Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Mitch robi swoje po cichu, nie bój nic.

Ja jestem często bardziej przekonany do ściągnięcia graczy, których w plotkach nie ma, niż tych, którzy są.

Z Mitchem tak już jest. Dlatego się nie zdziwię jak niedługo przeczytam Lakers land T-Mac.

Lakers zainteresowani Jeremy Linem z Harvardu...

... i Anthony Tolliverem.

W obu przypadkach jestem za.

Bell wybrał 10 baniek, nie można mieć do niego za to pretensji. Nie rozumiem przy tym tego zainteresowania McGradym ze strony fanów. Facet napieprzał z Groverem, zapowiadał, że jest w świetnej formie, a w Knicks nie dał rady nawet tych 10 punktów na mecz przekroczyć i wyglądało na to, że jego kolano jednak nie bardzo. Za minimum nie mam nic przeciwko, ale w tej chwili priorytetem jest dobry obrońca z ławki (Brown, Barnes... nic się nie mówi o Doolingu, a to też ciekawa kandydatura).

Lakers zainteresowani Jeremy Linem z Harvardu...

http://www.youtube.com/watch?v=PvkXmMcG ... popt00us01

... i Anthony Tolliverem.

tez jestem za ale obaj za minimum.

zoltek (kolejny po yue :) ) ladne w tym filmiku sie prezentuje. szybki, wejscia i ladnie podaje. rzuty tez mu fajne wpadaly ale to jeden mecz.

tolliver jest niski jak powell i caracter wiec biore tych dwoch przed nim. powell jest juz spawdzony a z caractera moga byc ludzie. na obu sie nie zdecyduja bo jeszcze trzeba kogos naprawde wysokiego (>6'10) zlapac

ja pod kosz na ławkę wolałby mieć na wszelki wypadek jednak więcej centymetrów i kilogramów, jakiegoś prawdziwego centra, nawet niech to będzie zwykły kołek, nie ukrywam, że powrót Kwame by mi tu był bardzo na rękę :) w to jednak nie wierzę wiec nie wiem czemu Mbenga miałby nie wrócić czy coś mnie ominęło ? ktoś mu sypnie większą kasą lub rolą w drużynie ?

Jak Bynum w końcu będzie zdrowy to problemu oczywiście nie ma, z Pau się minutami na środku podzielą, ale jak się znowu połamie to lepiej żeby był ktoś kto jako środkowy jakieś minuty może pograć.

Browna bym zostawił przyda się trochę szybkości i atletyczności, w przeciwieństwie do niektórych jakoś nie widzę Ebanksa pojawiającego się jako rookie u Phila na parkiecie poza blowoutami. Jest Artest, wiadomo również, że jak Walton będzie zdrowy to nie ma siły by regularnie nie grał. Brown i Blake (bo tu również nie widzę możliwości by wygryzł w następnym sezonie Fisha ze S5) powinni fajny duet na ławce stworzyć, w ogóle jestem strasznie ciekawy co do drużyny wniesie gość taki jak Blake, który nie tylko kontry powinien fajnie napędzać, ale również obsługiwać naszych wysokich podaniami.

nie wiem czemu Mbenga miałby nie wrócić czy coś mnie ominęło ? ktoś mu sypnie większą kasą lub rolą w drużynie ?

Lakers po prostu nie sa zainteresowani juz ani uslugami Powella ani Mbengi, dlatego malo prawdopodobne jest ze chlopaki wroca do skladu.

Z tym Ebanksem to sie zgodze, ze owszem u Phila jest to malo realne, choc uwazam ze moglby to byc niezly ruch i dac wiele dobrego. Brown, Blake, Ebanks? Do tego dolozmy Odoma i nie wyglada to zle na papierze.

Do tego dodajmy, ze Ebanks na pewno jest glodny pokazania sie z jak najlepszej strony. No ale Phil i rookasy przy szansie na 3peat coz, zobaczymy, moze jednak ; ) Walton przeciez po kontuzji w sez 06 - 07 juz nigdy nie odzyskal tego co gral wczesniej, a po kazdej kolejnej jest co raz gorzej.

