Skocz do zawartości

Draft A.D 2011

Speedy Gonzalez

Rekomendowane odpowiedzi

up up up ai

Kemba wygląda momentami jak Iverson, momentami jak Tim Hardaway a momentami jak Ray Felton, ale k**** facet jest mistrzem NCAA i zrobił to z 11-27 like numerkami.

nie wiem o czym to świadczy, ale musi być dobry

he's the MAN tego draftu. Chociaż to pewnie Irving będzie miał numerki jak Wall i zgarnie cały flesz.

niech ktos mi wytlumaczy jedna rzecz

czemu Kemba Walker ktory samotnie rozjebal Big East w 5 dni z rzedu

po czym zajechal wszystkich w NCAA tournamencie i byl najbardziej dominujacym zawodnikiem od czasow Carmelo Orangemen

jest tak nie dohajpowany ? czemu nikt nim sie nie jara ? czemu musze sluchac tekstow nt Jimmerow i Klayow ? style over substance ?

Bo NBA coraz bardziej idzie w kierunku wieku i warunków, a nie umiejętności.

Bo NBA coraz bardziej idzie w kierunku wieku i warunków, a nie umiejętności.

Ale jest tego jakiś powód, amirite?

Abstrac***ąc od Kemby (jarałem się w c*** oglądając go w turnieju BE i Madness, teraz jak jest idolem shavlika, to już go nie lubię), to nie można warunków sobie ot tak oddzielać od umiejętności. Jordan nie były taki dobry, gdyby miał 183 cm i nie mógł rzucać nad ludźmi, a Kemba nie byłby taki dobry, gdyby nie był taki mały, bo nie byłby taki szybki. Ubolewanie, że atleci zalewają rynek to zaprzeczenie istoty koszykówki, a zwłaszcza NBA, którą od prawie każdego innego sportu różni to, że grają tu zwycięzcy loterii genetycznej i freaki natury, a nie goście, którzy warunkami i atletyzmem ledwo albo wcale przewyższają pana Mariana z panem Władkiem.

Ale jest tego jakiś powód, amirite?

Nie wiem, nie znam się. Ale przejrzyj sobie historię kilku ostatnich Draftów i tendencja jest oczywista. W NBA wolą młodszych, wyższych, skoczniejszych, szybszych. Jasne, że warunków oddzielać od umiejętności nie można, ale w naborze odgrywają jedną z kluczowych ról. Mi też się to nie podoba, ale tak jest i trzeba się z tym pogodzić.

Wg mnie taka tendencja nie jest zła.

Koszykówka to gra dla dużych i im większy tym lepszy. Do tego jak masz dużego atletycznego to mozna go nauczyć bronić i własciwie już masz fundament druzyny i dobrą obronę. Potem można go szlifować i coś uczyć w ataku.

Przykład pierwszy z brzegu - Howard. Może za kilka lat takim przykładem będzie Favors, choć ja akurat w tego gościa nigdy nie wierzyłem.

poprawcie mnie ale mistrzostwo wygrali w tym roku koszykarze pelna geba - Dallas MAvericks - team ball team first share the ball fundmanety itp itd

a rok temu grali Celtics Ray, Pierce Sheed, nieatletyczny PErk i KG wszyscy - 30 plus

i Lakers

um cos wam sie pomylilo ze Heat wygrali z przestarzalymi Celtics bez chemii i polamanym Rondo a mlodosc Thunder wygrala z mlodoscia Memphis(jak na dzis to Memphis graja jak oldboye malo atletyczne) to wcale nie znaczy ze atletyka wyprzedzi kiedykolweik Birdow- alike i wszelkiej masci koszykarzy z fundmnetami

poprawcie mnie ale to Dwight nie mogl zrobic pktow na Gasolu a nie na odwrot

ja wiem ze zagadkowy Knight ktory za 3 a moze za 7 a moze nigdy bedzie lepszy od Walkera

ale jak dla mnie Knight NIGDY nie bedzie lepszy od Walkera

po pierwsze NBA to nie euro i nie NCAA - ta linia 3pt naprawde wiele wiele zmienia

po drugie to NBA a raczej NBAE league - entertainement , sedziowie gwiazdy pkty u know what I mean ?

po trzecie jak przepuszcza kazdego z nich przez maszynke treningowa to

Knight dostanie nagle ruchow, zmadzrzeje i moze nauczy sie podawac, Walker sie uskuteczni wdrozy w system w ktorym nie bedzie musial robic WSZYSTKIEGO w ataku, a Irving huj wie

wiem jedno ogladam NCAA juz pare lat tak jakos od 2002 (pierwsze VHSy nadeslane po FF)

i prawde mowiac nie bede wam mowil ze jaralem sie Wadem czy Carmelo bo sie nie jaralem - zwrocilem uwage na te ich fatastyczne runy i z perpsetywy czasu moge powiedziec Sure bet HoFamer

ale pamietam Chrisa Paula w Wake Forest i gosc robil mega wrazenie przez te 2 lata na uniwerku (kto to byl Deron, Bogut- bust, Marvin Williams szkoda slow)

pamietam podjarke Durantem, pamietam jak ekslopodowal Rose i pamietam Noah Gators

i jakbym mial stawiac w dzien draftu czy ci ludzie skoncza w HoFame to bym na nich postawil pieniadze

i te same pieniadze dzis moglbym postawic na Kembe - gosc jest sure bet HoFamer

pieniadze w banku rownie dobra inwestycja co zakup chinskiej waluty

i powiem jeszcze niech LEbron, Nash , Stephen Curry czy inny statytyczny geniusz cos wygraja w tej lidze to dopiero zaczniemy gadac o kims kogo warto nasladowac a jak narazie lepsze 11-27 Kobego, Dirka niz 30-10-10 Lebrona czy pekajace w szwach adv stats Curry/Nash

zreszta Luke Winn z Cnnsi najlepszy jak dla mnie NCAA insider/adv stats geek - pisal ze Kemba zjada statytcznie Freddetta o Knightcie nawet nie wspominal bo byl minusowy

wiec what the deal

aha kolejny argument za Kemba - zero tatuazy - moze gupie moze smieszne ale czarnuch z NYC Bronx, z normalna rodzina, NBA star face !!! bez tatuazy to mi pachnie Chrisem Paulem/Dwyanem Wade

i jak mowi stare NBAowskie przyslowie zawsze bierz czarnego kozaka z ojcem i bez tatuazy

Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba KEmba KEmba KEmba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba KEmba KEmba KEmba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba KEmba KEmba KEmba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba Kemba

@ai3

Z tym Iversonem to się wygłupiłeś bo ja nie wyobrażam sobie żeby Iverson spierdolił z worków przed kimś, spękał się grać z kimś 1 na 1 by spaść w drafcie . A Kemba tak robił to jest więc dla mnie jest cipa bez charakteru = Uncle Tom. Twój autorytet napisał jak bardzo zajebisty jest Kemba a Jimmer c***owy, ok, ale nie przyjmuj wszystkiego co zawyrokował autorytet niczym prawdy objawionej.

2009-2010 mistrzowie to nieatletyczny Kobe i obdarzony tragicznymi warunkami Gasol

2008 to z kolei Allen, który przyapdkiem był uczestnikiem SDC, Garnett, który zostaje w tyle za Dampierem i Pierce o posturze dziadka do orzechów.

2006 to Wade i Shaq, bez komentarza...

Ogólnie jedyni mistrzowie w dekadzie ostatniej, którzy nie byli obdarzeni mega warunkami to Spurs, a i to tylko w przypadku Duncana, bo Parker i Manu to athlete world class.

wiec what the deal

a taki to "deal" że tak jak @Maciek napisał Jimmer pojechał Walker równo na wspólnym workoucie, zresztą Walker gdyb nie fakt że wypadły również gorzej od Fredette na pokazówce w Sacto o by się z nim nawet mierzyć nie musiał 1n1 w SLC ale jego akcje spadają i takie tego sa efekty, ja tam zagłębiać się w ten temat nie będę czas pokarze kto co jest warty ale darował byś sobie choć raz takie bezmyślne niczym nie poparte pi****lenie, ja Kębe lubię pewnie będzie z niego dobry grajek ale twoje gadanie na jego temat za cholerę mu sympatyków nie przysporzy bo sporo tu teksów wziętych z sufitu.

ps no i tak nawiasem mówiąc to zabawne jak można w tak odmienny sposób traktować jednak dosyć podobnych graczy, wieje hipokryzją na milę :? na koniec Knight vs Walker jak oglądasz tak długo ziomek kosza z uniwerków to chyba nie upadłeś na głowę żeby porównywać statami świerzaka vs junior .

Walker przed fantastycznym w jego wykonaniu ff byl gdzies pod koniec pierwszej rundy w mockach, dopiero po mistrzostwie jego akcje skoczyly. Teraz znowu zaczal sie przesowac w dol po workoutach, mysle ze nie bez powodu.

bedzie sledzenie draftu na zywo na forum? jakis specjalny temat?

Walker przed fantastycznym w jego wykonaniu ff byl gdzies pod koniec pierwszej rundy w mockach, dopiero po mistrzostwie jego akcje skoczyly. Teraz znowu zaczal sie przesowac w dol po workoutach, mysle ze nie bez powodu.

Błądzisz panie, bo jego akcje były już wysoko od początku sezonu, a pierwsze miesiące tylko umocniły tą pozycje - http://www.draftexpress.com/profile/Kem ... t-history/

Draft jest z czwartku na piątek, nie?

jo

Z tym Iversonem to się wygłupiłeś bo ja nie wyobrażam sobie żeby Iverson spierdolił z worków przed kimś, spękał się grać z kimś 1 na 1 by spaść w drafcie . A Kemba tak robił to jest więc dla mnie jest cipa bez charakteru = Uncle Tom. Twój autorytet napisał jak bardzo zajebisty jest Kemba a Jimmer c***owy, ok, ale nie przyjmuj wszystkiego co zawyrokował autorytet niczym prawdy objawionej.

Z tego co wiem Kemba nie bał się grać z nikim 1 on 1, tylko przysunął chyba workout w Kings, bo jego agent nie chciał by ten trenował trzy dni pod rząd. Z Jimmerem i tak spotkał się na workoucie w Jazz. Czy może chodzi ci o coś innego?

Ja bym nie porównywał Knighta do Kemby...

Ten pierwszy jest o wiele lepszym fitem dla drużyn NBA, bo nie potrzebuje piłki. Kemba może i jest lepszym basketball playerem, ale jemu trzeba w ataku dać swobode i pozwolić klepać, na co wiele drużyn w NBA nie może/nie chce sobie pozwolić, dlatego więc Brandon idzie wyżej.

Ja bym nie porównywał Knighta do Kemby...

Ten pierwszy jest o wiele lepszym fitem dla drużyn NBA, bo nie potrzebuje piłki. Kemba może i jest lepszym basketball playerem, ale jemu trzeba w ataku dać swobode i pozwolić klepać, na co wiele drużyn w NBA nie może/nie chce sobie pozwolić, dlatego więc Brandon idzie wyżej.

Nie zgadzam się. Knight tak samo jak Walker potrzebuje piłki w rękach by być produktywny. A patrząc na Percentage of Possessions Used jednego i drugiego różnica wcale nie jest aż tak duża. 26.8% Brandona, przy 31.4% Kemba. Obaj to tacy PG nastawieni bardziej na rzucanie niż podawanie.