Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak chcecie to zrobic zeby melo i gasol przyszli do was na nastepny sezon? nie ma kasy zeby podpisac ich dwoch naraz

jesli chca melo to powinni jakos sprobowac wyciagnac Gortata bo na Gasola nie ma szans

Randolph i Turiaf za Gorata

Jakbyś czytał uważnie to byś wiedział że nikt tutaj nie chce żeby przyszli razem. Karpik pisał o podpisaniu Gasola kosztem odpuszczenia Carmelo.

tak ale to nie amare byl tym ciagnacym wozek tylko nash.

teraz napierdala i jest ciagnacym wozek, no doubt.

pelna zgoda co do tego, ze knicks potrzebuja defensywnego wysokiego przy amare. marcus camby, tyson chandler type

marc gasol tu nie pasuje bo zrobia powtorke utah z okurem, choc marc duzo chetniej gra w pomalowanym ale im potrzebny jest najlepiej taki camby. gortat tez bylby ok, choc nie wiem czy jest lepszy w tej chwili od turiafa.

carmelo w knicks to dla mnie kwestia nie "czy?", tylko "kiedy?"

jezeli po sezonie to imo beda szukali miejsca gdzie beda mogli puscic galo. nie widze go wychodzacego z lawki, nie widze go grajacego 5. skrzypce.

danp spokojnie. wiem, ze jeszcze dluga droga ale wygywajacy knicks to ja kdla mnie juz powrot:)

zawsze szanowalem walczacych Nix

czekam na ich powrot

ale czy czasem nie zaczynacie przesadzac w druga strone?

wiem ze nic w sumie nie napisaliscie takiego mega przesadzajacego bo to prawda:

Amare gra b. dobrze

nix wygrywaja wszystko ze slabszymi ekipami

od nix nie oczekuje nikt blowa z la czy celts

ale cos mi nie pasuje w tym prawie hurra optymistycznym tonie i podlaczaniu sie kolejnych forumowiczow do ekipy ktora..... hmmm

nadal moze nie zagrac w PO

pelna zgoda co do tego, ze knicks potrzebuja defensywnego wysokiego przy amare. marcus camby, tyson chandler typemarc gasol tu nie pasuje bo zrobia powtorke utah z okurem, choc marc duzo chetniej gra w pomalowanym ale im potrzebny jest najlepiej taki camby. gortat tez bylby ok, choc nie wiem czy jest lepszy w tej chwili od turiafa.

Knicks potrzebują wysokiego dobrego zarówno w ataku jak i obronie. Majk nie uznaje ofensywnych dziur, dlatego Camby się nie nadaje. Tyson Chandler jest ciut lepszy, ale psuje spacing no i raczej zostanie w Texasie. Gasol z kolei jest idealny, ponieważ nie potrzebuje wielu zagrywek na niego w meczu, żeby być efektywnym. Potrafi przymierzyć z 6-go metra, rewelacyjnie podaje, ma fajny repertuar zagrań pod koszem, no i jest wielki. Obrońcą jest niezłym.

Zobaczymy jak będzie wyglądać zderzenie Nix z naprawdę dobrymi defensywami, ale póki co nie wydaje mi się, żeby potrzebny był im kolejny scorer. Atak wygląda ok, trzeba wzmocnić obronę, jednocześnie utrzymując podobny poziom ofensywy. To dałby nam Gasol. Ciekaw jestem co by powiedzieli Grizz, gdyby Marc dostał na stół coś w typie 50/4. Może postanowiliby jednak przetestować to szczudło z Tanzanii, a Zach Randolph dostałby wtedy upragnione extension.

ale cos mi nie pasuje w tym prawie hurra optymistycznym tonie i podlaczaniu sie kolejnych forumowiczow do ekipy ktora..... hmmm

Ekipa NY jest popularna przez zajebisty team z lat 90tych... ostatnie lata spędzili w dupie z której powoli wychodzą a przynajmniej zaczyna być widać gacie. Nigdy nie byłem fanem knicksów na dobre i na złe ale zajebiście lubiłem ich ekipe za ewinga i houstona lepsza gra ny więc i mi sprawia przyjemność. Amare był tutaj jechany na forum a tu całkiem nieźle się sprawdza w ny robi punktową serie życia której indywidualnie nie miał od czasów kobiego nikt.

Zobaczymy jak będzie wyglądać zderzenie Nix z naprawdę dobrymi defensywami, ale póki co nie wydaje mi się, żeby potrzebny był im kolejny scorer. Atak wygląda ok, trzeba wzmocnić obronę, jednocześnie utrzymując podobny poziom ofensywy

No to powinno wiele wyjaśnić ale i tak jestem pewien prędzej niż marca zobaczymy w koszulce knicksów melo.

w obecnej sytuacji NY to MGasol>>>Melo, nawet zdrowy TChandler>Melo.

scorerów tam jest więcej niż potrzeba (a jeszcze niedługo wraca Azubuzabubukike i freaking texas ranger walker), chociaż niewątpliwie przeciwko lepszym zespołom gra w HC Melo robi różnicę, ale wtedy żeby liczyć się w walce o cokolwiek musieliby mieć Howarda na C...

MGasol, TChandler, Gortat, to są realne cele na które powinien polować w pierwszej kolejności Walsh.

w gruncie rzeczy szkoda że oddali JHilla, obok Amare nieźle by się sprawdzał...

w obecnej sytuacji NY to MGasol>>>Melo, nawet zdrowy TChandler>Melo.

scorerów tam jest więcej niż potrzeba (a jeszcze niedługo wraca Azubuzabubukike i freaking texas ranger walker), chociaż niewątpliwie przeciwko lepszym zespołom gra w HC Melo robi różnicę, ale wtedy żeby liczyć się w walce o cokolwiek musieliby mieć Howarda na C...

MGasol, TChandler, Gortat, to są realne cele na które powinien polować w pierwszej kolejności Walsh.

w gruncie rzeczy szkoda że oddali JHilla, obok Amare nieźle by się sprawdzał...

ale NYC chce Melo

MSG chce Melo

kibice chca melo

bo to towar marketingowy

Gasol fajny ale Bogut lepszy a z Bucks chyba ciut latwiej wyciagnac niz z mem

oj chyba nie łatwiej, popatrz na kontrakty.

a że Melo chce, NY chce i wszyscy poza Denver chcą to jedno, a to czego potrzeba ekipie do stania się realną siłą to drugie i tak oczywiste że nie ma o czym pisać.

Felton + Feilds, Chandler, Azubikubukike, Walker + Amare + WIELKIE NIC (no Turiaf na 15 minut może)

jest dziura tak wielka, że każdy laik widzi czego trzeba, wielkiego człowieka od czarnej roboty, a najlepiej jeszcze żeby był w miarę atletyczny i potrafił wykreować trochę spacingu, choć Amare właśnie pokazuje że i bez tego się obejdzie...

Może jednak lepiej, żeby nie ściągali. Knicks potrzebują mięsa pod koszem, a nie kolejnego scorera. W dobie powszechnego spuszczania się nad Amare pragnę zauważyć, że Stat nie jest centrem, tak jak i Chandler nie jest PFem i w NY potrzebny jest ktoś lepszy niż Ronny Turiaf (btw wczoraj Ronny w 4Q był miszczem - załatwił Nuggets 7 pkt w 2 possesions). Wolę poczekać do końca sezonu i powalczyć latem o Marca Gasola.

word.

zależy co chcemy od knicks.

jeśli to ma być ekipa za bostonem, miami ,hawks,magic,bulls to już są.

jeśli chcą przeskoczyć worek hawks,magic i bulls to wystarczy melo lub wysoki defensywny gracz

jeśli chcą dołączyć do miami i boston to muszą ściągnąć melo i wysokiego defensywnego gracza

najlepiej byłoby ściągnąć Yao ;)

patrząc na zespołu co są w dupie to może być Varejao ,Lopez,McGee,M.Gasol,Dalembert

oczywiście nie wszyscy są z nich defensywni ale coś takiego pod kosz byłoby awansem ,oczywiście to nie są tytani ale bądźmy realistami. jest na pewno gortat ,biega do kontry ,umie rzucać z półdychy ,dobrze roluje na pickach ,ogólnie pasuje tam ale mi się wydaje ,że Marcin jest overatted ale niech będzie.

włocha bym nie wyrzucał ponieważ pasuje do Mike'a ,ma tróje ,na białasa naprawdę przyzwoicie broni ,poprawia "spacing" ;)

nie widzę na rynku gracza podkoszwego ,który swoją obecnością zrobiłby z knicks ekipę do walki z bostonem i miami nawet z melo

oj chyba nie łatwiej, popatrz na kontrakty.

..

latwiej jezeli chodzi o handel, trudniej jezeli chodzi o kase bo AB ma kasy sporo wpisane ale NY nawet z podatkami i tak zarabia a nie bylo ich w PO

jak maszynka ruszy to i zyski wzrosna wiec trzeba tylko poglowkowac z graczem przejetym z prawami Birda i w lato go puscic z nowym kontraktem w strone Bucks

oczywiscie jest to SF ale tak mi sie nasunelo ze MGasol tez

( rozumiem ze jest RFA i Mem wyrownaja)?

wziął hajs, bo wziął, ale gra najlepszy basket w karierze

What?

Zastanawia mnie czy grono spuszczających się nigdy wcześniej nie widziało Amare, a swoją wiedzę o nim czerpali z postów Bastillona? Parę razy już w życiu napierdalał.

No kaman, mial tam jeden sezon na poziomie MVP, ale rownie dobry mial wówczas Nesz, ktory Amare kreował i dodatkowo sciagal na siebie uwagę obrony.

Teraz Amare jest liderem pełną gębą - pomijajac juz serie spotkan +30pkt, to we wczorajszym spotkaniu rewelacyjna 2 połówka, walka z Nene, najpierw go zablokował, za chwile dostał sie na plakat, a potem znowu pohasał to ataku i robił swoje. Ciągnie zespół, daje energie, miejsce obwodowym, a przede wszystkim - spowodował, ze w NY znowu chce grać każdy liczący się czy to FA, czy inny grajek na wylocie.

Pod tym względem CB, czy LJ zaczynaja zostawać w tyle. oczywiscie ja wiem na jakim etapie sezonu jestesmy itd, ale ogólne wrażenia są niesamowicie pozytywne. moze o tyle silniejsze, ze niespodziewane.

Jesli chodzi o partnera dla Amare pod koszem Knicks - Dalmbert - bo bedzie tani, tylko ze zastanawiam sie czy zawodnik o tak niskim bball IQ będzie wystarczajacy... na CY jest Perkins, Varejoke bedzie do wzięcia, juz teraz jest MG - i w niego naprawde warto by uderzyc, bo chyba najmniej trzeba by oddać, a ma dobry stosunek jakosci do ceny, jak uda sie sciagnac kogos lepszego to będzie swietnym backupem.

Jaracie sie atakiem Kniks i mowicie, ze nie trzeba tam Melona... no k**** ciekaw jestem jak ten atak bedzie wygladal jak wyskoczy PO difens Bostonu, czy Bullsow powiedzmy za rok ? kto bedzie ciągnął grę ? Gallo? Felton ? 2 opcja w ataku jest im potrzebna, bo Amare wiecznie nie bedzie napierdala 30ppg - w jego wpadku bardziej obciąża to ciało, niz jakiegos niskiego, ktory rzuca po obwodzie i nie musi sie tyle przepychac w pomalowanym.

Mowi sie caly czas o CP3 - ja mysle, ze wlasnie Melon bylby lespza opcja, bo z takim Feltonem, za takie pieniadze nie wiem czy jest po co w ogole kombinowac. ogólnie Felton<<CP3 Melo>>>Chandler/Fields. a resztę kasy przeznaczyc na mięso pod kosz, a potem zbierac juz wteranow za minimum

ja póki co za dużo nix nie oglądałem, ale czy mi się zdaje czy taki Gallinari na SF to całkiem dobre wyjscie [w sensie modnego słowa 'fit' do Amare ] ? i skoro mamy już galinarriego i amare to czy nie lepiej zainwestować kase w jakiegoś centra ? a gallinari będzie i tak do extension tego lata, ale pewnie za sporo mniejszą kasę niż melo

jedna piłka to by chyba było niewystarczająco dla amare i melo w jednej ekipie

btw ale się porobiło, możecie sobie wszyscy mówić jaki to ten bastillon nie jest, ale w co trzecim poście niemalże pada tu słowo 'spejsing' ;)

Też nie podoba mi się pomysł z Melo. Tak grający Felton mógłby choć trochę osłodzić stratę CP3 Nowemu Orleanowi a tenz Amare tworzyliby wystarczającą armatę ofensywną. Do tego sa przecież rolesi którzy tez grają atak - Fields, Chandler, Gallo, Walker.

Ale pomysł z defensywnym centrem jest jak najbardziej ok. Tylko tu się pojawia kwestia tego co Karpik mówił - Mike nie lubi nóg w ataku dlatego Gortat odpada, Chandlerem też by pogardził zapewne nawet jakby był do wzięcia, Camby to już w ogóle. Więc ten Gasol wydaje się idealny... :evil:

okłi Majk gra Turiafem i Mozgovem, to rozumiem ofensywne bestie...

Gortat jest wystarczająco dobry na półdystansie i świetny atletycznie, ale najlepszy zdecydowanie MGasol, tylko to już kwestia ka$$$y...

no i o Gallo zapomniałem w poprzednich wywodach, także pozycje SG/SF są naprawdę ładnie obsadzone...

ale NYC chce Melo

MSG chce Melo

kibice chca melo

Kibice to chcą zwycięstw, w sumie jesli ma im to dać Chandler to myśle że za jakiś czas nie będą płakać że w ekipie nie ma anthonego, tak ja patrze to faktycznie powinni się zafiksować na Gasolu młodszym i to powinna być dla nich pełnia szczęścia, jesli by go ewentualnie zdobyli. Patrząc że mają teraz w ekipie dobrze radzącego sobie właśnie wyżej wymienionego Chandlera i Galinariego, imo walczenie za wszelką cene aby melol grał u nich to totalny błąd i taki "powrót do przeszłości" w przypadku tego klubu.

ps. Amare zyskuje u mnie coraz większy szacunek, czytałem te wywiad z nim w którym mówi że wie iż marnie broni, średnio zbiera, że pracuje nad tym i że poprostu nigdy wcześniej nie wymagano od niego dobrej obrony, wporzo koleś, np. taki Boozer zawsze pieprzył bzdety w stylu będe walczył bronił jestem wyjebisty, wygramy itd. :) a ten szczerze podszedł do sprawy, większość gości w tej lidze nie było by na to stać, taki James ma w swoim profilu na hoopsie że potrafi grać nawet jako pf :lol: ciekawe czy wymusiłby od niego ktoś zeznanie że wszystko co wymaga grania na poscie jest powyżej jego możliwości :?

Nie ma takiej siły by nix zrezygnowali ze złowienia Melo. Od początku chodziło tu o to by przygarnąć Allstarów, wiem że obecnie jest super szał pał bo Nix gnoją raptors wizzards i charlotte, ale myślę że jak tylo melo stanie się free to od razu nix dadzą mu maxa i wątpie by nagle chcieli dać kase na gasola a nie na melo.

To świetne granie nix to taki gwóźdź do trumny dla denver. Mieli szanse go wymieniać, melo ponoć (chociaż moim zdaniem to kolejne rozdmuchiwanie melodramatu przez espn) naciska na trade do nix. Ale jaki interes ma teraz Nix by TRADOWAĆ po melo ? żaden. Po co jebać to co już jest, poczekają sobie do lipca i wykładają maxa na stół. Obecnie to musieliby nieźle nałożyć masełka na dupe denver (gallo+ ten rookie+ napewno cos jeszcze+curry+ wytadować randolpha za pick). Pamiętam co ujir chciał od bulls, noah+deng+gibson, nie sądzę by teraz zgodził się na włocha+currego. Denver są w dupie, a mogli nie być.

wątpie by nagle chcieli dać kase na gasola a nie na melo.

No ale jesli tak będzie to się okaże że są "matołąmi" mają przeciez dobrych strzelców na sf,a pod koszem kiepsko z obroną, w sumie ten scenariusz z melosem, imo oczywiście, jest wyłącznie dobry dla tych co źle życzą Knicks, zapchają sobie znowu budżet, a problemy pozostaną.