julekstep 11637 Napisano 15 Września 2021 45 minut temu, Koelner napisał: do śniadanka odpaliłem na chwilę tvn24 a tam dwóch redaktorów shejtowało Izabelę Leszczyńską , czytając tutejsze posty i równania między tvp a tvn myślałem ,że to posłanka PiSu a tu jednak PO. zadanie dla dziś , odpalamy TVPinfo i czekamy na hejt posła/nki PiSu. może być hejt na działania rządu jako takiego? https://www.pudelek.pl/jan-pospieszalski-skrytykowal-walke-rzadu-z-pandemia-na-antenie-tvp-uznano-ze-naruszyl-etyke-dziennikarska-6631103049726816a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 15 Września 2021 3 minuty temu, julekstep napisał: może być hejt na działania rządu jako takiego? https://www.pudelek.pl/jan-pospieszalski-skrytykowal-walke-rzadu-z-pandemia-na-antenie-tvp-uznano-ze-naruszyl-etyke-dziennikarska-6631103049726816a a to nie stracił on pracy za to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11637 Napisano 15 Września 2021 Teraz, quevas napisał: Dla porównania : Robert Lewandowski ma jednego ochroniarza ma też zapewne dużo mniej faszyzujących psycho-hejterów 7 minut temu, Koelner napisał: a to nie stracił on pracy za to? stracił nie wiem jak wyglądała ta 'krytyka' w tvnie ale za bardzo nic się nie da znaleźć tutaj, więc pewnie meh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 15 Września 2021 3 minuty temu, julekstep napisał: nie wiem jak wyglądała ta 'krytyka' w tvnie ale za bardzo nic się nie da znaleźć tutaj, więc pewnie meh zwykły hejt , powiedziała coś głupiego i to była powtórka chyba szkła kontaktowego - zdziwiłem się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1806 Napisano 15 Września 2021 40 minut temu, Koelner napisał: dopisz koleje Akurat koleje to PRL dostał w spadku po Niemcach i zaborze pruskim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11637 Napisano 15 Września 2021 2 minuty temu, Koelner napisał: zwykły hejt , powiedziała coś głupiego i to była powtórka chyba szkła kontaktowego - zdziwiłem się ogólnie jak patrzę to pani Leszczyna niezła postać: https://demagog.org.pl/osoba/izabela-leszczyna/#wypowiedzi 15% jej wypowiedzi to prawda xDDD - gdzie u takiego Morawieckiego (nazywanego przez antypisy Pinokio) jest to 50/50) 1 minutę temu, quevas napisał: chcą mistrzynię swego fachu zacałować na śmierć ? ostatnie słowo się zgadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starYfaN 807 Napisano 15 Września 2021 2 godziny temu, quevas napisał: dla wystraszonej panny sędzi-dziewicy proponuję najbezpieczniejsze w świecie schronienie, adekwatne do jej aktywności pro-hejterskiej: W sensie stricte, że dla stałych bywalców dziewice? Tyle żyjesz i jeszcze nie ogarnąłeś, że łatwiej spełniać marzenia, niż z nimi żyć? Może po prostu się z nią umów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starYfaN 807 Napisano 15 Września 2021 3 godziny temu, quevas napisał: wyłącznie jeśli Szanowny zgodzi się towarzyszyć mi jako przyzwoitka W ramach największego poświęcenia, jestem nawet gotów trzymać święcę u wezgłowia. Cóż za pojednanie ponad podziałami. Jestem do dyspozycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkonza 1722 Napisano 15 Września 2021 https://forsal.pl/praca/artykuly/8246691,koszty-pracy-w-europie-2021-polska-z-drugim-najwiekszym-wzrostem-w-ue.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starYfaN 807 Napisano 15 Września 2021 (edytowane) 38 minut temu, darkonza napisał: https://forsal.pl/praca/artykuly/8246691,koszty-pracy-w-europie-2021-polska-z-drugim-najwiekszym-wzrostem-w-ue.html Na przestrzeni roku, znajdziesz tu moje wpisy o tym, że rozsądnym rozwiązaniem jest znalezienie poziomu w którym istotnym jest zatrzymanie kapitału w kraju (wzrost płac), w korelacji do odpływu kapitału (kwestia opłacalności produkcji). Idealnym środkiem byłoby znalezienie długotrwałej równowagi. Od 2015 średnia (min) płaca wzrosła z ok 1600 do planowanego ponad 3000 na koniec tego roku. Zajebista robota "klubu Morawieckiego", szkoda, że tak mało ludzi jest w stanie zrozumieć i docenić to co robi. Zawsze może się odrobinę cofnąć, ale te 19 pln/h min dla januszy jak znalazł. Pomyśleć, że za PO nie było godzinówki min. Edytowane 15 Września 2021 przez starYfaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkonza 1722 Napisano 15 Września 2021 2 godziny temu, starYfaN napisał: Zajebista robota "klubu Morawieckiego", szkoda, że tak mało ludzi jest w stanie zrozumieć i docenić to co robi. Zawsze może się odrobinę cofnąć, ale te 19 pln/h min dla januszy jak znalazł. Ludzie którzy się wychowali na Balcerowiczu załamują rece, bop rosną "koszty pracy" a oni zawsze naciskali by je obniżać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 16 Września 2021 21 godzin temu, julekstep napisał: stracił https://www.kultura.onet.pl/wiadomosci/michal-olszanski-po-21-latach-odsuniety-od-programu-tvp-wiemy-kto-go-zastapi/csllt31.amp ten też, bawią się 10 godzin temu, starYfaN napisał: Od 2015 średnia (min) płaca wzrosła z ok 1600 do planowanego ponad 3000 na koniec tego roku. I też wzrosła liczba osób zarabiających minimalną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10178 Napisano 16 Września 2021 Godzinę temu, Koelner napisał: I też wzrosła liczba osób zarabiających minimalną Udział osób zatrudnionych w gospodarce narodowej otrzymujących wynagrodzenie brutto nieprzekraczające obowiązującego minimalnego w liczbie osób zatrudnionych na umowę o pracę w grudniu 2019 r. wyniósł ok. 13% i utrzymuje się na tym samym poziomie od 2012 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 16 Września 2021 9 minut temu, fluber napisał: Udział osób zatrudnionych w gospodarce narodowej otrzymujących wynagrodzenie brutto nieprzekraczające obowiązującego minimalnego w liczbie osób zatrudnionych na umowę o pracę w grudniu 2019 r. wyniósł ok. 13% i utrzymuje się na tym samym poziomie od 2012 r. to money.pl kłamie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10178 Napisano 16 Września 2021 2 minuty temu, Koelner napisał: to money.pl kłamie To są dane z gus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 16 Września 2021 14 minut temu, fluber napisał: To są dane z gus ja znalazłem gdzieś na money pl jako jeden z minusów podniesienia płac. ;] nie mogę teraz znaleźć (a może bankier ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starYfaN 807 Napisano 16 Września 2021 10 godzin temu, darkonza napisał: Ludzie którzy się wychowali na Balcerowiczu załamują rece, bop rosną "koszty pracy" a oni zawsze naciskali by je obniżać No, miszczu nawet dzisiaj pi.....li to samo. Tylko nie ogarnął, że niskie płace (nie mylić z kosztami) drenują gospodarkę z kapitału i pozwalają zrobić z kraju niewolnika pracującego na zachodnie emerytury. Tak więc wprowadzał kapitał, który wyciągał resztki gotówki z kieszeni Kowalskiego. Leszek Henryk, to największy dzban i szkodnik polskiej gospodarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 16 Września 2021 2 minuty temu, quevas napisał: Teraz już wiadomo, dlaczego wyborcy PIS głosują bezmyślnie - prozaiczna przyczyna : nie mają stanowiska do przeprowadzania procesów krytycznego przetwarzania danych : https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27572573,okolo-2-5-mln-polakow-nie-ma-toalety-w-domu-zatrwazajace-dane.html#s=BoxLoCpImg2 ( ciemniej braki ) te mapy bardzo mocno pokrywają się z innymi mapami ;] ogólnie kto korzysta z toalety, sieci kolejowej, ma wyższe zarobki to zdrajca a ten kto sra za szopą i jeździ furmanką to patriota :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starYfaN 807 Napisano 16 Września 2021 9 minut temu, quevas napisał: z wrażenia straciłem przytomność, ale postaram się nie dać tego po sobie poznać Odpocznij więc Waść, aby nie stracić niepowtarzalnej okazji na wiekopomne pojednanie. A i obiekt Waści uwielbienia, może być potem znacznie bardziej znośny dla Świata. 3 minuty temu, Koelner napisał: ( ciemniej braki ) te mapy bardzo mocno pokrywają się z innymi mapami ;] ogólnie kto korzysta z toalety, sieci kolejowej, ma wyższe zarobki to zdrajca a ten kto sra za szopą i jeździ furmanką to patriota :] Chwalisz się "poniemiecką" kanalizacją? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10178 Napisano 16 Września 2021 1 minutę temu, quevas napisał: A ile razy ZjeP przegrał zanim wreszcie wygrał ? Odkąd zjep powstał ( lipiec 2014) to wygrali wszystkie wybory więc zero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach