Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla medalistów sezonu 2010/11. Co by nie mówić i jak nie lukrować, to ja jestem największym przegranym minionych rozgrywek...

No jakby nie bylo to tak wlasnie jest. Kandydat do mistrzostwa od samego poczatku. Potem niemal pewne pudlo, a skonczylo sie wszystko na najgorszym miejscu. No ale okazja do rewanzu na pewno bedzie.

Gratsy dla tych, którym podoba się ich wynik.

Ja jestem zadowolony z sezonu, 5 miejsce to i tak dobry wynik biorąc pod uwagę, że zespół, który przejąłem, rok temu zajął 16 albo 17 lokatę.

Błędów nie było wiele, acz jednym był chwilowy brak konsekwencji w trzymaniu się planu, w pewnym momencie miałem szanse na 3 miejsce i trochę mnie wtedy poniosło w kilku działaniach przez co skład na przyszły sezon mam w tej chwili nieco słabszy niż mógłbym mieć. Szkoda mi Jordana Crawforda przede wszystkim.

Na plus kilka udanych transakcji, na FA w sumie szału nie narobiłem, choć Bass i Rip to przyzwoite nabytki.

W sumie długo się wzbraniałem od FBX, bo jakoś nie jarała mnie wizja łowienia na FA ludzi pokroju Jasona Smitha, ale to jednak nieporównywalnie lepsza gra niż zwykłe FB.

Szybkie i konkretne prediction dla całej ligi (kolejnośc alfabetyczna):

FAWORYCI ---> Bobcats, Bulls, Lakers, Wolves

RUNNER UP ---> Clippers, Kings

SZPCZ ---> 76ers, Knicks, Rockets, Sonics, Suns

ŚREDNIACY ---> Celtics, Mavericks, Nuggets, Pacers, Pistons

LOTTERY TEAMS ---> Heat, Magic, Raptors, Spurs

1. Bobcats

2. Lakers

3. Bulls

4. Wolves

5. Clippers

6. Kings

7. Knicks

8. Suns

9. Sonics

10. Rockets

11. 76ers

12. Pistons

13. Pacers

14. Mavericks

15. Nuggets

16. Celtics

17. Magic

18. Heat

19. Raptors

20. Spurs

Tak to widzę ;)

Mimo wszystko Twoje prediction nie było złe Jurgen.

Gratulację dla podium!!

I dziękuję Panowie za grę, ale ja również odchodzę. Gra się fajnie, ale jednak wymaga to większej ilości czasu i zaangażowania niż to, co jestem w stanie zaoferować.

Myślę, że zostawiam Rockers w znacznie lepszym stanie, niż gdy ich przejąłem 2 lata temu. Przede wszystkim skład został znacznie odmłodzony.

Są gwiazdy: Wallace, (Felton do deadline :cry: )

Są młode wilki: Stuckey, Hayward, Sanders, Budinger

Jest pierwszy waiver i bardzo wysoki pick draftu

Jest Murphy, który przy salary ~15 i zmianie klubu może być za rok smakowitym kąskiem

Są zapychacze, niektórzy nawet z jakąś wartością.

Nowy GM na pewno będzie mógł z tego zrobić coś fajnego. Przez ostatnie 3 m-ce gdy już wiedziałem, że nie będę grał dalej, nie robiłem tradów właśnie dlatego, aby zostawić już wizję drużyny dla następcy.

Ik#1, bez urazy, ale jeśli na miejsce w lidzę czeka ktoś z Wawrzko - Jendras, Buła, Marzec, to wolałbym jemu przekazać drużyne.

Nowy GM na pewno będzie mógł z tego zrobić coś fajnego. Przez ostatnie 3 m-ce gdy już wiedziałem, że nie będę grał dalej, nie robiłem tradów właśnie dlatego, aby zostawić już wizję drużyny dla następcy.

Szkoda, że nie powiedziałeś wcześniej, dałbym się wyprzedzić w Fucku za np Geralda ;]

Co do przekazywania drużyn, to może lepiej zrobić expansion draft jak rok temu chyba w FBX#2.

imho pomysł expansion jest nietrafiony. Rok temu był taki zrobiony w FBX#2 bo dochodziło kilku niedoświadczonych gm-ów, a dysproporcja pomiędzy ekipami do przejęcia była ogromna - jeden team do praktycznie pewnego wygrania ligi, jeden do przebudowy na kilka lat. Efekt jest taki że o wygraną walczą znowu te same osoby, a z drużyny która mogła coś zmienić w czubie zrobiło się 5 średnich ekip ( w duzym uproszczeniu)

Więc jeśli chcecie aby bulek miał więcej konkurencji w walce o 10 miejsce to expansion draft jest trafionym pomysłem ;] Wolałbym żeby odbyło się to tak jak teraz - ja znalazłem osobę która mnie zastąpi, Rob też ma kilku kandydatów, jeśli zwolnią się jeszcze jakieś miejsca to wtedy standard - w kolejności zgłoszeń przejmowane są wolne drużyny.

zadnych potrojnych czy pdowjnych gmow nie chce ogladac w FBX 1 to raz

a na pewno nie zgadzam sie na przyjecie do gry kogos kto ma juz sklad w FBX2 czy 3

wiec jak dla mnie Bula odpada- ma 3 sklady fbx 23 i fuck

Marzec tez , piotrek super tez i ik tez

chyba ze ktorys z was zrezygnuje z innej ligi fbx (FB mnie nie obchodzi)

to jak dla mnie ultimatum do przystapienia

aha no i zadnych lamerow

FBX to zloty standart sam w sobie i nie bedziemy tolerowac lamerstwa ktorego jak do tej pory tu nie bylo

ogolnie bedzie wiecej czasu bo bedzie lockout i skrocony sezon - dobrze byloby skasowac fbx3 , z moich wyliczen kiedys wyszlo ze mamy chyba 45 gmow majacych lacznie 60 zespolow

wiec tylko niewielu edzie urazonych a podejrzewam ze kilku gra na sile

kwestia do przemyslenia

No ja niestety nie zrezygnuje z Fbx3 jesli o to chodzi i większość już grających Gmów ma zespoły w 2 lub 3 ligach FBx i jakoś nie było z tym problemu.Więc jesli ktoś jest aktywny,to w czym to przeszkadza że ma 2 zespoły??

Pm od Ai3 mnie rozbawił,że nie moge zagrać z Wami jesli nie zrezygnuje z Fbx 3;).Haha

chodzi o to ze jeden fbx zajmuje duzo czasu a dwa to juz sobie nie wyobrazam szczegolnie ze mialem dotychczas nieograniczone zasoby czasu - jeszcze rok temu - w tym troche gorzej - i tak nie wyobrazam sobie ze mialbym siedziec i skupiac sie na 2och fbx,

co roku mam 3 fb ligi w tym jedna fbx i co roku jedna olewam , a ze fbx jest jak dla mnie o wiele bardziej czasochlonne bo i opcji jest wiecej to nie wyobrazam sobie byys w polowie sezonu nie olal ktorejs z lig czy to fbx3 czy fbx1

wiec jak dla mnie pierszenstwo maja gracze z doswiadczeniem prezentujacy poziom i bedacy bez druzyny fbx

ai3 ma rację o tyle, że mając jedną ekipę fbx człowiek się utożsamia, można o niej pogadać, można się pochwalić (a jak się zajmuje w jednej lidze FBX ostatnie miejsce to już pierwsze w innej to żaden prestiż...).

dodatkowo niektórzy (absolutnie nie mówię o antku, bo to akurat jeden z najaktywniejszych graczy) traktują FBX3 jako poligon doświadczalny i specjalnie nie przywiązują wagi, trochę to przykre dla takiego GMa jak ja, który ma drużynę tylko tam i chciałby zobaczyć maksymalne zaangażowanie rywali...

no i koniec

gratki dla zwycięzców

14 miejsce - jest całkiem nieźle, są podstawy po niezłą ekipę, udało się wykorzystać wszystkie sloty z czym był problem w poprzednich sezonach

i tak szczegółowo

trzon będą stanowić Cousins (38fp), Monroe (36fp) i Harden (30fp), młodzi, 2 pierwszych w słabych ekipach bez konkurencji, ten trzeci w końcu się przebije, do tego grali przez cały sezon bez kontuzji

solidna podstawa to Lopez (45fp), Udrih (40fp), Batum (34fp) ten pierwszy najwięcej w ekipie uzbierał punkcików ale zawiódł mimo wszystko, ten drugi pozyskany poprzez trade, stanowi solidna opcje na pg, ten trzeci to koleś jeszcze nieustatkowany ale z dobra prognoza na przyszlosc, zaleta wszystkich brak kontuzji

co do traedow to

nie do ruszenia - Cousins, Monroe i Harden

będzie ciężko - Lopez (za PG sprzedam najchętniej)

nie wiem co zrobię - picki (ten wyższy raczej nie do ruszenia)

reszta zawodników Batum, Prince, Gordon, Webster, Aminu, Miller, Wright i Jack jak najbardziej jest do ruszenia

