą się posługują, ale jakie to ma w ogóle znaczenie? Jedyne wnioski jakie można z tego wyciągnąć to to, że obaj to są fizycznie nadludzie, ciekawy jestem co obaj pokażą w tym sezonie.

Słyszałem opinie i trochę czytałem o tym ,że poniżej 5-6 % nie da się zejść, zawodowi kulturyści nawet nie dają rady. Sportowiec, typu koszykarz piłkarz, który nie zajmuje się zbijaniem specjalnie tkanki tłuszczowej ma właśnie te 6-10 %

http://www.sfd.pl/Metody_pomiaru_tkanki ... 61129.html

@heronim

4-5% to juz 'palenie' fatu z organów wewnętrznych. Stan ketozy. Więc ciężko mi sobie wyobrazić graczy NBA funkcjonujących w takim stanie. Oczywiście pomiary %BF na maszynach dają czasami dziwne rezultaty (nawet 1%) ale taki pomiar ma sens chyba tylko w celach marketingowych. Nie wydaje mi się, żeby Wade kiedykolwiek ważył przez dłuższy okres 240 lbs (może jedynie na początku 09/10, gdzie był wyraźnie bez formy). To jest już waga niektórych PFów, zdecydowanie za wysoka dla 6'4 guarda, szczególnie gdy ma problemy z kolanami.

Słyszałem opinie i trochę czytałem o tym ,że poniżej 5-6 % nie da się zejść, zawodowi kulturyści nawet nie dają rady. Sportowiec, typu koszykarz piłkarz, który nie zajmuje się zbijaniem specjalnie tkanki tłuszczowej ma właśnie te 6-10 %

http://www.sfd.pl/Metody_pomiaru_tkanki ... 61129.html

Dahntay Jones podczas draftu miał 2,6%, Aaron Brooks 2,7% ; George Hill 3%, Yi Jianlian 3,4%, Jeff Green 3,7%, Terrico White 3,7%. A Poniżej 5% ma bardzo dużo zawodników.

Dokładnie, ja tylko podałem dane z artykuły (bf% bosha oczywiście z przymrużeniem oka) ale według danych z draftu, do których się powoływałem wcześniej, graczy którzy zeszli poniżej 5% jest cała masa i jakoś normalnie funkcjonują. Jeśli już to można mieć zastrzeżenia do metody pomiaru w USA bf% jeśli ktoś nie wierzy w te dane.

@VeGi

Nie jestem w stanie dać ci tego źródła na podstawie którego stwierdziłem, że Wade ważył prawdopodobnie 240lbs w zeszłym sezonie, któryś z wywiadów z Wadem (było ich już sporo) w ostatnich tygodniach, w każdym razie z tego co pamiętam DW powiedział, że chciał być szczuplejszy i stracił na wadze, z kolei ten artykuł przytoczony przeze mnie informuje, że Wade zyskał na wadze jednocześnie schodząc z bf na 3.5%... generalnie ludzie za bardzo przywiązują się do danych oficjalnych, które często nigdy nie są uaktualniane od czasów rookie year danego gracza, wystarczy porównać fotografie. Ile czasu ludzie twierdzili, że Lebron waży 240-250 lbs jak już dobijał do 270, dopiero jak ktoś o tym napisał to wszyscy się obudzili.

Gortat mówił, że kiedyś zszedł do chyba 3%, to mu z klubu zalecili żarcie w fastfoodach, bo to niekorzystne dla organizmu przy jego zawodzie. Może po prostu w USA inaczej się to mierzy i "ich" 3% to np "nasze" 8%.

3% w Europie (Polsce) to zagrożenie dla organizmu ,ponieważ mówiąc potocznie ,zawodnik przy takim wysiłku fizycznym jakie serwuje NBA zacznie "trawić siebie".