Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

knicks mają tak samo świetną ofensywę, jaką miewali warriors pod Nelsonem. są sporo powyżej średniej ligowej, ale to się jeszcze pewnie zmieni (ten słynny trudniejszy terminarz). natomiast co do D'Antoniego to jest to jego pierwsza drużyna bez Nasha, która jest powyżej przeciętnej w ataku.

czy przypadkiem Spurs mając w podświadomości b2b statement game z C's nie chcieli tego meczu przypadkiem trochę na stojąco w obronie wygrać, w odpowiednim momencie wcisnąć wyższy bieg i wygrać go ofensywą, którą w tym sezonie mają przecież świetną..? Nie przekonuje mnie to gadanie Poppa. Oni tam mają bronienie we krwi, a tu nagle taki anti-defence?

Swietny mecz (w ataku) Knicksow i pokaranie najlepszej druzyny w NBA. To co graja obecnie Felton, Chandler (to byl blad ze NYK nie wzieli opcji na 4-ty rok z nim, teraz bedzie kosztowal duzo wiecej)

Knicks wzięli opcję na 4. rok Chandlera, po sezonie kończy mu się kontrakt i Wil będzie restricted. To była dobra decyzja Walsha, żeby nie przedłużać z nim już tego lata. Chandler ma stosunkowo niskie QO (koło 3 mln) i nie będzie specjalnie zawadzał przy ewentualnym podpisaniu Melo. Dzięki temu jest szansa na ich obu.
Karpik wytlumacz mi lopatologicznie jak to jest mozliwe ze wzieli opcje a nie jest on podpisany na 4-ty rok? Przeciez RFA to nie jest faktycznie podpisanie gracza do grania. Jak ktos rzuci mu mega duza kase (patrz Gortat) to Knicks by go zatrzymac beda musieli przeplacic, a moglismy go miec za mniej kasy na kolejny rok.

Mega ciezka seria wyjazdowa pokaze gdzie NYK sa obecnie, do tego bez Gallo (ale moze to akurat nie jest znaczace oslabienie).

edit:

Karpik juz doczytalem, cos mi sie w bani pomieszalo, dzieki za sprostowanie.

• 3 tygodnie później...

E tam Gortat. W kategorii "Biały klocek with slow start of the night" Timo Mozgov nie był gorszy ;]

Mozgov wyglądał z początku na zdziwionego, że w ogóle gra, więc zaczął od 4 niecelnych rzutów spod samiusieńkiej obręczy i dwóch fauli. Można było wręcz powiedzieć, że chłopak gra swoje. Podejrzewam, że nawet on nie wiedział, że budzi się właśnie potwór !!!

Timo od tego momentu zaczął kończyć wszystko co wpadło mu w łapki, stawiał świetne zasłony i trafił nawet 3 jumpery (w tym jeden z 6 metrów) i pierwszy raz w tym sezonie nie wyglądał na człowieka, który gra za karę. Oczywiście należy wziąć poprawkę na momentami żenującą transition defense Pistons oraz wcale nie lepszą pod koszem. Mozgov zaczyna najwyraźniej łapać o co chodzi z zagrywkami Majka i znając pana z wąsem, w najbliższych meczach dostanie po kilkanaście minut, po czym znowu wróci na ławkę. Ale to i tak dużo jak na niego.

Z Mozgova jeszcze będą ludzie, wystarczy, że nabierze więcej pewności w grze i nie będzie wpadał tak często w foul trouble. Nie wydaje mi się, żeby podzielił los Frederica Weisa, czyli szczudła, wielkiej nadziei białych Nowojorczyków, które zaliczyło historycznego faciala, a potem wiodło spokojny żywot na prowincji.

Z Mozgova jeszcze będą ludzie, wystarczy, że nabierze więcej pewności w grze i nie będzie wpadał tak często w foul trouble. Nie wydaje mi się, żeby podzielił los Frederica Weisa, czyli szczudła, wielkiej nadziei białych Nowojorczyków, które zaliczyło historycznego faciala, a potem wiodło spokojny żywot na prowincji.

Mozgov wyglądał od początku sezonu na zmulonego. Oczywiście często Eurasy mają problem w przystosowaniem się do NBA i może to był jego problem. Ale proszę Mike'a aby rotował Mozgovem-Turiafem ,jak chce grać small-ballem to najwyżej w drugiej kwarcie czy pod koniec meczu aby podkręcić tempo ale niech nie gra z Chandlerem czy Galo od początku na czwórce ponieważ to jest dramat. Mozgov zaskoczył a jego wyjebał z FB ;]

Meczu jeszcze nie widzialem, ale sobie wrzuce zeby spojrzec co ten rusek wyczynial, ze az takie staty nabil. Pistons nie dosc ze bardzo przecietni to jeszcze grajacy bez paru najwazniejszych grajkow, ale win jest, staty sa, wszystko gra, wasaty pewnie zachwycony, przeciez przed sezonem tak pial o Randolphie i Mozgovie, ma pewnie satysfakcje :) Chandler znowu polamany, niech szybko wraca bo przy tak waskim skladzie zaraz bedziemy grac w 6.

• 2 tygodnie później...

Jeffries ma byc dzisiaj wykupiony przez Rakiety i podobno Walsh juz ma dla niego gotowa umowe do podpisania.

Poza tym Walsh probowal wczoraj sciagnac jakiegos centra, jak widac proba nieudana:

"Walsh tried to get involved in a last-minute deal and inquired about Nazr Mohammed, Nenad Krstic and Joel Pryzbilla, all of whom were traded yesterday. Walsh said he lost any shot at them after trading all his young assets to Denver, including Anthony Randolph."

haha Melo nie trafil osobistego na koniec i wyfaulowal pozniej, a komentatorzy Cavs "HIT THE ROAD JACK AND DONT YOU COME BACK NO MOOOOO, WHAT YOU SAAAAAY"

Jamison 28/13

Hickson 24/15

zbiorki 61 vs 41

nie mam pytan

wczoraj rano na inside TNT McHale rzucil dobre haslo o Melo: "he's not even that bad as a man defender, but he's TERRIBLE team defender". word.

wczoraj rano na inside TNT McHale rzucil dobre haslo o Melo: "he's not even that bad as a man defender, but he's TERRIBLE team defender". word.

tak McHale to mądry koleś teraz przenieśmy się na drugi biegun intelektu kogo to Smith w tym samym studiu TNT cytował, oczywiście zgadzając się z tą dewizą bo to matoł, "Nie musisz cały czas dobrze bronić ważne żebyś dobrze bronił w kluczowych momentach" czy jakos tak to leciało :lol: no żesz k. mać jak żyje to czegoś tak głupiego nie słyszałem i jeszcze tak zyczeniowego, jasne melo olej obrone w najważniejszym momencie sezonu odpal sobie prztyczek i załącz mistrzowski def :D serio słów brakuje

Co do anthonego to ja niemam słów koles jest mega matołem, co on myślała że w NYK będzie mu się grało łatwiej, bo co wymienił rewelacyjnego trenera na takiego który jest beznadziejny( przesadzam ale irytujący zaczyna być D'Antoni),a teraz kurcze wszystko znowu na barkach poczciwego Billupsa, aż żal kolesia.

Sorka da wszystkich sympatyków NYK, ze tak wylewam tu swoją radość po porażce waszej ekipy, ale tak cholernie mi się nie podobała ta wymiana i tak nieznoszone melola że poprostu nie mogłem sobie tego darować, i to całe durne pierniczenie nowy trend w lidze chcesz mieć mistrza sprowadż sobie 3 gwiazdy :?

No i gratki dla Cavs i ich publiki tylko frajer nie zrozumie że liczy się kazde zwycięstwo i kazdy dobry mecz niewazne czy grasz o mistrza czy jesteś w mega d. i nie masz nawet szans na play off