Skocz do zawartości

Tymaczasem na ligowym zadupiu... (ReEdyszyn: Era Rubika)

Lu-

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli będą grali z dwoma rozgrywającymi, co moim zdaniem jest wielce prawdopodobne, to... wymusi to takie rozwiązanie w obronie. Jak ktoś już trafnie zauważył, Adelman grał już dwoma rozgrywającymi. Dlatego jeden z nich będzie musiał bronić SG a będzie to raczej Rubio niż Barea

No Rubio to trochę magii pokazał na boisku, niektóre podania/asysty były po prostu kosmiczne, nie najgorzej również bronił, ale trochę o jego rzut się obawiam, ale to zobaczymy na przestrzeni sezonu, jest materiał na dobrego rozgrywającego.

A swoją drogą to bardzo podoba mi się ta ekipa w Minny, kupę talentu na praktycznie wszystkich pozycjach, wszyscy młodzi, kto wie może pod Adelmanem uda im się wejść do playoffów, jak nie w tym sezonie to w przyszłym, w każdym razie wszystko jest w ich rękach, jak będą dobrze bronić to jest szansa.

W sumie wyglądał lepiej niż myślałem(ja dla równowagi pozostanę jego haterem) ale nie zapominajmy kogo miał za przeciwnika 8) Kontrast jest najbardziej widoczny.

I bez przesady z tym kreowaniem, taż Rondo w fastbrejkach jest jeszcze lepszy i zawsze wezme ludzi typu Rondo, James, Wade, czyli one man fast break niż Rubia, który od czasu do czasu coś takiego pokaże. W half court nic nadzwyczajnego nie pokazał i tak będzie zawsze przeciwko dobrym obronom, choć dziś miał szansę jeszcze bardziej zmydlić oczy bo nie kryli go na radar.

Na plus to, ze zbiera i w ten sposób może coś ciekawego się stać, ale wciąż - to samo robi Rondo. Na teraz powiem tak - Adelman już wykonał dobrą robotę i Wolves będą o dziwo niezłym zespołem w tym sezonie, z bardzo dobrym pierwszym sezonem Rubia i wielkim slumpem jak sophomore.

Dziękuję, dobranoc :)

Luki, nie pierdol z tym od czasu do czasu, bo każdy kontra w której oprócz Rubio biegnie jeszcze jeden rozgarnięty zawodnik ZAWSZE skończy się punktami. Jeśli chodzi o bb IQ i przegląd pola gość stoi na podium z Nashem i Kiddem. Rondo jest o tyle pożyteczniejszy, póki co, że ma lepsze toolsy i swoje braki nadgania kosmiczną atletycznościa. No i jeszcze a propos Rubio, może bronić większość SG w tej lidze, no doubt. Ale nie będzie factorem w takim zespole jak Minny jak nie będzie miał rzutu. Generalnie, Rubio najlepiej pasowałby do mistrzowskich Celtics, Rondo wtedy nie zawiódł ale fajerwerków nie było. Rubio do kreaowania gry trzem all starom jest stworzony.

Trzem all-starom? Chodzi Ci o Celtics? O tych all starów którzy nie potrafili zdobyć punktów w 4 kwarcie finału? O tych, którzy musieli dawać piłkę Rasheedowi żeby zdobył punkty na post upie przeciwko Gasolowi? O tych samych, którzy zupełnie nic nie potrafili zdobyć i musieli dawać piłkę Rondo(wg Bastiliona najgorszy zawodnik wtedy na boisku, bardzo mądrze dawać mu piłkę ;)) ? Gdyby choć jeden z nich był all starem jeszcze to wygraliby tamten finał. W sumie pokzali wtedy dlaczego żaden z nich przez tyle lat nic nie ugrał a Bastilion zaślepiony miłościa i jednocześnie hejteryzmem wytłumaczył wszystko brakiem rzutu Ronda.

Nie mówię, że jest bez wad, ale srsly nie można spuszczać się na widok Rubia hejtując Ronda Findek.

I sorki za offtopic, przypominały mi się te bzdury które kiedyś Bastek pisał.

nie widziałem tej świetnej obrony Rubio.

no a tego offensa wielmożny Pan nie widział :D

ps. ale ogólnie Rubio na plus umnie, całkiem ładny debiut, myślałem że go tam w parkiet wbiją z miejsca a on grał dosyć spokojnie nie podpalał się ani nie poddawał czyli jeszcze na miano "scrubio" nie zasłużył :wink:

Chytruz: nie, ale obserwacje niektórych (w tym moje) nie opierają się tylko na 26 minutach tego meczu. Wiesz, niektórzy naprawdę oglądają również europejski basket i doskonale wiedzą, czego się po Rubio można spodziewać, w czym jest dobry a gdzie ma braki.