Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Lu dostaje Bana 10 dniowego. Będzie ban, ale mniejszy.

Ja tam za łby rwać się nie będę. Może być i to rozwiązanie 10-dniowego bana w ramach "nadzwyczajnego złagodzenia kary" za błąd niezależny ode mnie (czyli błąd skryptu; nie Rogera, jak ktoś tu imputował). Awantur nie chcę uskuteczniać. De facto i tak od czasu wzięcia Boykinsa, który jest mi niepotrzebny, żadnych ruchów nie robię, więc w istocie ban na 15 dni wydaje mi się być sprawiedliwym i salomonowym rozwiązaniem.

Ale jeśli ktoś ma z tym problem, to niech krzyczy dalej.

Wracają do meritum:

1) Co do sytuacji z Marcinkiem, to uważam że postąpiłem słusznie, nie mogę się opierać tylko i wyłącznie na jakimś tam gdybaniu (gdybym nie wziął z FA Hayesa i zmarnował waivera, to bym wziął Kwame, a potem nie wziąłbyś Stefana, bo wziąłbym Mariana). A że Marcinek swoje żale wylewa w taki, a nie inny sposób (pomagam Marowi wygrać ligę) - who cares? Jakbym podjął inną decyzję poszkodowani byliby inni (Pop, Mar, ktokolwiek). Ktoś musiał, popełniłem błąd i tyle, mam iść się wyspowiadać?

2) Apropo salary Boykinsa i w ogóle spraw związanych z salary, to w skrypcie jest zapisanych 1012 graczy. Trudno żebym kontrolował wszystkie pomyłki związane z brakiem danego gracza w skrypcie (np. ostatnio Samandra Samuels), błędnego salary itp.

I nie ma co mówić, że skoro się tego podjąłeś, to to kontroluj. W sumie jakby nie patrzeć człowiek robi to z dobrej woli.

Marcinek swoim konfidenckim zachowaniem chciał sobie zrobić dobrze i wyeliminować mnie z walki o miśka. Może mu się to udało, może od 2 tygodni jestem poza walką. Who cares?

Nie zwykłem jednak szanować denuncjantów i podawać im ręki, więc skoro zachowałeś się tak nieelegancko, chciałem cię zapewnić z tego miejsca, że postaram się by tytuł nie powędrował w twoje brudne łapy. Może to kiepski sposób na uzyskanie jakiejkolwiek satysfakcji, ale cóż - skoro homo homini fallus est , to jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie :]

Co do Marcinka. Koło ruszyło. Live the fuck on! Jeżeli masz wygrać lige to ją wygrasz, jak masz ja przegrać to ja przegrasz. I ta zmiana nic nie zmieni.

Od pewnego czasu pisanie o Kwame jest dla mnie raczej rozrywką niż rzeczywistym żądaniem - gdybym wciąż oczekiwał że Roger odda mi go z powrotem to dalej trzymałbym w składzie Doolinga, a nie robił kolejne zmiany na FA. Ciekawe więc kiedy emocje urosły tak bardzo że tylko Findek to zauważył?

A sytuacja z Lu była dla mnie pretekstem - skoro tak jak napisał Roger ktoś musi być poszkodowany z powodu jego błędu i to będę ja, to dlaczego z powodu błędu Lu i Rogera nie ma być ktoś poszkodowany? Chyba że napiszemy sobie wprost że mamy ligę świętych krów i mniej świętych krów, to nie będzie niedomówień.

Marcinek swoim konfidenckim zachowaniem chciał sobie zrobić dobrze i wyeliminować mnie z walki o miśka. Może mu się to udało, może od 2 tygodni jestem poza walką. Who cares?

Nie zwykłem jednak szanować denuncjantów i podawać im ręki, więc skoro zachowałeś się tak nieelegancko, chciałem cię zapewnić z tego miejsca, że postaram się by tytuł nie powędrował w twoje brudne łapy. Może to kiepski sposób na uzyskanie jakiejkolwiek satysfakcji, ale cóż - skoro homo homini fallus est , to jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie :]

o widzę że kolega szybko zapomniał jak podpierdalał Loraka :D

Tak jak pisałem - lubię cię jako gm-a, cenię za wkład w ligę, nie sądzę żeby ban na miesiąc zmienił cokolwiek w twoich szansach na misia, nie ja wynalazłem tą sytuację tylko wilq (to była nagroda za quiz), rozbawiła mnie tylko ta sytuacja w kontekście tego że sam chciałeś wcześniej podpi*****ić Loraka. No ale jak wiesz lepiej jakie były moje intencje to spierdalaj.

OMG, co tu się dzieje (i to beze mnie 8) ).

Niewielki kłopot się pojawił, ale także dla mnie świętością jest temat FBX - Salary graczy w sezonie 2010/11. Nie wiem dlaczego ktoś miałby odpowiadać za czyiś błąd, bo odnoszenie tej sprawy do pilnowania własnego SC nie podchodzi.

A taki /kozak/ jak Marcinek w ogóle nie powinien lamentować. Contenderzy robią kilkadziesiąt wymian w sezonie, a jedna związana m.in. z Kwame miałaby już o wszystkim przesądzać? Miło otrzymać potwierdzenie posiadanej opinii. Płaczek, pizdeczka, zdrobnienie podświadomie nieprzypadkowe.

Jestem za banem na 10 dni. Chociaż to tylko zabawa, to jakieś zasady muszą obowiązywać. Z drugiej strony walor rozrywkowy jest najważniejszy, dlatego rozwiązania trzeba szukać gdzieś po środku.

Liga, w której emocje nie biorą góry nie ma prawa bytu. Wolałbym, żeby takie akcje jak pod koniec poprzedniego sezonu się już nie zdarzały bo to wyjątkowo c***owe podejście ale poza tym to ma same zalety.

Co do Loraka byłem pewien, że SC nie przekroczył. Sam wydźwięk tamtej wiadomości jest oczywiście humorystyczny... Post został stworzony tylko i wyłącznie dlatego, że była posucha w topicu, a ja miałem nieodpartą chęć napisania czegoś (coś takiego jak Shavlik ma codziennie :]).

Ssij więc pałę, panie Jacykow ligi FBX#1 (PS. marcinek - tak do ciebie mówi mamusia? WTF???!!! To jak by inni wyglądali? Rogerek, Dunk Funik, Chytruzik, loraczek).

GeDDo, niepotrzebnie mnie cytowałeś, tłumaczyłem tylko Wilq'owi, natomiast zdecydowanie jestem za banem i u mnie żadnych odwoływań ani 10-dniowych promocji by nie było.

Prawomocny zawsze był temat o salary zawodników na dany sezon w temacie na forum, bo równie dobrze ktoś w skrypcie, jak to napisał GeDDo mogłby zmienić lebrona z 80 na 50, zapisac zmiany i przesłać każdemu w mailu jako dowód.

Skoro jest to liga dżentelmenów, to niezbyt do mnie trafia, dlaczego Lu ciągle protestuje i trzyma się swojej tezy, choćby ona była nie wiem jak karkołomna. Uważam, że w każdej sytuacji ten honor jednak trzeba zachować. Ale OK, każdy może się buntować, straszyć odejściem itp. itd., ale komish jest od tego, żeby na to nie reagować. Jesli chodzi o zasady, elastyczność i liberalność musi zejść na dalszy plan. Niestety, ale dura lex, sed lex...

Dura lex, sed lex obowiązywało ponad 2000 lat temu.

Na tym zapewne zakończyła się Twoja wiedza bulek na temat funkcjonowania jakichkolwiek przepisów. Ja się niezmiennie odwołuję do tego, że zostałem wprowadzony w błąd. Jeśli Twoim zdaniem nie istnieje coś takiego i możliwość skutecznego powoływania się na instytucję "błędu", to Cię odeślę do odpowiednich rozwiązań, jeśli tak tego pragniesz wyznawco Drakona.

Co do Loraka byłem pewien, że SC nie przekroczył. Sam wydźwięk tamtej wiadomości jest oczywiście humorystyczny... Post został stworzony tylko i wyłącznie dlatego, że była posucha w topicu, a ja miałem nieodpartą chęć napisania czegoś (coś takiego jak Shavlik ma codziennie :]).

Ssij więc pałę, panie Jacykow ligi FBX#1 (PS. marcinek - tak do ciebie mówi mamusia? WTF???!!! To jak by inni wyglądali? Rogerek, Dunk Funik, Chytruzik, loraczek).[/quote:mkrupak8]

No cóż - nicki ci przez ostatnie 6 lat nie przeszkadzały ale widzę że dyskusja zaszła tak daleko że po wylaniu żali na trudną sytuację prywatną i brak netu przez 7 dni trzeba było sięgnąć po argument ostateczny. Szacun Lukasz23Wawa ;]

po wylaniu żali na trudną sytuację prywatną i brak netu przez 7 dni trzeba było sięgnąć po argument ostateczny.

Indeed, Egipcjanie zbombardowali mi mieszkanie i stąd c***owa sprawa ze stałym łączem :]

Szacun Lukasz23Wawa ;]

Marcinek, mów mi Łukaszek :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.