Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

co trejdu to Lorak zjebal

ja bym to zrobil tak

naciskal Peweego o swoj pick, im wiecej bym dal tym lepiej dla mnie bo to oznacza wyzszy pick a potem klepnal trejd z Findkiem

mialbym i pick i Ibake - 2 pieczenie

Przegapił to, ale cisnąłem go prawie tak mocno jak Bulka o Scole ;]

Poza tym to by nie było takie oczywiste, że Piłi by oddał ten pick, wziąłbyś Piłi Jerebke za ten pick ? Nie sądzę. I jeszcze jedno, gdyby Lorak nagle zechciał odzyskać swój pick to pewnie Piłiemu zapaliło by się czerwone światełko, to by oznaczało że ocenia swój pick jako wysoki.

Sory Piłi, że piszę Piłi, nigdy nie pamiętam gdzie wstawić podwójne "e".

Co do casusu Rubio. Też jestem za tym, żeby osoba wybierająca go w drafcie zachowała do niego prawa bez zapychania w rosterze jego salary, z tymże tak jak pisze Mar - w przypadku dołączenia tego zawodnika do NBA, przyznaje mu się salary takie, jakie miał w momencie przystapienia do draftu. W tym roku bedzie kilka eurosów i nie mozna wykluczyc podobnej sytuacji, np. Valanciunas.

Możnaby również trejdować prawami do Rubio, nie widzę w tym nic złego. Ale, tak jak piszę, ta zasada, że wirtualny Rubio zapycha nam roster jest do zmiany, bo trzeba dążyć przepisami w kierunku NBA.

Inna sprawa. Pozostawiałbym możliwość ewentualne veto trejdów komisarzowi, ale bym sie ograniczył jedynie do przypadku najbardziej dziwnych trejdów, np. Lebron za Milicicia. Ale takich już nie ma, wiec to teoria.

nie ukrywam, że brak slota przez brak Rubio jest dla mnie problemem.

natomiast, ze względu że ten problem dotyczy mnie nie będę się wypowiadał.

ps. co do mojego picka od Loraka. nie wiem co bym zrobił. ale na pewno bym nie wziął Jerebko.

Inna sprawa. Pozostawiałbym możliwość ewentualne veto trejdów komisarzowi, ale bym sie ograniczył jedynie do przypadku najbardziej dziwnych trejdów, np. Lebron za Milicicia. Ale takich już nie ma, wiec to teoria.

A ja bym nie wetowal. Wetuje ktos w NBA? Byly trejdy jak chocby Gasola do LA i przechodzily. Malolaty z nami nie graja, selekcja co do grajacych tez jest, wiec jezeli ktos sie na to decyduje to jego sprawa.

2 wersje - pieniacze i niepieniacze

Rubio nie zapycha miejsca ale zapycha salary - w sensie jest miejsce w rosterze ale Rubio zabiera te swoje puntky saarowe i Pewee zamiast 460 ma np 445 - wtedy beda wszyscy pieniacze zadowoleni

jak dla mnie moze miec i Rubio i 460 ale to opcja dla nie pieniaczy czyli po porstu piszemy pod zespolem ''Rubio prawda do ''

to jest do przemyslenia

a co do picku Loraka to k**** wiadomo ze Lorak musialby sie czyms wykazac ale co wolicie miec Aarona Brooksa czy 2 pick w drafcie to jest tego typu dylemat

im bardziej przeplacisz tym masz lepszy pick a Pewee i tak ma numer 1 a Lorak by se zapewnil numer 2 jak dla mnie no brainer, ale jak ktos jest zydek i skapy ichce Jerebko sobie wskorac pick to sory nie tedy droga, Lorak ma duzo gowien a Pewee by chyba nie kminil takiego fortelu szczegolnie ze Lorak moglby to zrobic po lub w trakcie sezonu , Lorak mial opcje a to ty Findek byles tym zyskujacym i to ty bylbys stratny gdyby nie bylo trejdu, wiec czekalbys i lizal stopki Lorakowi codziennie i go blagal zeby podbil

co trejdu to Lorak zjebal

ja bym to zrobil tak

naciskal Peweego o swoj pick, im wiecej bym dal tym lepiej dla mnie bo to oznacza wyzszy pick a potem klepnal trejd z Findkiem

mialbym i pick i Ibake - 2 pieczenie

w ogóle nie brałem pod uwagę opcji "będę miał nr 2 w drafcie". gdzieś 10 miejsce w tabeli, więc w ogóle nie kombinowałem w tą stronę. dopiero mail od Wilqa uświadomił mi jak super mogło być. mój błąd. gdyby coś takiego przeszło, to byłby majstersztyk (swoją drogą trochę dziura w systemie skoro zajmując miejsce w środku tabeli można mieć tak wysoki pick), a tak jest tylko dobrze.

