P_M 1710 Napisano 21 Sierpnia 2022 50 minut temu, fluber napisał: No wiem ze nikt nie poświęca tyle czasu, energii i emocji na cos czego nie ma. Aha, powiedz to fanom wszystkich fikcyjnych universów na świecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 21 Sierpnia 2022 1 minutę temu, P_M napisał: Aha, powiedz to fanom wszystkich fikcyjnych universów na świecie No dobra fani Boga, zrozumiałem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3724 Napisano 21 Sierpnia 2022 17 godzin temu, matek napisał: Po pandemii normalne, kalendarz nie jest z gumy. A @Reikai badass, zrobił na złość księdzu i wyszedł. Wyjść chciałem, jak poszła jakas pieśń o tym, że błogosławieni są ci, którzy się boją. Ogólnie jak tak człowiek posłuchał tych wszystkich kazań, to aż się przykro zrobiło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 21 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Reikai napisał: Wyjść chciałem, jak poszła jakas pieśń o tym, że błogosławieni są ci, którzy się boją. Ogólnie jak tak człowiek posłuchał tych wszystkich kazań, to aż się przykro zrobiło. kilka lat temu miałem okazję w święto zmarłych być na „otwartej mszy” , mały cmentarz i chodził ksiądz z majkiem i słychać było go przez głośnik. ogólnie można było dostać deprechy, gość na siłę wmawiał że grzeszymy i powinnismy pokutować . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1710 Napisano 24 Sierpnia 2022 https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/papiez-franciszek-mowi-o-darii-dugin-ostra-reakcja-orbitowskiego/xhleh3y,681c1dfa @fluber serio papież to powiedział?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3724 Napisano 24 Sierpnia 2022 Wszyscy jesteśmy winni napasci na Ukrainę. Niewinna propagandzistka mówiąca o likwidacji Ukrainy i mordowaniu była niewinna. Czego nie rozumiecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5221 Napisano 5 Września 2022 podobno z tego podręcznika do religii: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1710 Napisano 5 Września 2022 @lorak w sumie nie wiem, co śmieszniejsze, negowanie big banga, czy dalsze wmawianie, że w biblijnym micie Jezus będący Bogiem "poświęca" siebie dla siebie samego i że ta rzekoma ofiara odkupiła cokolwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 7826 Napisano 5 Września 2022 25 minut temu, P_M napisał: @lorak w sumie nie wiem, co śmieszniejsze, negowanie big banga, czy dalsze wmawianie, że w biblijnym micie Jezus będący Bogiem "poświęca" siebie dla siebie samego i że ta rzekoma ofiara odkupiła cokolwiek. Mnie ani jedno ani drugie twierdzenie nie rozwaliło tak jak trzecia cześć twierdzenia o dowodzie z miłości. W pełni udowodnione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 5 Września 2022 Mnie szokuje najbardziej jak bardzo to przeżywacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11567 Napisano 5 Września 2022 2 minuty temu, fluber napisał: Mnie szokuje najbardziej jak bardzo to przeżywacie fundamentaliści tak mają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 5 Września 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Mnie szokuje najbardziej jak bardzo to przeżywacie podręcznik w szkole Godzinę temu, lorak napisał: podobno z tego podręcznika do religii: dziwne że nie udowadniają jak bozia za burze odpowiada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1710 Napisano 5 Września 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Mnie szokuje najbardziej jak bardzo to przeżywacie Nikt nie przeżywa, ja tylko skomentowałem co lorak wrzucił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6192 Napisano 5 Września 2022 (edytowane) 6 minut temu, P_M napisał: Nikt nie przeżywa, ja tylko skomentowałem co lorak wrzucił. przeżywamy jak 100 koła na owce Edytowane 5 Września 2022 przez Koelner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10126 Napisano 5 Września 2022 10 minut temu, Koelner napisał: podręcznik w szkole Podobno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5221 Napisano 16 Września 2022 słowo boże: i jeden z ciekawszych komentów z wątku redditowego: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5221 Napisano 7 Października 2022 kilka lat temu Gervais przedstawił ciekawy argument: jest on też wyrażany w takiej formie: “I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11567 Napisano 7 Października 2022 7 minut temu, lorak napisał: kilka lat temu Gervais przedstawił ciekawy argument: jest on też wyrażany w takiej formie: “I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.” mocno głupawy argument tbh (to tak jakby bezrobotny powiedział pracującemu że w sumie to obaj są bezrobotni bo pracujący nie wykonuje 99999 różnych innych prac niż ta akutalna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorius 487 Napisano 7 Października 2022 3 godziny temu, julekstep napisał: mocno głupawy argument tbh (to tak jakby bezrobotny powiedział pracującemu że w sumie to obaj są bezrobotni bo pracujący nie wykonuje 99999 różnych innych prac niż ta akutalna) tbh mocno głupawa to jest Twoja analogia. To czy ktoś pracuje czy nie można sprawdzić empirycznie. Przykład dotyczy wiary. Czyli przypadek gdy ktoś wierzy bez żadnych empirycznych dowodów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11567 Napisano 7 Października 2022 4 minuty temu, Gregorius napisał: tbh mocno głupawa to jest Twoja analogia. To czy ktoś pracuje czy nie można sprawdzić empirycznie. Przykład dotyczy wiary. Czyli przypadek gdy ktoś wierzy bez żadnych empirycznych dowodów. to czy ktoś jest wierzący również można sprawdzić empirycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach