Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu mówię, że to nieoficjalne. Wyczytałem w artykułach w necie.

Ponoć z S. Brownem są już dogadani i na pewno podpisze. Nic więcej nie wiadomo.

Ponoć jest coś na rzeczy w sprawie Butlera. Podobno nie zażądał wielkiej kasy i byłby gotów grać za coś w przedziale 2-3 mln dolarów w contenderze. Najwięcej dostałby oczywiście w BUlls, ale czy coś z tego wyjdzie ? Wątpię.

Tak więc z innych contenderów najwyżej chyba są Lakers bo mają najwiecej - ten 1.8 mln.

Ktoś taki to byłby dla Lakers luksus jeśli idzie o danie odpoczynku Artestowi.

EDIT :

Powell ponoć jedną nogą w Hawks. Wg mnioe to dobrze. Facet najgorzy nie jest i jak trzeba było to robił swoje. W Hawks będzie miał większe szanse na grę.

Lakers go ewidentnie odpuszczają, czyli labo wierzą w Caractera, albo wiedzą coś czego my nie wiemy na temat np. Kurta THomasa.

lakers maja podobno wiecej do wydania z mle niz 1,7 bo kontrakt blake'a zaczyna sie w granicach 3,4 wiec gdyby tak bylo to mamy jeszcze 2,3 mln do wydania.

butler fajny ale mnie zastanawia czy managment w ogole bedzie sciagal jakiegokolwiek sf'a skoro mamy ebanksa.

jezeli faktycznie podpisali browna to duet brown-vujacic tez powinien wystarczyc jako backup dla kb a nawet artesta po czesci.

powell w ATL. cieszy mnie to, bo moze dostanie pare minut wiecej, co popmoze mu pokazac ile tak naprawde jest wart. to jest troche decyzja i biznesowa i rozwojowa. josh w lakers stal i nic nowego nie wnosil. byla stagnacja. caracter nie dosc, ze zarobi polowe tego co powell to ma mozliwosc wniesienia czegos ciekawego do naszej gry.

czy teraz jest miejsce dla kurta? a czy widzielismy mbenge w finalach z heat? dlatego jezeli nie pozyskaja kogos wysokiego za minimum opuszcza kurta, ktory pewnie wolalby wieksze pieniadze.

BB2 - różnica między DJem a Kurtem jest spora nawet mimo wieku Thomasa. Na razie mamy w rotacji Pau-Lamar-Bynum + Caracter który pewnie wielu minut w PO nie dostanie. Myślę, że miejsce dla Kurta się znajdzie i te 10 minut może więcej powinien dostać. Warto dać odpocząć Gasolowi/Bynumowi w samych PO by do końca grali na 100% z największą energią, a przy Kurcie w tym czasie wiele nie stracimy jakościowo bo to ciągle bardzo dobry zmiennik na pozycję centra. W sam raz do jakiegoś 10 minutowego pomęczenia czy to Nene, Chandlera, Ala czy innego wysokiego przeciwnika. A Pau obcięcie jeszcze kilku minut może spowodować wzrost efektywności, a o Bynuma trzeba dbać :)

Brown, Butler i Thomas i zamykamy ten offseason.

dzis poszla plota o tym, ze z plecami waltona nie jest najlepiej i bardzo mozliwe, ze zakonczy w ogole kariere.

nie bylaby to zla informacja.

tzn, bardzo mi go szkoda, ze az tak zle z jego plecami ale jego kontrakt jest masakryczny i nie pozwala lakers sie odpowiednio wzmocnic od dobrych 3 lat. gdyby to spadlo z naszego salary to bylaby niezla informacja. w zasadzie warta 12 baniek. zobaczymy co przyniosa nastepne dni.

swoja droga jak to jest w przypadku wczesniejszego zakonczenia karieru? klub wyplaca mu te pieniadze? dochodzi do porozumienia? pozostaje to w salary?

swoja droga jak to jest w przypadku wczesniejszego zakonczenia karieru? klub wyplaca mu te pieniadze? dochodzi do porozumienia? pozostaje to w salary?

W przypadku zakończenia kariery z powodów zdrowotnych zawodnik dostaje 80% wartości pozostałego kontraktu z ubezpieczenia. Co do salary, to nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że po roku kontrakt przestaje być wliczany.

wydaje mi sie ze w salary widnieje do konca kontraktu. tak bylo z kontraktem houstona w knicks? ale moze nie podlego on podatkowi?

szkoda chlopaka, ale jak napisales to otwiera nowe mozliwosci. mamy podpisanych w tej chwili 9 zawodnikow a z brownem 10. jak walton oglosi emeryture to bedzie 9 plus rookies (caracter napewno jest juz nasz bo powell podpisal z hawks) to 11 wiec jeszcze dwoch nowych beda MUSIELI podpisac :)

mcgrady napisal ze wybierze miedzy nami, lac, bulls i heat. ciekawe ile on oczekuje? ale jak podaje heat i nas to widocznie zadowoli sie minimum u contendera ale od bulls i clipps chce wyciagnac pewnie cos wiecej. dodatkowo u nich byl na treningach ale to nie ma zadnego znaczenia raczej

There is one exception whereby a player can continue to receive his salary, but the salary is not included in the team's team salary. This is when a player is forced to retire for medical reasons and a league-appointed physician confirms that he is medically unfit to continue playing. There is a waiting period of one year following the injury or illness before a team can apply for this salary cap relief. If the waiting period expires mid-season (on any date prior to the last day of the regular season), then the player's entire salary for that season is removed from the team's team salary. For example, in March 2003 the Knicks were allowed to remove Luc Longley's entire 2002-03 salary from their books (and since the luxury tax is based on the team salary as of the last day of the regular season, the Knicks avoided paying any tax on Longley's salary). This provision can also be used when a player dies while under contract.

http://members.cox.net/lmcoon/salarycap.htm#Q55

podpisanie barnesa na rok nie oznacza wcale rezygnacji z browna. szczegolnie w mozliwej sytuacji zakonczenia kariery przez waltona. oznacza raczej rezygnacje z t-maca

moze umowili sie za rok przedluza go za wiecej jak sie sprawdzi? nie wiadomo. jesli sie zgodzi to ruch swietny nie przekreslajacy browna i thomasa

Nie rozumiem zachwytu Barensem. Jak dla mnie nie jest to gracz typu Posey. Mniej pewna trójka, nasrane w bani i ponadprzeciętna obrona. Błazen, który ośmieszył się chociażby w ostatnim meczu z Lakers. I jak znowu podpiszę za minimum... :D

Jackson z większymi posrańcami sobie radził.

Trójka niezła, a w Lakers podciągnie.

A w obronie może Lakersom sporo dać.

Jak będzie to się zobaczy ;)