ely3 8820 Napisano 13 Października 2022 3 godziny temu, Reikai napisał: A Nienawistna Ósemka? Uwielbiam ten film, ten klimat zimowy i narastające napięcie w stylu "cos tu się zaraz odjebie". Ten film jest strasznie wtórny to miks pomysłów z Django i Kill Billa. Właściwie Tarantino powtarza tylko to co musię sprawdziło wcześniej. Ten film to tylko kolejny pretekst do jatki .Django do pewnego momentu miał pewien swój nowy styl i nowy pomysł. Bękarty też były inne. Nie do końca mi odpowiada ich styl i nie do końca co on własciwe chciał osiągnąć tworząc alternatywną histroię ale były oryginalne. Ósenka jest wtórna do bólu. Tak jakby Tarantino już nie miał pomysłu i próbował powtórzyć sukces 12 gniewynych ludzi co nawet by sugerował tytuł filmu oraz kameralność . I nawet podobna narracja. Tak czy siak wtórny do bólu film złożony z samych kalek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matek 5064 Napisano 13 Października 2022 6 godzin temu, Reikai napisał: A Nienawistna Ósemka? Uwielbiam ten film, ten klimat zimowy i narastające napięcie w stylu "cos tu się zaraz odjebie". Nie oglądałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qooniu 520 Napisano 13 Października 2022 W dniu 9.10.2022 o 20:13, january napisał: Dla mnie to samo. 1 film/serial (film - Wściekłe Psy, Serial - Pitbull) spoko. A później totalny shit, Vedze dałem szansę tylko raz (Pb nowe porządki - totalny szajs), Tarantino ze względu na renomę aż trzykrotnie (Pulp, bękarty, django) i wszystko to jak dla mnie totalne gówno ukierunkowane w łapanie jednego typu widza, który się zaniesie rubasznym śmiechem kiedy od niego się tego wymaga i będzie kibicował miernym "bohaterom" podziwiając banalne role złych charakteró Także porównanie zasadne. Co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eF. 145 Napisano 14 Października 2022 Polecam, bo to kawał kina z wybitną rolą Mikkelsena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kepler 241 Napisano 14 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 07:49, Reikai napisał: A Nienawistna Ósemka? Dla mnie najlepszy film Tarantino. Zimowa sceneria, jedna izba, duszna atmosfera, przegadany z dobrymi dialogami. Oglądałem ze 3x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4490 Napisano 14 Października 2022 6 minut temu, Kepler napisał: Dla mnie najlepszy film Tarantino. Zimowa sceneria, jedna izba, duszna atmosfera, przegadany z dobrymi dialogami. Oglądałem ze 3x. Ja to samo. Jaram się max i kompletnie mnie nie obchodzi czy są jakieś kalki z innych filmów bo na dobrą sprawę w każdym cos znajdziesz. Klimat, zima .niepokój i król Samuel w tej roli sprawdził się idealnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8192 Napisano 14 Października 2022 (edytowane) To jest fenomenalne. Zawsze podziwiając jakiś film dziwiłem się ze ktoś ma odmienne zdanie. I tu jest podobnie tylko odwrotnie. Jakoś tej 8 nie polubiłem mimo ze ogromnie lubię pozostałe filmy i widząc wasze zachwyty zastanawia mnie pytanie dlaczego nie polubiłem. Wiem ze cześć filmów jest przegadana. Cześć skopiowana. Cześć zbytnio może nastawiona na plastyczność i szerokie kadry. Dlatego z jednej strony dziwiły mnie te nieprzychylne opinie ale teraz sam jestem po tej drugiej stronie jako krytyk. Dawno temu tez musiałem 2-3 podejść aby docenić ale z 8 mam serio kłopot. Edytowane 14 Października 2022 przez ignazz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kcp78 650 Napisano 14 Października 2022 4 godziny temu, eF. napisał: Polecam, bo to kawał kina z wybitną rolą Mikkelsena. sie obudziles! swoja droga, strach otworzyc lodowke, bo mikkelsen moze wyskoczyc! od tego rezysera polecam tez inne rzeczy. podobny klimat, bo to, de facto, kino autorskie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MA23 312 Napisano 14 Października 2022 27 minut temu, Reikai napisał: Ja to samo. Jaram się max i kompletnie mnie nie obchodzi czy są jakieś kalki z innych filmów bo na dobrą sprawę w każdym cos znajdziesz. Klimat, zima .niepokój i król Samuel w tej roli sprawdził się idealnie. Major czarnuch zawsze na propsie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2721 Napisano 14 Października 2022 King Richard polecam, bdb film Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eF. 145 Napisano 14 Października 2022 Również jestem fanem "Nienawistnej ósemki". Mistrzowski klimat, muzyka Ennio Morricone i kapitalne dialogi. Jeden z moich ulubionych filmów od QT. 1 godzinę temu, kcp78 napisał: sie obudziles! swoja droga, strach otworzyc lodowke, bo mikkelsen moze wyskoczyc! od tego rezysera polecam tez inne rzeczy. podobny klimat, bo to, de facto, kino autorskie... Oglądałem już kilka razy, wrzuciłem tutaj, bo może ktoś jeszcze nie widział, a świetnym kinem należy się dzielić. "Jeźdźcy sprawiedliwości" i "Druga szansa" od tego reżysera też mogę śmiało polecić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5443 Napisano 15 Października 2022 W dniu 9.10.2022 o 14:39, rw30 napisał: primal fear, ktoś tu kiedyś o tym pisał, kawał filmu. Nie wiem jak to możliwe że dopiero teraz obejrzałem dzięki za polecenie, świetny film i Norton pokazał dlaczego powinien być w topce aktorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nawciarz 144 Napisano 15 Października 2022 (edytowane) W dniu 10.10.2022 o 11:30, nawciarz napisał: I choćby w Bękartach Wojny mamy utwór Un Amico z tego filmu https://www.filmweb.pl/film/Rewolwer-1973-9156 (zresztą całkiem spoko film, w sumie tak jak parę innych Sergio Sollimy na czele z Twarzą w twarz). W ostatnim wpisie wspomniałem o Sollimie i jego spaghetti westernie Twarzą w twarz. Okazało się, że miałem niezły timing, bo dziś o 23:25 leci na TVP Kultura. Możliwe że premiera w polskiej telewizji, a jak był to pewnie dobre kilkadziesiąt lat temu. Edytowane 15 Października 2022 przez nawciarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 16 Października 2022 Bullet Time zajebista komedia, a Brad Pitt to naprawdę jeden z alltimerów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 17 Października 2022 Grubo to idzie: Dobrze, że na świecie dyskryminacja białych mężczyzn się szybko skończy z uwagi na upadek samego zachodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Śmieszne bo akurat kupiłem Disney + na miesiąc i włączyłem nowego Thora, o losie jakie to było słabe.Jak szanuje Waititiego to ten makabrycznie już przesadzony DENNY humor i głupotki powodują że jest to dla mnie film niestrawny.To co było siłą jednak taśmowych filmów Marvela (czyli jednak sporo z nich jest co najwyżej przeciętnych) to że w większości zależy ci na bohaterach, tutaj nawet tego nie ma.@RappaR co do żeńskich postaci to akurat dużo pojawiało się już w komiksach i np. czarny kapitan ameryka to była raczej naturalna kolej rzeczy bo był jego sidekickiem a black widow to zawsze była kobieta ale zgadzam się że często to co dzieje się na zachodzie m.in w tej kwestii jest już komiczne. Edytowane 17 Października 2022 przez Sewer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1942 Napisano 17 Października 2022 21 minut temu, RappaR napisał: Grubo to idzie: Dobrze, że na świecie dyskryminacja białych mężczyzn się szybko skończy z uwagi na upadek samego zachodu. Nie rozumiem, dlaczego nie ma Black Widower, którego powinien grać biały mężczyzna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 17 Października 2022 49 minut temu, Sewer napisał: Śmieszne bo akurat kupiłem Disney + na miesiąc i włączyłem nowego Thora, o losie jakie to było słabe.Jak szanuje Waititiego to ten makabrycznie już przesadzony DENNY humor i głupotki powodują że jest to dla mnie film niestrawny.To co było siłą jednak taśmowych filmów Marvela (czyli jednak sporo z nich jest co najwyżej przeciętnych) to że w większości zależy ci na bohaterach, tutaj nawet tego nie ma.@RappaR co do żeńskich postaci to akurat dużo pojawiało się już w komiksach i np. czarny kapitan ameryka to była raczej naturalna kolej rzeczy bo był jego sidekickiem a black widow to zawsze była kobieta ale zgadzam się że często to co dzieje się na zachodzie m.in w tej kwestii jest już komiczne. Nie chodzi o pojawianie się żeńskich postaci, ale o zastępowanie męskich. Plus obecnie w sumie standardem jest to, że kobiety pokazuje się jako te lepsze w filmach. Taki Snatch by pewnie obecnie już nie mógł powstać(obejrzałem dzisiaj, fajny film, w sumie sporo czytam przed filmem o nim czy mi się spodoba, więc bardzo rzadko oglądam kiepski film) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 17 Października 2022 Tylko też te żeńskie postacie tylko w teorii ,,zastępują'' męskie bo przecież koncern jak Marvel a właściwie Disney nie zrezygnuje np. z takiej marki jak Kapitan Ameryka czy Iron Man która zarabia majątek na rzecz Iron Heart czy kobiety jako Black Panther, to raczej takie krótkie epizody w komiksach czy filmach i szczerze akurat tu nie widzę nic złego ale to piszę tylko o Marvelu bo faktycznie też mam wrażenie że głównie w amerykańskim mainstreamie kobiety są częściej ukazywane jako postacie pozytywne czy czarnoskórzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6576 Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, RappaR napisał: . Plus obecnie w sumie standardem jest to, że kobiety pokazuje się jako te lepsze w filmach. Fred Flinston, George Jetson też byli już najgłupszymi w bajkach, a w Scooby-Doo Velma była najmądrzejsza - tak z głowy. Edytowane 18 Października 2022 przez Koelner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach