Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2011/12

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

No proszę, łowy całkiem się powiodły. Z 17 waiverem nie było szans na RIPa. Co do Shumperta też nie miałem złudzeń, skoro waży tylko 15fp, jest młody i nieźle zagrał w pre. Shannona też się spodziewałem, że ktoś mi zabierze. Tym samym doszło do mocnej obsuwy i jako pierwszy z listy powędrował do mnie Shelden. Wiadomo - żaden wymiatacz, ale w perspektywie kontuzji Lopeza, niewiadomego stanu zdrowia Okura, Shelden jawi się jako najpotężniejszy do walki pod dziurą w rotacji Nets.

Następnie poczęstowałem się tanim Childressem - warto mieć jednego lub dwóch tanich graczy na poziomie - w perspektywie można zatrudnić "cięższego" gracza z FA. Co do Josha to wiele nie ryzykuję - może wypali, a może nie. Walczyć będzie o minuty z Dudleyem, Hillem i Shannonem - Odeszli Pietrus i Carter, przyszedł Shannon ----> jest więcej minut do podziału.

Jako kolejny pojawił się Steve Blake. Tylko dlatego, ze jest tani a Fisher jest już stary i brzydki. Może wypali - kiedyś się kręcił ok. 30fp na mecz.

Ostatni zjawia się jeden z moich ulubionych graczy - silny jak tur i szybki jak błyskawica J-Max. Moim zdaniem to bardzo podobny gracz do Bassa. Liczę na to, a pre na to wskazuje, że pod nowym coachem J-Max dostanie nieco więcej minut...

Nie powiem, jestem zadowolony. Liczylem na jednego konkretnego gracza, ktorego bede mogl od razu wystawiac na Util i takiego dostalem w osobie Hawesa. Byl on u mnie na 1 miejscu waiver list. Nawet sie zdziwilem, gdy zobaczylem, że trafił do mnie. Licze na wiecej minut i srednia w okolicach 30fp. Papiery na gre ma, co pokazal juz kiedys w KIngs.

Z racji ograniczonych mozliwosci co do salary, kolejne wybory podyktowane byly odpowiednim fp. Stad tez w skladzie Mullens i Ebanks. W miejsce Ebanksa chcialem Cole'a, ale wczesniej wzieli go LAL. Szalu sie nie spodziewam, ale moze taki Mullens cos dostanie minut, bo pod koszem bida w tych Bobkach.

Generalnie jest dobrze, bo mam 10 zawodnikow, ktorych bez oporow moge wystawiac do skladu.

Ja jednak z J-Maxa zrezygnowałem, bo widzę, że może do mnie powrócić Mbah a Moute i SC będę miał na poziomie 459,9 fp. Z Mbah a Moutego byłem zadowolony w końcówce zeszłego sezonu. Mar liczy na 35fp od Goodena? Zobaczymy co na to mój zwinny jak kot Kameruńczyk ;]

Lorak, nie doceniasz Sheldena... On w końcu musi dostać minuty i wypalić. Zresztą Okur to zupełnie inny styl gry, więc ich wzajemne przebywanie na boisku się nie wyklucza. Gorzej jeśli chodzi o tego celebrytę Humphriesa...

liczylem na SJacksona no ale z 15 to moglem sobie liczyc

jak dla mnie najlepszy pickup i dobrze ze nie poszedl do nikogo z czolowki

Caron spoko choc ryj mial na maxa przepity w Finalach

Rip w tym systemie to raczej nie poszaleje fp-owo ale to sie sami przekonacie jak dla mnie najbardziej overrated waiver pickup

gosc robil 40 fp career hi w systemie gdzie dostawal akcje a tu bedzie mial jedynie rzuty i spady i ma robic cos sensownego - szczerze watpie po 2 latach lezenia

czekam na buyout JR Smitha

no i zaczynamy

W zeszlym roku przed sezonem zaszalalem na waiverach bo musialem, a w tym juz nie, wiec przeczekalem burze i z #20 dobilem sie do #8 ;-) Z jednej strony fajny skok, ale z drugiej na kogo czeka pierwsza 7? Po pol roku wywalania graczy chyba nie bedzie lepszej puli do wyboru...

Dobra, jestem gotowy do sezonu.

PG/SG Deron, Westbrook, RIP, Barnes

SF/PF Gay, Love ( ;]) Marion, Duncan

C Haywood, Andersen

Bench Pargo, Isaiah Thomas, Tyler Honeycutt

Core mam poteżny, util słaby, bench tragiczny. Dziwię się jednak, że tak łatwo wyrwałem Thomasa i Honeycutta, którzy w słabym Sacramento mogą sie szybko załapać do rotacji. Zwłaszcza, że Jimmer nie umie rozgrywać a skrzydło w Sacto jest fatalnie obsadzone, jest tylko Saloms wracający po kontuzji i ten ćwierćmózg Greene. Pargo mogę wyjebać w każdej chwili ale Teague i Hinrich mają jakieś problemy ze zdrowiem, a nuż ze 25 uzbiera.

W tym sezonie w tytuł nie uderzam, co najwyżej w top5. Trzeba dobrze pracować na FA w trakcie sezonu i wyłapać parę kąsków, do tej pory strategia się sprawdzała i non stop pnę się w górę. Powodzenia Panowie, powodzenia ai3, żebyś znowu z gęby pizdy nie zrobił ;]

jak zobaczylem ten twoj sklad to sie na poczatek troche osralem

Westbrook Love Deron Gay Duncan - podobnie jak u mnie i az dziwne ze nikt cie tam wsrod faworytow nie wymienia tylko jakiegos piotrka superduper

panowie lemme tell yousth

to bedzie 66 skorcony sezon

gramy 10 zawodnikami

i zawsze ale to zawsze posiadanie Lebrona Dwighta czy kogokolwiek z top7 bedzie nadrabialo i bedzie olbrzymia przewaga nad 10deep skladami

przerabiam to od dawna i wiem ze lepiej miec 3 kozakow i 7 gowien niz 10 ni gowien ni kozakow

do tego w tej lidzei w skorconym sezonie to sie bedzie kumulowac

przypomnijcie sobie jak wygladaja srednie w pierwszych tygodniach u kogo

jakis lepek zrobi 100 fp i nagle wychodzi po 42 fp za tydzien

ja mam tych 100wek troche w planach ale ogolnie mysle ze Findek mnie w tych 100 wyjebie w tym roku

jesli chodzi o gg to dopoki mieszkam w weekedny gdzie indziej a dni powszednie gdzie indziej to bedzie trudno , raczej pm panowie lub facebook - Bartek Dabek

Lorak i Mar chyba wczoraj do późna oglądali mecze... Nie ukrywam, że możliwość podebrania B.Rusha z FA o godzinie 10:10 bardzo mocno mnie zaskoczyła. Dzięki chłopaki za prezent na Święta.

Skoro o podziękowaniach mowa, to serdecznie dziękuję JRichowi za to, że już dba o to bym nie miał zbyt wysokiego SC w następnym sezonie. To bardzo qrfa miłe...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.