Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

No to przed ostatnim dniem sezonu mamy tak:

2. marcinek - ostatniego dnia zagra 6

3. Mar - 128,5fp mniej, zagra 10

4. Lu - 140fp mniej, zagra 7

Zadecydują 2 rzeczy - albo ktoś się nagle wykruszy lub nagle zagra i to mocno zmieni sytuacje, albo jakiś leszcz zaskoczy gigantycznym wynikiem co często się zdarza ostatniego dnia sezonu.

jakie przewidywania ?

Nie wiem jeszcze kto na bank nie zagra u mnie. Mysle, ze na pewno Noah (chyba cos zreszta sobie zrobil dzis w nocy?), roznie moze byc z Parkerem, ale nie sadze by akurat jego 2x z rzedu oszczedzali (swoja droga bylem pewien, ze dzis zagra).

Lekkie obawy nastrecza A. Miller, bo Portland juz o nic nie graja.

Mam nadzieje, ze generalnie Hornets wykaza sie jakas ambicja i Paul z Okaforem zagraja. Ich postawa moze wiele wniesc do ostatecznego ukladu sil na zachodzie, bo w koncu graja z Mavs, ktorzy rywalizuja z Lakers o 2 seed.

Pod znakiem zapytania stoi tez obecnosc Kidda. Mavs graja pierwsi w nocy i walcza o ten 2 seed. Pytanie tylko, czy wierza, ze LA faktycznie przewala ze slabymi Kings i beda tym samym ryzykowac gre Kiddem?

Jednym slowem duzo znakow zapytania i trzeba czekac na newsy.

Ja obstawiam taką kolejność:

2. Mar - wielu ludzi do grania, niewielka strata

3. Marcinek - duża przewaga punktowa nade mną

4. ja - mało slotów do wykorzystania, duża strata do Marcinka, mniej slotów do wykorzystania niż Mar mający w zasadzie tyle samo punktów...

I nieważne, że polecę za podium. Dla takich chwil, gdy wszystko rozstrzyga się do samego końca, warto grać w FBX :]

Team GP Total FPPG ( +/- ) ( FPPG DNIA )

ai3 814 34471,5 42,35 ( 0,08 ) ( 50,38 )

Marcinek 809 33359,5 41,24 ( 0,03 ) ( 44,43 )

Mar 811 33231 40,98 ( 0,03 ) ( 44,57 )

Lu 814 33219,5 40,81 ( -0,03 ) ( 38,00 )

chytruz 815 32853 40,31 ( 0,05 ) ( 45,38 )

Antek 811 32260 39,78 ( 0,04 ) ( 43,06 )

Roger 820 31978 39,00 ( 0,03 ) ( 48,00 )

GeDDo 816 30218 37,03 ( 0,09 ) ( 52,30 )

Dunk Fan 803 28320,5 35,27 ( 0,03 ) ( 38,13 )

lorak 819 28182,5 34,41 ( 0,02 ) ( 53,50 )

Findek 768 26339 34,30 ( 0,09 ) ( 51,25 )

Popeye 733 23784 32,45 ( 0,03 ) ( 34,81 )

Mazik 642 20788 32,38 ( 0,05 ) ( 36,71 )

Wilq 747 24065,5 32,22 ( -0,07 ) ( 23,08 )

Radzio 701 22579,5 32,21 ( 0,04 ) ( 35,38 )

bulek 817 26035,5 31,87 ( 0,13 ) ( 49,42 )

Krzemyk 815 25611 31,42 ( 0,05 ) ( 36,28 )

drtoudi 820 25703,5 31,35 ( 0,08 ) ( 46,75 )

Robinson 749 23411 31,26 ( 0,07 ) ( 36,20 )

PeWee 626 17326,5 27,68 ( 0,00 ) ( 27,20 )

FBX#1

Jeszcze co prawda sezon się nie skończył, ale na wszelki wypadek napiszę jak się mają sprawy picków, żeby potem nie było niedomówień:

Magic - Magic, Clippers, Bulls, Celtics

Heat - Heat, Bobcats

Celtics - Lakers, Kings

Raptors - Raptors

Pacers - Pacers

Spurs - Spurs, Knicks

Rockets - Rockets

Nuggets - Nuggets

Mavericks - Mavericks

Suns - Suns, Wolves, 76ers, Pistons

Sonics - Sonics

Wszystko gra?

No to przed ostatnim dniem sezonu mamy tak:

2. marcinek - ostatniego dnia zagra 6

3. Mar - 128,5fp mniej, zagra 10

4. Lu - 140fp mniej, zagra 7

Zadecydują 2 rzeczy - albo ktoś się nagle wykruszy lub nagle zagra i to mocno zmieni sytuacje, albo jakiś leszcz zaskoczy gigantycznym wynikiem co często się zdarza ostatniego dnia sezonu.

jakie przewidywania ?

IMHO zadecyduje rozwoj sytuacji z paczka Kidd/Noah/Miller/Parker i czas reakcji Mara.

Teoretycznie cala czworka moze przesiedziec, a wtedy wg mnie Mar raczej wyladuje poza podium, ale jak wiekszosc z tej ekipy zagra sensowne minuty i Mar ich wystawi to postawilbym na 2 miejsce dla niego. Nieciekawa sytuacja ;-)

BTW, jestescie chyba pierwsza liga z jaka sie spotkalem, ktora swiadomie korzysta z buga meczowego Yahoo ;-)

w tej swojej beznadziejnej sytuacji z kontuzjami w moim składzie to mam przynajmniej ten komfort że po prostu ustawiłem skład i niech się dzieje co chce i nie muszę rozmyślać nad tym kto zagra a kto nie zagra z powodu playoffitis.

tak BTW - koniec tego sezonu i poprzednich też jest najlepszym przykładem dlaczego format h2h jest najbardziej idiotycznym formatem tej gry.

w tej swojej beznadziejnej sytuacji z kontuzjami w moim składzie to mam przynajmniej ten komfort że po prostu ustawiłem skład i niech się dzieje co chce i nie muszę rozmyślać nad tym kto zagra a kto nie zagra z powodu playoffitis.

Ale gdybys musial rozmyslac to by Ci dawalo wlasciwie gwarancje utrzymania 2 miejsca ;-)

tak BTW - koniec tego sezonu i poprzednich też jest najlepszym przykładem dlaczego format h2h jest najbardziej idiotycznym formatem tej gry.

Po tegorocznych doswiadczeniach w tym formacie nawet postawilbym nastepujaca teze:

jak lubisz head-to-head to oznacza, ze jestes kiepskim fantasy GMem. Bo skladnik farta [z terminarzem, kontuzjami w odpowiednim tygodniu itp] jest tam po prostu najwazniejszy i decydujacy.

Obadalem srednie graczy z 5 ostatnich meczy, ktorych planujemy wystawiac. I tak:

marcinek

Holiday + Sessions + Deng + Diaw + Chandler + Blatche + Hawes = ~275fp, czyli ok. 39fp na zawodnika

Lu

Nash + J-Rich + Crawford + Smith + Brand + Griffin + Brown = ~340fp, czyyli ok. 48,5fp

Mar

Paul + Douglas + Parker + Wright + Hickson + Evans + Okafor + Meeks + Miller + Kidd = ~390fp, czyli 39fp

Wnioski?

U marcinka poza Dengiem nikt o nic nie gra, stad tez roznie moze byc z czasem gry (Hawes/Holiday). Chandler tez ma ponoc dostac ograniczona ilosc minut.

U Lu jeszcze wieksza sielanka i zero presji na zawodnikach. Z graczy, ktorzy moga byc oszczedzani mamy 4, ktorzy beda grac w PO.

Najwiecej zagwozdek oczywiscie u mnie. Ile (albo czy w ogole) minuty dostana - Paul/Okafor/Miller/Kidd/Parker (Noah nie biore pod uwage). Czy Evans z Meeksem mnie nie pogrzebia marnymi wystepami?

Na papierze stoje niezle. Ale rownie dobrze moge byc najwiekszym przegranym z naszej trojki, jak sie okaze, ze znaczna czesc moich dobrze punktujacych graczy bedzie odpoczywac.

Szans na 2 miejsce specjalnie nie widze. Chyba duzo musialby sie wydarzyc, zeby zniwelowac te 130fp.

Holiday + Sessions + Deng + Diaw + Chandler + Blatche + Hawes = ~275fp[...]

Paul + Douglas + Parker + Wright + Hickson + Evans + Okafor + Meeks + Miller + Kidd = ~390fp[...]

Szans na 2 miejsce specjalnie nie widze. Chyba duzo musialby sie wydarzyc, zeby zniwelowac te 130fp.

Duzo? Przeciez wlasnie opisales jak realistycznie mozesz oczekiwac, ze zniwelujesz ~115 fp ergo wystarczy by jeden zawodnik usiadl/skaszanil u Marcinka lub ktos u Ciebie zagral lepiej niz zwykle o te 15 fp.

Oczywiscie zakladajac, ze reszta zagra "swoje" i ze w ogole zagra...

Niespodziewanie zagrał Amare, zagrał Evans, ale nawet bez nich udałoby się dowieźć drugie miejsce do końca, w czym szczególna zasługa bohaterów ostatnich dni czyli Holidaya i Diawa. Dla mnie sukces jest ogromny - 2 lata temu byłem 3, ale od końca, rok temu po ASG 14, a dzisiaj Kings zajmują 2 miejsce i całkiem dobre perspektywy na przyszłość.

Na jakieś szersze podsumowanie przyjdzie czas (wilq - pamiętam). Na razie chciałbym tylko podziękować wszystkim za ostatnie 6 lat wspólnej gry. Moją drużynę przejmuje piotreksuper (chyba ;)) i myślę że w przyszłym roku skopie wam tyłki ;)

jeśli nie będzie głosów przeciw to mogę a nawet bardzo chcę przejąć zespół w Fbx1 :mrgreen: .Myśle że jeszcze jeden bardzo aktywny gracz,Wam się przyda.Także czekam na komentarze i ewentualne głosy sprzeciw lub też inne kandydatury.Z większością graczy miałem już przyjemność się spotkać w ligach Fb lub też simbaskecie więc myśle że pamiętają że nigdy nie odpuszczam. :o

Ps.Gratulacje dla medalistów.

Gratulacje dla ai3 za skopanie nam tylkow oraz dla Marcinka i Mara za wywalczenie podium w emocjonujacym stylu.

Na jakieś szersze podsumowanie przyjdzie czas (wilq - pamiętam). Na razie chciałbym tylko podziękować wszystkim za ostatnie 6 lat wspólnej gry. Moją drużynę przejmuje piotreksuper (chyba ;)) i myślę że w przyszłym roku skopie wam tyłki ;)

Wueeee, a czemu odchodzisz?

Nieoczekiwane oswiadczenie marcin. Zaraz jeszcze Lu powie, ze nie ma czasu i bedzie kaszana

Pisałem wcześniej, że pewnie po tym sezonie będę kończył zabawę, ale w praniu wyszło, że jeszcze jeden rok powalczę (jeśli nie będzie lockoutu).

Zajawka coraz mniejsza, czasu też sporo mniej niż kiedyś, ale będziecie musieli się ze mną jeszcze jeden sezon przemęczyć. Później oddam zespół godnemu następcy.

Gratulacje dla medalistów sezonu 2010/11. Co by nie mówić i jak nie lukrować, to ja jestem największym przegranym minionych rozgrywek...

Co do nowych graczy w FBX#1, to pamiętam, że Jendras się odgrażał. Chętnie Bułę i Marca bym widział w naszych strukturach... Jeśli będzie więcej niż jeden nowy gracz, to proponuję by zastosować schemat z zeszłego sezonu FBX#2, tj. draft z dostępnych zawodników...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.