oczywiście nadal stawiam na młodych

teraz pewnie w dobie groźby lockoutu wartość staruchów spadnie

dla mnie póki jeszcze o nic nie walczę zawodnik powyżej 30 jest niewiele wart

Jestem absolutnie przeciwny posiadaniu kilku lig w fbx. Podobnie jak ai3, do niedawna miałem nieograniczoną ilość czasu do poświęcenia, spodobało mi się FBX1 i wystąpiłem miejsce w FBX3, a teraz żałuję. Nie porzuciłem całkiem teamu, do tej pory rozsyłam różne propozycje trejdów, ale to raczej po to żeby zostawić team mojemu następcy w takiej formie, w jakiej mu będzie najwygodniej wystartować. Już po miesiącu zorientowałem się, na na dwie ligi nie wystarczy mi ani pomysłu ani chęci. Formalnie zrobiłem tylko 5 czy 6 wymian w tym roku, ale to był długie godziny rozkminiania ... i nadal nie wszystkie ruchy zakończyły się powodzeniem. Więc będę stawiał aktywny opór. Czy to takie wielkie poświęcenie piotrek ? Nie powiem, nie przepadam za Tobą bo ani ai3 ani Marcinek ani ja nie bywamy tak bezczelni jak Ty wtedy :) (dobrze wiesz o czym mówię, można twardo negocjować i dawać zawyżone oferty bo na tym to polega, ale przekroczyłeś wszelkie granice - to tak, jakbyś za kilogram cukru kazał zapłacić 30 zł albo sprzedawał chleb w Japonii po zawyżonych cenach; no ale ) ale jesteś dobrym kandydatem i szkoda by było, jeżeli Twoja kandydatura miałaby odpaść z powodu takiej głupoty. Poświęciłeś na fbx3 tylko rok, nie musiałęm robić wielkich zmian ,zachowałeś prawie cały core więc nie powinieneś mieć wielkiego żalu.

Gratuluje ai3, należało Ci się jak psu buda i zrobiłeś najlepsze ruchy wśród czołówki. Kilka krytykowałem, a potem okazywało się że to był strzał w dziesiątkę. I jak zwykle top3 w FA.

Gratuluję Marcinek, ale miałeś dużo szczęścia że jak przed sezonem sprzedawałeś Chandlera i COnleya nikt ich od Ciebie nie chciał płacąc więcej niż weteranem (których nie przyjmujesz) czy borderline FA like mój Thornton. Anyway, trzymałeś się konsekwentnie założonej taktyki i mimo że nikt nie dawał Ci szans na zwycięstwo w lidze niemal samymi prospektami to byłeś blisko. Dzięki za poświęciony czas, za komiszowanie przed rokiem, wielka szkoda.

Mar - również gratuluję. Dzięki medalistom, dzięki LU za świetną końcówkę, nawet samemu o nic nie walcząc mogłem się jarać do końca.

Jestem przeciwko kandydaturze maca, bo zwyczajnie nie mam pojęcia kim jest. W pierwszej kolejności miejsce powinien imo dostać Jendras.

Podsumowanie sezonu:

Półtora roku temu zacząłem z 20 miejsca, sezon zakończyłem na 18. Ten sezon zakończyłem na najniższym miejscu jakie zajmowałęm w tym sezonie,czyli 11 (po kilku tygodniach miałem nawet 2 miejsce, ale miałem najebane slotów w stosunku do innych). Zaliczam więc sezon jako udany.

Udany również pod kątem transferów. Popełniłem kilka gaf, jak oddanie emerytów Chytremu prawie za darmo, ale koniec końców nie mam czego żałować.

Najpierw Camby, pozyskany za Thabeeta został wymieniony na Nene, ten z dodatkami na Scole, ten z Martinem na Gaya.

Potem Favors z Ibaką za Derona i Timmiego.

Cele na następny sezon są jasne - musi być podium. Ale o to będzie bardzo ciężko. Wszystko zależy od moich ruchów na FA, dobrego wykorzystania 2 waivera .

Love 65, Westbrook 60, Deron 60, Gay 50, Timmy od biedy 40. Średnia 55 z 5 zawodników to dużo i oni sami powinni mi zawgarantować pierwszą piątkę.

Pod koniec sezonu świetnie zaskoczył Wilcox, mam nadzieję że go przedłuża i będę miał pożytecznego gracza w rotacji.

Reggie Williams, a raczej skurwiel który zastąpił Nelsona, zawiódł na całej linii. Ale kosztował mnie tylko 12 pick, więc to żadna strata.

Detroit Pistons 09/10

Jonny Flynn

Shaun Livingston

Sergio Llull

Kevin Love

Kenyon Martin

Wesley Matthews

C.J. Miles

Brandon Rush

Hasheem Thabeet

Al Thornton

Russell Westbrook

Mo Williams

Detroit Pistons 10/11

Deron Williams

Reggie Williams

Russell Westbrook

Travis Outlaw

Tim Duncan

Chris Wilcox

Brendan Haywood

Hasheem Thabeet

Anthony Parker

Chris Andersen

Kevin Love

Brandon Rush

Rudy Gay

How about that !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.