Skocz do zawartości
kore_old

Futbol europejski

Rekomendowane odpowiedzi

najwazniejsze, ze nie polak. sorry, ale polska mysl szkoleniowa to 'kopanie sie po czole', ew. ustawianie taktyki z pozycji 'chlopca do bicia'. wyniki sa wazne, ale od reprezentacji musimy wymagac takze jakiegos stylu!...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wygrał mistrzostwo z Olympiacosem. Jak wy patrzycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Przecież wygrał mistrzostwo z Olympiacosem. Jak wy patrzycie?

Wypieprzyli go przed końcem sezonu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, matek napisał:

Wypieprzyli go przed końcem sezonu. 

Przegrał 3 mecze z rzędu z szóstym, drugim i trzecim zespołem w tabeli po tym, jak w pierwszych dwudziestu kolejkach przegrał tylko raz. Zostawił Olympiakos na pierwszym miejscu i w 1/8 LE. Na papierze to zwolnienie wygląda na głupią decyzję prezesa typową dla klubów z południa, a nie, że Bento był kiepski.

Ogólnie trudno się przyjebać do jego CV, wygląda po prostu solidnie, na lepszego trenera i tak nie ma szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, karpik napisał:

Ogólnie trudno się przyjebać do jego CV, wygląda po prostu solidnie, na lepszego trenera i tak nie ma szans.

Top jak na nasze możliwości sportowe i warunki finansowe, pozytywne zaskoczenie, jedyna "lepsza" opcja to może jakiś washed-up emeryt, który jeszcze może - w stylu Beenhakkera, ale nie wiem czy ktoś taki był do wzięcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze Sportingiem w pelnych sezonach w sumie mial spoko wyniki - 4x wicemistrzostwo, gdzie Sporting jest najslabszym z wielkiej trojki portugalskiej pilki i przewaznie ma najnizszy budzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, kcp78 napisał:

najwazniejsze, ze nie polak. sorry, ale polska mysl szkoleniowa to 'kopanie sie po czole', ew. ustawianie taktyki z pozycji 'chlopca do bicia'. wyniki sa wazne, ale od reprezentacji musimy wymagac takze jakiegos stylu!...

Była dobra rzecz jak  szarańcza Marka Motyki to się z niej naśmiewano a Probierz miał rację mówiąc iż gdyby wymyślił ją Mourinho to wszyscy by klaskali i się zachwycali.

Edytowane przez Pepis21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie się zestarzało 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły wybór ale i tak wszystko wyjdzie w praktyce.Moim zdaniem ważne jest żeby PZPN wyznaczył cel jakim jest wprowadzanie młodszych/nowych zawodników szczególnie na takie proste eliminacje bo jeśli mamy teraz znowu grać Krychowiakiem (Glik mógłby zostać jako ,,mentor'' i żeby wejść czasem z ławki) to ja dziękuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Sewer napisał:

Niezły wybór ale i tak wszystko wyjdzie w praktyce.Moim zdaniem ważne jest żeby PZPN wyznaczył cel jakim jest wprowadzanie młodszych/nowych zawodników szczególnie na takie proste eliminacje bo jeśli mamy teraz znowu grać Krychowiakiem (Glik mógłby zostać jako ,,mentor'' i żeby wejść czasem z ławki) to ja dziękuje :D

Fajnie by było wreszcie zacząć patrzeć nie na najbliższe eliminacje ale też kolejne i kolejne. To może być ten moment, że trzeba zacząć organizować się na czasy po Lewandowskim. W perspektywie 3 najbliższych turniejów - 6 lat mamy co najmniej 2 ciekawe tematy - odejście Lewego i napływ zawodników wyprodukowanych na orlikach, AMO i CLJkach. To mogą być kluczowe lata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Pepis21 napisał:

Była dobra rzecz jak  szarańcza Marka Motyki to się z niej naśmiewano a Probierz miał rację mówiąc iż gdyby wymyślił ją Mourinho to wszyscy by klaskali i się zachwycali.

Proszę Cię, nie wspominaj Probierza. Chodziłem na mecze Widzewa jak był trenerem i sobie analizowałem jego "wskazówki" do piłkarzy i reakcje na ustawienie rywali przy różnych sytuacjach jak rożne, rzuty wolne itp. Było bardzo słabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle, gruby transfer 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze. Oby to była dobra kariera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, Sebastian napisał:

Proszę Cię, nie wspominaj Probierza.

Ale ja o Motyce nie o Probierzu, ktory tylko za cytat robi.

Co do Kiwiora to nie zdziwię się jak zostanie w Spezi do końca sezonu na wypożyczeniu.

Edytowane przez Pepis21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tego Portugalczyka nikt nie potwierdził.

Śmieszy mnie to, że UEFA chce karać Juventus a przymyka oczy na PSG czy luby angielskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, mój ojciec, szwagier i przyjaciel - wszyscy kibicujemy Arsenalowi przez co najmniej pół życia, czy wreszcie doczekamy się mistrzostwa? 

78fmzr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bento niby out. Teraz pytanie czy to oznacza Petkovica, czy może Jana Urbana i narracje o tym, ze próbowali zatrudnić trenera obcokrajowca ale postawione wymagania były poza zasięgiem PZPN 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi