Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

tygodniówka:

FPPG	GM

44,35 Marcinek

42,20 ai3

41,64 Lu

40,97 chytruz

39,29 Antek

38,76 Mar

37,60 Mazik

37,60 Roger

37,57 lorak

36,21 GeDDo

35,57 Radzio

35,19 Robinson

34,51 Findek

32,70 Wilq

30,31 Krzemyk

28,23 Dunk Fan

27,92 bulek

27,86 drtoudi

24,63 Popeye

21,45 PeWee

tutaj jeszcze różnica w średniej między tabelą z pierwszego półtora tygodnia (czyli z 6 XI) i drugiego tygodnia (ta wyżej) sezonu:

11,25	Marcinek

9,33 Radzio

6,55 Antek

5,88 ai3

5,03 Mazik

4,22 Robinson

4,16 Chytry

3,59 DF

2,34 Lorak

1,74 Geddo

0,35 findek

-0,91 Wilq

-1,77 Krzemyk

-1,97 Lu

-2,05 Mar

-3,19 Roger

-5,08 Bulek

-6,90 drtoudi

-7,01 Pewee

-9,19 Popeye

czyli Marcinek rządzi i dzieli ;]

Sezon temu, najpierw byłem bluzgany że chce oddać c***a wartego w fbx Josha Howarda ( i to kontuzjowanego) za Dragicia, zwłaszcza że nie było regulaminu na forum i myślałem że ten ruch zbliża mnie do 1 picku (wedle tego co mi tłumaczono jak wszedłem do ligi). Ale to c***, Tragic żadna rewelacja, ale Howard jeszcze mniej warty. Pod koniec sezonu byłem bluzgany, że wypierdalam na FA Bibbyego i Forda, jakoby to byli zbyt dobrzy grajowie żeby ich wyjebać na FA i moje tankowanie nie jest "dżentelmeńskie". Spojrzałem dzisiaj boscore Atlanty i mi się to przypomniało. Gdzie oni są teraz ?

Także Panowie, trochę pokory.

Sezon temu, najpierw byłem bluzgany że chce oddać c***a wartego w fbx Josha Howarda ( i to kontuzjowanego) za Dragicia, zwłaszcza że nie było regulaminu na forum i myślałem że ten ruch zbliża mnie do 1 picku (wedle tego co mi tłumaczono jak wszedłem do ligi). Ale to c***, Tragic żadna rewelacja, ale Howard jeszcze mniej warty. Pod koniec sezonu byłem bluzgany, że wypierdalam na FA Bibbyego i Forda, jakoby to byli zbyt dobrzy grajowie żeby ich wyjebać na FA i moje tankowanie nie jest "dżentelmeńskie". Spojrzałem dzisiaj boscore Atlanty i mi się to przypomniało. Gdzie oni są teraz ?

Także Panowie, trochę pokory.

Dzisiaj możemy powiedzieć że weto waszej wymiany to był błąd ale nie zapominaj że w momencie wymiany career high Dragicia to było 12 pkt, dopiero później zaczął rzucać 30pkt, a Howard rozwalił sobie kolano co sprawia że wygląda to dzisiaj tak jak wygląda.

Natomiast nie przypominam sobie żeby ktoś miał pretensje za wyrzucenie Bibbiego lub Forda, bo nie przyniosło ci to żadnych korzyści.

Zarzut dotyczył Zeta bo on wyrzuceniem jednego gracza +40fp wskoczył do top3 draftu z miejsca 6 czy 8 na chwilę wyrzucania (nie pamiętam dokładnie).

Także Findek, trochę perspektywy ;)

Dzisiaj możemy powiedzieć że weto waszej wymiany to był błąd ale nie zapominaj że w momencie wymiany career high Dragicia to było 12 pkt, dopiero później zaczął rzucać 30pkt, a Howard rozwalił sobie kolano co sprawia że wygląda to dzisiaj tak jak wygląda.

Howard był kontuzjowany cały sezon, przed tym jak go pozyskałem i długo zanim go chciałem oddać. Na samym początku oddałem za niego Villanueve a potem zrozumiałem ile korzyści może mi przynieść trzymanie go więc chciałem dragica, który miał słabe wyniki ale Nash kiedyś wreszcie będzie musiał odejść i z tą perspektywą go chciałem ( ale przede wszystkim myslałem że ten ruch mnie wzmocni w walce o wysoki pick).

Natomiast nie przypominam sobie żeby ktoś miał pretensje za wyrzucenie Bibbiego lub Forda, bo nie przyniosło ci to żadnych korzyści.

Zarzut dotyczył Zeta bo on wyrzuceniem jednego gracza +40fp wskoczył do top3 draftu z miejsca 6 czy 8 na chwilę wyrzucania (nie pamiętam dokładnie).

Na gg robiono mi wyrzuty, i gdzieś tam się jeden post w temacie pojawił, mniejsza o to.

Chodzi mi o to, że wszyscy są bardzo chętni tutaj żeby krytykować cudze trejdy, i granie, z miejsca jak wszedłem do ligi z zerową wiedzą o fb zostałem nazwany przez DFa satelitą Rogera bo mu dałem Rondo za Flynna i Gaya (nie wiedziałem że Flynn okaże się cipą, ale overall ,po pewnym czasie jestem baaaaaaaaaaardzo do przodu na tym trejdzie, Love i Ibaka to jego pochodne) a i tak to wtedy nie wyglądało na złą wymianę, ba, nawet mi ją doradzano. Nie mówię o tym dlatego, że mnie to boli , miałem świadomość że się dopiero uczę i nie brałem nic do siebie, ale to wszystko dlatego że ludzie bardzo lubią robić z siebie znawców tajemnicy, jedynej prawdy.

Findek - krytykę, stosunkowo często niezasłużoną znajdziesz tutaj zawsze, ale pomimo nazwania Twojego teamu satelitą Rogera (w tamtej chwili) wyraźnie sprzeciwiam się wetowaniu, bo jak pokazało mnóstwo przykładów, taki Marcinek musi się później głupio tłumaczyć - a w FBX naprawdę nie wszystko da się przewidzieć.

I właśnie taki pseudo komisarz musi udawać znawcę wszelkich tajemnic...

Taa, muszę się wytłumaczyć z mnóstwa przykładów - konkretnie 3 zawetowanych wymian przez 5 lat komiszowania :D

Musiałeś skorzystać z okazji żeby mi dowalić bo jak widać w lidze gdzie nie ma Ronniego którego możesz wyruchać 3 razy w sezonie nie potrafisz nic zbudować przez kilka lat "mistrzuniu" FBX. Bo w sezonie jakoś nie wypowiadasz się o swoich osiągnięciach ;]

Sezon temu, najpierw byłem bluzgany że chce oddać c***a wartego w fbx Josha Howarda ( i to kontuzjowanego) za Dragicia,

Pomimo iz mnie nie bylo wtedy w lidze i nawet nie wiem kto w tej dyskusji bral udzial to latwo stanac w obronie przeciwnikow tego typu wymiany, z jednego powodu: korzystasz z danych po fakcie, ktore nie byly dostepne w czasie podejmowania decyzji, wiec trudno miec o to pretensje. Chyba, ze jednym z wymogow weta jest ignorowanie faktow i opieranie sie na skutecznej szklanej kuli.

zwłaszcza że nie było regulaminu na forum i myślałem że ten ruch zbliża mnie do 1 picku

Prosze, prosze, nie tylko mnie to uwiera ;-)

Chodzi mi o to, że wszyscy są bardzo chętni tutaj żeby krytykować cudze trejdy, i granie, z miejsca jak wszedłem do ligi z zerową wiedzą o fb zostałem nazwany przez DFa satelitą Rogera bo mu dałem Rondo za Flynna i Gaya

Um, przeciez to byl i wciaz jest kiepski trejd dla oddajacego Rondo... ;-)

Pomimo iz mnie nie bylo wtedy w lidze i nawet nie wiem kto w tej dyskusji bral udzial to latwo stanac w obronie przeciwnikow tego typu wymiany, z jednego powodu: korzystasz z danych po fakcie, ktore nie byly dostepne w czasie podejmowania decyzji, wiec trudno miec o to pretensje. Chyba, ze jednym z wymogow weta jest ignorowanie faktow i opieranie sie na skutecznej szklanej kuli.

