eguty Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam. 1. Czy jeżeli ktoś rzuca piłkę z pod kosza to mogę mu ją wybić za pleców? czyli gość rzuca ja stoję za nim i czy mogę w piłkę walnąć? 2.To samo czyli stoję za gościem(jak jest niski) i czy mogę na jego głową zablokować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizzen Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 jak nie bedzie kontaktu fizycznego to jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tak, możesz mu wbić "gwoździa" z góry/od tyłu, tak że piłka go uderzy w baniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Nie można wybijać kozłującemu niejako ''od tyłu'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Jeżeli zrobisz wyraźny ruch, że starasz się go nie dotknąć tylko palcami wybić piłkę zza pleców, tak że sędzia widzi, to prawdopodobnie nie zagwiżdże. Ale nie może być kontaktu. Blokowanie od tyłu jest bardzo ryzykowne, sędziowe ze starej szkoly zagwiżdżą jeżeli będzie chociażby najmniejsze podejrzenie że dotknąłeś go chociażby paluszkiem. A jak opuścisz ręką to już w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Tak napisaliście, że teraz to w ogóle nie wiem. Czyli w piłkę tak, ale dotknąć nie mogę ręką, ale ciałem mogę? go np docisnąć? chodzi czy mogę na jego plecy położyć zgiętą w łokciu rękę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 od tyłu gościa to ogólnie troche pedalskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak go ciałem od tyłu dotkniesz to faul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak go ciałem od tyłu dotkniesz to faul.I to jeszcze jaki!;D W Utah za to wsadzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A jeśli chodzi o obronę to zawsze stoję krok za osobą którą bronię i odgradzam go od piłki, ale czy mogę stanąć przed do niego plecami i ramionami bo jakby objąć, czy raczej się jednak stosuje to, że się staje za nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mal Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Krycie "od piłki' jest dozwolone, w niektórych przypadkach konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mam też problem z zasłoną, bo nie wiem kiedy ją postawić. Można zasłonę postawić obrońcy jeśli już biegnie za atakującym, tak aby sięwe mnie wjebał? Czy tylko się stawia zasłonę jak stoją? By mógł mi ktoś podać link do 2-3 filmików jak stawia się prawidłową tą zasłonę, bo w sumie to nawet nie wiem pod jakim hasłem tego szukać, a po polsku to nic nie ma jeśli chodzi o filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jak go ciałem od tyłu dotkniesz to faul.I to jeszcze jaki!;D W Utah za to wsadzaja I bardzo dobrze tam wiedza co to znaczy prywatność Można zasłonę postawić obrońcy jeśli już biegnie za atakującym, tak aby sięwe mnie wjebał? Czy tylko się stawia zasłonę jak stoją? możesz postawić kiedy biegną byele byś nie ruszał się już wtedy kiedy jesteś na kontakcie z przeciwnikiem, albo może tak koszykówka to nie fuzball amerykański wiec nie ma wybloków o tutaj jeden filmik na którym sam wielki Mj coś pokazuje w temacie i jeszcze coś mówi, nie wiem co bo mam radio włączone ale zapewne coś o tym ze z Kwame to jeszcze będą ludzie :wink: o a tu młodzi adepci koszykówki sobie stawiają oczywiście zasłony żeby nie było niedomówień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Źle napisałem, potrafię postawić zasłonę, ale nie wiem kiedy i jak się ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 ziomuś k**** co ty w lesie żyjesz? obejrzyj sobie jakikolwiek meczy koszykówki w telewicji/internecie to będzie wiedział jak wygląda prawidłowa zasłona, a kiedy zasłona jest tzw ruchomą zasłoną. a to gdzie i kiedy masz postawić zasłonę to musisz się dogadać z kumplami na boisku jak sam tego nie wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterrr Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 potrafię postawić zasłonę, ale nie wiem kiedy i jak się ustawić. Dogadaj się z kumplami na jaki znak rozgrywającego bedziecie grać zasłony. Aha i jak bd ustawiał (wiadomo nie ruszaj sie) to staraj sie nie dotykać przeciwnika bo wtedy sedziowie będą gwizdać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Mam pytanie jeszcze co do obrony. Załóżmy że jestem 4 i bronie swojego zawodnika, i piłka jest po drugiej stronie boiska to w tedy tylko i wyłącznie obchodzi mnie mój zawodnik? Jak powinno się bronic? nie chodzi mi o sam sposób tylko taktykę kiedy i kogo. Czy mogę tylko i wyłącznie interesować się swoim gościem? Chyba że ktoś przeleci obok mnie niedaleko kosza to w tedy za nim, ale tak to nie wtrącać się do gościa który ma piłkę ale nie ja go kryłem. Dzięki za pmoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eguty Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Mam pytanie jeszcze co do obrony. Załóżmy że jestem 4 i bronie swojego zawodnika, i piłka jest po drugiej stronie boiska to w tedy tylko i wyłącznie obchodzi mnie mój zawodnik? Jak powinno się bronic? nie chodzi mi o sam sposób tylko taktykę kiedy i kogo. Czy mogę tylko i wyłącznie interesować się swoim gościem? Chyba że ktoś przeleci obok mnie niedaleko kosza to w tedy za nim, ale tak to nie wtrącać się do gościa który ma piłkę ale nie ja go kryłem. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 przede wszystkim musisz pokryc swoja stara, a reszte to wg uznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi