Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

co sądzisz o help defens Amare?

Własnie o tym samym chciałem wspomnieć, wszyscy sobie tak kpią z tych jgo bloków z pomocy, a tu proszę jeden z nich im mecz wygrał, czyli kurcze chyba coś warte są :evil:

ogladalem mecz tyle o ile bo przysypialem co jakis czas, ale przespalem duza czesc 2nd half, a w pierwszej obrona Knicks byla wyjatkowo zenujaca.

widzialem tez jak Wade zgwalcil Amare na spinie ze ten nie wiedzial chyba co sie dzieje :lol:

z drugiej strony bardzo mi imponowal Amare w ataku. teraz to juz nie jest po prostu finisher jak w Suns, ale mozna rozgrywac przez niego ofensywe, jest niezlym podajacym, nie konczy kazda akcje jako alterego Warricka, nawet jumper poprawil. przystosowal sie.

akurat w NBA w przeciwieństwie do np. Europy genialne u sędziów jest to ,że nie gwiżdżą takich pierdolonych małych fauli. oczywiście w czasie meczu bonus star jest czymś normalnym ale tutaj mieliśmy Melo vs LeBron ,dwóch superstarów gdzie takich faulów się nie gwiżdże. jedyną osobą na której prawdopodobnie zagwizdaliby faul to KB ,który ze względu na swoje CV i autorytet jest lepiej traktowany. puszczone z duchem gry. jestem w trakcie oglądania meczu i jedno co mi się podoba ,że gdy Melo chce potrafi bardzo dobrze bronić. zajebisty mają teraz team spirit ,zajebiście się ogląda chociaż Miami tak naprawdę grają/grali kupę.

edit

nie oczekuj żebyś mi napisał ,że Amare dobrze broni ponieważ nie potrafi. jest słaby technicznie w obronie 1 vs 1 ,broni na stojących nogach ,gra agresywnie przez co łapie jebnięte faule czy napala się na przechwyt lub blok przez co daje dupy. ale z pomocy jest dobrym obrońcą. jakby miał obok jakiegoś przyzwoitego defendera na C z masą to obrona pod koszem NYK wyglądałaby przyzwoicie. nie zmienia to faktu ,że D'Antoni olewa całkowicie difens ,rotacje przypomina początki Suns jak przyszedł Gortat.

z atakiem zgoda.

dwóch superstarów gdzie takich faulów się nie gwiżdże.

Szkoda że Sap nie ma takiego statusu bo pewnie dlatego w meczu vs Pistons mu nie gwizdnęli jak z łokcia dostał :twisted: mnie wogóle to sedziowanie irytuje juz nawet neichce słyszeć o jakims star bonus, normalnie nie kryłby Jamesa Melos tylko jakiś Williams to już faul no ale star bonus w tym wypadku = więc olewamy to :? No po prostu zgroza

Koelner - zobacz wczorajszy mecz z OKC i to jak traktuje się Kobe... star bonus... haha :evil:

może dlatego że Kobe to już "dziadek" to się nim nie przejmują, stra bonus dla młodych na drobku pupili sterna musi być :) :twisted:

to ze Amare walnie pare blokow z pomocy to nie znaczy ze dobrze broni w help D.

No może i nie znaczy ale dziś ci broniący amare i jego postawy na boisku mają dobry argument w garści, jego helpD praktycznie wygrało mecz NYK

Koelner to ze Amare walnie pare blokow z pomocy to nie znaczy ze dobrze broni w help D. przede wszystkim jest zawsze spozniony w rotacjach i dlatego musi blokowac a nie po prostu contestowac, a co najwazniejsze jest retardem na pick and rollach.

a ilu graczy w tej lidze dobrze broni picki? :wink:

Koelner to ze Amare walnie pare blokow z pomocy to nie znaczy ze dobrze broni w help D. przede wszystkim jest zawsze spozniony w rotacjach i dlatego musi blokowac a nie po prostu contestowac, a co najwazniejsze jest retardem na pick and rollach.

a ilu graczy w tej lidze dobrze broni picki? :wink:
a w sumie to bardzo dobre, ba nawet nie teraz ilu na przestrzeni lat w ogóle dobrze broniło :)

może fani nix wiedzą.

czy kolano azubuike'go jest już sprawne ?

Wg Keleny on jest "ready to go" jak to sam okreslil, wg wasatego zdecydowanie nie.

edit:

Zapomnialem dodac, zajebiscie pila chodzila przeciwko Hornets (co sie z nimi ostatnio dzieje?), nikt ze "starting 5" nie mial mniej niz 4 asysty. Nawet sobie Mason jr chwile pogral trafiajac dwa rzuty, w tym jedna trojke :)

ja jeszcze dodam, bo zapomniałem powiedzieć. Widziałem mecz z Cavs

Po prostu Hickson tak gwałcił blokami Amare, że ten nie wiedział o co wogle chodzi. Aha nie znałem wczesniej Fieldsa, ale patrze że to niezły kot. Druga runda i wyłazi w s5 na dodatek wali tróje jak trzeba. Bedzie z niego gwiazda, może nie teraz ale już pokazał że można wydostać sie z ciemnej dupy, cięzka pracą

może fani nix wiedzą.

czy kolano azubuike'go jest już sprawne ?

Wg Keleny on jest "ready to go" jak to sam okreslil, wg wasatego zdecydowanie nie.

ale dziwi to że NIKT nie wyraża zainteresowania azubuikiem.

Bulls podpisali Butlera, C's pavlovic'a, utah ma dziure na 2, a azu był kilkanaście miesięcy temu przehujem, po czym teraz nikt nie chce z nim podpisać.

dziwne.