Po finałach coś tam się mówiło, że Mbenga chciałby większej roli w zespole. Phil zdaje się trochę na niego narzekał w trakcie finałów, że był niezainteresowany (nie pamiętam dokładnie). Kwame może być, choć wolę Kurta Thomasa lub tego Tollivera, obaj mogliby być czymś więcej niż tylko zabezpieczeniem na wypadek kontuzji startera i wnieśliby coś do gry w ataku.

Ebanks będzie grał, jeśli nie będzie lepszych opcji (przypomnijcie sobie choćby Pargo czy Rusha). Phil nie zajeździ nam starterów, przynajmniej mam taką nadzieję.

mialem cicha nadzieje, ze po weekendzie bedziemy mieli juz dopiety sklad, tymczasem wciazx nic nowego.

ebanks i caracter to dla mnie 2 goscie, ktorzy po 1. zostana w zespole a po 2. maja najwieksze szanse od czasow... karrema rusha(?) by pograc u phila jako rookies. wciaz nie wiadomo jak z shannonem, ale rezerwowa rotacja blake-sasha (CY!)-ebanks-odom-caracter wyglada conajmniej fajnie. potrzeba bylo nam takiej swiezej krwi. do zamkniecia skladu 2-3 grajkow. milo by bylo gdyby zatrzymali shannona, ktory bilby sie z sasha o minuty i ebanksem, dodali do tego tego jeremy'ego lina, ktory jest podobno w kregu naszych zainteresowan i jako 13. skusic tym 1,7 kurta thomasa. mielibysmy wtedy niemal kompletny sklad.

ebanks z caracterem beda grali. mam takie dziwne przeczucie, ze po tym co pokazali w SL phil da im troche grania. derrick zostal wybrany do zespolu turnieju i w rookie ladderze znajduje sie caly czsas na 3 miejscu a devin caly czas pokazuje, ze moze byc 2. ariza. zeby bylo zabawniej, duzo szybciej moze rozwinac sie od trevora bo trafil pod nasze skrzydla wczesniej.

fajnym pickupem bylby ten jeremy lin. w razie , wypluj, urazow bylby zabezpieczneiem, jest tez sasha niemniej fajnie byloby go miec takze z marketingowegu punktu widzenia.

czekamy na dalsze info. generalnie bede w szoku jezeli przynajmniej jeden z naszych rookies (ebanks!) nie przebije sie do tej podstawowej 8-osobowej rotacji.

Czy myślicie, że wobec podpisania przez Heat Jamala Magloire'a i tego, że już mają tłok emerytów pod ksozem upadł temat podpisania Juwana Howarda przez nich ?

Bo wtedy Lakers mogliby o niego zawalczyć. Choć wolę Kurta Thomasa.

I proszę nie mówić argumentów, że z Hwoardem są dogadani, bo jeśli o Millera chodzi to byli, a jeśli o Bella to ... w dupie byli ;)

I proszę nie mówić argumentów, że z Hwoardem są dogadani, bo jeśli o Millera chodzi to byli, a jeśli o Bella to ... w dupie byli ;)

A kto pisał, że byli dogadani z Bellem? Jakieś 3 miesiące temu ukazał się artykuł, w którym Raja publicznie zadeklarował chęć gry w barwach Heat. Po podpisaniu Millera nie miałby szans na dłuższą grę (LJ&Wade po ~40min), do tego dostał sporo większą kasę w Utah i prawdopodobne miejsce w S5. 10 baniek piechotą nie chodzi.

Chociaż mógł wybrać Lakers i całkiem sporo minut do gry. Sasha i lowbballIQ Brown nie byliby dla niego zagrożeniem. Widocznie uznał, że PJ Brownem może zostać za 2-3 lata.

A kto pisał, że byli dogadani z Bellem?

Niemało osób na tym forum, powołując się na różne źródła.

Nawet Badboys o tym pisał (ale on to ciągle panikuje jeśli idzie o rywali Lakers ;)).

Nie wiadomo jak tam to rzekome spoptkanie Bryanta z Thomasem poszło ? O ile do niego doszło.

ja pisalem o tym, bo bylem pewien, ze bell wyladuje w heat. w zasadzie wciaz nie wiem po co poszedl do utah. gosc nie powinien byc juz starterem, ma rodzine na florydzie, gadal o tym, ze chce zdobyc mistrzostwo i o tym, ze miami jest w jego top3 jezeli chodzi o miejsce do grania. pozostalymi 2 bylo chyba orlando i dallas:)

ale tez nie wierzylem w to, ze dostanie taki kontrakt. rok przesiedzial praktycznie. odpoczal od koszykowki, jest leciwy i bylby idealnym pickupem dla takich ekip jak heat czy lakers. imo w jazz dlugo miejsca nie zagrzeje.

co do thomasa, kobe do niego dzwonil ale czy cops ustalono?

raczej nie, skoro nie ma newsow.

choc to nie do konca zonacza, ze strony jnie pracuja nad umowa...

A kto pisał, że byli dogadani z Bellem? Jakieś 3 miesiące temu ukazał się artykuł, w którym Raja publicznie zadeklarował chęć gry w barwach Heat. Po podpisaniu Millera nie miałby szans na dłuższą grę (LJ&Wade po ~40min), do tego dostał sporo większą kasę w Utah i prawdopodobne miejsce w S5. 10 baniek piechotą nie chodzi.

Chociaż mógł wybrać Lakers i całkiem sporo minut do gry. Sasha i lowbballIQ Brown nie byliby dla niego zagrożeniem. Widocznie uznał, że PJ Brownem może zostać za 2-3 lata.

imho Bell miał szanse na duże minuty w Heat - w obronie [zakładając dyspozycję sprzed kontuzji] mógłby kryć najlepszych zawodników z pozycji 1-3 przeciwnika, w ataku ustawiałby się w rogach i czekał i tyle ;)

biorąc pod uwagę że Bron może spokojnie bronić prawie wszystkich PFów tej ligi [z jakimiś wyjątkami typu ZackBo czy Gasol w ustawieniu z Bynumem], to widziałem Miami grające długie minuty w zestawieniu Wade-Bell-Miller-Bron-Bosh - całkiem niezłe po obu stronach boiska z wyjątkiem obrony big madefakerów pomalowanego

no ale wybrał kasę i chwała mu za to !!!

To samo Barnes.

Też o kase mu chodzi. To nic nadzwyczajnego w tej lidze.

Jak dla mnie Lakers powinni zdecydowanie uderzać po K. Thomasa. A jak ten się nei zgodzi to po J. Howarda.

Jednak po ofercie 15/3 dla Millera nie zdziwię jak i ta dwójka gdzieś od jakichś cieniasów oferty rodzaju 13/3 ;p

To samo Barnes.

Też o kase mu chodzi. To nic nadzwyczajnego w tej lidze

bb w innym temacie dobrze wyjasnil sytuacje barnesa. nie dziwie mu sie ze w koncu chce cos wiecej zarobic bo juz tyle czasu gra (dobrze gra) w lidze a gowno z tego ma narazie

jak ida rozmowy z brownem wiadomo cos nowego? jego wybor chyba ograniczy sie do lakers/bulls?

i niech w koncu podpisza jakiegos weterana pod kosz. myslalem ze po weekendzie prawie wszystko sie wyjasni

kasa to jedno, ale Bell był, jest i będzie lubiany w Jazz. Grał tam wcześniej dwa lata, pamiętany jest dobrze, Sloan go docenia i wajsa wjorsa, więc czemu miałby nie wrócić na stare śmieci? Z pewnością też dostanie więcej minut niż jakby to miało miejsce w przypadku przejścia do Heat czy Lakers.

Będzie grał więcej, to i więcej kasy mu się należy i tyle. Sprawa jest prosta. ;]

Tak pomijając Bella i Shannona to co w końcu z tym T Mac'iem ? Nie wiem jak się sprawuje czy go nic nie złapie znowu ,ale całkowicie wszelkie plotki na jego temat zniknely? Mam przeczucie ,że McGrady trochę pracował w tym off season i może jest z nim lepiej niż niektórzy uważają. Eniłej chciałbym żeby z nim podpisali jeśli takowa mozliwość by była ( gdyby Brown poszedł do Bulls czy gdzieś i oczywiscie sam Mac się zgodził na tyle ile mozemy dac)

A jeśli mowa o Bellu to mam przeczucie ,że nie podpisze z LA i tyle...