Pieprzysz. Jak mówiłem, chciałem Tragica ( w tym sezonie też próbowałem go pozyskać ale DF ma ceny nie z tej ziemi) ponieważ spodziewam się że Nash do końca kariery w Phx nie zostanie. Nie chciałem Howarda ponieważ myślałem że mnie oddala od 1 picku (a wtedy wyglądałem na poważnego kandydata do walki o 1 pick) i był kontuzjowany do c*** wie kiedy, a że miał zawsze head issues itd mój tok myślenia był racjonalny. Więc miałem wszelkie podstawy by o taki trade walczyć. Mam wrażenie że czytałeś moje posty, ale bez zrozumienia, stąd te herezje o szklanych kulach.

Um, przeciez to byl i wciaz jest kiepski trejd dla oddajacego Rondo...

Tak ? Rondo dobijał wtedy do 55 fppg. Gay był w CY, Flynn był wysokim pickiem z 35 minutami na PG. Po Flynnie spodziewano się o wiele, wiele więcej i tak wyglądał. Dostawałem nawet na tamtą chwilę minimum 75 fp za 55fp. Przebudowywałem zespół od zera więc odmładzanie się i rozmienianie zawodników miało sens, zwłaszcza za świeżo wydraftowany potencjał i Gaya, który jest gwarantowanymi 45-52fp co mecz.

Czy 3 czy 10 przykładów - bez znaczenia, na daną chwilę nie jesteś w stanie wszystkiego przewidzieć, a więc wydając werdykt robisz z siebie /mędrca/, a co pokazują wyniki - nim nie jesteś.

Nie obruszaj się tak, nie muszę Ci dowalać, zdążyłem być trzeci w FBX#1 bodajże w 2 sezony, a teraz tankuje. Aż sprawdzę, jakie miejsca Ty zajmowałeś, bo prawdopodobnie przygadał kocioł garnkowi.

PS. I nie okłamuj niezorientowanych tutaj odnośnie FBX#2 - trzon składu mam od Wańca (Deron rookie, Iggi - Kidd) i Maslona (Lebron, a teraz Wall i Wright od Ms9). Kilka razy schodziłem z SC (kilkadziesiąt fp) lejąc przy okazji raz Twój okazały skład - chociaż jakbyś wygrał to wymyśliłbyś coś innego.

Podaj te wymiany, bo przypominasz mity jakich Paradowski by się nie powstydził... Ja pamiętam jedną - wykorzystałem dobry sezon R. Jeffersona (48 fp) i wcisnąłem je z kimś jeszcze Ronniemu za Bosha.

EDIT:

Całkiem przyzwoicie wypadasz w FBX#1 (TOP 10), ale ligi nie wygrałeś, a na podium byłeś 2 razy - trochę skromności - ja siedzę cicho.

Pieprzysz. Jak mówiłem, chciałem Tragica ( w tym sezonie też próbowałem go pozyskać ale DF ma ceny nie z tej ziemi) ponieważ spodziewam się że Nash do końca kariery w Phx nie zostanie. Nie chciałem Howarda ponieważ myślałem że mnie oddala od 1 picku (a wtedy wyglądałem na poważnego kandydata do walki o 1 pick) i był kontuzjowany do c*** wie kiedy

Hmm, dla jasnosci dopytam: o ktorej kontuzji Josha mowa? O ACLu?

Um, przeciez to byl i wciaz jest kiepski trejd dla oddajacego Rondo...

Tak ? Rondo dobijał wtedy do 55 fppg. Gay był w CY, Flynn był wysokim pickiem z 35 minutami na PG
Wg mnie tak. I skad sie wziely te 35 min? Na pewno nie stad:

http://sports.yahoo.com/nba/players/4611/splits?year=2009&type=Fielding

Chyba, ze zwracasz uwage tylko na mecze przeciwko Bucks i Sixers ;-)

Czy 3 czy 10 przykładów - bez znaczenia, na daną chwilę nie jesteś w stanie wszystkiego przewidzieć, a więc wydając werdykt robisz z siebie /mędrca/, a co pokazują wyniki - nim nie jesteś.

W tym miejscu znow przydalby sie regulamin, ale generalnie rzecz biorac rola komisza przy trejdach nie polega na byciu wszechwiedzacym medrcem, a na pilnowaniu by nie przechodzily wymiany, ktore mozna podejrzewac o zmowe... a jedyne co je odroznia od pozostalych to, ze sa nieco bardziej nierowne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.