Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2011/12

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zobaczylem ten trade to nie myslalem ile lat ma Varejoke, a ile Kongijczyk (obywatel Konga?), lecz ile meczy rozegral Anderson.

W tym roku jest Anthony Davis i przepasc. Oczywiscie jesli chodzi o potencjal. Rozumiem tok rozumowania loraka, ze walczy o Davisa. Ja jeszce mam jeden porzadny asset transferowy w postaci Gortata, ktorego probuje wymienic za kogos o malym fp totalu w tym roku, co wydaje sie logiczne. Na pewno nie pomagaja mi w tym powroty Erica Gordona i Zacha Randoplha, ale gra jest warta świeczki i lorak dobrze o tym wie.

Dla nas tankerow sezon podobnie dla walczacej trojki o zwyciestwo sezon sie jeszce nie skonczyl i jedni jaraja sie by wygrac lige, inni by wygrac anthony'ego davisa. Ten trade pokazuje ze zdobyc pierwszy pick tez trzeba umiec poswiecic swojego (swojych) najlepszych graczy ...

Ciekawe tez w ilu przypadkach wyczyszczenie skladu pod draft okazuje sie korzystne. O ile zgadzam sie z wymienianiem malo istotnych graczy nawet jezeli nie dostaje sie w zamian wiele (patrz pick Findka o blisko zerowej wartosci, ktory dostalem w tradzie za Nelsona), to nie wydaje mi sie zeby w ostatecznym rozrachunku oplacalo sie oddawac najlepszych graczy w druzynie. Davis bedzie bardzo dobry, ale jak widac zeby go wybrac trzeba oddac pol skladu. Branie Varejao jest ryzykownym ruchem - jak jest zdrowy gra dobrze, ale ciagle wypada z jakimis kontuzjami i wg mnie jego produkcja w nastepnym sezonie zalezy w duzym stopniu od tego czy bedzie gral w Cleveland. Cavs pewnie wezma wysokiego w drafcie i logicznym ruchem byloby zrobienie dla niego miejsca przez wymiane Varejao + dostanie jakiegos picku lub prospekta.

lu zycze ci zebys sie jajeczkiem zadlawil w ten piekny poranek albo zebys dostal kolki zolciowej od ilosci cholesterolu tobie zazie jasonowi zyczy bartek z rodzina

Tez uwazam, ze zdrowie skladu Minnesoty jest nie fair wobec pozostalych contenderow...

Lu, wyrownaj szanse! Posadz kilku dobrych graczy na lawce ;-)

wiesz wilqu rownie dowcipne byłoby napisanie do Ciebie bys przestał trade'owac z lorakiem, bo troche prezentów od niego dostales (chocby lin z butlerem za ginobilego !!!)

co ciekawe, jako że Butler i tak grał słabo i Wilq go wywalił, to na tej wymianie może wyjść źle w kontekście walki o mistrzostwo, bo licząc od trejdu, to do końca sezonu Manu może zrobić więcej FP niż Lin...

btw, lorak czemu nie wymieniłes ibaki za jakis pick ?

bo picku, który będzie dawał w następnym sezonie więcej niż AV i tak bym nie dostał. poza tym oddanie Ibaki do słabej drużyny automatycznie zwiększyłoby draftową pozycję takiego zespołu.

Dunleavy, Grant Hill, Aminu, Jason Smith, Brand k****, nawet Iggy do opi****lenia za cokolwiek co pozwoli mi wygrać ligę w tym roku... że też pod koniec marca zająłem się permanentnym spaniem i nie zauważyłem, że Grant Hill się zabił. Oddałbym picka, ale chyba już sprzedałem - mogę oddać pick 2013.

Bierzcie każdego kogo chcecie oprócz Ryżego i Dżosza. Jeszcze na Święta było fhuj dobrze, a tu przez 3 dni liptonik i 500 fp poszło fpiździet.

tak sobie pomyslalem

Lu niby idzie na emeryture co jest naprawde smutne ale miazdzyca i zanik mozgu nie wybiera i rozumiem ze chce przekazac zespol zanim straci kontrole i juz totalnie zdebilnieje

no i sami rozumiecie

sklad mam przezajebisty i po tym comelo i dirk wade zagrali wtym sezonie to za rok mozna powiedziec zgarniam nalajcie kolejnego miska

no i tu ostatnio pojawil sie dylemat czy chce oddac mojego ulubionego zawodnika - Wade i czy chce oddac drugiego najlepszego fbx zawodnika- Howard

do dzis mowilem sobie ze nnie

ale

potem doszlo do mnie zeniebylo i nie bedzie nic slodszego jak Lu przejdzie na rente jako przegrany a jakim kosztem to juz mnie nie obchodzi

to jak Kobe by sobie powiedzial ze odpuszcza sobie Boston bo za rok moze pokonac Rockets czy Sixers

nie ta liga panowie

dlatego

podpunkt pierwszy

dam kontroferte do kazdego trejdpropsu zwiazanego z Lu

podpunkt drugi

oddam Dwighta potem/ Wade najpierw w trejdzie ktory zapewni mi tytul w moimodczuciu i nie bedzie uposledzajacy mnie na przyszlosc

podpunkt trzeci

oczywiste ze wpierwszej koljnosci wole oddac wszystkich poza dwight melo wade

k**** Dwight moze grac ale nie zagra , Wade cieniuje juz to k**** widze

explorruje mocno ich oddanie

szczegolnie Wade'a

wkurwia mnie ten pieknis nie potrafie takim ludziom juz kibicowac

jedno to miec dziary cpac pic i balowac do rana practice practice a co innego k**** jestem piekny nie slychanie najpiekniejsze mam ubranie

do tego juz widze ta koncowke Dwight nasiadowka na koniec

Wade to samo - bolaca pizdka

a u Lu k**** iron mani w pizde zajebani

szanse dla siebie widze mizerne

Roger nie wymieniam sie z Toba, mikolaj w kwietniu nie przychodzi przynajmniej dla ciebie, najpierw wyjebales Terrego a teraz mialbys dostac zwiazku z tym Wade/Howarda

zapomnij

i spodziewaj sie tabletki gwaltu na najbliszym zjezdzie

aha no i wrzuc te jebana tabelke bo jak juz w sredniej nie prowadze to juz przegralem

Roger nie wymieniam sie z Toba, mikolaj w kwietniu nie przychodzi przynajmniej dla ciebie, najpierw wyjebales Terrego a teraz mialbys dostac zwiazku z tym Wade/Howarda zapomnij

A mi to wiesz, że lata, czy dostanę Howarda, bo nie do końca wierzę w to, że inwestycja pt. Gasol i Deng za Howarda mi się kiedykolwiek zwróci, szczególnie że Gasol gra na wysokim poziomie i będzie grał jeszcze kilka lat, a tylko taka podstawa wymiany musiałaby wchodzić w grę.

Jet pomaga lu, bez dwoch zdań, ale wolę mieć pick, mogłeś przecież wcześniej zapytać, to pewnie byś go wciągnął za jakiś pick, który Ty miałeś.

A tabelka będzie dopiero w poniedzialem, jak dobrze pójdzie. nie mam excela na lapku, a nie ma mnie w kraju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.