Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja przypomina mi sytuację sprzed chyba 2 lat kiedy ai3 próbował przeforsować jakąś zmianę, jak jego propozycja nie przyjęła się po prostu przez posta na forum to zarządził głosowanie, jak w głosowaniu nie wyszło na jego to po 2 tygodniach zarządził głosowanie ponownie :D bo niby dopiero wtedy ma być sprawiedliwie.

Niemniej jednak śmieszne jest dla mnie że Lorak wyciąga mój cytat jako brak odpowiedzi na argumenty wilqa kiedy stwierdziłem że nie ma sensu dłużej dyskutować z osobą która pomija sens wypowiedzi a czepia się pojedynczych słówek.

Śmieszne jest dla mnie że ktoś uważa że głosuje stara gwardia vs młodzi gniewni - głosujemy, a przynajmniej ja głosuje biorąc pod uwagę przyszłość i idee które stały za zakładaniem FBX, a nie osobę wilqa który teraz z nami jest a za rok może go nie być, natomiast w FBX mam nadzieję będę jeszcze grał przez kilka lat.

Śmieszne jest twierdzenie że zmianę blokują ludzie z góry, kiedy np. Roger jest osobą która ma skład idealnie predysponowany do korzystania na takiej zmianie.

Wreszcie śmieszne jest dla mnie że z wielkim halo zostało ogłoszone głosowanie, a kiedy wynik był nie taki jak trzeba to jest płacz, zgrzytanie zębów, oskarżenia o beton i prośby że może byśmy wprowadzili zmiany i zobaczyli jak będzie.

Generalnie może trzeba postarać się spojrzeć na siebie z drugiej strony, nie z podejściem typu "moja zmiana jest zajebista a wszyscy są ślepi" ale "skoro 10 z 20 osób stwierdza że jest c***owo to może rzeczywiście jest c***owo". A tak na przyszłość to takie głosowanie jest dla mnie od czapy, podobnie jak istniejący kiedyś system komisarzy gdzie 3 i kolejni głosowali tak jak pierwszych dwóch. Jeśli jakaś zmiana nie będzie mieć, nie wiem, dajmy na to 2/3 albo 3/4 głosów to powinna być odrzucana. Tak imho.

Jeśli jakaś zmiana nie będzie mieć, nie wiem, dajmy na to 2/3 albo 3/4 głosów to powinna być odrzucana. Tak imho

Dokładnie o tym wcześniej pisałem, Fbx to zabawa dla 20 graczy w naszym przypadku i wydaje mi się nielogiczne unieszczęśliwianie połowy graczy jakimś nowym pomysłem. Zwolennicy starych zasad zawsze będą uprzywilejowani, no ale skoro do tej pory system się sprawdzał i nikt na to nie narzekał dopóki nie pojawiła się nowa opcja na yahoo to nie róbcie dramatu. I tak jak napisał Marcinek, poświęćcie chwilkę na refleksje i zastanówcie się czy macie prawo być tak święcie przekonani że tylko Wy macie słuszność, a my przez odrzucanie pomysłu reprezentujemy bezzasadny beton (bo to cięzki zarzut).

zupelnie nie rozumiem po co sa jeszcze te wszystkie dyskuje, proby przekonywania do jednej z opcji w momencie kiedy glosowanie trwa, badz sie zakonczylo (przynajmniej dla mnie). pisze zakonczylo, poniewaz przy wyniku obecnym 10 przeciw - 9 za, bez wzgledu na to jak zaglosuje ostatnia osoba, nowy pomysl nie przejdzie, a przynajmniej przejsc nie powinien z uwagi na brak wiekszosci glosow. osobiscie uwazam, ze trzeba bylo pisac swoje argumenty i przekonywac pozostalych nieprzekonanych przed glosowaniem, a nie po nim. no ale rozumiem, tonacy brzytwy sie chwyta.

uwazam, ze temat zostal juz wyczerpany i nie ma co nad nim wiecej debatowac. szczegolnie, ze jedna grupa nie przekona drugiej i odwrotnie do swoich racji.

Nie widzę powodu, żeby nie stosowac zwykłej większości, inne rozwiązanie faktycznie trąci betonem i typową dla niego stagnacją.

Ja osobiście nie mam ani płaczu, ani zgrzytania zębów z tego powodu, ani też nie twierdzę, że tylko nasza opcja jest słuszna. Ale vice-versa, równiez tego samego oczekuje od Was. Uważałem po prostu, że opcja jest godna przedyskutowania, nie przeszła, trudno, dramatu, jak to napisał Findek, żadnego z tego powodu nie odczuwam. Po prostu uwazałem ze dobru ligi ta zmiana nie zaszkodzi a tylko pomoże.

A zachowanie, podejście typu naburmuszonego Krzemyka jest według mnie karygodne i totalnie bez szacunku do dyskusji i podejmowania dobrych dla ligi decyzji.

Daj buzi Lorakowi i skończcie te szopkę, Panowie mądralińscy się znaleźli, a reszta ma stać w kącie.

Nigdy nie będzie szacunku dla kogoś kto przemawia '' ex cathedra '', a resztę traktuje jak wsiowych głupków.

BTW co do samej metody przeprowadzenia tej zmiany to jest ona kompromitacją dla lobbujących. Do tej pory omawialiśmy tego typu sprawy pod koniec sezonu, albo ewentualnie na początku przerwy, był czas i można było spokojnie pogadać, teraz na siłę kilku userów, kilkanaście dni przed rozpoczęciem sezonu, tupiąc nogą i terroryzując ligę stara się przeforsować swoje ''widzimisię''. To jest poważne ?

Kto tu tupie nogą, terroryzuje ligę i resztę traktuje jak głupków? :shock:

Przeczytaj swoje wypowiedzi w temacie i zastanów się nad sobą, bo to, co wyczytałeś lub wywnioskowałeś dotychczas wskazuje na upośledzenie...

Jak dla mnie temat zamknięty, wygrała opcja przeciw i... trudno.

BTW co do samej metody przeprowadzenia tej zmiany to jest ona kompromitacją dla lobbujących. Do tej pory omawialiśmy tego typu sprawy pod koniec sezonu, albo ewentualnie na początku przerwy,

Taaaaa, oficjalnie o tej opcji mozna bylo sie dowiedziec pod koniec sierpnia... Ale to tak w ramach dopisku bo jak dla mnie temat zakonczylo glosowanie i tez nie wiem po co byla dyskusja po 10 "przeciw".

ostatnie komentarze mozna odebrac tak - debile i idioci chcieli , inteligenci i wyjadacze nie chcieli i idioci poniesli kleske

marcinek jestes naprawde upierdliwy, jak nie pamietasz jak bylo to nie pisz bo wtedy -2-3 lata temu najpierw bylo mi obojetne, ustawa przeszla a potem jak zaczalem na tym myslec czy to ma sens to zmienilem zdanie

w tym roku bylo/jest tak samo najpierw bylem przeciw potem sie zastanowilem i przemyslalem to ze bedzie to dla mnie plus po czym dalem na ZA

i nie Wilq sobie wymyslil tylko ludzie z Yahoo

zreszta jest po sprawie i nie wiem po co wylewacie swoje zale i pseudoosobiste ataki w kierunku ludzi bedacych nie po waszej sprawej szczegolnie w tak smiesznej kwestii

policzymy sie zreszta w/po sezonie

ostatnie komentarze mozna odebrac tak - debile i idioci chcieli , inteligenci i wyjadacze nie chcieli i idioci poniesli kleske

ostatnie komentarze były takie że przeciw głosuje beton i ludzie którzy mają w tym swój ukryty interes, nie zauważyłem żeby ktoś personalnie zaatakował osoby głosujące za zmianą, nawet naburmuszony Krzemyk ;)

Jak nie odpowiesz na cos takiego to za 2 dni się dowiesz że nie masz argumentów na swoja obronę, jak odpowiesz to jesteś upierdliwy, great :roll:

marcinek jestes naprawde upierdliwy, jak nie pamietasz jak bylo to nie pisz bo wtedy -2-3 lata temu najpierw bylo mi obojetne, ustawa przeszla a potem jak zaczalem na tym myslec czy to ma sens to zmienilem zdanie

było tak jak piszę, głosowanie dotyczyło zmiany dla graczy kontuzjowanych i nie przeszło, wtedy po 2 tygodniach stwierdziłeś że glosowanie jest do dupy i trzeba glosować ponownie dopóki nie będzie tak jak chcesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.