Miło, że ktoś się zajął wreszcie regulaminem. Inna sprawa, że i tak wszystkiego się nim nie ureguluje.

Zastanawia mnie jedno. Skoro regulamin ma się odnosić do wszystkich trzech lig, dlaczego jest dyskutowany na poziomie tylko jednej. I do kiedy będzie dyskusja, a kiedy wiążące decyzje?

A ja bym nie wetowal. Wetuje ktos w NBA? Byly trejdy jak chocby Gasola do LA i przechodzily. Malolaty z nami nie graja, selekcja co do grajacych tez jest, wiec jezeli ktos sie na to decyduje to jego sprawa.

Wszystkie dotychczasowe decyzje dotyczące wetowania wymian na poziomie tej ligi były błędne - niektóre były po prostu błędne, inne poprzez przypadki losowe okazały się błędne. W innych ligach systemy zatwierdzania wymian były jeszcze bardziej złożone niż u nas, a błędów było jeszcze więcej. Więc jakiekolwiek blokowania nie mają sensu.

PS> Odpisze na wszystkie punkty, ale na razie słabo z czasem u mnie.

Miło, że ktoś się zajął wreszcie regulaminem. Inna sprawa, że i tak wszystkiego się nim nie ureguluje.

Zastanawia mnie jedno. Skoro regulamin ma się odnosić do wszystkich trzech lig, dlaczego jest dyskutowany na poziomie tylko jednej. I do kiedy będzie dyskusja, a kiedy wiążące decyzje?

teoretycznie każda liga jest autonomiczna - najważniejsze rzeczy są takie same, ale w szczegółach może się to różnić i się różni.

poza tym:

Blatche out

Affalo out

Evans ma wrócić i grać po 10-15 minut

teraz czytam że:

West done for season

Pietrus out

Barbosa game-time decision

paranoja jakaś

nawet mając 12-man army nie warto w żadnym momencie odpuszczać slotów

gratki Lu, gratki Mar, dla mnie zostaje 4 miejsce

Wszystkie dotychczasowe decyzje dotyczące wetowania wymian na poziomie tej ligi były błędne - niektóre były po prostu błędne, inne poprzez przypadki losowe okazały się błędne. W innych ligach systemy zatwierdzania wymian były jeszcze bardziej złożone niż u nas, a błędów było jeszcze więcej. Więc jakiekolwiek blokowania nie mają sensu.

Wow, jestem pod wrażeniem - pozytywnym.

WiLQ - powodzenia, chociaż jak sobie przypominam wszystkie forumowe awantury, które wywoływałem ruchami nie objętymi w regulaminie w kontekście aktualnej sytuacji to zaczynam się uśmiechać :]

Parę spraw:

1. Żadnych komisarzy, jw. W sprawach przyjęć/zwolnień do ligi wystarczą głosy uczestników.

2. Chcesz mieć prawa do Rubio czy Splittera - musisz tracić jedno miejsce w składzie. Twoja to sprawa czy jest tego warty (prawom wirtualnym i zapewne nieskończonym mówię nie).

3. Ujednolicenie - poziom SC i sprawy banów - jestem za miesiącem kary od odkrycia przez opiekuna/kontrolera Ligi.

4. Reszta zasad, czyli pozycje graczy, zmiany w składzie zachodzą następnego dnia etc, czyli to, co jest uregulowane praktyką i po części związane z yahoo powinno zostać.

ja już pozwoliłem sobie zabrać głos jako że dyskusja dotyczy wszystkich lig.

wg mnie jeżeli ktoś wybiera w drafcie takiego Rubio to pomysł ai3 jest chyba najlepszy - ma 13 slotów do gry i ma te prawa (oczywiście w chwili trafienia zawodnika do NBA jest obowiązek go pobrać natychmiast albo zrzec się praw), ale SC max dla niego to 445 (a w przypadku Rubio jeszcze mniej zdaje się, bo to był wysoki pick).

co zaś do sposobu draftu to nie widzę problemu w tym, że ktoś ze środka tabeli ma #1 po transferze - bo w momencie draftu ma skład teoretycznie najsłabszy i powinien mieć pierszeństwo.

poza tym ogranicza to ilość tankujących (sam tankuję w FBX3 ale raczej taki zespół w tym roku przejąłem, przypadek ekstremalny...), a to dla ligi tylko na plus, im więcej gra na poważnie i do końca tym lepsza zabawa.

nikt nie broni tym z końca tabeli również pozbywać się dobrych zawodników, kwestia strategii.

no i veta to wg mnie pomysł bez sensu - zakładamy że każdy chce dla swojej drużyny jak najlepiej i uznajemy zasady wolnego rynku. Wtedy też transfery mogły by przechodzić od razu bez żadnych akceptacji - komisze i tak mają sporo pracy, więc jestem za tym żeby ich odciążyć możliwie najbardziej.

Mar wiem ze nie koniec ale jak ty to przejebales to ja nie wiem

prowadziles czy to w totalu czy to w sredniej ze mna i marcinkiem czy Lu , miales salary 420 , kupe opcji , rzadziles na FA a tak to sie skonczylo - Geddo style

Marcinek - Hawes ;]

widze, ze wprawiam Ciebie w kompleksy, bo od juz blisko 2 sezonow wiecznie o mnie wspominasz. generalnie juz mnie to jebie, tak jak i kazdy priv od Ciebie z jakims totalnie pojebanym proposem. z kazdym kolejnym zastanawiam sie, kiedy skonczyc robic z siebie blazna. widac jednak, ze z kazdym kolejnym jest coraz to gorzej. ostatni zwalil mnie z krzesla tj. Reggie Evans za Grega Odena, nigdy bym na to nie wpadl. no ale przynajmniej jedno jest pewne, nigdy tego smiesznie grajacego geddo nie wydymasz na tradzie. no i pewnie tu Ciebie boli.

co do regulaminu, to proponowalbym stworzyc osoby temat i tak dyskutowac i od razu na bierzaco uzupelniac regulamin.

gratki Lu, gratki Mar, dla mnie zostaje 4 miejsce

No tak sledze poczynania twoich to faktycznie masakre masz z tymi kontuzjami w koncowce sezonu..

2. Chcesz mieć prawa do Rubio czy Splittera - musisz tracić jedno miejsce w składzie. Twoja to sprawa czy jest tego warty (prawom wirtualnym i zapewne nieskończonym mówię nie).

A nie chcemy zblizac przepisow do tych z NBA? Moim zdaniem uprosci to wrecz regulamin i upodobni na ksztalt przepisow NBA.

Mar wiem ze nie koniec ale jak ty to przejebales to ja nie wiem

prowadziles czy to w totalu czy to w sredniej ze mna i marcinkiem czy Lu , miales salary 420 , kupe opcji , rzadziles na FA a tak to sie skonczylo - Geddo style

Marcinek - Hawes ;]

Juz nie ubarwiajmy rzeczywistosci. W totalu prowadzilem, bo na poczatku napieprzalem czym sie dalo, a moi grali ponad mozliwosci, a w sredniej to moze przez pare dni prowadzilem dzieki temu. Chyba sam nawet pisalem, ze miejsce na pudle to jest moj max. Biorac pod uwage pozniej kontuzje - Evansa, Noah, Gordona, AK, nieszczesliwe pozyskanie kontuzjowanego Varejao to uwazam, ze obecna moja pozycja jest optymalna. Mozna bylo trejdowac i oddawac mlodych, ale nie chcialem za wszelka cene rozpieprzac skladu i w przyszlym sezonie byc w srodku peletonu. A GeDDO to na podium nawet nigdy nie byl, to nie mamy o czym gadac :)

wg mnie jeżeli ktoś wybiera w drafcie takiego Rubio to pomysł ai3 jest chyba najlepszy - ma 13 slotów do gry i ma te prawa (oczywiście w chwili trafienia zawodnika do NBA jest obowiązek go pobrać natychmiast albo zrzec się praw), ale SC max dla niego to 445 (a w przypadku Rubio jeszcze mniej zdaje się, bo to był wysoki pick).

