Skocz do zawartości

Draft A.D 2011

Speedy Gonzalez

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem ciekawy jak na tym drafcie wyjdą Bobki, Kemba na pewno im się przyda bo to efektowny gość który może przyciągnąć publikę ale ten Kongijczyk, hm po cholerę im kolejny blokujący upośledzony ofensywnie, mają już przecież Tyrusa ? Do tego Maggette i jego tłuściutki kontrakt, nie wiem czy to wypali.

Dobra specjaliści ja jak zwykle monotematycznie.

Cosik więcej o Justinie Harperze? Tzn to że ciska trójki to wiem. Grał na Pfie, potrafi grać tyłem do kosza i na tej pozycji czuje się najlepiej z tego co mówił ale jeśli trzeba da sobie rade na sfie... i to mnie właśnie zastanawia w nba da sobie rade jako tako na trójce czy ogólnie to ani na 4 a ni na 3 czyli c*** nie gracz ;] i jak z jego obroną?

To nie jest SF, a rzucający PF. Na uczelni nie grał nigdy na SF, szybkości też nie ma by na tej pozycji grać, więc będzie skazany na grę na czwórce. No i raczej nie licz, że zobaczysz go za często w grze tyłem do kosza. Taki Frye.

Mam trochę przedwczesne pytanie bo w końcu dopiero co skończył się ten draft ale mam z czystej ciekawości pytanie do ekspertów powiedzieć coś o przyszłorocznym naborze bo słychać głosy że to ponoć ma to być najlepszy draft od 2003, aż tak dobrze się zapowiada ?

To nie jest SF, a rzucający PF. Na uczelni nie grał nigdy na SF, szybkości też nie ma by na tej pozycji grać, więc będzie skazany na grę na czwórce. No i raczej nie licz, że zobaczysz go za często w grze tyłem do kosza. Taki Frye.

Próbuje się zorientować czy jest szansa że w ogóle zobacze go w grze. No w grze tyłem to pewnie będzie się ograniczał do turnaround jumperów. W sumie to nie wiem na c*** go było brać. Słaby ponoć draft (nie śledziłem przyznaje się bez bicia) możliwość wizji że za rok trzeba będzie przebudowywać zespoł od początu a my dajemy dwa picki z drugich rund w kolejnych latach. Jeszcze jak się nie załapie do składu to będzie śmiesznie.

I ile w końcu ma wzrostu bo raz jest info o 6-10 gdzie indziej że bliżej 6-9 czy nawet 6-8...

edit:

Ok mam:

"He's got an NBA body. [Players] are listed at 6-9, 6-10 when a lot of times they're really 6-7, 6-8. This guy's a legit 6-9. His arms go on forever. He's just tapping into his potential but has made drastic improvement in just a year's time span."

Mam trochę przedwczesne pytanie bo w końcu dopiero co skończył się ten draft ale mam z czystej ciekawości pytanie do ekspertów powiedzieć coś o przyszłorocznym naborze bo słychać głosy że to ponoć ma to być najlepszy draft od 2003, aż tak dobrze się zapowiada ?

Jeśli zgłoszą się wszyscy Ci, którzy obecnie pojawiają się w Mockach to faktycznie może być bardzo bliski tego z 2003 roku. Ale połowa zawodników typowana do czołówki w NCAA jeszcze nie grała, więc na razie polecam spokojnie podchodzić do tematu.

Ja tak trochę poza tematem - gdy patrzę sobie na mock drafty z najbliższych lat, to zapowiada się reminiscencja starych, dobrych czasów NBA, albowiem do gry w NBA przymierzają się m.in. syn Doca Riversa, bratanek Boba McAdoo, syn Tima Hardawaya, syn Glena Rice'a. Jeśli dodać do tego braci Ala Horforda i Jeffa Teague'a, to robi się bardzo rodzinne towarzystwo...

z dupy ten draft

c***owe wymiany

jakieś z dupy wybory moim zdaniem, np cavs i ich 4 pick

szkoda williamsa wolves

jakby wyjebali beasleya to może by coś z tego było

z tym pierdolonym cancerem nic nie wygrają a dodatkowo wes czy williams sie c***a rozwiną

ja bym brał fratta do wolves

idealny koleś dla nich

felton w blazers, to dobry ruch dla ptb

żaden upgrade wielki, ale przynajmniej nie musze sie pierdolic ze starym millerem, który i tak był ich najlepszym graczem w tych PO

Ja tak trochę poza tematem - gdy patrzę sobie na mock drafty z najbliższych lat, to zapowiada się reminiscencja starych, dobrych czasów NBA, albowiem do gry w NBA przymierzają się m.in. syn Doca Riversa, bratanek Boba McAdoo, syn Tima Hardawaya, syn Glena Rice'a. Jeśli dodać do tego braci Ala Horforda i Jeffa Teague'a, to robi się bardzo rodzinne towarzystwo...

W NCAA sporo jest graczy z korzeniami koszykarskimi, ale do NBA w najbliższym czasie załapią się tylko - Austin Rivers i James McAdoo. Ewentualnie jeszcze Tim Hardaway Jr. i Seth Curry.

Tu trochę mój stary i nieco nieaktualny wpis w tym temacie - http://czwarta-kwarta.com/index.php/201 ... pokolenia/

Jordan wyjebal wszystkich w kakalko

jak spojrzalem ze wzial Walkera, Tobiasa i Tylera to k**** mi polka opadla - geniusz

potem sobie przypomnialem ze Tobiasz dla Bux a Tyler za 2 banki do Warriors !! 2 banki za drugi pick gdzie czasami oni te picki sprzedaja za 40k

szacun

malo wierze w Biyombo - moda na Ibake, mama afryka, uratujcie mi kotka z obreczy, swahili niedlugo oficjalnym jezykiem NBA - ale moze w obronie cos pokaze, do tego gosc na bank nie ma 18 lat, jedyny plus to wingspan, kosmiczny atletyzm i ciezka praca przywieziona z Afryki nie do zatopienia zadna iloscia pieniedzy - cos w stylu rodzice Raya Allena ktorzy nadal pracuja w stoczni i w spozywczym mimo tego ze ich syn zarabia po 15 mil rocznie

Kemba - przeczytalem chyba 10 tki artykulow w stylu '' to wcale nie jest powod dla ktorego Kemba leci ale w przeszlosci bylo tak i tak'' i porownania Kemby do Alando Tuckera czy innych jemiol

k****

- Kemba wygral mistrzostwo NCAA w przeciwienstwie do kazdego innego szalonego jezdzca bez glowy i nie wiem czemu to ze wygral mistrzostwo i wzial druzyne na plecy ma sprawic ze jest hujowy

- nie wiem czemu to ze rzucal w druzynie pelnej lamerow ofensywnych robi z niego - ballhoga jak Freddette gral to samo z 3 razy gorszym skutkiem indywidualnym i zespolowym

- Chris Paul, Conley, Kidd, Lawson - PASS PASS first PG ligi warci uwagi z jakimis tam sukcesami

Deron, Nash Pass/Shoot first ale wciaz pass first

cala reszta z Rosem i Westbrookiem na czele - shoot first PG

nie wiem od kiedy to umiejetnosc zdobywania pktow w kazdy mozliwy sposob jest wada w NBA

Utah - mega draft - wyjebali wszystkich - po co brac Knighta jak maja Devina, po co brac Kantera ? bo nie maja prawdizwego Centra a chetnych na Millsapa jest pelno w lidze a Ala Jeffersona tez jakos kiedys opierdola jak wyszkoli Favorsa i Kantera na ludzi , plus Burks na ich plytkim skrzydle - szacun Jazz

Wizards - Vesely czy tez Wesley ;] - jak dla mnie jedyny pewny euros tego draftu , sam fakt ze w tamtym roku byl wysoko i w tym wcale nie spadl daje do myslenia

Rockets - za darmo dwoch keeperow dostali - k**** fbx sklad, teraz troche powymieniac , skupic allstarow i isc na wojne, szkoda ze Yao chory

Felton do Blazers - szkoda , Nuggets nic nie zyskali, oddali nieszczesliwego Raya za hujowego nic wartego regular sezonowego Millera - dupy mi nie urwalo

Kyle Singler w Detroit - spoko , ogolnie wiele syfu w tym Detroit i tak bezplciowo ale maja czas

Freddete, Evans, Salmons, Cousins - ktos tu bedzie nie zadowolony i nie wiem kto tu bedzie rozgrywal bo na pewno nie moja stara

Kyrie Irving - resztę mam gdzieś.

Jak Irving nie zrobi kariery na miarę Chrisa Paula to będę zaskoczony, Irving ma już teraz wszystko, co miał Chris Paul, gdy wchodził do ligi + jest lepszym scorerem i ma lepszy rzut. Jest Rose, Westbrook - Irving to zajebisty powiew świeżości.

malo wierze w Biyombo

Ja bym mu dął szansę ale jak zobaczyłem kto wybiera to jakoś odrazu pomyślałem, wiecie co ... Kwame :) no i pomimo ze Bismack jest o niebo pewnie mądrzejszy to też ma te marne łapy, ogólnie bedzie polewa z Jordana jesli to się okaze prawda.

A no i gościa nieznosze od wczoraj znowu, Walkera nam podjebał skurczybyk :twisted:

Utah - mega draft - wyjebali wszystkich - po co brac Knighta jak maja Devina, po co brac Kantera ? bo nie maja prawdizwego Centra a chetnych na Millsapa jest pelno w lidze a Ala Jeffersona tez jakos kiedys opierdola jak wyszkoli Favorsa i Kantera na ludzi , plus Burks na ich plytkim skrzydle - szacun Jazz

Kanter jest wyjebisty a te jego komenty po drafcie że jest fanem wrestlingu i zeby lud w Utah się przygotował bo "undertaker" nadchodzi :D Tak jak mówisz i tak jak wszyscy ogarnięci powinni myslec Kanter >>>> Knight w lidze gdzie cięzko o silnych wysokich tak to już jest, ale co do Burksa kompletnie nie jestem przekonany, lubie jego atletyzm widze że fajnie rozgrywa, ale dystansu nie ma obrona kulawa no i wydaje mi się z bardzo duża doza prawdopodobieństwa że to przygłup pierwszego sortu, jak ktoś na pytanie o hobby odpowiada "wyluzowywanie się" to cholera nie może być dobrze :( Wolałbym żeby zamiast najlepszego dostępnego jeszcze prospecta poszli po Hamiltona/Brooksa czy choćby Smitha który bedzie bardzo fajnym 6manem

ps. z Tymi Morisami ... ja też jestem wiekszym fanem Markieffa no i móiłem że to nie będzie tragedia dla Suns, w końcu oni na pf mają Fryjera, ale że Marcus pojdzie po nim to bym za cholerę nie zgadł :)

Gratuluje przecietnosci ;-) Miales 144 punkty wg tej skali...

http://weaksideawareness.wordpress.com/2011/06/24/watching-the-watchers-the-best-nba-mock-drafts/

BTW, chyba jednak sie nieco mylisz odnosnie nbadraft.net... przynajmniej jesli chodzi o ostatnie mocki ;-)

Kosi

Mógłbyś naskrobać coś o Coleu?

Człowiek od wszystkie w Cleveland State. Wciąż pamiętam jeden z jego meczów na poziomie 40pkt, 20zb i 9as.

Może lepiej zamiast pisania podlinkuje Ci fajny post - http://www.midmajormadness.com/2011/4/2 ... orris-cole

Ma szanse już od pierwszego sezonu wskoczyć na kilka/kilkanaście minut do rotacji.

TW, chyba jednak się nieco mylisz odnośnie nbadraft.net... przynajmniej jesli chodzi o ostatnie mocki

http://nbadraft.net/2011mock_draft - Updated: 6/23/11 10:59 pm

Draft zaczął się o 7:30 pm. Zresztą jeśli ktoś w jednym mocku w czerwcu daję Williamsa z #1 , a w następnym Kantera to coś tu nie gra. Podczas gdy wszędzie indziej pozycja Irvinga się nie zmieniała.

TW, chyba jednak się nieco mylisz odnośnie nbadraft.net... przynajmniej jesli chodzi o ostatnie mocki

http://nbadraft.net/2011mock_draft - Updated: 6/23/11 10:59 pm Draft zaczął się o 7:30 pm.
... co oznacza, ze nie przeczytales mojego wpisu ;-) Bo wyraznie zaznaczylem co zrobilem i pierwszym punktem bylo "12 hours before NBA Draft I saved on my hard drive pages from as many latest 1st round mocks as possible"

Ergo wszelakie zmiany tuz przed draftem czy tuz po nie mialy znaczenia.