Skocz do zawarto艣ci

Rookie

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

http://sports.yahoo.com/nba/players/4615/gamelog - Jennings

http://sports.yahoo.com/nba/players/4564/gamelog - Evans

http://sports.yahoo.com/nba/players/4612/gamelog - Curry

statystycznie Curry przebija ostatnio wszystkich ale to Warriors, Nelson go uwielbia i tam CJ Watson robi po 20-5-5, idealny system dla natrzepania sobie statystyk, przy czym w zwyciestwach szczegolnie tych z poczatku sezonu nie byl w polowie tak blyskotliwy statystycznie jaki jest w porazkach - jak to mawia Barkley good stats mean sh*t when you play for lottery teams

przyszlosciowo Tyreke jest mini Lebronem i bankowym Franchise playerem, na dzien dzisiejszy jest tez mega ballhogiem i nie ma dla niego pozycji, postura jest SF, gra jak SG, a wzrostem jest PG jak dla mnie za 5 lat jesli bedzie gral to samo to bedzie mozna pwoiedziec ze to kolejny tweener ktory jest niestworzony do zespolowej koszykowki tylko gosc pod ktorego trzeba podpasowywac caly zespol. Juz dzis wyglada kosmicznie dobrze ale z czasem gdy przyjdzie pora na sukcesy moze okazac sie ze wszystko jest zbyt Tyreke-orientated

Jennings - jak dla mnie Rookie to zawsze bylo jak MVP , wiecej wygrywasz, wiecej wnosisz bez wzgledu na staty i zajebistosc, wygrywasz nagorde

nigdy nie bylem stat guyem wiec nic tu nie przytocze ale jestem pewien ze Jennings wyglada rownie zajebiscie w wygranych jak Tyreke i Curry

do tego liczba zwyciestwa do ktorych sie przylozyl jest niewspolmiernie wieksza w prownaniu do pozostalych kandydatow,

na pierwszy rzut oka

Jennings ''wygral'' wiecej meczy, czy tez do nich sie przyczynil a liczba jego bardzo dobrych meczy nie za bardzo odbiega od liczby pozostalych zawodnikow w zwyciestwach

poza tym biorac pod uwage ze Tyreke i Curry maja team na wlasnosc to Jennings wcale nie odbiega tak staytystycznie jak by sie wszystkim wydawalo i mozna zaryzykowac teze ze w odpowiednich zespolach ,trzaskalby podobne cyfry co w/w do tego jego indywidualny rozwoj szybciej by nastapil gdyz mialby wiecej minut i mozliwosci liderowania czy bycia w danych sytuacjach co ma tez lekko wynagradzane poprzez zwyciestwa/playoffs i granie w druzynie ktora wygrywa

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Jak dla mnie Tyreke Evans. Statystycznie jest lepszy od wspomnianej dw贸jki w pktach, zbi贸rkach w asystach ledwo, o jedn膮 dziesiat膮 gorszy od Jenningsa. Wog贸le pierwszy gracz kt贸ry w swoim pierwszym sezonie ma statystyki na poziomie LbJa czy Jordana. Moim zdaniem bezapelacyjnie ROTY.

Jennings niby ma najlepszy zespo艂 ale w nagrodzie dla najlepszego debiutana raczej na to nie patrz膮. A najwiekszy wp艂yw na swoj zesp贸艂 ma tak偶e Evans. Curry to wiadomo- GSW

Drugi Curry. A trzeci Jennings z Collisonem. Collison mog艂by powalczy膰 nawet i o roty, ale gdyby nie by艂o Paul'a.

ps. ankieta by sie przyda艂a

Odno艣nik do komentarza

Tyreke. Kings musz膮 na nim budowa膰 zesp贸艂.

Jennings nie bo cegli i jest koszykarsko gorszy. Uda艂o mu si臋, bo trafi艂 do dru偶yny ju偶 w艂a艣ciwie gotowej do walki w PO. Salmons, Bogut, Iliasova. A偶 si臋 boj臋 pomy艣le膰 jak ten zesp贸艂 by艂by gro藕ny gdyby nie kontuzja Redd'a.

Curry 艣rednio mi si臋 podoba. Ale kto wie, mo偶e za rok-dwa w Oakland b臋dzie dru偶yna koszykarska. Wtedy zobaczymy co potrafi.

Blair to mega zdolny cz艂owiek, ale przez swoje kolana i form臋(tak si臋 przynajmniej m贸wi) jedynie na 20 minut w meczu.

Beabouis. Jemu warto si臋 przyjrze膰. R贸wnie偶 szkoda, 偶e trafi艂 do tak silnego zespo艂u. Ale kto wie, mo偶e ju偶 w nast臋pnym sezonie zagra w s5....

R贸wnie偶 Taj Gibson zas艂uguje co najmniej na pochwa艂臋.

呕a艂uje, 偶e Blake nie gra艂 w tym sezonie. 呕a艂uj臋, 偶e Collinson trafi艂 do teamu Paula. 呕a艂uj臋, 偶e Harden nie gra w s5. Za艂uj臋, ze Hansbrough dosta艂 tego g贸wnianego zapalenia ucha. Ale oni si臋 jeszcze poka偶膮, tak膮 mam nadziej臋.

Odno艣nik do komentarza

to moze inaczej

jakie byly oczekiwania w danych zespolach i ktory zespol je przekorczyl

Bucks przed sezonem mieli wygrac 20 meczy a nie wejsc do playoffs z 5/6 seedu i straszyc przeciwnikow z HCA

to jest subtelna roznica

Evans jest indywidualnie lepszy ale team wise standings wise success wise i playmaking wise Jennings bije go na glowe

rozumiem ze rookie of the year to od zawsze byl plebiscyt pieknosci ale k**** Jennings na tyle ile odstaje zajebistoscia gry na tyle nadgania wynikami zwyciestwami i dojrzaloscia

poprowadz jako PG zespol do playoffs a poprowadz zespol jako PG do loterii, jak dla mnie istotna roznica

Odno艣nik do komentarza

Um贸wmy si臋. Jennings w tej chwili jest troch臋 ponadprzeci臋tnym rozgrywaj膮cym, trafi艂 do druzyny gdzie takiego nie by艂o. Jest tak偶e s艂abym scorerem bo rzuca na 艣miesznym procencie(absolutny ewenement, 3p% wi臋kszy ni偶 fg%).

Czy wed艂ug Ciebie to ON jest sprawc膮 sukces贸w Bucks? Bo wg mnie nie. Ten zesp贸艂 doda艂 w tym roku zdolnego Iliasov臋, po 艣ci膮gni臋ciu Salmonsa nastapi艂 prawdziwy wybuch formy tej druzyny.

I najwa偶niejsze. Bogut. Czy nie widzisz, 偶e to on daje 艣wietn膮 obron臋 zespo艂owi i jest jego najwi臋kszym i najlepszym ogniwem. Jego post臋p=post臋p dru偶yny. oglad膮艂em mecz akurat z nim i bez niego i co mog臋 powiedzie膰- niebo i ziemia. jennings na pewno nie jest sprawc膮 tych sukces贸w, a idac Twoim tokiem rozumowania JJ Hickson zgarnia ROTY.

Odno艣nik do komentarza

to moze inaczej

Bucks przed sezonem mieli wygrac 20 meczy a nie wejsc do playoffs z 5/6 seedu i straszyc przeciwnikow z HCA

na przyk艂ad Berri przewidywa艂, 偶e b臋d膮 na 5-4 miejscu i by膰 mo偶e powalcz膮 o drug膮 rund臋:

http://dberri.wordpress.com/2009/09/07/ ... milwaukee/

poza tym ty chyba za bardzo polubi艂e艣 Jenningsa przez to, 偶e masz go w FBX, a tymczasem za popraw臋 gry bucks odpowiadaj膮 g艂贸wnie Bogut i Salmons. pierwszy z nich jest filarem jednej z najlepszych defensyw w lidze, natomiast od przyj艣cia Salmonsa maj膮 wynik 17-5.

