Skocz do zawartości
LeweBiodroSmoka

Preferencje kulinarne użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Ty jesz te jajka w jakiejś strefie trzęsień ziemi czy Twój stół na parkinsona bo nie potrafie sobie wyobrazic talerza chyboczacych sie jajek:)?

Najlepszy temat 4ever

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Czy Ty jesz te jajka w jakiejś strefie trzęsień ziemi czy Twój stół na parkinsona bo nie potrafie sobie wyobrazic talerza chyboczacych sie jajek:)?

haha, nie. chodzi mi o moment np. przenoszenia ich na talerzu (np. z blatu kuchennego na stół), gdzie one lataja, bo ledwo co wodą zostaly przepłukane przy obieraniu, albo np. o moment nakładania majonezu. jako, ze punkt styku maja mniejszy niz polozone odwrotnie, to sie po prostu przewracaja :smile:

 

ps.ok, takie naczynie, ktore podrzucal wczesniej Ronnie rozwiazaloby ten problem, ale uwazam, ze jest to juz przerost formy nad trescia

Edytowane przez karl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Karl, a nie masz żadnych problemów przy nakładaniu tego jajka? W sensie, to sie chyba przylepia tym żółtkiem do talerza/patery czy h.j do na czym to tam leży, i ciężko to takim widelcem solo podebrac.

Zainteresowałem się w huj tym sposobem, ale wydaje się dużo bardziej skomplikowany niż normalny(znaczy dla nas, gortata i Twojej żony normalny, dla Ciebie dziwny).

Edytowane przez Qooniu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Moderatorzy nie kasujcie/nie przenoscie tematu bo ostatnie 4 strony to jest zloto kisne od dobrych 5 minut xD

Forum o koszykowce, yeah right!

Edytowane przez tomeczeg20
  • Like 6

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moderatorzy nie kasujcie/nie przenoscie tematu bo ostatnie 4 strony to jest zloto kisne od dobrych 5 minut xD

Forum o koszykowce, yeah sure.

 

Przez moment chciałem, ale offtop o jajach w majonezie w temacie Marcina "Janusza" Gortata tak pięknie się rozwinął i przedstawił kwintesencję naszego forum, tj. elokwencję, szerokie horyzonty, ciekawą dysputę na jakże prozaiczną czynność jak jedzenie jajka w wykonaniu ludzi, którzy jarają się jak dziesięciu ludzi próbuje trafić piłką do kosza, analizując przy tym każdy ich najmniejszy ruch :)

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobrze, że nie miał naleśników na tym zdjęciu. Dyskusja czy "rulony" czy "trójkąty" mogłaby doprowadzić do rozdania kilku ignorów :] 

  • Like 7

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Naleśniki to fajny temat.

W Toruniu początki miała naleśnikarnia Manekin i tam można było zamawiać z karty różne warianty.

Po koszu chodziliśmy przed piwem na to czasem.

 

Cieszyłem się jak zamawiałem „ słodka dziewiątkę” z czekolada kojarząc słusznie tego z TP.

I tsk z prostej karty mieliśmy ubaw choć niestety gwiazdorskich zamówień 33/44/55/50 nie można było ze względu na długość karty zamawiać ( lista była do 20)

 

Dziś nawet w Warszawie jest manekin i tez mnie to śmieszy bo tam zawsze mega kolejki są przy rogu Parku Saskiego.

 

Dziś jest wybór.

Na słodko wytrawnie gryczany zielony różowy

Plus dzban piwa i jest zabawa.

W międzyczasie zjadłem na spurs gsw biała kiełbasę z ostra musztarda.

Weszła dobrze tak jak wynik. Styl jedzenia i gry ciut gorszy niż smak.

Flak był trudny do zdjęcia.

Chętnie poczytam o technikach zdejmowania flaka.

  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Białą jadam głównie na Wielkanoc (tak, jajka też wtedy jadam), ale z doświadczenia wiem, że najlepszą techniką zdejmowania flaka jest...

 

 

Żartowałem... Po kiego uja to zdejmować?

 

Pozdrawiam

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Nie wierzę haha dobry topic!

 

Temat z cyklu „Pokaż mi swoje jajka a powiem Ci jakim człowiekiem jesteś albo jakiej drużynie kibicujesz” jakkolwiek to dziwnie nie brzmi haha! :D

Edytowane przez Raven2156

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jezu co za forum. Myślałem, że znajdę info na temat nowego klubu Gortata a tu jajka w majonezie...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jeśli komuś się jajka chwierają (są niestabilne) na talerzu, to przed położeniem jajka proponuję letko pacnąć trochę majonezu na talerz, i w tym majonezie położyć jajko. Jajko będzie wtedy związane niczym zaprawo murarsko i będzie stabilne niczym forma Duncana.

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W Toruniu początki miała naleśnikarnia Manekin i tam można było zamawiać z karty różne warianty.

Po koszu chodziliśmy przed piwem na to czasem.

 

 

 

Jeden taki na kremówki chodził :] 

 

"Słodkiej dziewiątki" nie skomentuję przez przyzwoitość :] 

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak czytam i czytam i aż się głodny zrobiłem. Macie loty, lol.

Ps jajka na miękko polecam, 5 minut w gorącej wodzie. Zawsze dobre.

u mnie 6 , jebana plyta indukcyjna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

żółtkiem na dół czy do góry, to bezsensowna dyskusja jeśli używasz innego majonezu niż ekoracyjny Winiary.

 

W niektórych rejonach Polski dopuszczalny jest również Ocetix, ale osobiście nie jestem fanem .

 

Reszta niewarta wspomnienia

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

żółtkiem na dół czy do góry, to bezsensowna dyskusja jeśli używasz innego majonezu niż ekoracyjny Winiary.

 

W niektórych rejonach Polski dopuszczalny jest również Ocetix, ale osobiście nie jestem fanem .

 

Reszta niewarta wspomnienia

 

U mad bro? Kielecki to Jordan wśród majonezów. Reszta może mu skoczyć....

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Osobiście polecam Prodym - lokalny śląski produkt. Kielecki dawno mi się już przejadł.

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mad bro? Kielecki to Jordan wśród majonezów. Reszta może mu skoczyć....

chyba Jordan Clarkson

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepszy temat 4ever

wiadomo, ogólnie temat warty Gortata i jego obecnych poczynań zawodowych, wątpię żeby w ślepy widzie ktokolwiek starał się coś tu naruszać z tej cennej treści.

 

Ogólnie talerz na jajka bardzo fajny, sprawa ze ślizgającymi jajami :D też znana, muszę spróbować z tymi odwróconymi, choć dylemat majonezu wtedy pozostaje :P A i avocado jest zaje..... :)

 

PS wróciłem do domu, mówię coś bym wszamał, ale zmęczony jestem, to się położyłem, odpalam ten temat i już wiem że trzeba iść do lodówki, tak e-nba i gortat wpływają na życie ludzkie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tylko i wyłączenie Pegaz z Poznania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mad bro? Kielecki to Jordan wśród majonezów. Reszta może mu skoczyć....

DeAndre co najwyżej .

 

Dekoracyjny jest najlepszy, być może jeśli chodzi o kanapki czy sałatki to inne majonezy kogą nawiązać rywalizację, ale jeśli mówimy o jajkach z majonezem to Dekoracyjny to prime Lebrona

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...