Skocz do zawartości

[E-BASKET] DYSKUSJA

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

dh12 napisał(a):

a nie mówiłem :)

przem ty pajacu

poszły 3 picki z mojej wishlist (Zo, Mchale, Gilmore) wiec czekacie do jutra 15 panowie

Trzeba bylo sie nie pchać na pierwsze miejsce i zgarniać Jordiego, a nie teraz od pajacy wyzywać!

Ostrzegam że jak sie wkurfie to MJ'a Ci skontuzjuje i bedziesz miał ubogo :)

btw- Batalion - nie miałeś pewności że ja nie wezmę Artka, a już wcześniej zapowiedziałes iż go weźmiesz

dh12 napisał(a):

zagrajmy po prostu tak jak kolejność w drafcie albo zróbmy jakieś losowanie. ustalanie power rankingu i przyznanie komuś imejsc w dolnej strefie 8-16 będzie skazywało i tak czy siak na porażkę w dalszych rundach, nie sądzicie?

tak. a zatem mimo że pomysł z PR był fajny, to trzeba z niego zrezygnować. po drafcie zrobię po prostu losowanie i na tej podstawie rozstawienie będzie już do końca.

a z tym Isiahem to was nie rozumiem. najpierw krytykujecie mój team za brak jakiegoś niskiego lidera, crunch time scorera, a potem zostawiacie jednego z najlepszych w historii (lecz i tak przecenianego). gdzie tu sens, gdzie logika? ;]

chociaż chciałem inaczej wybrać, parafrazując McGee z konkursu wsadów: były już dwie wieże, więc czemu nie zrobić trzech? ale że Bastillon zabrał Gilmore'a, to trochę koncept padł. chyba że Daugherty? ze swoim passingiem nawet by pasował do Admirała i King Konga.

Łukasz,

pomysł stąd, że trzeba jakoś zrównoważyć siłę Jordanów, którzy idą z pierwszymi pickami.

RappaR napisał(a):

Pytanie czy Bird>Malone albo Shaq>D-Rob to większa przewaga niż Ewing>Mutombu czy Pippen>Mourning. Bo mi się wydaje, że w sumie w tym drugi przypadku są większe różnice.

no tak bo w koszykowce licza sie indywidualne matchupy i wlasnie dlatego Heat ida na 75W w tym sezonie, wygrywajac z kazdym contenderem. oh wait, maja 20% z top10 teams a ida ledwie na 60.

Lu- napisał(a):
  Cytat

draft będzie miał 8 rund, więc gramy systemem: ABBABABB

Zapytam jak wilQ - skąd pomysł na taki system, a nie na snake'a?

bez jaj, rozumiem ze teraz trzeba jakos zrownowazyc mocny poczatek, ale dlaczego tak dlugo to rownowazyc ?

ABBAABBA byloby dobre.

ai3 napisał(a):

rzadka kupke zrobilem

swietny spacing plus stary Hakeem nie wiem jak ma grac na PFie

"stary" Hakeem niszczyl Kempa w 93, bronil Malone'a i Barkleya czesto w 94, a spacing wsrod wysokich jest bardzo dobry. Gilmore ma jumper z midrange, a jak zlapie pilke w pomalowanym bez obroncy na plecach to nic go nie zatrzyma. Thorpe nie psul spacingu, Gilmore tym bardziej.

takze nie wiem o czym mowisz ai3, Hakeem to wlasnie w mlodosci byl bardziej centrem bo nie mial range specjalnie ani tych wszystkich spinow tak dobrze opanowanych. to oczywiscie nie przeszkodzilo mu w tym zeby np. takiego McHale'a rozpierdalac bedac potrajanym, ale wiadomo o co chodzi. Hakeem wlasnie w latach 90-tych jest idealny na PF.

RappaR napisał(a):

Xamel siedź cicho i mnie popieraj przeciw siłom zła pod wodzą Loraka i Robinsona :P

znaczy chciałem powiedzieć ze te ch...yba nie najlepsze wybory w środku stawki wynikają z tego ze jest system Abba

top 4 dostało czesakow, masakratorow. jakoś to bedzie.

low 4 dobieralo dwóch supermanow. tez cool.

a my biedacy ze środka ? 1 Superman a potem presja, bo kogo wybrać jak sie wybiera co 20 pozycji a inni kosza?

stad te mutomby zo paytony

w ciemno idę o zakład ze układ sił po usrednieniu bedzie:

low 4, top 4, reszta

Teraz to zauważyłem, to już wiadomo czemu Lorak chciał dojść z ostatnim pickiem.

Przehandluje 4. za miejsce jak najbliżej końca.

A Xamel nie top4, a top3, tam są all-time liderzy po obu stronach, z 4 już nie było możliwości tak dobrego wyboru, a mimo to płacę będąc zmuszony to wybierania później jakiegoś Bosha na pf, bo wszyscy lepsi pójdą.

Xamel napisał(a):

zaraz qwa ślepy jestem

abbabb ??

fuck bez jaj

abbaa to tak, jakoś przelkne ale abbabb to już wyzysk.

nie przeginajcie

+1

też dopiero teraz to zauważyłem

"draft będzie miał 8 rund, więc gramy systemem: ABBABABB"

Dlaczego jest 5B i tylko 3A ? proponuję po równi

ABBAABBA

ewentualnie

ABBABABA

ABRAKADABRA :shock:

Bastillon napisał(a):

bez jaj, rozumiem ze teraz trzeba jakos zrownowazyc mocny poczatek, ale dlaczego tak dlugo to rownowazyc ?

ABBAABBA byloby dobre.

proponowałem ci zamianę na picki, to nie chcialeś ;P

co do syatemu, to mamy podobny do tego, jaki byl ostatnio na realGM (kolejność jaką podałeś wyżej, a nasz jest taki: ABBABABB). tzn. pierwsze cztery rundy są takie same. jak chcecie jest jeszcze czas, aby to zmienić, bo dopiero zaczynamy trzecią rundę, więc możemy zrobić dokładnie tak, jak było na realGM. jednak z doświadczenia wiadomo (bo takich draftów odbyło się tam już sporo), że te wyższe picki dają ogromną przewagę. na tyle dużą, że w ostatnim drafcie zbanowali top 9 all time - Jordan, Kareem, Russell, Wilt, Magic, Bird, Shaq, Hakeem, Duncan. nie można było wybrać tych graczy, a mimo tego i tak na 12 rozegranych do tej pory matchupów tylko 3 razy wygrały drużyny, które miały gorszy numer w drafcie. a w FF są obecnie zespoły, które miały nr 2, 3, 7, 9 (na 16 drużyn).

RappaR, bez przesady. nie miałem zamiaru grać (nawet o tym wspominałem komuś na gg czy w PM) i system draftowania był ogłoszony jeszcze zanim dołączyłem.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.