Skocz do zawartości
Tomek9248

beGM - Free Agency - komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, człowiek...morza napisał:

cos mnie ominelo?

III tura? :D 

Godzinę temu, january napisał:

Pocztówka Derricka Whitea mistrz!

13 minut temu, january napisał:

Kolega dziś w przeformie  xd

@eMeS jest zawsze jest w formie. Przecież jak Shams prowadził swoje 10 shots to jego wywiad w głosowaniu zdeklasował wszystkie i zajął pierwsze miejsce w rankingu popularności :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, człowiek...morza napisał:

widze hejterki dalej piana z pyska na widok Pana z Knicks 

Powalczysz w tym roku chociaż z pistons i hornets o play in ? 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eMeS napisał:

Wystarczy zobaczyć licytacje 2 tury :D Poza tym, dostałem ją to mogę pokazać:

pocztowka.thumb.jpg.bcc661f9fb1686c07bee6f26063582ae.jpg

819039550_pocztkowkatrsci.png.55089bfbb54bf8cadf47241b9ef0017b.png

Pocztówka super 🙂

No to zobaczmy tę licytację z drugiej tury jeżeli chcesz. 

W pierwszej fazie zupełnie o nim zapominasz, nie jest w Twoich planach. 

W drugiej składasz fajną ofertę Whiteowi, rozmawiasz z nim, mówisz mu że chcesz mu wynagrodzić to, że rok temu go wysiudałeś. Co prawda wcześniej dałeś ofertę Robinsonowi, ale klepiesz White po plecach i mówisz spoko, na Robinsonie nam bardziej zależy, ale wiesz, mamy 25 baniek do wydania, starczy na Was dwóch. O nic się nie martw. 

Jednak jak przychodzi co do czego to podwyższasz ofertę dla Robinsona, White słysząc to dzwoni do Ciebie zaniepokojony. Mówisz mu, że sorry, ale już nie jesteś w naszych planach, nie starczy nam kasy, więc wiesz, spadaj. W sumie to od początku nie byłeś w naszych planach chciałem się po prostu zabawić, ale wiesz dzięki nam Phila podniosła ofertę dla Ciebie, więc wiesz - jesteśmy even? Żółwik. 

Później w celach marketingowych wysyłasz sam do siebie pocztówkę niby od White z napisem we are even. Tylko zapominasz przykleić znaczek 😉

Niby wygląda to jakby dzięki Tobie White zarobił więcej, ale prawda jest niestety taka, że znowu go oszukałeś na ostatniej prostej. 

Pokazałeś wyrachowanie i pewnie ładnie to wygląda bez szczegółów, ale wydaje mi się, że do graczy w lidze poszedł przekaz, że działasz z wyrachowaniem, w razie czego nie drgnie Ci powieka by było na Twoim, niekoniecznie dla gracza. Skuteczność duża, ale czy tego oczekują gracze? Może część tak, ale nie sądzę by wszyscy. 

Ogólnie tak, można powiedzieć, że dzięki Tobie zarobi więcej, ale styl i główna i jedyna motywacja jaką była dla Ciebie pokazanie siebie w jak najlepszym świetle a nie pozyskanie zawodnika, pozostawia delikatny niesmak. 

Marketing na wysokim poziomie 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tecu napisał:

Ogólnie tak, można powiedzieć, że dzięki Tobie zarobi więcej, ale styl i główna i jedyna motywacja jaką była dla Ciebie pokazanie siebie w jak najlepszym świetle a nie pozyskanie zawodnika, pozostawia delikatny niesmak. 

Chciałbym, żeby do GMów, którzy mają w pamięci że przeze mnie dostał poprzednio mniej pieniędzy, dotarła informacja że dzięki mnie teraz zarobi ich więcej - to prawda.

Natomiast nie była to jedyna motywacja, zarówno jego, jak i Duncana chętnie bym wziął do siebie na umowach które proponowałem. Byłem przygotowany na to, że Duncana wyrównasz i zmusiłem Cię tym samym do podwyższenia oferty Derrickowi. Ja rozumiem niesmak z twojej strony, ale tak jak pisałem na priv - nic osobistego, po prostu lubie obydwu zawodników :)

12 minut temu, Tecu napisał:

Później w celach marketingowych wysyłasz sam do siebie pocztówkę niby od White z napisem we are even. Tylko zapominasz przykleić znaczek 😉

Sam do siebie? Weź, paranoje się leczy xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, karpik napisał:

Oj Marcus, nie próbuj być na siłę kontrowersyjny. @kolader to jeden z GMów, który bardzo ceni swoich zawodników i nie rozmienia na drobne. Oby więcej takich "patologii" tutaj było.

Po części to prawda jest. W rl swiecie bylbym takimi Kings. Zostalbym dawno zwolniony. Ale to jest gra i uznalem ze wlasciciel zaakceptował przebudowę po tym jak moj poprzednik mial inny styl gry. To ze trwa ona kilka sezonow to jest to tez kwestią, ze nie trafiło sie na oczywiste diamenty w stylu Doncicia, Tatuma, Younga czy Davisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Derrick White wyslal tez pocztkowe do mnie I qcina tylko ją zgubilismy.

Ale mily gest i klasowy zawodnik.

Edytowane przez mac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mnie jakaś mądra głowa poprawi, ale z tego co widzę to Bruce Brown wybiera raczej na bank Kings, ale jest dopiero na 7 miejscu w warunkach. więc znikoma szansa, że nie zgarnie nikogo wcześniej, czyli trafi do Jazz którzy go mają na pierwszym miejscu?

Tak czy siak piszę to już teraz aby mi nie wyleciało z głowy - nie zależnie gdzie wyląduje - wyrównuję Bruce'a Browna jako swojego RFA ( @ozzy110 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, eMeS napisał:

Chciałbym, żeby do GMów, którzy mają w pamięci że przeze mnie dostał poprzednio mniej pieniędzy, dotarła informacja że dzięki mnie teraz zarobi ich więcej - to prawda.

Jasne, rozumiem motywację. 

Chciałeś wyczyścić ręce, najlepiej czyimiś innymi dłońmi, choć wydaje mi się, że mogłeś je przy okazji bardziej pobrudzić, ale to tylko mój punkt widzenia zupełnie mało obiektywny, po prostu chciałem pokazać szerszy kontekst, niech ludzie sami ocenią, bo faktycznie zagranie z kartką to mistrzowski marketing - szanuję 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, LONGER01 napisał:

43.TJ McConnell

• Hawks 12,600,000/2+1PO
  • Cavaliers 10,500,000/3
  • Bucks min/1+1PO
  • Zawodnik odrzuca wszystkie oferty

Głos: 1. McConnell 2. Cavaliers 3. Bucks 4. Odrzuca

Ja to rozumiem tak, że tylko w Hawks McConnell może być naprawdę sobą ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, mac napisał:

Do drzwi Reggie puka Jego najlepszy przyjacie Paul George. Cos co w real nba potwierdzilo sie ze jest wazne (…)

Jak do drzwi Reggiego puka George to słyszy: Ello ziom, graty za majstra! Słuchaj, poproś o trade do Bucks, zobacz co oni w tej minny odwalają: Booker’a i Ayton’a chcieli wysłać do innego miasta zanim Ci zdarzyli opierdzielić szampana i jeszcze poniżyli Aytona jakimś extension na śmiesznie niskim poziomie. 
Może  lepiej niech nie puka ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@evitacre jedno ale co do twojej argumentacji - nie ma co prawda tego w regulaminie ale w beGM przy okazji FA umownie jest założone, żeby było sprawiedliwiej, ze że wszyscy grają w tej samej wielkości mieście, jest ta sama pogoda i te same podatki. Nie ma u nas „big market” i nie ma czegos takiego ze w Teksasie u @ignazz są mniejsze podatki :) tu chciałem tylko o tym przypomnieć :)! Inaczej taki ja, Ty, bmf czy mac mieliby gorzej na FA niż inni ;)

Edytowane przez RonnieArtestics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, RonnieArtestics napisał:

@evitacre jedno ale co do twojej argumentacji - nie ma co prawda tego w regulaminie ale w beGM przy okazji FA umownie jest założone, żeby było sprawiedliwiej, ze że wszyscy grają w tej samej wielkości mieście, jest ta sama pogoda i te same podatki. Nie ma u nas „big market” i nie ma czegos takiego ze w Teksasie u @ignazz są mniejsze podatki :) tu chciałem tylko o tym przypomnieć :)! Inaczej taki ja, Ty, bmf czy mac mieliby gorzej na FA niż inni ;)

Aaaaa, dzięki! nie wiedziałem o tym :) to tylko aspekt sportowy pozostaje :) dla gościa ze 100mln na koncie te różnice w $$$ o których rozmawiamy nie maja znaczenia ( tez trzeba pamiętać ze my rozmawiamy o gross salary, w realu dostają ok 50% tego) wg mnie ważne jest czy co rok będzie musiał grać gdzieś indziej czy po tym sezonie dostanie long term deal. W Bucs jako legitna opcja za Giannisem wg mnie ma największe szanse. 

Edytowane przez evitacre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Mhm, na bank... xd a później główny argument to syn LeBrona i że ktoś chce grać w Kaliforni albo Kanadzie xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Popieram beef mastera w 100%.

Nawet się o lajka pokusiłem!

Doceń!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, evitacre napisał:

Jak do drzwi Reggiego puka George to słyszy: Ello ziom, graty za majstra! Słuchaj, poproś o trade do Bucks, zobacz co oni w tej minny odwalają: Booker’a i Ayton’a chcieli wysłać do innego miasta zanim Ci zdarzyli opierdzielić szampana i jeszcze poniżyli Aytona jakimś extension na śmiesznie niskim poziomie. 
Może  lepiej niech nie puka ;) 

a może porównasz to do prawdziwych LAC i jakie to miało znaczenie dla RJa?:

Obietnica Blakowi - wymiana, do teraz ma on o to żal.

obietnica Lou Willowi - wymiana.

Bev też już poleciał i Harrela też.

LAC jedyny klub który nie wylorzystał 3opcji dla 1rundowego rookasa ( Kebengele )

Myślę, że to dla Reggiego to więc nie ma znaczenia.

A w Bux chcieli wymienić Giannisa ( tak samo jak Ty se piszesz o wymianie ktora nie miala miejsca tak i ja ).

No i co wazniejsze, grales Kemba przed Reggiem rok temu ..

Jeśli chodzi o ogłoszony rumor, to po prostu chcieliśmy sprawdzić "obiektywność" innych userów biorąc proste założenie:

Doncić ~ Harden ( koszykarsko )

Stąd jeśli ktoś mocno chwalił ten deal dla Wiz, a głosował w finale przeciw Wizz, to uważa, że Midleton + Vuc + Brook > Pgeorge + Tatum + Conley, albo właśnie czymś innym się kierował przy głosowaniu.

Reggie jest jedynym graczem, o ktorego walczymy, a u Ciebie ktory w kolejnosci? 10ty?

Moze lepiej nie oceniaj innych zachowan swoim spojrzeniem na świat. To że dla Ciebie coś takiego jak przyjaźń jest mniej ważna, niż zachowanie (tu tez ofc według Twojej jedynie słusznej miary) managerów, to nie znaczy że dla Reggiego.

Reggie był co do swojej sytuacji dość klarowny w wielu sytuacjach:

Jackson was bought out by the Pistons in 2020 and later joined the Clippers under George's lobbying. At first, injuries plagued him, he was never positioned in the team, and the Clippers were out of the playoffs last year. Jackson recalled those dark days, thinking about retirement very seriously, feeling that basketball was becoming a burden on him.

Jackson recalled:

I started to feel that maybe I shouldn't stick to it. I am ready to put down and cut away. It's time to retire because I can never find my health again.

Fortunately, Jackson visited Paul George's home during that time. Jackson spent some time happily with his friends and rekindled his love for basketball.

https://inf.news/en/sport/0883396c70713985e7f18d8ba6a5a1db.html

Co do kontraktu Aytona to też nie podeszliśmy do tego poważnie i damy mu na pewno taki na jakiś zasługuje. Zabawne, że Twój post lajkuje ktoś, kto sam go wycenił na 3 drugie rundy..

Po Tobie się tego nie spodziewałem, ale niestety beGM potrafi zaskoczyć negatywnie dużo częściej niż pozytywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach ten Mac ;) zawsze bierze do siebie wszystko na poważnie nawet grając w gre internetowa jakby Evita groził mu śmiercią 😅

jak dla mnie w RL NBA reggie pokazał ze jest lojalny a teraz dostaje opcje S5 przy najlepszym zawodniku ligi - czemu miałby isc gdzieś indziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, mac napisał:

a może porównasz to do prawdziwych LAC i jakie to miało znaczenie dla RJa?:

[…]

Myślę, że to dla Reggiego to więc nie ma znaczenia.

Racja, chyba nie ma 

A w Bux chcieli wymienić Giannisa ( tak samo jak Ty se piszesz o wymianie ktora nie miala miejsca tak i ja ).

Różnica jest taka ze jedna NIEwymiana została ogłoszona w oficjalnym temacie do tego a druga jest tylko wpisana tutaj :) 

No i co wazniejsze, grales Kemba przed Reggiem rok temu ..

Myśle ze ważniejsze jest ze dałem mu sie szanse odbudować (jak real Clippers), dostawał co raz więcej minut gry (jak w real Clippers) i na koniec wytansferowalem Kembe do innego miasta zwalniając miejsce w S5. 

44 minuty temu, mac napisał:

Jeśli chodzi o ogłoszony rumor, to po prostu chcieliśmy sprawdzić "obiektywność" innych userów biorąc proste założenie:

A, to ok, gracze na pewno uhahani ze ich kosztem robiono eksperyment socjalny :) 

45 minut temu, mac napisał:

Reggie jest jedynym graczem, o ktorego walczymy, a u Ciebie ktory w kolejnosci? 10ty?

Eeee możesz wskazać tych 9 przed nim ? 

49 minut temu, mac napisał:

Moze lepiej nie oceniaj innych zachowan swoim spojrzeniem na świat. To że dla Ciebie coś takiego jak przyjaźń jest mniej ważna, niż zachowanie (tu tez ofc według Twojej jedynie słusznej miary) managerów, to nie znaczy że dla Reggiego.

Dlaczego Ty oceniasz moje zachowanie swoim spojrzeniem na świat ? Dlaczego ja nie mogę wg Ciebie mieć opinii a Tobie wolno ? 

52 minuty temu, mac napisał:

Reggie był co do swojej sytuacji dość klarowny w wielu sytuacjach

tak, tylko w naszej rzeczywistości to wszystko zawdzięcza w dużej części tez Bucks a nie tylko Georgowi

54 minuty temu, mac napisał:

Co do kontraktu Aytona to też nie podeszliśmy do tego poważnie i damy mu na pewno taki na jakiś zasługuje. Zabawne, że Twój post lajkuje ktoś, kto sam go wycenił na 3 drugie rundy..

Ogloszony trejd ktorego nie było i extension dla jaj :) podoba mi się to - chyba sam się do Minnesoty przeprowadzę :) 

46 minut temu, mac napisał:
56 minut temu, mac napisał:

Po Tobie się tego nie spodziewałem, ale niestety beGM potrafi zaskoczyć negatywnie dużo częściej niż pozytywnie.

Ale bez szantażu emocjonalnego poproszę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to powoływanie się na Paula George'a i tym jak to RL Clippers ratowało karierę RJ przez Wolves to trochę strzał w kolano przy R. Jacksonie:

1. Nie grał i nie bardzo się poznał z RJ przecież w przeciwieństwie do RL
2. Argumentacja o tym jak to Jackson ceni to, że mu ktoś ratuje karierę działa mega na korzyść Bucks.
3. Paul George jest po pierwsze zajęty trzymaniem w szafie swych GMów, bo robią eksperymenty socjotechniczne na swoich graczach, aka Booker z Aytonem koczujący na lotnisku.
4. Paul George dostał obietnicę rok temu extension od Wolves i nie otrzymał takowego teraz, więc ma z grubsza na ten moment wypier*olone na jakąkolwiek rekrutację, bo i tak widzi, że zaraz pewnie poleci w jakimś cygańskim handelku jak to w Socie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, evitacre napisał:

Różnica jest taka ze jedna NIEwymiana została ogłoszona w oficjalnym temacie do tego a druga jest tylko wpisana tutaj :)

no Twoja z Giannisem nie została ogłoszona bo nieRadny zamknął topic z wymianami, ale jak tylko się otworzy to tam trafi.

Myśle ze ważniejsze jest ze dałem mu sie szanse odbudować (jak real Clippers), dostawał co raz więcej minut gry (jak w real Clippers) i na koniec wytansferowalem Kembe do innego miasta zwalniając miejsce w S5.

No to Ty tak myslisz, a ja myślę że kluczowa była przyjaźń z Paulem Georgem i wiele cytatów i artykułów mówią o tym wprost.

Eeee możesz wskazać tych 9 przed nim ?

Nie, gdyż była to oszacowana wartość na podstawie informacji CVBE, z przed paru dni, że złożyłeś za dużo ofert.

Dlaczego Ty oceniasz moje zachowanie swoim spojrzeniem na świat ? Dlaczego ja nie mogę wg Ciebie mieć opinii a Tobie wolno ?

Ja nie oceniam.

tak, tylko w naszej rzeczywistości to wszystko zawdzięcza w dużej części tez Bucks a nie tylko Georgowi

Tylko w real NBA był 2drugim najlepszym graczem za właśnie swoim najlepszym kolegą PGergowi, który go jako jedyny przekonał do nie kończenia kariery. U nas zaś był mało istotnym graczem 1rundowego zespołu. Całkiem możliwe, że jest w stanie bliższym tego z przed roku, a nie tego teraz.

Ogloszony trejd ktorego nie było i extension dla jaj :) podoba mi się to - chyba sam się do Minnesoty przeprowadzę :)

No niestety nie ma takiej opcji, bo w odróżnieniu od Reggiego, Aytona czy Bookera Ciebie nikt w Minnesocie nie chce.

Tak czy siak fajna ta organizacja Bux, ich GMem tak zaangożowany w ten klub, że jakby miał okazję już by brał Minnesotę.

Ale gracza przekonuje, że Jego minimum jest więcej wartę niż gra tam za większe pieniądze u boku swojego najlepszego przyjaciela.

Ale bez szantażu emocjonalnego poproszę :)

Tu ponownie oceniasz innych swoją miarą.

To że Ty stosujesz zachowania techniki manipulacji, mającace na celu wpłynięcie na uczucia i emocje drugiej osoby w celu wymuszenia na niej określonego zachowania, nie znaczy że robią tak inni.

Ja napisałem komentarz odnośnie czego co już się wydarzyło, więc nawet nie mógłbym wpłynąć na zmianę wydarzenia z przeszłości.

Po prostu tak uważam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi