Skocz do zawartości

Let's 3-Peat!!! czyli sezon 2010/11 w Jezioranach

badboys2

Zrobią 3-Peat?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zrobią 3-Peat?

Rekomendowane odpowiedzi

(murphy bylby super. ma trojke, zbiera, broni pasowalby do trojkatow

hahahahahahahah to sie do łapu capu nadaje

mało indiany chyba ogaladales, on jest zaprzeczeniem gry w obronie, Murphy na boisku = druzyna broni w 4 osoby

a te jego zbiorki to najcześciej wyrywane własnym kolegom z drużyny ;]

macie racje

defensywe murphy'ego z fosterem musialem pomylic...

moj blad. i jednego i 2 dawno nie widzialem

no a Fostera w takiej jaki jest teraz formie to każdy contender by przygarnął, Hustle, dobr a obrona i masakra na atakownnej tablicy, tym bardziej sie ciesze że zakończy kariere w Indianie

Swoją drogą, jak się okaże, że Celtics mogli mieć Brewera i Perkinsa, to się pewnie kibice w Bostonie trochę wkurzą.

Dlaczego niby? Brewer poza dunkami nie wnosi nic do ataku - chyba nie sądzisz, że Knicks puściliby za darmo takiego atletycznego młodziaka, jeśli wnosiłby cokolwiek do ofensywy?

Brewer TAK! oby Bibby NIE!

Na szczescie Bibby idzie do Heat. Jest jeszcze Azubuike

jest szansa ale niestety nie jestesmy wymieniani w gronie zainteresowanych :? , ale pocieszam sie ze tak samo bylo z Barnesem jak nie doszlo do skutku podpisanie z Raps a wyladowal u nas za psie pieniadze. z drugiej strony moze nie jestesmy wymieniani ze wzgledu na to co mamy na trojce? mam nadzieje ze Mitch nie spi

Bulls moga mu dac pewny nawet kilkuletni kontrakt za ok 3 mln/rok bo sa ponizej capu, u nas tylko minimum i bye po sezonie.

Minusem jest kompletny brak rzutu. ale na zp1 pisza ze moze grac jako point forward i broni zajebiscie rozgrywajacych (ideal? prawie). Mysle ze Westbrooka i innych troche by przygasil.

Na plus jeszcze to ze gral w Minny i uczyl sie trojkatow od jakiegos czasu, wiem ze nie u Phila ale jakies pojecie napewno juz ma.

Murphy idzie do c's

Bibby do Heat

Butler do Bulls

sytuacja dobra zeby miec Brewa ale boje sie ze Spurs zabiora nam go sprzed nosa, niech biora sobie Azubuike

powiem tak brewer niewiele jest nam w stanie zaoferowac, bo mamy playoffowa 8. wiecej nie porzeba, jesli obejdzie sie bez kontuzji.

ale jezeli brewer ma wyladowac w celtics i zastapi tony'ego allena to wole juz zeby mitch powalczyl o niego. jest slaby na trojce i w zasadzie poza dunkami, wjazdami i defensywa nie jest w stanie dac nam wiecej ale z 2 strony shannon i ariza przed przyjsciem do lakers rzucali podobniez daleka.

nie twierdze, ze w tym sezonie naparzalby 40% trojek ale w dalszej perspektywie bylby ciekawym uzupelnieniem rotacji. nawet jako pg w rojkatach. phil bylby zadowolony mogac wysawic wreszcie jedynke z +200cm

na dzien dzisiejszy nam nie pasuje do taktyki przez brak trojki = brak rozciagania defensywy ale juz rok temu o nim marzylismy...

jezei pojdzie do celtics to bedzie to najgorszy mozliwy ruch dla nas...

generalnie jestem w szoku, ze go knicks puscili. albo jest tak slaby albo knicks tak glupi...

Panowie co wy się przejmujecie tym czy Celtics podpiszą Brewera czy nie, po tym jak pozbyli się Perkinsa dla mnie nie stanowią już absolutnie takiego zagrożenia jak wcześniej i mogą sobie dokładać tylu niskich ile tylko chcą.

Nie doceniać wpływu Perkinsa mogą sobie oszołomy cyferkowe w typie Bastka, na jaką rotację oni mogą teraz liczyć defensywne mięczaki w typie Krsitca, Davisa i teraz Murphy'ego :lol: do tego duet O'Nealów, którzy nawet jak będą grali co stoi pod dużym znakiem zapytania to ich impact w serii finałowej po rozegraniu trzech wcześniejszych, które nie zapowiadają się na spacerek będzie minimalny. Perkins w 2008 roku nam tłamsił Gasola, obijał go przepychał, Pau grający więcej przeciwko KG to już był zupełnie inny zawodnik, a te popierdółki jakie teraz mają to już zupełnie co innego.

Tylko 'on the other hand' Van sporo krzywdy mogą nam przed spotkaniem z kimkolwiek z east zrobić OKC. Mają Westbrooka ,czyli kogoś za kim Derek nie nadąży,nie oszukujmy się, oczywiście pomijam już pomoc wysokich ,bo to będzie kluczowe ,ale więcej penetracji to zawsze minus. No i ten Perkins tłamszący Pau w Thunder - z którymi właśnie w pomalowanym się wygrywało.

No nic, zobaczymy już niedługo. :)

Oklahoma z jednej strony się bardzo wzmocniła defensywnie Perkins za Krstica i więcej minut Ibaki za Greena, ale z drugiej nie wiem czy za bardzo balans między atakiem a obroną nie przesunął się w stronę obrony. Durantowi i Westbrookowi będzie się w ofensywie grało zdecydowanie trudniej, zwłaszcza w PO będzie mniej miejsca, Kobe będzie krył Westbrooka, a nie Fisher i będzie to robił zostawiając mu sporo miejsca, Artest i Barnes powinni molestować Duranta, a nasi wysocy nie specjalnie będą się musieli przejmować ich wysokimi i będą mogli spokojnie udzielać pomocy przy kryciu tej dwójki.

Jak dla mnie z punktu widzenia kibica Lakers jest to bardzo korzystna wymiana bo jedna i druga drużyna może i się wzmocniła, ale w kontekście serii z Lakers wręcz przeciwnie.

podzielam zdanie vana w kwestii celtics i tej wymiany.

ale co do thunder mam totalnie inne odczucia. owszem mam nadzieje, ze ich atak troche ucierpi grajac duetem perkins-ibaka ale z 2 strony perkins stawiajacy te swoje zaslony durantowi... nie zbyt dobrze to widze. owszem czasami zlapie ofensa ale chlop stawia konkretne zaslony.

generalnie thunder zniwelowali swoja najwieksza wade - kilogramy pod koszem i pozostaje mi jedynie miec nadzieje, ze jakims cudem ominiemy ich w drabince, bo w tej chwili sa imo duzo trudniejszym rywalem na papierze niz spurs czy mavs. choc ogladanie jak radzi sobie ron z durantem jest cholernie mile...

The Lakers didn't make a trade last week and have not been involved in any waiver wire deals.

"We're still aware of who has been released and when [Lakers general manager] Mitch [Kupchak] gets back from Europe, we'll talk about it," said Phil Jackson.

Jackson said there was "a couple places we could use some backup help or some insurance" but would not go any more specific.

"They're quality players, or have been in the past," Jackson said of the pickups. "They should have something left in the tank to help out their new teams."

najlepszym mozliwym pickupem w tym okresie jest... matt barnes. niczego wiecej nie potrzebujemy.

powe czy brewer by sie przydali ale raz, ze sa juz w innych klubach a dwa, ze to nie sa eXfactorzy.

dzis wraca matt barnes. i to jest najwazniejsza informacja dnia.

przed nami ciekawy okres. po dzisiejszym meczu z bobcats (wygralismy 3 z ostatnich 11 spotkan!) jedziemy na 4 meczowy trip asa-atl-mia-dal a pozniej u siebie orlando. 4 mecze w 8 dni, ktore moga wiele zmienic i pokazac. pozniej miesiac grania u siebie, wyjazdy na pojedyncze meczo do portland, czy utah i 2 mecze w kalifornii. czy to jest ten okres, w ktorym wrzuca wyzszy bieg? oby.

Aby zachowana byla rownowaga...

...ktos wraca

Phil Jackson said Matt Barnes will be dressed and ready to play tonight vs. Charlotte

...i ktos wypada

Los Angeles Lakers forward Devin Ebanks has been diagnosed with a stress fracture of the left tibia and will miss a minimum of three weeks...

oby nikt wiecej nie wypadl i Matt zlapal wysoka forme do PO :)

Po Ebanksie nikt nie bedzie płakał. Ciekawe w jakiej formie po kontuzji jest Barnes. Zobbaczymy co pokaże z Charlotte. Pewnie niewiele minut da mu Phil,ale to zrozumiałe.

Najbardziej mnie bawi Powe. Rozmawia z samymi potęgami NBA Lakers czy Boston, a tu prosze... Memphis. WTF?

nie wiecie co sie teraz dzieje z Larrym Hughes'em? to moglaby byc ciekawa opcja na wszelki wypadek. nie wiem jak teraz ale kiedys niezle bronil, tak mi sie wydaje :) do pokrycia Westbrooka i jemu podobnych nadalby sie?

oby AB zagral na Spurs tak jak dzis. i Lakers nie moga pozwolic im na taki start jak z Heat. bardzo chcialbym 3-1 z tego tripu...Kobe powinien podczas niego wskoczyc juz na 6 miejsce na liscie strzelcow

ciekawe co z Fishem :?

zostalo do rozegrania 19 spotkan w rs. celem powinno byc przeskoczenie Mavs i calego wschodu. Moim zdaniem calkiem realne zadanie jak nie bedzie glupich wpadek do konca z jakims PHX LAC czy GS

Fak ju Kłamej Brałn, tak jakbyś mało złego Lakersom zrobił głupi czarnuchu.

a ja go bardzo lubie i szkoda ze nie podpisali go za minimum w lato. gral u nas, na lawke bylby jak znalaz. wlasnie kogos takiego potrzebujemy na PO (i na starcie sezonu gralby moze w s5, taki wielki powrot :D )

i nie zrobil chyba tak wiele zlego, powiedzialbym nawet ze wiecej dobrego - za niego mamy Pau :wink: