Skocz do zawartości

Brand New Knicks

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka to odmiana obejrzeć Knicks którym się chce i którzy mają serce do gry, po latach oglądania tych wszystkich klaunów i looserów (został już tylko jeden). Zajebista chemia się wytworzyła między zawodnikami.

Niepokoi mnie tylko strasznie wąska rotacja Maja D.

to jest dopiero bycie ignorantem.

kibic nasha szuka dziury w całym i doszukuje się słabego difensu amare.

trzeba być naprawdę już u granic posiadanych argumentów i bycia mistrzem szukania dziury w całym. nie rozumiem jak takiego prymitywnego argumentu można używać. jak można skupiać się na obronie 1 vs 1.

jest się kibicem suns ,miało się do czynienia z obroną d antoniego. i niego charakterystyczne jest to ,że zawodnicy od 1-4 grają switch a piątką kryje nadal piątkę a w ostatnich 8 sekundach akcji grając wszystko switch. amare zawsze był upośledzony w obronie ale wystarczy grać picka i amare ma już gówno do gadania. obrona i rotacja ,cała w nyku to jest jakiegoś gówno ,gdzie nie ma żadnego scoutingu ,są ogromne dziury w obronie .

nyk wygrywa atakiem a tam amare wygląda nieźle.

Bastek nie przeszkadza Ci cos jak piszesz?

Spodziewales sie ze Knicks beda mieli +7 wygranych w jakimkolwiek momencie tego sezonu?

Spodziewales sie ze Knicks beda mieli 7 wygranyc z rzedu w ktorymkolwiek momencie obecnego sezonu?

Czy zdajesz sobie sprawe z tego ze w skladzie druzyny z NY nie ma sensownych wysokich obroncow (ba poza Amare to ciezko o sensownych wysokich zawodnikow)?

Nawet srednio rozwinieta malpa wie ze Amare nie jest dobrym obronca, a obiektywny kibic nie bedzie sie spodziewal obrony na poziomie od tego zawodnika, co za tym idzie zarzucanie mu czego co od lat jest oczywiste zakrawa na smiesznosc.

poza tym wiesz, Nene walnal 26 pktow na skutecznosci 75% TS

I co z tego ze Nene wyciagnal jakies tam cyferki przypomnij mi czy Denver wygralo? NIe

Z tego co pamietam to Brook Lopez wyciagnal lepsze staty czy NJN moze wygralo? Nie

Okafor tez zagral przyzwoicie a to drewno w ataku czy moze Hornets wygrali? Nie

Amir Johnson znowu jakies kosmiczne staty czy na koniec Toronto bylo +20? Nie byli -20

Kevin Love znowu jakis game w stylu Nasha czyli monster staty czy Minesota wygrala? hmm Nie.

Bargnani prawdopodobnie mecz zycia 41 pkt na niesamowitej skutecznosci czy Toronto znowu wygralo? Nie

Przypominam ze Knicks jest ciagle druzyna w budowie, nikt od nich nie wymaga wygrywania z Orlando, Bostonem, SAS czy Lakersami ale to jak regularnie wygrywaja z druzynami porownywalnymi badz slabszymi naprawde nas kibicow Knicks cieszy.

Pewnie z najlepszymi bedzie srogi wpi**** vide sroda i Boston :?

Coby jednak nie bylo na jawne, bezczelne i niesprawiedliwe dyskredytowanie naszej druzyny nie pozwole.

Amare jest przec***em.

Wszyscy sie podsmiewali jak chciał maksa, co poniektórzy powątpiewali, czy znajdzie sie ktos )na tyle głupi), ktro mu tego maksa da... a tu prosze...

Myslalem, ze jak juz dostał tą mamonkę, to będzie kaszanił, albo sie połamie po 5meczach, ogólnie spodzieałem sie wszystkiego co złe i negatywne...

Tymczasem STAT pokazał ballz, poszedł sam jeden do NYK, kiedy reszta 'gwiazdek' zdecydowala przeniesc swoje talenty na florydę, tudzież nie zabierac ich stamtąd, wziął hajs, bo wziął, ale gra najlepszy basket w karierze, nie majac obok siebie niewiadomo jakiego PG... Ma po prostu Feltona, ktory btw tez gra najlepszy basket w karierze... przypadek ?

Teraz, dzieki takiej grze tylko kwestią czasu jest, az dołączy do niego kolejny allstar, bo dlaczego niby nie pójsc teraz do NY, gdzie masz zespol na poziomie PO i takich kibiców ?

Zaimponował mi ten nigga, widac, ze zalezy mu na czyms wiecej niz tylko na sianie i wbrew pozorom wieksze szanse na powalczenie o cos bedzie mial w budowanych od 0 Knicks, niz w Suns z najlepszym pg wszechczasów, w turbokosmicznej ofensywie.

poza tym wiesz, Nene walnal 26 pktow na skutecznosci 75% TS

szczerze, to nie widziałem.

a ty wiesz kto wygrał ten mecz? Wiesz kto dominował w drugiej połowie i przeważył szalę na stronę NY? Amare i jego 11/15 z gry w drugich 24 minutach. i jebie mnie TS% Nene dopóki w tym sporcie chodzi o wygrywanie i branie piłki w decydujących o losach meczu przez lidera i Amare to robi zrobił w meczu z Raps i zrobił to wczoraj.

I nie potrzebuje kreowania, p'n'r. zwyczajnie dostaje piłke i robi z tego punkty na wiele sposobów.

NIe moja wina że lansowany przez Ciebie pogląd o czynieniu dobra na całej planecie Ziemia przez Nasha od dobrych kilku tygodniu opiera sie na fundamentach z gówna.

Ogólnie ciśnie jak w CY mimo że już otrzymał zajebisty kontrakt. Myślałem że będzie miał coś w granicach między 21/23 punkty ale ten skurwiel daje radę. Ciekawy jestem też tego jak rzeczywiście wypadna knicks w ciężkim terminarzu... bo przez ostatnie lata dostawali po dupie od wszystkich od słabych drużyn również a w obecnym sezonie jest lepiej.

Dobre lata się szykują w NY bo melo podobno już powiedział nuggets że chce do knicks... a jak się tam znajdzie a paul nic nie osiągnie w PO to chyba jego dołączenie do knicks bedzie kwestią czasu...

k**** Bast ale ty masz chore teorie. Amare napierdala sezon zycia to twoj jedyny argument dotyczy rekordow jego "bezposrednich" rywali. Seria ponad 30pkt w kolejnych meczach z rzedu juz dawno poslala w kosmos jakiekolwiek rekordy u boku najlepszego rozgrywajka wszechczasow, ze o kolejnych wygranych NYK nie wspomne, ostatnio zdazylo sie w 1994 roku, ale co tam podniec sie ze zaraz Boston przyjedzie, a zaraz potem Miami i Bulls. Knicksi nie pretenduja do tego zrzucic takie ekipy jak Celtics czy Heat z piedestalu, ale Walsh odjebal kawal solidnej roboty i zapewne NYK latwo skory nie sprzedadza. Seria porazek pewnie w koncu przyjedzie, bedziesz mogl znowu wpasc do tematu, odjebac swoja szopke z cyferkami z usmiechem na twarzy pojsc spac, po spelnionej misji.

ps-czy ja dobrze pamietam ze smiales sie z NYK w lipcu po podpisaniu Amare ze Knicks nie wygraja wiecej niz 19 meczow w tym sezonie? Z przyzwoitosci wyjebalbys podpis Loraka dotyczacy jego typowania i przewidywania wynikow...

ps2-Wira moj nowy guru :)

ps3-jakimi cyferkami mierzy sie lidership Amare z ktorego tak sie tu smiano?

dajcie carmelo do knicks za wlocha(+_bonusy) i ida na mistrzostwo.

felton i amare wydawali mi sie mocno przeplaceni tymczasem wyniki mowia same za siebie.

wczoraj widzialem koncowke meczu z nuggets i lapalem sie za glowe patrzac na to jak wymiata amare.

knicks&bulls r back!

spoidziewalem sie, ze amare z knicks nic nie zrobi. amare?! r u kiddin me? moze 20-10 moze 8 seed.

owszem mieli latwy kalendarz ale nie oni jedni.

niech tylko tego melo sciagna

Może jednak lepiej, żeby nie ściągali. Knicks potrzebują mięsa pod koszem, a nie kolejnego scorera. W dobie powszechnego spuszczania się nad Amare pragnę zauważyć, że Stat nie jest centrem, tak jak i Chandler nie jest PFem i w NY potrzebny jest ktoś lepszy niż Ronny Turiaf (btw wczoraj Ronny w 4Q był miszczem - załatwił Nuggets 7 pkt w 2 possesions). Wolę poczekać do końca sezonu i powalczyć latem o Marca Gasola.

BB2 do walki o Mistrzostwo to jeszcze daleko, a ten 8 seed o ktorym piszesz moze sie tez zdazyc, wszystko miedzy 5 a 8 jest mozliwe, takze na razie nie ma sie co zapalac zbytnio. Ale po tylu latach posuchy kazda wygrana i kazda seria zwyciestw cieszy, w koncu w poprzednich latach tez NYK mieli okresami teoretycznie latwy kalendarz a wygranych bylo jak na lekarstwo. Dlatego dziwia mnie opinie o slabosoci rywali, w ostatnich sezonach nawet leszczy Knicksi nie potrafili pokonac regularnie. Od czegos trzeba zaczac, i na razie NYK bija slabeuszy i sredniakow, na mocarzy tez przyjdzie czas...

Może jednak lepiej, żeby nie ściągali. Knicks potrzebują mięsa pod koszem, a nie kolejnego scorera. W dobie powszechnego spuszczania się nad Amare pragnę zauważyć, że Stat nie jest centrem, tak jak i Chandler nie jest PFem i w NY potrzebny jest ktoś lepszy niż Ronny Turiaf (btw wczoraj Ronny w 4Q był miszczem - załatwił Nuggets 7 pkt w 2 possesions). Wolę poczekać do końca sezonu i powalczyć latem o Marca Gasola.

ale gdyby była możliwość wymienienia chandlera/włocha i randolpha za melo to lepiej by było z tego skorzystać moim zdaniem. koło amare wyglądał by fajnie jakiś defensywny center nie wiem czy Marc Gasol jest akurat kimś kto jest im niezbędny. Nawet pomijając chrisa paula którego temat powróci jak bumerang w momencie gdyby melo wylądował w niks to trzon amare-carmelo-felton wygląda już naprawdę solidnie.