dh12 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 zgodnie z poleceniem: zakładam ten temat zgodnie ze sobą: nie chcę przechodzić walkowerem, więc czy jest może ktoś kto chce przejąć team Łukasza albo ostatecznie wpakować się ze swoim i dostać wpierdol od Jordana? kto ma na tyle chęci i komu się chce coś skrobnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 postaram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dh12 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ale jako skłąd Lu- czy jako twój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 jako skład Lu nie dopuszczam ponieważ nie mam pojęcia jak był budowany ,od początku musiałbym rozkminiac ,ogólnie nie dałbym rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dh12 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 czyli co nowa para to dh-kolener? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 dajemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastillon Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 nie wiem gdzie mam to pisac bastillon Artis/Hakeem Hakeem/Grant Artest/Pressey TMac/Battier Deron/Pressey przedstawie tutaj moja taktyke, bo widze ze wiele osob nie zrozumialo na jakich zasadach mialoby to funkcjonowac. bede sie posulugiwal analogiami, zeby latwiej bylo to zrozumiec. w obronie Artis-Hakeem dzialaja jak wysocy Pistons 04. Artis jest Sheedem - man defense, Hakeem to Ben - team defense czapy etc. Artest jest w tym przypadku przeznaczony do krycia najlepszego zawodnika, a TMaca staram sie dawac na slabego atakujacego by wykorzystac jego dlugie lapy i atletyzm (bloki, steals!) w teamD. Battier to plaster, Pressey teamD, Deron i Grant graja swoje. w moim teamD czesto podwajam i jest wiele ruchu, bo majac taki size i atletyzm latwo nadazyc z contestowaniem rzutow, w dodatku napierdalam w passing lanes, biorac pod uwage minuty moich graczy maja najwieksze wskazniki stl% w lidze. ogolnie taktyka defensywna przypominam Celtics Garnetta, moi wysocy nie daja sie postupowac i zespol swietnie broni picki i rotuje. ciezar ofensywy przeciwnikow spoczywa na niskich ktorzy duza graja 1 vs 1, rzucajac jakies midrange jumpery itp. w playoffach obrona Celtics jeszcze nie zawiodla, w dodatku ta taktya pochodzi z ery bez handcheckingu, w ataku natomiast wyglada to jak Rockets 93-95, tyle ze mam i Thorpe'a (Gilmore) i Drexlera (TMac). Hakeem jest pierwsza opcja, ktora postupuje glownie na right bloku, jest to perfekcyjne dla Gilmore'a ktory w swojej karierze gral z drugiej strony kosza gdyz Artis jest leworeczny. Hakeem nie zmienia nic w swojej grze, grajac tak jak gral w latach 93-95 czyli przede wszystkim jako post-up iso scorer rzucajacy rowniez bardzo duzo 10-15 footerow. Gilmore nie psuje spacingu bo gra na weakside tak samo jak gral Thorpe, jego zadaniem jest dobijanie pilek i konczenie podan kolegow (najskuteczniejszy zawodnik ever w FG%!), w tej roli bardzo dobrze sprawdzil sie w swojej karierze. zatem obaj wysocy - i Hakeem i Gilmore - beda grac dokladnie tak jak grali w swoich karierach bo obaj sie w nich sprawdzili, jesli Thorpe pasowal do Olajuwona, to jak Artis mialby nie pasowac skoro gral to samo tylko ze lepiej ? wspolpraca wysokich byla przez wiekszosc niezrozumiala, mam nadizeje ze cos to rozjasnilo. jesli chodzi o niskich to duza role pelni tutaj wysmiewany tutaj TMac. przypomne moze ze McGrady 2003 byl rowny Bryantowi 2003 (ktory wg wielu fanow Lakers byl conajmniej rowny mistrzowskiemu - ze wzgledu na swoja wszechstronnosc i defensywe). tak wiec TMac to byl napierdalacz ktory w playoffs nie stawal sie megapizda tylko za druga opcje mial Gordana Giricka, a za trzecia DeClerqa. wada McGradiego nie jest talent, czy brak jakiejkolwiek umiejetnosci, bo zadnej z nich nie mozna uznac za razaca wade. jego wada jest brak leadershipu i czasami zaangazowania, co jednak nie bedzie mialo znaczenia przy takich locker room leaderach jak Hakeem i Battier, przy takich intensywnych napierdalaczach jak ta dwojka i jeden z najintensywniejszych ever - Artest. ani slabosci mentalne, ani zaangazowanie nie powinno stanowic tutaj zadnego problemu. dlatego wlasnie McGrady bardzo dobrze pasuje do tej roli, w dodatku kto nie sadzi ze TMac nie bylby jednym z najlepsych sidekickow ever ? jak to ma dzialac przy Olajuwonie ? TMac bedzie jego Drexlerem, dlaczego mialoby to sie niby nie sprawdzic skoro w ataku TMac potrafil wiecej ? 2003 TMac rzucal 29 pper36, Drexler w najlepszym roku 25.7 grajac w bieganej koszykowce (103 pace, czyli wiecej niz nelsonowskie GSW 07). TMac jest lepszym i wszechstronniejszym scorerem i potrafi wszystko to co potrafil Clyde, jakim cudem to mialoby sie nie sprawdzic ?! TMac 2 opcja czuje sie jak ryba w wodzie. role pozostalych zawodnikow: Deron kieruje gra - to co robi najlepiej, Artest Battier TMac Deron rzucaja trojki robiac miejsce w srodku, Pressey jest cutterem lub rozgrywajacym, Grant gra to co KG dzisiaj, do czego jest swietnie predysponowany. moj team ma wbrew pozorom prosta strukture - Hakeem jest 1 opcja, TMac 2 opcja, Gilmore jest gosciem od garbage points z putbackow itp, reszta rzuca z dystansu lub kreuje... jest wystarczajacy spacing (Deron TMac Battier 40% 3p, Grant Hakeem bdb midrange, Pressey i Artis koncza blisko kosza), nikt nie jest znany z ballhogowania i mam naprawde swietnych podajacych, Deron TMac wiadomo, Hakeem w tamtym okresie mial po 4-5 apg, w dodatku Grant jest jednym z lepszych passing bigs all time, obwodowi tez sa niezli. nie wiem co mam wam napisac o taktyce ? ze TMac bedzie kozlowal atakujac kosz, a Hakeem robil dream shejki ? jesli do tej pory was nie przekonalem ze to zadziala to znaczy ze was juz nie przekonam wcale oni graja to co grali w swoich karierach, moim zadaniem bylo tylko przypisanie im odpowiednich rol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi