Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2011/12

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Tak w ogóle to sezon strasznie trudno przewidzieć, jakbym miał typować, to wyglądałoby to w ten sposób:

FAWORYCI ---> Bulls, Kings

RUNNER UP ---> 76ers, Bobcats, Raptors, Pistons, Wolves, Sonics, Clippers,

ŚREDNIACY ---> Magic, Heat, Celtics, Rockets, Lakers, Suns

LOTTERY TEAMS ---> Knicks, Pacers, Nuggets, Mavs, Spurs, (jeszcze ten sezon :))

Te przewidywania potem i tak będą brutalnie zweryfikowane przez rzeczywistość, ale na ten moment Mar wygląda na faworyta.

U mnie Curry już skręcił kostkę (pewnie pierwszy raz z 5-6 jak rok temu), ale nie ukrywam, że mam zamiar zająć miejsce nie niższe niż w zeszłym sezonie.

Od rana wrzucamy trejdy na yahoo, to wtedy potwierdze.

wiem, ale tam picku nie mozna dodac. dlatego zostalo tutaj rowniez wpisane.

Wiem, wiem - wklepujcie te wymiany na forum, nawet jak picku nie ma w nich. Po prostu nie widziałem tego trejdu na yahoo, dlatego interweniuje za wczasu ;)

Te przewidywania potem i tak będą brutalnie zweryfikowane przez rzeczywistość, ale na ten moment Mar wygląda na faworyta.

Powiem Ci, że moje typowania ubiegłoroczne okazały się na koniec całkiem sensowne. Teraz mamy trochę inny sezon, więc może być różnie, ale wydaje mi się, że mniej więcej walka rozegra się w poszczególnych grupach w ten sposób.

Ja liczę na walkę o podium, 7 miejsce sezon temu było lekkim zawodem, ale sporo złego zrobiła jednak kontuzja Rondo.

Z całej ekipy Gasol, Rondo, Scola, Martin i Allen raczej pewni i ograni. Liczę na spory skok u Gallinariego i dalszy rozwój Hendersona i Daye. Terry został u mnie, bo jest moim jedynym, rezerwowym pg. Trudno przewidzieć co będzie przy Howardzie grał Davis, ale jego sytuacja jest jednak dużo lepsza niż grzanie ławy za KG. Na Hedo tak naprawdę nie liczę, choć mimo mega nędznego sezonu i tak zrobił 36fp w średniej, więc nie wyglądało to aż tak tragicznie jak mogłoby się zdawać.

ps. GeDDo - już tak dawno nie było fbx, że lepiej przypomnieć, niż później inni mieliby zapomnieć ;)

Nie watpliwie Kings wygladaja bardzo mocno, w tym paru zawodnikow, gdzie mozna liczyc na progres w ich grze. Jak dobrze pojdzie, w skladzie znajdzie sie 5 zawodnikow na poziomie 50 i wiecej fp.

Inni faworyci? Na pewno Clippers, maja bardzo mocny i pewny trzon, gdzies 3x zawodnikow bedzie robilo 60fp. Jednak tu o sukcesie bedzie decydowala druga linia, m.in. czy Calderon nie straci minut na rzecz Baylessa? JR wraca czy nie wraca? Czy Maggette zagrac choc w 60 meczach?

Poza tym jak co roku Wolves beda w czubie, ale tylko pod warunkiem, ze weterani dadza rade.

76ers wyglada tez interesujaco. Cale grono zawodnikow na poziomie 40-50fp. Ale tutaj o braku koncowego sukcesu moze zasadzic brak gracza na poziomie 60fp, ktory nie raz by mogl pociagnac zespol w fp.

Poza tym mamy cale grono wyrownanych zespolow. Zaczynajac od Lakers poprzez Bobcats, Sonics, Pistons, Bobcats, Raptors. Tu o miejsca beda decydowac niuanse.

Na koncu, chociaz mam nadzieje, ze nie ostatni moi Bulls.

Troche mlodych wymieszanych ze starymi graczami. Osobiscie mam nadzieje, na bardzo dobry sezon Paul i srednia w granicach 65-70fp. Noah musi koniecznie grac +50fp. Stac go. Jakby nie kontuzja to wlasnie srednią nieco ponad 50fp mialbym w zeszlym roku. Z uwagi na coraz bardziej wiekowych Manu i TD, licze, ze gra Spurs jeszcze bardziej bedzie sie opierala na Parkerze i dobije on w granice 50fp. Podobnie mam nadzieje, co do Wallace'a, ze i jemu blizej bedzie 50fp niz 40fp. Kidd wiadomo, ze pojdzie w dol, ale m.in. 40fp zrobi. Zagadka bedzie dla mnie Okafor bez Paula i badz co badz Wright. Mam nadzieje, ze w przypadku tego drugiego ubiegly sezon nie byl jednorazowym wyskokiem, a w przypadku pierwszego licze na 36-38fp. Jesli Gooden upora sie z kontuzja to i jest kandydatem do conajmniej 35fp. Meeks bedzie mial s5 w Sixers, wiec moze i 30fp pyknie.

Generalnie walcze o pudlo i to jest plan minimum. Zreszta trzeba podtrzymac dobra passe 5 sezonow na pudle w dotychczasowej 6 letniej historri FBX :twisted:

powodzenia chlopaki - jeszcze nigdy nie bylem tak pewny zwyciestwa jak w tym roku - tak wiec rozpocznijcie walke o drugie miejsce

licze na mocne wyzwanie ale z waszymi skladami i z moja OLBRZYMIA przewaga - mysle ze 1-2 pktowa w sredniej - to w tym niewatpliwie skroconym i popierzonym sezonie nie macie na co liczyc

jak zwykle wasz

pyszny i arogancki

swietny i przebiegly

ai3

Dlaczego Sessions mocno w dół? Swoje minuty dostanie,w tamtym sezonie grał średnio 25 minut,w tym liczę na więcej.O Amare się nie boje,jeśli oczywiście zdrowie dopisze a z tym może być różnie.West może polecieć,ale bez przesady,nie będzie to jakiś mega drastyczny spadek.Reszta solidna i nadzieja w Evansie,Holiday'u i Blatche.

Faworytów jest kilku,a wygra ten którego ominą kontuzje.

Wyrzucam śmieci. Rush, Outlaw i Reggie Williams (pokładałem w nim wielkie nadzieje niegdyś) wylatują w pizdu. Jeżeli Jendker mi nie przeszkodzi to łykam Hamiltona, widze u niego 30+ a to mi jest potrzebne. pi****le ten drugi waiver, jestem jego więźniem a co roku są wielkie nadzieje związane z waiverami, rok temu top3 waiver to childress, splitter i kleiza... Więc ja biorę Ripa i c***.

i po waiverach. udalo sie pozyskac Renaldo Balkman'a. mam nadzieje, ze bedzie dostawal minuty, co przelozy sie na fajne fp. chcialem jeszcze Spencer'a Hawes'a, no ale Mar jak zawsze czujny. generalnie mialem dylemat, ktorego ustawic jako pierwszego. ostatecznie zdecydowalem sie na Balkamana, bo kosztuje 15fp. zobaczymy, czy byl do dobry wybor czy zly.

informacja do wszystkich zainteresowanych. wszyscy u mnie sa do wziecia wlacznie z Durantem. chetnie pozyskam kogos na pozycje PG/SG. jak ktos bedzie mial ciekawa oferte, to zapraszam na PM.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.