Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

McGrady to nie idiota i chyba wie ze nie gada z bulls, nets czy innymi co maja miejsce w sc tylko z lakers, ktorzy nie moga mu w zaden sposob dac tych 3-4 mln tylko max 1,7. jezeli gada to wie ze wiecej nie dostanie i moze kwestia jest minimum czy reszta mle (o ile gadaja)

Tylko, że ja mówiłem o tym, że mógł z nimi gadać kiedy mieli jeszcze pełne MLE i zaśpiewał im takie coś. To podziękowali mu za negocjacje ;)

Co ciekawe dziś na necie wyczytałem jakoby Lakers byli ziantersowani Barnesem na tyle, żeby złożyć mu ofertę w postaci resztki MLE.

Na razie takowa nie padła.

McGrady to nie idiota i chyba wie ze nie gada z bulls, nets czy innymi co maja miejsce w sc tylko z lakers, ktorzy nie moga mu w zaden sposob dac tych 3-4 mln tylko max 1,7. jezeli gada to wie ze wiecej nie dostanie i moze kwestia jest minimum czy reszta mle (o ile gadaja)

ciekawe kto mu da te 4 mln na sezon po tym co prezentował w ostatnich latach. niektórzy chyba zapominają że to koleś który NIGDY nie rozegrał 80 meczy w sezonie a w ostatnich 3 latach to ugrał ze 120 spotkań w sumie.

Poza tym to nie żaden champ vet, been there done that, PO perfomer - to tracy "2nd round virgin" mcgrady aka big choker. Koleś ma 13 sezonów w nogach. od 2 lat rzuca na tragicznej skuteczności, PER na poziomie 12 za ostatni sezon. nigdy nie był wybitnym strzelcem (patrz shooterem) ani obrońcą, atletyzm mu się kończy od kilku lat, schorowany, bez kolan.

To jest koleś na 15 min. w meczu który rzuci wtedy z 8 pkt. I pewnie się połamie w okolicach trade deadline. maxem dla niego powinno być te 1,7 mln.

ciekawe kto mu da te 4 mln na sezon po tym co prezentował w ostatnich latach

przede wszystkim nie wiadomo czego on oczekuje po nowym kontrakcie, cthulhu podal 3-4 mln przykladowo i mysle ze ktos jest w stanie mu tyle dac. jo tez okazem zdrowia nie jest (sa pod tym wzgledem bardzo podobni jak nie identyczni), do tego zagral c***owe po a dostal cale mle na kilka lat

niektórzy chyba zapominają że to koleś który NIGDY nie rozegrał 80 meczy w sezonie

ale sezonow po 70+ mial kilka, kobe (przykladowo) tez w wiekszosci sezonow nie gral po 80 meczy w rs

w ostatnich 3 latach to ugrał ze 120 spotkań w sumie

dokladnie 131 - dodatkowo nie gral w ostatnim sezonie w rockets mimo ze byl juz zdrowy wiec byloby tego kilka gier wiecej. przywolany wczesniej jo zagral w ostatnich sezonach niewiele wiecej, wyjatkiem jest tylko ostatni sezon

nigdy nie był wybitnym strzelcem

:lol:

dwukrotny krol strzelcow to malo?

obronca tez solidny

co z tego ze nie byl w 2 rundzie. hill dopiero w tym roku zasmakowal uczucia awansu do drugiej rundy. moze jak dojdzie do lakers to nie odpadniemy po kilku meczach. sam nie wprowadzil druzyny do drugiej rundy i co z tego? fakt lider z niego c***owy ale takich jest pelna dupa z czubem w tej lidze. teraz mialby kobego i gasola, bylby tylko wsparciem z lawki, nawet rezerwowym nie bylby najwazniejszym wiec czego sie obawiasz?

To jest koleś na 15 min. w meczu który rzuci wtedy z 8 pkt

nikt niczego wiecej od niego nie oczekuje w tej chwili. wlasnie taka bylaby jego rola

Kaska większa i klub znany, widać nawet perspektywa niebronienia Kobiego nie pomogła :) Brown już nie dla Utah to agent potwierdził po podpisaniu Bella, z tym Chicago to mnie ciekawi na kiego im tylu sg i w sumie nawet nie wiadomo jak ich w rotacji ustawić.

Ale klub ktory nie gra o misia w przyszlym sezonie...

Po raz kolejny widac, ze dla wiekszosci kasa > szansa na misia...

gdzie tam minimum dla takich grajkow, oni znaja swoja wartosc a niektorzy ja przeceniaja ale i tak wyjda na swoim... mcgrady za minimum - zapomnijcie o ile w oogole lakers z nim gadaja a o tym cos cicho.

With Raja Bell choosing to sign with the Utah Jazz, guard Shannon Brown has moved closer to re-signing with the Los Angeles Lakers, his agent told Yahoo! Sports on Wednesday night.

Lakers general manager “Mitch [Kupchak] and I have been talking and we’re getting there on something,” said Brown’s agent, Mark Bartelstein.

Brown, 24, played 82 games for the Lakers, and averaged a career-high 8.1 points and 20 minutes last season.

jak dla mnie czas podpisac chyba rookasow i atletycznosc zostawic w rekach Ebanksa. Co do Caractera nie wiem, wole Powella, chlopak wiecej wnosi do defensu.

A mnie naszło takie rozważanie, a propo MLE. I na przykładzie Lakers bym się o to spytał.

Czy możliwe jest podpisanie np. Browna, dodatnie Vujacica i puszczenie ich za jakiegoś dobrego grajka, a w ramach różnicy dodać tę kasę z (1.8 mln) z MLE ?

Jestem ciekaw czy to tak działa :)

w off season nie daje na to wiekszych szans. praktycznie zadnych. w sezonie tez bym sie tego nie spodziewal chyba ze konieczny bedzie jakis ruch (powazna kontuzja kogos ze s5) lub nadarzy sie swietna okazja (jak z gasolem :D )

mnie bardziej zastanawia czy jesli np suns beda bez szans na po to czy wykupia hilla i czy lakers sie ewentualnie po niego zglosza, zaproponuja kontrakt do konca sezonu. podobna sytuacja moze byc z battierem lub reddem

moze tez sie okazac ze sciagna kogos na podobnej zasadzie jak browna i arize i dopiero po jakims czasie ten nowy gosc moze wskoczyc do rotacji. widzialbym w takiej roli chetnie telfaira (lub critta) jako dlugodystansowego nastepce fisha. moze jeszcze jego talent sie rozbudzi w dobrym otoczeniu

jo tez okazem zdrowia nie jest (sa pod tym wzgledem bardzo podobni jak nie identyczni), do tego zagral c***owe po a dostal cale mle na kilka lat

JO jest wysokim których brakuje w lidze - dodatkowy wysokim z umiejętnościami w ataku i w obronie.

ale sezonow po 70+ mial kilka, kobe (przykladowo) tez w wiekszosci sezonow nie gral po 80 meczy w rs

podałem to jako jeden z argumentów o jego łamliwości - ogólnie lista dowodów na jego kontuzjogenność była dłuższa.

dwukrotny krol strzelcow to malo?

obronca tez solidny

znowu pomijasz ważną część wypowiedzi - napisałem nie był strzelcem patrz shooterem. co do tego chyba nie masz wątpliwości 30% za 3 to chyba nie jest oszołamiający procent. a atletyczność która mu pomagała nie jest już jego atutem ze względu na wiek (a raczej ilość sezonów w nogach) i kontuzje.

co z tego ze nie byl w 2 rundzie. hill dopiero w tym roku zasmakowal uczucia awansu do drugiej rundy. moze jak dojdzie do lakers to nie odpadniemy po kilku meczach. sam nie wprowadzil druzyny do drugiej rundy i co z tego? fakt lider z niego c***owy ale takich jest pelna dupa z czubem w tej lidze. teraz mialby kobego i gasola, bylby tylko wsparciem z lawki, nawet rezerwowym nie bylby najwazniejszym wiec czego sie obawiasz?

nie chodzi o obawianie ale o dawanie 4 mln/sezon. 1,7 czy min ok - warte ryzyka. ale dawać mu 4 mln patrząc na jego ostatnie lata to wariactwo moim zdaniem.

dokladnie 131 - dodatkowo nie gral w ostatnim sezonie w rockets mimo ze byl juz zdrowy wiec byloby tego kilka gier wiecej.

po tym co odwalił z tą operacją to się im wogóle nie dziwie. zresztą to chyba argument przeciwko niemu bo oprócz kontuzjogenności dochodzi jeszcze bad attitude

JO jest wysokim których brakuje w lidze - dodatkowy wysokim z umiejętnościami w ataku i w obronie

wiem ze tak jest

ale on dostal 6 rocznie, wiec t-macowi ktos na bank moze dac te 3-4. bulls wlasnie nie udalo sie podpisac reddicka wiec nie zdziwie sie jak mu tyle zaoferuja

u nas najprawdopodobniej zostanie shannon (oby forma browna nie poszla w dol po cy, mam nadzieje ze dalej bedzie sie rozwijal) wiec t-mac nie zawita i bedzie podpisanych 10

fish/blake

kobe/brown/sasha

artest/walton

gasol/odom

bynum

brakuje conajmniej 2-3 gosci (minumum jakie musi byc to 12 czy 13?). ebanks plus powell/caracter i jest 12. ciekawe czy beda szukac kogos na c bo tylko tam brakuje zabezpieczenia (jest gasol ale potrzeba kogos jeszcze). moze podpisza obu rookiech plus powella. szkoda ze raczej nie wydamy reszty mle. z drugiej strony to na kogo? wydaje mi sie ze w trakcie sezonu bedzie mozna jeszcze je wykorzystac?

to wcale nie bylaby taka glupia opcja jakby sie moglo na 1 rzut oka wydawac ale modle sie o kurta thomasa.

zobaczymy tez co z dj'em i joshem.

podobno podpisac nowa umowe ma shannon brown, skoro nie wypalily inne opcja. zastanawia mnie o jakiej kasie mowimy i czy my mu mozemy w ogole dac cos wiecej niz ta pozostalosc z mle?

critt bylby swietnym zabezpieczeniem.

na greena sa szanse tylko i wylacznie wtedy gdy nie podpiszemy browna ani innego sg. sasha jest ok jako backup dla kb ale potrzebujemy wlasnie kogos kto zadunkuje i poderwie zespol choc mam wrazenie, ze SB moze sie jeszcze rozwinac. czekamy na info...

The Lakers are nearing a deal to re-sign free agent guard Shannon Brown, according to agent Mark Bartelstein.

Los Angeles general manager "Mitch [Kupchak] and I have been talking and we're getting there on something," said Bartelstein.

The Lakers finished off their summer league schedule on Thursday without recording a single victory, but they were really only concerned with one thing: the triangle offense.

Chuck Person, acting as coach of the Lakers, refreshingly admitted that the win/loss aspect means nothing in Las Vegas. The two-time defending champions were instead looking for players that can make the cuts and reads necessarily under Phil Jackson’s system of choice. “The Summer League is never about winning,” Person said. “For us it’s about whether guys can pick up the triangle system and make the proper reads. Can they defend the way we like to defend? Also, can they do the simple things that make the triangle work so well? We’re not looking for individual play or whether a guy can take a guy one-on-one, but can he make a pass and make a cut? Can he deliver a pass to a guy cutting to the basket? Those are the types of things we’re looking for.” Derrick Caracter, who was dominant in the team’s first four contests, struggled against San Antonio. According to the 58th overall pick, he was doing his best to run the offense the way Los Angeles prefers. “We’re disappointed that we lost, but I think after our first and second game guys just started looking for different things,” Caracter told RealGM. “Guys started playing outside the triangle and that hurt us. The triangle is not made to more for a lot of one-on-one situations, a lot of dribble situations, and that’s what he did today.” Caracter had a point, especially in the second half, the Lakers became a selfish team and committed 19 turnovers in the 40-minute game.

To bylo wlasnie widac w spotkaniach, co mnie nawet zdziwilo i nie bylem pewien czy dobrze widze ale jednak, na potwierdzenie tego jest notka :)

Na koniec cos od Matta:

"2maro is the day. I will let my fans know where I'm going to sign. Its gonna SURPRISE you!!!! Keep it locked.."