Nie wiem czemu chcecie utrudniac zycie i wymyslac twory, ktorych nie ma w rzeczywistej NBA? Takich przepisow mozemy wymyslac dziesiatki, ale one nie maja racjonalnego bytu. Zamiast uproscic zasady i zrobic je jak najprostsze to kombinujemy. To ze kiedys wprowadzilismy wliczanie fp takiego Rubio do SC nie oznacza, ze musimy sie kurczowo tego przepisu trzymac i go ew. modyfiowac. Mozemy od niego odejsc i stworzyc cos na ksztalt przepisow NBA.

wILQ, notuj na biezaco w brudnopisie nasze odwolania/pomysly do regulaminu.

Panowie Rubio był wybrany w drafcie, bo był dostępny w normalnym drafcie. A, że nie trafił do NBA to rzecz wtórna. Podobnie było dawno temu z Vasquezem. Dlatego też jeśli ktoś chce zachować do niego prawa musi trzymać go w składzie, na jednym z 13 slotów. Tworzenie jakiś wirtualnych slotów nr 14, 15 czy 16 może stworzyć paradoks, że nasze drużyny będą w skali ligi liczyć nawet 40 graczy, sumarycznie więcej. A to zuboży i tak mało obfite FA. Jakby ktoś wyrzucił Rubio bo mu się odechciało go trzymać, jeśli przyjdzie do NBA na początku sezonu będzie go można pobrać z waiver list i po problemie.

O reszcie chętnie bym się wypowiedział, ale problem z czasem dlatego też pytałem o to do kiedy dyskusja i czy zmiany będą obejmować wszystkie 3 ligi. Według mnie powinny bo gramy w jedno FBX, ale na trzech płaszczyznach.

A regulamin i tak nie obejmie wszystkich możliwych sytuacji.

PS> Odpisze na wszystkie punkty, ale na razie słabo z czasem u mnie.

Dzieki i miloby bylo gdyby zrobili tak wszyscy weterani.

Chyba, ze znajdzie sie ktos wyjtkowo czepliwy i upierdliwy ;-)

ja już pozwoliłem sobie zabrać głos jako że dyskusja dotyczy wszystkich lig.

Eee, chwila, chwila! To jakies nieporozumienie i na cos takiego sie nie pisalem.

Naprawde wystarczy mi proba ogarniecia jednej ligi ergo Interesuje mnie tylko i wylacznie regulamin dla FBX1!

Oczywiscie jak juz powstanie nie bede mial nic przeciwko byscie wykorzystali go w innych ligach w dopasowanej do Waszych zasad wersji, ale to juz sobie zrobicie we wlasnym zakresie.

wg mnie jeżeli ktoś wybiera w drafcie takiego Rubio to pomysł ai3 jest chyba najlepszy - ma 13 slotów do gry i ma te prawa (oczywiście w chwili trafienia zawodnika do NBA jest obowiązek go pobrać natychmiast albo zrzec się praw), ale SC max dla niego to 445

IMHO w tej formie koncepcja traci caly sens. Przeciez jak musisz placic za tego gracza w Europie, ktory moze przyjdzie za rok, a moze wcale to rachunek zyskow/strat wyglada fatalnie.

WiLQ - powodzenia

Dzieki.

Wlasnie dlatego pytalem jak ustalane sa zmiany bo juz widac, ze jednomyslnosci nie bedzie.

Eee, chwila, chwila! To jakies nieporozumienie i na cos takiego sie nie pisalem.

Naprawde wystarczy mi proba ogarniecia jednej ligi ergo Interesuje mnie tylko i wylacznie regulamin dla FBX1!

Oczywiscie jak juz powstanie nie bede mial nic przeciwko byscie wykorzystali go w innych ligach w dopasowanej do Waszych zasad wersji, ale to juz sobie zrobicie we wlasnym zakresie.

Tylko, że od samego początku, najpierw dwie, a potem także trzecia liga, miały funkcjonować na takich samych zasadach. Czyli regulamin miał dotyczyć trzech lig. Coś się zmieniło, mamy trzy ligi, trzy regulaminy i trzy odrębne gry???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.