Skocz do zawartości
Pepis21

EBL 2021/2022

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, LAF napisał:

Jak to jest kurw a możliwe, że ani MVP ani DPOTY nie należą się graczom Anwilu ? Skandal i kompromitacja

Jedynie COTY oraz Polski zawodnik jest w miarę sensowne.

A kto tam głosuje? Jeśli tak jak w 1 i 2 lidze to robią to trenerzy, więc myślę że wiedzieli kogo wybierają i kogo by najbardziej chcieli u siebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, cvbe napisał:

A kto tam głosuje? Jeśli tak jak w 1 i 2 lidze to robią to trenerzy, więc myślę że wiedzieli kogo wybierają i kogo by najbardziej chcieli u siebie ;)

Trenerzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Reikai napisał:

Ale DPOY w PLK ciezko zmierzyc, bo tu sie broni glownie zespolowo i faulami :] (kazdy zawodnik przychodzacy do PLK jest w szoku na ile sedziowie pozwalaja), takze nie wiem kogo masz na mysli,

Bell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Pepis21 napisał:

Wg mnie:

Czarni-King 3:2

Stal-Legia 3-2

Anwil-Twarde Pierniki 3-1

Zastal-Śląsk 1-3

Swoją drogą rozdano nagrody wg głosowania trenerów:

NajlepszaPiatka.png

najlepsi2021-22.png

Oczywiście Dziewa w All-PLK to żart no ale jakiś Polak musiał się znaleźć, Garrett też nie wiem czy na pewno był lepszy od Palmera ale ktoś z lidera ligi też się musiał znaleźć (ja dałbym bardziej jak już to Beecha w miejsce Dziewy właśnie).

Ramljak jako DPOTY tez dyskusyjne chociaż Ivana uwielbiam.

W RS 2x górą Zastal, ostatnio też sporo wygranych i nawet biorąc pod uwagę baty w Słupsku, to dziwny typ na tę parę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Pablo81 napisał:

W RS 2x górą Zastal, ostatnio też sporo wygranych i nawet biorąc pod uwagę baty w Słupsku, to dziwny typ na tę parę. 

Kontrowersyjny typ to na pewno, ale Gargamel może dobrze poukładać Śląsk na play-offy, szczególnie, że ostatni mecz ze Startem odpuścili sobie i wysłali tam drugą drużynę właśnie aby już szykować się na Zastal.

Jak dla mnie to może być nawet na korzyść Czarnych, bo hala przy Twardowskiego to jest podobny PRL co Gryfii, natomiast w kwestii publiki to bez różnicy, bo na Wilkach z kibicami jest lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Reikai napisał:

Ale DPOY w PLK ciezko zmierzyc, bo tu sie broni glownie zespolowo i faulami :] (kazdy zawodnik przychodzacy do PLK jest w szoku na ile sedziowie pozwalaja), takze nie wiem kogo masz na mysli, Matthews tez jest kozakiem w obronie, ale w Anwilu wazniejszy jest chyba Petrasek, ktory powinien miec nagrode glue guy of the year, jakby cos takiego istnialo. Stipe Modric vibes.

Jego bloki z pomocy są świetne, ale IMO brakuje mu fizyczności i za często daje się mijać na switchach. Ja bym przed nim wymienił Bella i Dimeca.

Tak czy inaczej to jest nieporozumienie, że najlepsza defensywa ligi nie ma żadnego zawodnika w czołówce głosowania na DPOTY, ani Frasunkiewicza w top 3 trenerów.

No i Milicic drugi w głosowaniu, bo wywalczył trzecie miejsce w tabeli z największym budżetem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Reikai napisał:

@ignazz 
No, chyba ze klub z Torunia znowu bedzie odpierdalal z biletami dla ludzi z Wloclawka :].

"Sprzedaż biletów dla posiadaczy biletów z 5 ostatnich meczy Twardych Pierników z sezonu 2021/2022. Aby przejść do zakupu należy podać kod znajdujący się na bilecie.

Ceny biletów:

45,00 zł - normalny

35,00 zł - ulgowy

Na 2 godziny przed rozpoczęciem meczu ceny biletów wzrosną o 5 zł.

Sprzedaż stacjonarna będzie uruchomiona w kasie biletowej Areny Toruń na 1,5 godziny meczem."

:]

tymczasem bilety na g1 we Włocławku poszły w 30 min :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno - z MVP dla Trice'a nie miałbym problemu, gdyby nie fakt, że chłop zagrał tylko w 18 meczach, podczas gdy Matthews we wszystkich 30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Reikai napisał:

tymczasem bilety na g1 we Włocławku poszły w 30 min :).

Ostatnie możliwości obejrzenia MVP na żywo z hali. Później już tylko z ekranu TV ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli już się zbieram na hale aby zobacz jak to @mac napisał włocławskiego Paula George’a ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, LAF napisał:

Powoli już się zbieram na hale aby zobacz jak to @mac napisał włocławskiego Paula George’a ; ]

Ty jesteś z Włocławka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądam PLK w ogóle 

Toruń wygląda na głębsza drużynę każdy kto wchodzi jest pozytywny i broni

Anwil padaka w ataku, dobra obrona ale Toruń tez broni dobrze 

Fajny mecz ogólnie Toruń lepszy na moje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Kubbas napisał:

Nie oglądam PLK w ogóle 

Toruń wygląda na głębsza drużynę każdy kto wchodzi jest pozytywny i broni

Anwil padaka w ataku, dobra obrona ale Toruń tez broni dobrze 

Fajny mecz ogólnie Toruń lepszy na moje 

Ten post kiepsko się zestarzał ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jendras napisał:

Ten post kiepsko się zestarzał ;]

Yup niesamowite zesransko w drugiej połowie Torunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Reikai napisał:

Ty jesteś z Włocławka?

Pochodzę z Włocławka, ale obecnie stacjonuje gdzieś indziej, ale na mecze staram się jak mogę chodzić.

Po trójce z 10 metrów Jonah Ja bym już rzucił ręcznik na parkiet gdybym był trenerem gości.

Pierwsza połowa niemrawo jednak druga to kompletna dominacja ( mina Diduszki bezcenna ) , nikt się nie spodziewał takiej dominacji szerze mówiąc 

Edytowane przez LAF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądając Blok Jamesa Bella z pomocy i wsad po przechwycie miałem przed oczami Paula George’a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stal w plecy z Legią - to będzie ciekawie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie mówić do połowy Pierniki były jeszcze Twarde ale w Q3 zaczęły się już kruszyć a w Q4 to już same okruchy po nich zostały. U Karnowskiego widać przerwę długą

Co do Śląska to miałoby inaczej, ale kto wiedział, że Ramljak zachoruje, mają teraz tydzień ogarnąć się i oby Ivan w końcu coś zagrał, bo przez niego punkty w managerze mi uciekają. Pytanie tylko teraz jak się zepną na mecz w Eurocupie a grają z Gran Canarią.

Legia-Stal w sumie nie dziwi mnie, obstawiałem wyrównaną serię i pierwszy mecz taki był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, mac napisał:

Oglądając Blok Jamesa Bella z pomocy i wsad po przechwycie miałem przed oczami Paula George’a.

A mnie Bell zawodzi, daje za mało w ataku, raz że skuteczność,  dwa decyzyjność i trudne rzuty. Jeśli faktycznie Bojanowski wypada, to musi podnieść swoją grę do poziomu ze stycznia/lutego gdy nie grał Dykes. Wtedy Bell był świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Reikai napisał:

A mnie Bell zawodzi, daje za mało w ataku, raz że skuteczność,  dwa decyzyjność i trudne rzuty. Jeśli faktycznie Bojanowski wypada, to musi podnieść swoją grę do poziomu ze stycznia/lutego gdy nie grał Dykes. Wtedy Bell był świetny.

James Bell co prawda ostatnio cieniuje w ataku, ale sposób poruszania się po boisku i czytania gry w obronie jest łudząco podobny do Paula George’a. Fakt teraz Anwil będzie potrzebował go bardziej w obliczu niedyspozycji Bojanowskiego, ale w tym sezonie gdzie dziurawił kosze rywala i wyłączał najlepszych graczy przeciwników z gry zauważyłem duże podobieństwo do stylu gry Paula George’a.

Ofc przy odpowiednim rozroznieniu w talencie.

Bo np już w drafcie jest Jabari Smith Jr. który mi mocno przypomina PG jako prospect i brałbym go z jedynką (z numerem dwa Ivey)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi