Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Wilq grasz w lidze od tego sezonu i dobrze wiesz, że tankowanie jest kretynizmem?

Nie będę ukrywał, pewnie, ze tankuje. A co miałem robic, powiedz mi po takim początku sezonu? Walczyć o 13 miejsce w lidze? Rzeczywiście wielka mi atrakcja. To już uznałem, że wiekszym pożytkiem dla mnie będzie tankowanie i szukanie prospectów nawet kosztem Scoli czy później Nene. Właśnie kretynizmem byłoby bezcelowe brnięcie dalej i szukanie grzybów tam gdzie ich nie ma. To juz wolę wyjść z lasu po czym udać się do innego...

mazik raz juz ta lige wygral, regularnie gra w fb1 w ktorej kto nie umie ten nie gra regularnie i przez przypadek sie tam nie dostaje - wiec give the mazik credit

odpowiada na moje pm'y , ma hujowy sklad a ze nie uzywa slotow to komu to psuje gre, chcecie mu rzucic props to z pewnoscia odpowie

problem userow w fbx dosiaga kazda lige, nasza naszczescie najmniej i jesli mamy kogos kto sie zna na rzeczy a mamy go wymienic dla kogos kto bedzie napierdalal milion ruchow to ja jestem na nie

na nie wszelkim in season zmianow i wszelkim zmianom bo koles ma 120 slotow gdzie inni po 160

jak on wam przeszkadza to ja tego nie rozumiem - niech sobie ma i 0 slotow k**** i tak draftpick od tegonie zalezy

Oki, ale wirtualnych graczy nie potrzebujemy. Jeśli nic sie nie zmieni, proponuje za rok nie brać go pod uwagę. Dla mnie to jest psucie zabawy, bo hibbert, harris czy nelson to nie są gracze, którzy nadają sie na bench. Oni powinni punktować, czy dla mazika, czy dla kogo innego - nie ma znaczenia.

Maslon w FBX#2 wypowiedział się uczciwie. Wie, że ma kłopot z czasem, wiec sam zaproponował odejście. Tego samego bym oczekiwał od Mazika.

o jeny ale i tak nikt z was nie dostanie Hibberta ani Randolpha ani Devina bez pozadnej propozycji to czego oczekujecie ze zaofeeujecie Kleize , Thompsona czy Artesta a on usluznie wam pojdzie na reke ?

podobnie z Lebronem i paroma innymi , zwyczajnie nie sa nam/wam dani a to czy ktos bedzie z wami dyskutowal i po 3 dniach, 3tysiacach slow powie '' no zawodnik X nie jest na zbycie'' cz po prostu powie '' nie'' albo nic nie odpowie to co za roznica

grunt ze odpowiada na pmy jak dla mnie a to kogo wystawia i ile to nie ma dla mnie zadnego znaczenia, gosc gra o 15 miejsce to sie nie skupia ja mu sie nie dziwie ze skupia sie na fb1 czy gdzie indziej

co za problem

Po 3, zero ruchow w pierwszym miesiacu jest zwykle wielka czerwona flaga... ale nie w lidze gdzie 4 innych GMow ma po jednej transakcji i strategia "pracowania na wysoki pick" nie tylko nie jest w zaden sposob pietnowana, ale jest wrecz popularna [co wg mnie jest totalnym kretynizmem, ale to temat na inna dyskusje].

moglbys wyjasnic na czym polega ten kretynizm twoim zdaniem? jestem ciekaw, gdyz jestem wsrod tych czterech GMow, ktorzy to zrobili jeden ruch na fa. wiec odnosles sie wyzej rowniez do mojej osoby.

Wilq grasz w lidze od tego sezonu i dobrze wiesz, że tankowanie jest kretynizmem?

OK, szyk zdania ma bardzo istotne znaczenie. Ten moj dopisek w nawiasie powinien byc po slowie "pietnowania" bo nie zauwazylem, ze jak umiesci sie go na koncu to nabiera troche innego znaczenia. Tzn ze ta strategia jest popularna to logiczna konsekwencja draftowych ustawien i w nich dostrzegam kilka koncepcyjnych sprzecznosci... ale zanim sie rozpisze podstawowe pytanie: jaki jest sens/cel draftu rookich w FBX1 i czy jest on realizowany? Przy czym odpowiedz "rozdzielenie debiutantow miedzy druzyny" to za malo bo nijak nie wyjasnia dlaczego odbywa sie to w taki, a nie inny sposob.

Zauważ, że u nas odbywa sie to w zbliżony sposób jak w nba. Im niższe miejsce w sezonie, tym większa szansa na wysoki numer w drafcie, co oczywiscie ma promowac słabsze kadrowo teamy. A aktualny sposób ustalania kolejnosci draftu jest chyba właśnie najlepszym, bo nie jest on do konca uzależniony od kolejnosci w tabeli, przez co trzymanie najlepszych na benchu jest bezcelowe, bo de facto nic to nie daje.

Co do mazika to jestem za jego usunięciem z ligi, nie możemy tolerować lamerów. Jedynym sposobem na uratowanie głowy spod topora jest w jego przypadku zadeklarowanie, a następnie wcielenie w życie tego że odpuści walkę w FB1 na rzecz FBX#1 ;]

wilqu, jakie to sprzeczności dostrzegasz i jaki masz pomysł na pozbycie się ich, jeśli oczywiście są one dla ciebie problemem

wilqu, jakie to sprzeczności dostrzegasz i jaki masz pomysł na pozbycie się ich

Nie chce wyskakiwac przed konia, tzn najpierw chcialbym sie dowiedziec wiecej o Waszym punkcie widzenia na temat draftu bo nie wykluczone, ze zle interpretuje sens/cel tegoz [a tak bylo np w kwestii limitu na pensje gdzie oszczedziliscie mi wywodu dlaczego jest zdecydowanie za wysoki ;-)].

Zauważ, że u nas odbywa sie to w zbliżony sposób jak w nba.

Po prostu odwzorowania na NBA sie wlasnie najbardziej obawiam... ale w takim razie dlaczego nie ma loterii?

Im niższe miejsce w sezonie, tym większa szansa na wysoki numer w drafcie, co oczywiscie ma promowac słabsze kadrowo teamy.

OK, a dlaczego draft ma promowac "slabsze kadrowo teamy"?

Po prostu odwzorowania na NBA sie wlasnie najbardziej obawiam... ale w takim razie dlaczego nie ma loterii?

Po pierwsze, nie do konca wiadomo by było jak to rozegrać z tymi procentami, a dwa, należy uniknąc sytuacji, zeby miejsce w tabeli miało jakiekolwiek znaczenie. Najważniejsze znaczenie powinien mieć skład, tak jak jest obecnie.

Sorry, ale to tak samo jakbyś się spytał, czemu trawa jest zielona. Przecież to się rozumie samo przez się, trzeba dążyć do tego, żeby słabsi mieli jakis atut w ręku.

witam, nie olewam gry tylko poprostu tankuje ten sezon bo przeciez gra sie po to zeby wygrac ,a wiem ze w tym roku raczej nie mam na to szans. Codziennie jestem na yahoo fantasy z racji ze prowadze team w FB1 i przegladam co sie dzieje rozwniesz w FBX1,szczegolnie na FA. Jak komus nie pasuje ze tankuje to jego problem. Chcecie Hibberta Nelsona???? czekam na PM , zawsze chetnie odpisze jak zlozycie jakis sensowny trejd.

PS> myslalem ze liczy sie tabelka i jak walne najlepszych na bench to mi sie liczy pozniej za kazdy niewykorzystany slot 15 fp a nie 40 ktore by trzasnol gracz. Chyba tak bylo jak kiedys gralem, widocznie sie zmienilo. MOJ BLAD, wiec musze pomyslec nad koreakcja taktyki.

witam, nie olewam gry tylko poprostu tankuje ten sezon bo przeciez gra sie po to zeby wygrac ,a wiem ze w tym roku raczej nie mam na to szans. Codziennie jestem na yahoo fantasy z racji ze prowadze team w FB1 i przegladam co sie dzieje rozwniesz w FBX1,szczegolnie na FA. Jak komus nie pasuje ze tankuje to jego problem. Chcecie Hibberta Nelsona???? czekam na PM , zawsze chetnie odpisze jak zlozycie jakis sensowny trejd.

PS> myslalem ze liczy sie tabelka i jak walne najlepszych na bench to mi sie liczy pozniej za kazdy niewykorzystany slot 15 fp a nie 40 ktore by trzasnol gracz. Chyba tak bylo jak kiedys gralem, widocznie sie zmienilo. MOJ BLAD, wiec musze pomyslec nad koreakcja taktyki.

Maqsz ten problem co ja rok temu, wyjaśnie Ci na gg.

dlaczego nie ma loterii?

Po pierwsze, nie do konca wiadomo by było jak to rozegrać z tymi procentami,
Czyli zadecydowaly tylko wzgledy techniczne? Bo pierwszy z brzegu pomysl to podczepic sie pod loterie w NBA.

Sorry, ale to tak samo jakbyś się spytał, czemu trawa jest zielona.
OK, zapamietam, ze nie jestes fanem pytan z biologii, ale w obu przypadkach odpowiedz nie jest ani oczywista ani trywialna, wiec wg mnie nie ma nic zlego z tymi pytaniami. Choc wolalbym odpowiedz na to o FBX1 ;-)

Zeby nie bylo, ze tylko sie czepiam to rozwine skad pytanie: w NBA ten model draftu ma swoje wady, ale generalnie trzyma sie kupy bo spelnia oczekiwania niemal wszystkich w tej organizacji natomiast w FB wg mnie nie ma zadnego sensu. Dlaczego? Z powodu podstawowych roznic miedzy nimi, z ktorych wymienie cztery...

1) inne cele. Dla FB jest to glownie rozrywka [a wg mnie "czekanie az sezon sie skonczy" to definicja wyjatkowo nudnego zajecia] natomiast dla NBA sa to przychody i tak sie sklada, ze gracz wydraftowany wysoko poprawia sprzedaz biletow nawet jak jest do bani plus niektore druzyny musialyby byc zlikwidowane gdyby nie ciagly naplyw taniej mlodziezy co oczywiscie zmniejszyloby ligowa pule pieniedzy.

2) przepasc w kosztach. W FB niezaleznie od tego co robisz sa zerowe i nie maja zadnego wplywu natomiast w NBA najczesciej sa decydujacym czynnikiem. Toz lepiej miec druzyne z 20 wygranymi, ktora zarobi 10 baniek niz taka z 30 wygranymi, ktora straci 10 baniek.

3) ogrywanie mlodziezy. W NBA nabieranie doswiadczenia czy wiecej minut moze byc kluczowe dla rozwoju zawodnika natomiast w FB jaki jest sens trzymania/wystawiania leszcza? Poza wysokim pickiem oczywiscie.

4) ograniczenia. W FB o ile istnieja to tylko jesli uczestnicy sobie takowe narzuca natomiast w NBA sprawa wyglada zupelnie inaczej bo jako produkt sprzedawany ludziom musi spelniac wiele oczekiwan. By wspomniec tylko o koniecznosci rozgrywania spotkan [gdy w FB nierozegrane mecze to norma].

Przecież to się rozumie samo przez się,

Alez skad. Na przyklad sa ligi z systemem spadkow czy z systemem kar za ostatnie miejsca, wiec nagradzanie najlepszymi rookimi ani nie jest jedynym ani oczywistym rozwiazaniem. Dlatego pytam o zalozenia/sens/cel.

Chociazby to, ze druzyny tankuja sezon jeszcze przed jego rozpoczeciem to "zgodnie z planem" czy "ooops"?

Ale tankowanie to nie jest po prostu pogorszenie składu i nuda do końca sezonu. Trzeba robić dobre wymiany, dobrze rozmieniać, odmładzać się ale z sensem i wtedy wygląda to zupełnie inaczej niż to przedstawiasz. Rebuilding w FBX to też fajny i ciekawy proces, i tak jak w NBA, często opiera się na drafcie. k****, przecież przez FA się dobrze nie przebudujesz. 2,3 razy w roku trafi się jakiś Collison, Bledsoe czy inny Tolliver, z tym że są to i tak często gracze o jedynie sezonowej wartości.

ojp Mar ty k**** jakis geniusz jestes

pomijam te wymiany ale ostatnio tak cie sledze to ty k**** jestes bezbledny Hamilton jebnie 50 na slocie ale 4 fp na lawie, Shaq z Waivera 150 w 3 meczach, Redick w odpowiednim momencie wcagniety wystawiony, w odpowiednim momencie mu podziekowales, teraz k**** nie wiem bo sam czailem sie na Dorseya ale jakos nie wierzylem w s5 a ty tu prosze bullseye

szacun

Wystawiłem na aferę tego Mozgova licząc, że może z 20 dziabnie bez Turiafa i było to cenne doświadczenie, bo już wiem, że nigdy więcej nie wstawię do składu żadnej ruskiej k**** z lepianki bez prądu i ciepłej wody, pewnie jak za granicą dostał pierwsze buty to wysłał zdjęcia rodzinie do kołchozu, bo myślał, że mu nie uwierzą.

Frajersko przegapiłem okazję do wzięcia Joeya Dorsza i już tego trochę żałuję.

Ale tankowanie to nie jest po prostu pogorszenie składu i nuda do końca sezonu. Trzeba robić dobre wymiany, dobrze rozmieniać, odmładzać się ale z sensem i wtedy wygląda to zupełnie inaczej niż to przedstawiasz. Rebuilding w FBX to też fajny i ciekawy proces, i tak jak w NBA, często opiera się na drafcie.

Czyli innymi slowy ten przykladowy jeden ruch w miesiacu i tankowanie przed rozpoczeciem sezonu tylko po to byc miec wyzszy pick bylo zamieszonym efektem i wiekszosci sie podoba, tak?

k****, przecież przez FA się dobrze nie przebudujesz.

Po 1, to zalezy od zasad FA,

Po 2, nawet jesli nie mozna sie przebudowac tylko przez FA to na pewno moze to byc bardzo pomocne w tym procesie... oczywiscie pod warunkiem, ze przepisy w tym nie przeszkadzaja co chyba sie Wam udalo. Dlatego caly czas probuje sie dowiedziec czy to bug czy feature bo to roznica miedzy "gratulacje", a proba zmiany tegoz stanu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.