Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Heinrich...

a na yahoo nie beda podliczali od razu live za free?

Zapewne będą, ale z fantasy yahoo masz podgląd jedynie na poszczególnych zawodników (chyba że nie znam jakiejś opcji z yahoo), podczas gdy ze stronki podanej przez Rogera widać kompleksowo kto i jak zagrał w danym spotkaniu. Niewątpliwie jest to spora oszczędność czasu z rana, przez co być może będę w stanie zdążyć z umyciem zębów przed wyjściem do pracy...

Mamy deal.

Lorak otrzymuje pakiet: Camby, Jeff Green i Brandon Rush

Findek otrzymuje pakiet: Nene, Pierce, JO.

Rush i JO pomijam, dzięki temu Lorak sobie troszkę z salary zszedł, a znaczenia wielkiego dla wymiany nie mają. JO jest na sprzedaż, zapraszam chętnych do negocjacji.

Lorak chciał Camby'ego który jest podstawowym centrem PTB, Oden długo nie wróci a Przybilla i tak dostanie resztki po Marcusie. Ja dostaje Nene, który prawdopodobnie zrobi mniejszy wynik w fp, ale jest młodszy.

Jeff Green i Pierce to zrównoważenie różnicy wieku zawodników, którzy byli kluczowi w tej wymianie ;]

Na pierwszy rzut oka wymiana robi zmiany kosmetyczne i w pewnych okolicznościach tak to może wyglądać. Obaj zyskujemy to co chcemy wiele nie ryzykując.

Cierpię na nadmiar centrów.

Całkiem spoko zapowiada się ten McRoberts. Wiadomo, że jest rzygowiną i najgorszym starterem na PF w lidze obok Reggiego Evansa, ale "waży" 15 fp, a to ważne, Mam nadzieję, że ok. 30fp na mecz będzie robił, a Psycho-Tyler szybko złapie jakąś nową kontuzje... aczkolwiek szkoda mi przespania Austina Daye - koleś też waży minimum, a będzie miał sporą nadwyżkę FP po kontuzji Jerebki.

Ciekawe co wyrośnie z Asika. Specjalnie się nie jaram, ale w razie kontuzji Taja lub Noaha, minuty powinny być całkiem spore.

Ostatnio z FA wziałem Rogera (tfu !!!) Masona. Wiadomo, że to wiśniak, rzyg, ochłap i ziutek, ale mam też w składzie Billy'ego Walkera. Któryś z nich według doniesień ma grać w s5. Wolałbym Walkera, bo młodszy i łatwiej go będzie przehandlować, ale może Roger (tfu !!!) też się do czegoś nada...

Tak przegladam swoje ruchy w offseason i jestem na tym etapie zadowolony.

Mianowicie oddanie Denga za Dorella Wrighta i Gordona, po tym jak Wright jest pewniakiem do s5 w GSW wydaje sie byc na plus. Deng moze pod nieobecnosc Boozera cos nastuka, ale gdy ten wroci, to jednak max 40fp widze z jego strony.

Nie wypalilo raczej z tym Turiafem wzietym z FA, ale mam: Afflalo - chlopak oprocz defensywy, chyba pracowal nad atakiem, bo wali po 20pkt w sparingach. Oczywiscie nie licze na takie cyferki w sezonie, ale biedy nie powinno byc i moze kolo 30fp sie zakreci.

Kolejny nabytek to Belinelli. Wygryzl Thortona ze s5 i chyba jest pupilem trenera. Na razie prezentuje sie bardzo solidnie i jest kandydatem na 30fp. Cieszy mizerna forma tego drugiego.

Na koniec mamy nowy nabytek - Derrick Brown. Obserwuje go od pewnego czasu i dam mu szanse. Jak na razie w offseason kreci - 28 - 29,5 - 26,5 - 35,5 - 37, czyli ok. 31fp w 22 minuty. Zobaczy jak w sezonie minuty dostanie.

JO na FA. Nikt się nie zgłasza to nie mam wyrzutów sumienia. Za cięzki, żeby się bawić i łapać nim 35 co siódmy mecz a Perk i tak wraca za 2 miechy. Gdybym grał o coś więcej niż połowa tabeli w optymistycznycm scenariuszu, to bym go nie wyrzucał. Wolę beverleya, który teraz za wielu szans nie dostanie pewnie ale już teraz wygląda lepiej niż Chalmers, również ma D i w meczach preaseason gra wyniki triple double close lub troszkę słabsze ale zawsze jest uniwersalny i robi wszystko. Postaram się być cierpliwy, może coś się z niego wyciśnie.

Apropo fa, to ja jestem mega zadowolony. Choć najpierw może o drafcie - z 20 pickiem wyskoczył Dominique Jones. W sumie był to wybór na zasadzie gra w Mavs, to go weźmiemy, a tu proszę, niezłe występy w pre, w dep czartsach wyskoczył już ponad Bebułe i prawdopodobnie usadowi się na stałe w s5. Wiadomo że to będzie sezon up&under, ale z 20 pickiem trudno wymagać czegoś więcej.

Co do ruchów na fa. Najpierw wciągnąłem Kleize z 1 waiverem, dla mnie to był no brainer i nie było lepszego gracza na teraz. Potem odpuściłem i poczekałem - wyskoczył Daye, który coś tam pogra. Trochę mi teraz szkoda Sheldena, bo spóźniłem się o kilka chwil, ale dzięki temu mam chociaż jeden "ruchomy" slot na którym obecnie siedzi BabyDavis.

Ogólnie mógły już się ten sezon zacząć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.