martek Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam. Mam problem z definicją kroków. 1.Czy jeśli stoję i dostane piłkę i z tą piłką w rekach, zacznę obracać jedną nogą (ale druga stoi nieruchomo) na boki to czy mogę zacząć kozłować? 2.Nie wiem ile mogę zrobić tych kroków i jak są definiowane. W dwutakcie to jakoś naturalnie ale np. -dostaje piłkę stoję na dwóch nogach i odrywam lewą nogę i stawiam ją dalej(prawa na ziemi) następnie odrywam prawą nogę i stawiam ją dalej odrywam lewą nogę stawiam ją i z niej się odbijam. Czyli w skrócie stoję na nogach lewa, prawa, lewa i z niej się wybijam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 IMHO: 1. Tak 2. To są kroki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Czyli tą nogę którą drugą oderwę to z niej się wybijam czyli tak: stoję. kaładę dalej lewą(prawa nadal nie ruszona), odrywam prawą, kładę ją i z niej się odrywam? Nie mogę jeszcze lewej położyć i z niej wyskoczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 -dostaje piłkę stoję na dwóch nogach i odrywam lewą nogę i stawiam ją dalej(prawa na ziemi) następnie odrywam prawą nogę i stawiam ją dalej odrywam lewą nogę stawiam ją i z niej się odbijam. Czyli w skrócie stoję na nogach lewa, prawa, lewa i z niej się wybijam.O 2 kroki za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Czemu o dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 To chyba oczywiste? Nie można podnosić piwota. Po podniesieniu lewej prawa staje sie piwotem, a on przestawia ją, potem na dodatek drugi raz przestawia lewą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Ale skąd wiesz, że to sytuacja 'niemobilna' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 No bo pisał, że stoi, a nie biegnie . Jest tak: 1. Załóżmy, że nie masz kozła. 2. Robisz piwot na lewej nodze (prawa się rusza). 3. Wyskok możesz zrobić albo z lewej albo z obu. 4. Jeśli zrobisz wyskok z samej prawej (co i tak dość dziwnie by wyglądało) to na 90% gwizdną Ci kroki. 5. Naturalnie nic więcej zrobić nie możesz. O ile w dwutakcie masz prawo do dwóch kroków, to z piwota fizycznie tylko jeden, więc dalsze ruchy są zabronione. 6. Podkreślam: dwutakt ma zastosowanie tylko z biegu. Z miejsca (piwotu) - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Ajć, to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Bo chodzi mi o take zagranie: złóżmy że stoję po lewej stronie kozłuje, łapię piłkę markuje rzut (gościu podskakuje) omijam go lewą nogą(prawa nie ruszona) robię krok prawą i z niej skaczę rzucam albo podaję. Czyli tak jak napisał Richie robię w zasadzie tylko jeden krok. "3. Wyskok możesz zrobić albo z lewej albo z obu. " to w zasadzie do tego co napisałem mogę dostawić jeszcze lewą i z niej się wybić? załóżmy że stoję ze złączonymi nogami robię : 1.odrywam i stawiam lewą nogę do przodu 2.odrywam prawą nogę i stawiam dalej za lewą i czy mogę jeszcze 3. Stawiam lewą i z niej skacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 przy okazji tez zapytam jest taka akcje, biegne z pilka stoi obronca przede mna, tuz przed nim zaczynam lapac pilke beda na lewej nodze, robie piwot w jego prawa strone i staje na prawej nodze w 1 kroku i teraz dostawiam ten 2 krok i czy ta 2 noga ( lewa ) moze dalej odrywac sie od ziemi ? w sensie robie szybki piwot i chce zamarkowac rzut w tym 2 kroku jakby. kroki ? mam nadzieje ze dosc jasno napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 A coś takiego nie jest krokami? http://www.youtube.com/watch?v=qZb_KIwWzhc Wydawało mi się, że dwutakt bez kozła można zrobić tylko jak dostajesz piłkę w ruchu, a Bosh wyraźnie stał i zrobił dwutakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 A coś takiego nie jest krokami? http://www.youtube.com/watch?v=qZb_KIwWzhc Wydawało mi się, że dwutakt bez kozła można zrobić tylko jak dostajesz piłkę w ruchu, a Bosh wyraźnie stał i zrobił dwutakt. nie zrobil dwutaktku, zrobil taki jakby naskok, choc uzycie slowa 'skok' wydaje sie tu byc pewna przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Właśnie klucz w tym, że był w ruchu tzn. miał jedną noge w górze jak łapał piłke. Chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhatan94 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 btw apropo finałów - LeBron dives for the ball, lezy na parkiecie( czy tam na kolanach pojechał nevermind) po czym sobie wstaje jedna nózia druga nózia - bez gwizdka. w fiba nie ma opcji zeby przeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Tak swoją drogą to czasem wydaje mi sie, że trening koszykarza to jedynie koksowanie na siłowni cały czas, czyli pakowanie tylko mięśni, a mózgu wcale. No bo jak to jest, że niektórzy ewidentnie nie znają przepisów (założe sie, że w teście na znajomość zasad wygrałbym z wieloma zawodnikami, w teście na znajomość historii ligi pewnie też), np. Ray Allen kiedyś rzucił wolny o tablice, albo Howard dziwił sie, jak mu odgwizdali goaltending po zablokowaniu piłki odbitej o tablice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 a nie można rzucić wolnego o tablice ?! serio pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Można. Tylko Allen chciał zbiórkę i jebnął tak, że nie dotknęła obręczy(a musi, chyba ze wpadnie czysto do kosza od tablicy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi