Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

To co wielki come back Izajasza ? :lol::lol::lol:

dolan nie jest aż tak głupi, on jest głupi ale nie aż tak :D
Jestes tego pewien??? Bo dla mnie udowadnia po raz n-ty jakim jest idiota. Walsh nie ma gigantycznych osiagniec, cale 2 wygrane mecze w Finalach (w sumie jako GM), ale dla NYK zrobil bardzo dobra robote (poza HC). Wyczyscil salary, sciagnal dwie gwiazdy, teraz mial je obudowac odpowiednimi rolesami. A tak pozostanie jako consultant, juz to widze jak mu sie bedzie chcialo doradzac duetowi Dolan/Thomas :(

nie wiem czy to była decyzja dolana

czy się nie mogli dogadać

ale jak sie nie mogli dogadać to dolan jest debilem

walsch zaczął przywracać w NY dobry basket po prawie 10 latach c***ni i się z nim rozstają

zupełnie nie rozumiem

teraz pewnie bedzie melo gm, dajcie mi tego dajcie mi tamtego, 100mln dla melo

i mike dalej na trenerce

good luck NY

Jestes tego pewien??? Bo dla mnie udowadnia po raz n-ty jakim jest idiota.

znaczy pewny nie jestem, ale ciężko mi w to poprostu uwierzyć, łatwiej by mi było uwierzyć że lizajasz jest synem dolana, kochankiem czy cos w tym stylu i stąd ta więż :)

A co do samej sprawy to wcale bym się nie zdziwił gdyby sam Walsh olał dolana właśnie po tym transferze anthonego, w sensie jak nie jest samodzielny w decyzjach to co się będzie pierniczył z frajerami, to ma sens no bo ciężko też sądzić ze byłby w stanie odejść zaraz po tym transferze jedno ze umowa obowiązywała a drugie ze to poważny człowiek.

no fajnie się to lato zaczyna na prawdę ... najpierw Brown w LAL, teraz Walsh wyleciał ... Odwalił dla nich kawał dobrej roboty, widać że miał jakąś wizję tego jak zespół ma wyglądać. Ale Dolan najwyraźniej uznał, że jak 2 gwiazdki znalałzy się w NYK to już będą się piąć do góry cały czas. Wielka szkoda, bo NYK zaczynali wyglądać nie najgorzej, a teraz to cholera wie co im się tam urodzi. Kibicuję przyjęciu Izajasza z powrotem na GMa - bo po odejściu Shaqa ktoś musi zabawiać ligę

http://sports.espn.go.com/new-york/nba/columns/story?columnist=smith_stephen&id=6624441

Ciekawy artykuł S.A Smitha na temat sytuacji w Knicks.

Byc moze jedyny pozytyw z tej calej sytuacji, ze wasata pierdola wyleci szybciej z posadki niz na koniec kolejnego sezonu (i jego ostatniego roku kontraktu). Dolan jesy glupi ale forsy ma jak lodu i moze przebolec te 6 baniek ktore wasacz ma chapnac w tym sezonie.

Swoja droga Walsh tez malo nie zarabial, okolo 4,5 banki piechota nie chodzi.

• 3 tygodnie później...

Bałem się, że Knicks zatrejdują jakimś cudem po Jimmera albo Klaya Thompsona, ewentualnie wezmą Marshona w myśl zasady "you can never have enough shooters".

Donnie na pożegnanie zafundował nam Imana Shumperta i w sumie chyba cieszę się z tego picku. 6'6 Tony Allen with some playmaking skills, czyli poor man's Igoudala, to odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu. Liczę na koło 20 minut w meczu w najbliższym sezonie.

Josh Harrellson to z kolei połączenie Jona Brockmana z Nickiem Collisonem i chociaż był do wzięcia Keith Benson, to wolę Josha, który ma szansę z miejsca dostać 5-10 minut w rotacji i zostać moim ulubionym energy guyem tej ligi.

Chyba niezły ten draft Knicksów. Bez gwiazd, za to z solidnymi rolesami.

Wygląda na to, że Knicks będą chcieli wreszcie coś zrobić z defensywą. Najpierw wybranie Shumperta w drafcie, a według najświeższych plotek Kelvin Sampson może zostać defensywym asystentem Mike'a D. NYK są też zainteresowani Kurtem Thomasem, który jest otwarty na powrót. Byłoby świetnie gdyby jeszcze Delambert zgodził sie podpisać za MLE (o ile jeszcze będzie)

http://www.nydailynews.com/sports/baske ... l?r=sports