Skocz do zawartości

NBA League Pass

amaavel

Rekomendowane odpowiedzi

@Agrest
na początku sezonu na 100% była taka opcja, wydaje mi się, że to był jeden z punktów którymi się reklamowali, więc raczej można, ale głowy nie dam, bo nie korzystam.

@Maciek9020
Sorry, ale żyjemy w takim świecie, że średnio sobie wyobrażam taką sytuację. Ja oglądam spotkania w domu, u rodziców, kilka razy oglądałem u dziewczyny, na uczelni, w pracy, w autobusie (telefon!) i jakoś nigdy nie byłem na tyle daleko od najbliższego punktu dostępowego, żebym nie mógł wytrzymać :D

Da się obejrzeć mecze z poprzedniego sezonu. Nie wiem czy ma znaczenie że miałem LP również rok temu. Musiał by się wypowiedzieć ktoś kto nie miał w tamtym sezonie subskrypcji.

Meczy z sezonu 2012/2013 nie da się oglądać.

Co do ściągania meczy i oglądania offline nie słyszałem o takiej opcji choć sam chętnie bym skorzystał. Jak ktoś jest w Polsce to obejrzy nawet na telefonie przez sieć komórkową. Gorzej jak się jest za granicą albo ma się 12 godzinny lot samolotem, gdzie net kosztuje 5USD/10kb. Wtedy pozostaje nagrywanie z NC+ i przegranie na telefon/tablet/komputer.

@ Agrest - moja ocena league pass

zalety

Dla mnie oglądanie league pass daje takie korzyści jak oglądanie bez konieczności pobierania, oglądanie na żywo, oglądanie wszystkich meczy wybranej drużyny, cofanie przewijanie do przodu do tyłu , robienie stopklatek i zdjęć zawodnikom poprzez printscreen, łatwy wybór dowolnego meczu, przełączanie się pomiędzy meczami na żywo, wybór meczu z poprzeniego sezonu , u mnie działa, brak reklam, brak głupich gadek polskich komentatorów, możliwość płacenia kartą na raty

wady

niska jakość fps i rozmyty obraz na stopklatkach, tutaj NFL game pass działa o wiele lepiej , niskie bitrate tylko 3000 gdy NFL ma 4500, brak reklam amerykańskich na żywo i ciągłe oglądanie plaszy w przekazach na żywo lub powtarzanie tych samych kilku reklam własnych do znudzenia, w NFL lecą w przerwach reklamy amerykańskie i magazyny HALFTIME, brak możliwości nagrywania meczów z poziomu aplikacji Game Time, brak czegoś takiego jak ma NFL RED ZONE, czyli jeden kanał ze wszystkimi meczmi z najciekawszymi fragmentami z każdego meczu na żywo.

U mnie leagupass podczas buforowania rozpędza się do 9 mega, a NFL game pass do 16 mega potem te wartości spadają dla NBA do 3,0-4,0 mega i dla NFL 4,0-5,6 mega . Godzina oglądania NFL zabiera 2 GB transferu, przy ustawieniu maksymalnej jakości co daje średnią 5,0 mbps . Wartości zmierzone programem du meter, który pokazuje bierzącą używaną szybkość i ilość przesyłanych danych na godzinę.

edit: Pobór NBA to 1400 mega/godzinę co daje średnią 3,5 mbps - przekaz z twitera ma śrenią 1,8 mbps , więc nie piszcie o super jakości HD, żaden pirat nie jest lepszy od oryginału, chyba, że ktoś ma słabe łącze lub słaby komputer.

Edytowane przez alecotojest

chciałem dorzucić jeszcze jedną rzecz, bardzo ważne jest to na jakiej przeglądarce oglądacie, bo na firefox obraz jest super, a na chrome to porażka (jest kwadratowy i nieostry). oczywiście mam na myśli legalne streamy NFL I NBA przynajmniej u mnie tak jest.

Edytowane przez alecotojest

• 2 tygodnie później...

Chciałem włączyć subskrypcje free triala i lipa. Wyskakuje następujący komunikat:

*** PLEASE NOTE *** There was an error processing payment using the payment option you supplied. If paying by PayPal, please try again at a later time. If paying by credit card, please check that the billing address you entered matches the address on your credit card account or use a different credit card and try again. If you need further help with your purchase, please contact customer support.

Additional Information: General decline of the card. No other information provided by the issuing bank.

Jest to dziwne, ponieważ wcześniej, gdy był free trial nie było żadnych problemów. Czy zmieniło się coś od tego czasu?  

Ze swoich doświadczeń wiem że support LP jest spoko jeśli chodzi o komunikację i dogadywanie się, co prawda miałem troszkę inną sytuację, mianowicie nie mogłem anulować Free Triala i pobrało mi kasę z konta. Napisałem do nich, wyjaśniłem i

Łukasz Wykręt,

Thank you for contacting us. This is an automated response confirming the receipt of your ticket. One of our agents will get back to you as soon as possible. For your records, the details of the ticket are listed below. When replying, please make sure that the ticket ID is kept in the subject line to ensure that your replies are tracked appropriately.

Ticket ID: SWC-477-43655
   Subject: Description cancel
   Department: NBA GAME TIME
   Type: Issue
   Status: Open
   Priority: Normal

i drugi

Greetings,

Thank you for your inquiry.

Your NBA Game Time subscription has been cancelled and a refund has been initiated. Please allow 3-10 days for your bank to process your refund.

Please let us know if you have additional questions.

Best regards,

NBA GAME TIME Support

Ticket Details

Mi się udało, no tyle że problem leżał po ich stronie. Trzymam kciuki żeby Tobie też się udało Powodzenia!

Bardzo proszę aby ktoś mi napisał do kiedy mam anulować obecnego free triala. Jest on do 26.01 no i zastanawiam się, czy zdążę zobaczyć jutro LAL - NYK (21.30 naszego czasu).

Liczy się do końca 26.01 czy jak tylko zmieni się data, to mi pobiorą hajs?

• 3 tygodnie później...