Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

nie.

napisal tylko na swoim twitterze, ze z mila checia dolaczylby do lakers badz knicks. dziekowal za twitty od kibicow lakers, napisal tez ze zgodzilby sie na obnizenie placy ale nikt sie z nim jeszcze nie kontaktowal...

edit:

wg. steina, kobe ma w tym tygodniu spotkac sie z raja bellem. black mamba postanowil jak widac wziac sprawy w swoje rece, po tym jak wszyscy FA tego lata wybrali kierunek miami. tylko czy to cos pomoze? jerry stackhouse przyznal, ze jest sklonny grac za minimum dla heat. zaraz pewnie odbierze telefon od pata

Coś jest chyba nie tak w głowie Kupczaka skoro nawet nie podjął rozmów z Tmaciem. Mam nadzieję, że Kobe chce sie spotkać z Bellem, żeby zaoferować mu gre za minumum. Te 1,8 musi zostać na Tmaca lub jakiegos centra. Ruszcie dupy po Tmaca, bo zaraz nam go Heat ukradną! Amare jeszcze namawia CP3 i Melo (nie wiem na jakiej zasadzie mialby pojsc do NYK chyba zreszta nowy kontrakt podpisywal niedawno z Nuggets) i może się okazać nawet, że zostanie Mac w Knicks. Nie marnujmy takiej okazji..

Wiesz. Atletyzm zapewnie Ebanks. T-Mac z kolei da pewne punkty. Można mu wyliczać kontuzje itd. ale rzutu nie da się tak do końca nauczyć, ani też zapomnieć. Jeśli się z tym urodzisz to ci to zostanie ( w większym lub mniejszym stopniu ). McGrady to ma.

Mógłbyś rozwinąć podkreślony fragment? Nie bardzo rozumiem co znaczy, że rzuty nie da się do końca nauczyć. Poza tym rzut to kwestia treningu, a nie wrodzona umiejętność.

tak tylko mówimy o milionach a nie o pensji do 1-go... w przypadku Bryanta to naprawdę jakie to ma dla niego znaczenie czy dostanie te 10mln mniej czy więcej przez te 3 lata, jak ma już kilkanaście innych pewnych + pewnie z 2x tyle z pozasportowej działalności... co za problem "poświęcić się" dla klubu i przyjaciół - już nawet nie mówiąc o tym żeby dał im zarobić więcej, ale biorąc te "zbędne" miliony sam sobie ogranicza szanse na zwycięstwo. that's my point. I nie neguję tego, wiadomo - umiesz liczyć, liczn na siebie" ale mnie ciekawi jak to jest i co ich motywuje... nie będę w takiej sytuacji więc nie powiem za siebie ale tu i teraz bym chyba wolał poświęcić tą kasę, bo tak naprawdę nic nie tracę :mrgreen:

To by nic nie dało, Lakers przecież mogli dać Fisherowi więcej, prawa Birda, a Bryant swoim kontraktem nie ogranicza wzmocnień bo nawet jakby miał mniejszy to byśmy byli ponad capem.

Na twój 1 post już odpowiedzieli, w 2 też jesteś w błędzie

Wiesz. Atletyzm zapewnie Ebanks. T-Mac z kolei da pewne punkty. Można mu wyliczać kontuzje itd. ale rzutu nie da się tak do końca nauczyć, ani też zapomnieć. Jeśli się z tym urodzisz to ci to zostanie ( w większym lub mniejszym stopniu ). McGrady to ma.

Mógłbyś rozwinąć podkreślony fragment? Nie bardzo rozumiem co znaczy, że rzuty nie da się do końca nauczyć. Poza tym rzut to kwestia treningu, a nie wrodzona umiejętność.

Rzu da się wyćwiczyć, ale do pewneo stopnia. Duża część to jest instynkt. Dlateo taki T-Mac będzie pewnie zawsze lepszym strzelcem niż Ariza nawet jeśli ten drugi będzi siedział po 5 godzin dziennie po treningach rzucajac.

A co do Bella i T-Maca.

1.8 to dla Bella jak już, a minimum dla T-Maca.

A co do Kobego i Bella. Ponoć Bell kiedyś mówił, że Kobe to dla nieo największy koszykarz na świecie, jego wzór i chciałby zagrać u jego boku. Zresztą jak sam Kobe cię o to prosi to nie wypada odmówić ;)

Jesteś w błędzie ponieważ odjęcie milionów z kontraktów Bryanta nie powodowałoby rzeczy, które wymieniłeś.

Tutaj nie ma, mam swoje zdanie, tylko po prostu twoje stwierdzenie jest błędne i ma się nijak do sytuacji Lakers i Bryanta.

Końcówki twojego postu nie rozumiem i nie mam zamiaru odpowiadać

Jesteś w błędzie ponieważ odjęcie milionów z kontraktów Bryanta nie powodowałoby rzeczy, które wymieniłeś.

Tutaj nie ma, mam swoje zdanie, tylko po prostu twoje stwierdzenie jest błędne i ma się nijak do sytuacji Lakers i Bryanta.

Końcówki twojego postu nie rozumiem i nie mam zamiaru odpowiadać

Oczywiście MM&I ma rację.

Sprawa tyczy się nie salary cap i możliwości z nim związanych tylko portfela Bussa. Myślisz że to jest Cuban i może wydawać ile tylko potrzeba? otóż nie i popełniasz dokładnie ten sam błąd jak w przypomnianej ostatnio sytuacji z moją rzekomą nieznajomością zasad SC. Teraz znowu mylnie interpretujesz czyjegoś posta, bo nie zdajesz sobie spraway, że w Lakers są 3 limity: salary cap, luxury tax i limit portfela Bussa. Właśnie ze względu na ten 3ci limit były wątpliwości co do zatrzymania Odoma, przez to nie sprowadzono Kirka czy w tym roku mówiło się, że Lakers nie wykorzystają MLE.

Mówiąc najprościej, gdyby Buss nie pozwolił korzystać w tym roku z MLE to mniejsze zarobki dla Bryanta pozwoliłby skorzystać z MLE itd.

Sprawa tyczy się nie salary cap i możliwości z nim związanych tylko portfela Bussa. Myślisz że to jest Cuban i może wydawać ile tylko potrzeba? otóż nie i popełniasz dokładnie ten sam błąd jak w przypomnianej ostatnio sytuacji z moją rzekomą nieznajomością zasad SC. Teraz znowu mylnie interpretujesz czyjegoś posta, bo nie zdajesz sobie spraway, że w Lakers są 3 limity: salary cap, luxury tax i limit portfela Bussa. Właśnie ze względu na ten 3ci limit były wątpliwości co do zatrzymania Odoma, przez to nie sprowadzono Kirka czy w tym roku mówiło się, że Lakers nie wykorzystają MLE.

Mówiąc najprościej, gdyby Buss nie pozwolił korzystać w tym roku z MLE to mniejsze zarobki dla Bryanta pozwoliłby skorzystać z MLE itd.

Jakby Kobe podpisał mniejszy kontrakt to Buss itak by nie rozważał więcej mln dla Fishera, no fuckin way, itak oferty co chwila podnosił o drobne 250 k

Przyjmując, że Kobe myśląc o Fisherze bierze 2 mln w sezonie mniej (sick, takich rzeczy się w lidze nie robi) to mamy + 2 mln dla Fishera w kontrakcie, wtedy wychodziłoby na to, że Derek jest wart prawie 6 mln na sezon, co by było dużo ponad Blake'iem choćby, a Fish tyle wart nie jest at this point, here and now itd itp (wiek)

Skorzystanie z MLE jak dla mnie od początku było prawie, że oczywiste, nie mogliśmy zostać z Sashą jako back up PG choćby.

Zresztą jak sam Kobe cię o to prosi to nie wypada odmówić ;)

czyli co, Kobe prosi przeleć wszystkie panny, obrób bank, to wypada to zrobić ?

a ty znasz cos takiego jak ironia?

albo potrafisz moze miec jakis dystans do niektorych wypowiedzi? ...

The Wizards worked out free-agent forward Adam Morrison on Monday.

A source at the Impact Sports facility said Washington coach Flip Saunders personally conducted the workout, running Morrison through a series of shooting drills.

Nothing is imminent. Morrison is expected to work out for the Bulls on Tuesday.

c mon ADAM! you can do it! :D

aaa i jeszcze jedno, wlasciwie malo interesujace i w sumie nawet nie wiedzialem, ze facet jest asystentem GM'a

Lakers assistant general manager Ronnie Lester met with the Phoenix Suns about their vacancy for general manager.

He will meet with Suns owner Robert Sarver later this week.

Jakby Kobe podpisał mniejszy kontrakt to Buss itak by nie rozważał więcej mln dla Fishera, no fuckin way, itak oferty co chwila podnosił o drobne 250 k

Przyjmując, że Kobe myśląc o Fisherze bierze 2 mln w sezonie mniej (sick, takich rzeczy się w lidze nie robi) to mamy + 2 mln dla Fishera w kontrakcie, wtedy wychodziłoby na to, że Derek jest wart prawie 6 mln na sezon, co by było dużo ponad Blake'iem choćby, a Fish tyle wart nie jest at this point, here and now itd itp (wiek)

Skorzystanie z MLE jak dla mnie od początku było prawie, że oczywiste, nie mogliśmy zostać z Sashą jako back up PG choćby.

Branie przez graczy ja Kobe, Gasol czy Bynum mniejszej kasy i tak niewiele daje. Jeśli każdy ma ok. 20 baniek za sezon to znaczy, że ekipa jest duuuuużo ponad salary.

Więc i tak nie mogą nikogo podpisać, czyli dalej mają MLE tylko. Nawet jeśli każdy by sobie po 5 baniek odjął to będą ponad salary i zostanie tylko MLE.

macie panowie nieekonomiczne myślenie i dlatego nie rozumiecie mojego punktu widzenia. jakby Bryant wziął 5mln mniej teraz to Buss płaci mniej o 10mln wiec "jakaś" oszczędność jest, nie? poza tym Kubbas zarzucasz mi że się mylę i motywujesz to tym że na pewno Buss by nie dał kasy na Kirka czy Fishera ... a skad to wiesz że na pewno by nie dał? mógłby dać, więc to Ty się mylisz :P no ale mniejsza z tym, na dysproporcje płacowe nic nie poradzimy... zabawne jest tylko dla mnie podejście "mój przyjacielu zrobię dla Ciebie wszystko, kocham swój klub i w ogóle, ale wara od mojej kasy" :roll:

i Kubbas - sorry za tamtą końcówkę, spieszyłem się i myślałem że rozmawiam z naszym największym ostatnio supportem, który nie jest fanem Lakers, szanownym

cthulhu - no offence :D

Przewijało się tutaj, że Bell pewnie woli iść do Miami niż do L.A.

NBA front-office sources say that Bell continues to draw interest from a variety of playoff teams, such as Miami, Dallas and San Antonio. One source said signing with the Heat has essentially been ruled out because of Miami's financial constraints after signing LeBron James, Chris Bosh and Mike Miller to flank the re-signed Dwyane Wade and Udonis Haslem. But the Suns are also weighing the prospect of trying to bring Bell back.

Świetne wieści, tylko to raczej wyklucza Timaka bo za minimum go nie widzę. Ale w wyścigu po Bella jesteśmy raczej frontrunnerami, świetnie.

John Ireland said on espn radio 710am Kobe is scheduled 2 meet with Raja Bell tomm before the ESPY's & convince him to sign for the remainder of the mid leval 1.8 mill & also is talking to Kurt Thomas to sign for the vet. min[/quote]

2 rzeczy. nie jestem taki wcale pewien czy jestesmy takimi front runnerami w wyscigu po bella. mava wciaz nie wydali mle. nie wiem na kogo teraz zarzuca sidla ale wciaz maja kase z mle na bella. 3mln/sezon? prosze bardzo. kolejna ekipa, ktora bellowi moze wiecej zaoferowac to spurs, ci maja 2,4 z mle. dopiero my jestesmy w tej kolejce na 3 miejscu majac 1,7.

spurs moga nie chciec dac mu dluzszej umowy ale w dallas tego problemu nie bedzie. chyba, ze mavs poswieca cale swoje mle na shaqa. pytanie tylko czy dysponuja binual exception. jezeli nie to wtedy pozostajemy my i spurs.

wiadomo, ze dzis ma doijsc do spotkania kobego z raja. nie wiem co mu powie i jak ale skoro nic nie wyszlo ze spotkania fisha z rileym, to rownie dobrze tu tez moze nic nie wyjsc z tego.

2. sprawa to kurt thomas. za minimum. zarabial prawie 3,8 mln.czy zgodzi sie na taka obnizke? oby.

wtedy mielibysmy praktycznie zamkniety sklad, wliczajac w to 2 rookies.

fish-blake

kobe-vujacic

artest-walton-ebanks

gasol-caracter-odom

bynum

+bell i thomas to daje 13 gosci i mysle, ze na tym zamknalby sie roster, tak jak porzed rokiem.

niemniej ciezko mi uwierzyc, ze udaloby nam sie pozyskac te swojke.

inna sprawa, ze przeceniamy tu chyba generalnie bella. pamietam, ze po playoffs 06 i 07 kobe zliczal na nim mecze 30, 38 i 40 punktowe, pozniej odszedl z suns i to juz nie bylo to samo, choc jako role player z lawki nie pogardzilbym nim.

do heat poszedl big z wiec to zwiekasza nasze sznase na howarda/kurta pod kosz :D (skoro millera nie mozemy miec chociaz nikt mu nie oferuje wiecej niz minimum)

inna sprawa, ze przeceniamy tu chyba generalnie bella. pamietam, ze po playoffs 06 i 07 kobe zliczal na nim mecze 30, 38 i 40 punktowe, pozniej odszedl z suns i to juz nie bylo to samo

dlatego zamiast bella wolalbym t-maca. taki scorer z lawki jest nam potrzebny ale lakers nie wykazuja zainteresowania bo narazie rzucili sieci na bella. zainteresowania tracym ze strony innych druzyn na szczescie tez nie slychac a i on sie nie udziela

ebanks dzis drugi mecz pod rzad na c***owej skutecznosci. czyli do tej pory dwa dobre + dwa cienkie mecze pod tym wzgledem.

caracter tez pierwszy raz ponizej 10 zbiorek.