Skocz do zawartości

[E-BASKET] DYSKUSJA

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

co do Derona to wybor byl trudny. mial pojsc SG na poczatku, ale jest ich mnostwo jeszcze. z PG zastanawialem sie miedzy nim a Rosem. KJ nie ma 3P range i jest typowym slasherem. Tim Hardaway to w ogole nie ta liga. Rose jest scorerem i kiepsko rozgrywa jak na moj team.

Derona wzialem dlatego ze jest first pass PG, bedzie umial ustawic ofensywe, rozdzielic rzuty, pograc playe (np. T-Mac swietnie gral trojki off screen) obsluzyc dobrze wysokich i ma 3P range bo rzucal trojki na 40% w 08. w dodatku nie jest jakas dziura w obronie.

w tamtym czasie byl uwazany za top3 pg ligi, a wielu uwazalo ze jest lepszy od CP. z Nashem wiadomo jak jest - albo go uwazaja za lepszego od Derona, albo gorszego od Fishera.

Billups 08-09 ? blagam tylko nie piszcie tak jak w wypadku Jamesa Worthy ze to steal

joke jak dla mnie, na historycznym tle Billups wypada mega slabo na pozycji PG

jest po prostu dobry we wszystkim i w niczym swietny czy blyskotliwy

trzeba miec mocna pake ofensywna do niego by cos robil bo rzutu to on sobie nie wykreuje

aha no i jak to jest jest mecz miedzy marcem a Lu i ja se moge komentwac i wysmiewac czy cisza wyborcza i tylko glosowanko

ja jestem za cisza wyborcza iglosowankiem , komentowanie po wynikach spotkania bo tak to bedzie nie 1on1 tylko forum na forum

bast Gilmore gral w jednym NBA allstar game i 6 ABA allstars

McHale mimo iz byl rezerwowym to gral w ASG w NBA

jak dla mnie subtelna roznica , palujesz sie ABAowskim zawodnikiem , ABA to rucker park , cpanie jaranie dziwki

zabojcze tempo sami Warriors Sunsy itp FUN tastic bssketball

Xamel napisał(a):

w ABA usredniajac grali słabsi gracze wiec "tam było łatwo o statsy"

od 72 do 76 w pojedynkach ABA vs NBA (grali ze soba takie spotkania) wygrala ABA wynikiem 79-76.

zreszta co mnie obchodzi czy tam mial nabite statsy skoro w latach ktore wybralem gra juz w NBA i dalej ma to samo tylko gra mniej minut ?

ai3 napisał(a):

bast Gilmore gral w jednym NBA allstar game i 6 ABA allstars

McHale mimo iz byl rezerwowym to gral w ASG w NBA

jak dla mnie subtelna roznica , palujesz sie ABAowskim zawodnikiem , ABA to rucker park , cpanie jaranie dziwki

zabojcze tempo sami Warriors Sunsy itp FUN tastic bssketball

bzdury.

All-Star Games

1972 ABA

1973 ABA

1974 ABA

1975 ABA

1976 ABA

1978 NBA

1979 NBA

1981 NBA

1982 NBA

1983 NBA

1986 NBA

a ABA to zadne Rucker Park, byli bardziej ofensywni niz NBA i mieli troche inne zasady, bardziej wspolczesne, np. trojki, ludzie dunkowali (w NBA dunkowanie to bylo showboating), robili crossy, between the legs etc. w dodatku latwiej bylo o faule itp.

ABA to wlasciwie lata 80-te z jeszcze wyzszym pace i jeszcze gorsza obrona.

ai3 napisał(a):

joke jak dla mnie, na historycznym tle Billups wypada mega slabo na pozycji PG

jest po prostu dobry we wszystkim i w niczym swietny czy blyskotliwy

Świetnych czy błyskotliwych już mam, potrzebny mi do tego PG, który poda im piłkę, trafia trójki, pojedzie karzełków tyłem do kosza i nie da się zniszczyć dwumetrowcom pokroju Pennego czy Pippena, którzy się tutaj na PG pojawią.

ai3 napisał(a):

trzeba miec mocna pake ofensywna do niego by cos robil bo rzutu to on sobie nie wykreuje

Jabbar, Drexler, Bernard King? Ich średnie z wybranych przeze mnie sezonów to odpowiednio 26, 25 i 33 ppg, myślę że siłę ofensywną do nie-wiem-skąd-wziętego przez ciebie "tuszowania" Billupsa mam odpowiednią.

Lebron nie ma go to move (jak ma to podaj przykla rysunkowy opisowy) crab dribble ?

Lebron to sila szybkosc i atletycyzm ale zero koszykowki

beznadzijna mecanika rzutu , o nie ma zadnego LEbron move

a obrona poza Lebron chasedown jest przereklamowana

dlatego nic nigdy nie osiagnal i dlugo nie osiagnie

no fakt chytry nie sprawdzilem skladu ale mimo wszystko mnie on nie zachwyca

Myślałem jeszcze o Rosie i KJu, ale oni nie mają "3". Tiny Archibald też, poza tym jest z dawnej epoki, kiedy jeszcze Bast wisiał na mrozie za oknem w gumie albo i wcześniej...

Z kolei Mark Price zrobiłby mi spacing, że przeciwnik bałby się rzutów już z połowy boiska, ale z drugiej strony wydymaliby mi go w obronie bez gumy. Na zmianę dla Żuka mam pomysł na jeszcze jednego PG, ale o tym cicho...

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.