Odno艣nik do komentarza

Um贸wmy si臋. Jennings w tej chwili jest troch臋 ponadprzeci臋tnym rozgrywaj膮cym, trafi艂 do druzyny gdzie takiego nie by艂o. Jest tak偶e s艂abym scorerem bo rzuca na 艣miesznym procencie(absolutny ewenement, 3p% wi臋kszy ni偶 fg%).

Scorerem jest bardzo dobrym...a % wynikaj膮 z podejmowania zlych decyzji rzutowych!!Sprawc膮 sukcesow nie jest ale jest wa偶nym ogniwem bez ktorego napewno Bucks grali by slabiej.
Odno艣nik do komentarza

to moze inaczej

na przyk艂ad Berri przewidywa艂, 偶e b臋d膮 na 5-4 miejscu i by膰 mo偶e powalcz膮 o drug膮 rund臋:

http://dberri.wordpress.com/2009/09/07/ ... milwaukee/

poza tym ty chyba za bardzo polubi艂e艣 Jenningsa przez to, 偶e masz go w FBX, a tymczasem za popraw臋 gry bucks odpowiadaj膮 g艂贸wnie Bogut i Salmons. pierwszy z nich jest filarem jednej z najlepszych defensyw w lidze, natomiast od przyj艣cia Salmonsa maj膮 wynik 17-5.

Nie widzisz Lo tu pewnej analogii, szczeg贸lnie bior膮c pod uwag臋 styl gry Jenningsa i filar defensywy?
Odno艣nik do komentarza

czo艂owych rookas贸w znamy, a ja napisze o takim jednym z zespo艂u kt贸remu kibicuje, czyli Jazz. chodzi oczywi艣cie o Matthewsa. nawet nie wybrany w drafcie, a przebi艂 si臋 do pierwszej pi膮tki i to u Jerego Sloana. cz艂owieka kt贸ry raczej nie przepada za zawodnikami co dopiero zaczynaj膮cymi zawodow膮 karier臋, jako艣 im nie ufa. a tu ch艂opak ma solidne statystyki, dosy膰 dobrze broni i napewno po sezonie nie braknie mu pracy w NBA.

Odno艣nik do komentarza

ciesze sie ze Berri cos przewidzial z liczb

pamietam jak rok temu Bogut byl filarem Bucks i pamietam jak Bucks sobie radzili w koncowce sezonu

ale tez widzialem mecze Bucks

i na poczatku sezonu ofensywa skladala sie z Charlie Bella, Warricka, Ilyasovy

Delfino poczatek sezonu nic nie gral, Salmonsa nie bylo i atak opieral sie na Bogut-Jennings

jakos po nowym roku Delfino zaczal grac dobry basket, przyszedl Salmons i w koncu Bucks mieli jakas ofensywe

cieszy mnie ze z Salmonsem amaja 17-5 ale to brzmi jakby Salmons byl Kiddem albo Kobem i nagle wpadl wygral 17 meczy w 5 sie zle czul to przegrali i to jest to

jak dla mnie gowno prawda

Bucks jak dla mnie maja szanse w niedalekiej przyszlosci byc zespolem na miare legendarnych Knicks - lat 70 i Blazers Waltona, przy odpowiednich zmianach i ulepszeniach maja szanse grac naprawde mistrzowski basket.

Im przed salmonse mzwyczajnie brakowalo ofensywy, Jennings mial shooting slump i wolal podawac niz walic glowa w mur a Belle, Warricki i Thomasy zwczyajnie byly w stanie dorzucic niezbednych punktow

Bucks w tym sezonie sa bardzo dobrym zespolem defensywnym co pozwala im byc zawsze w grze, do tego sa calkiem niezli za trzy i maja najlpeszego ofensywnego centra w grze (jezeli liczymy Gasola jako PF'a) w postaci Boguta

nie zmienia to jednak faktu ze Jennings dostajac te minuty i majac pilke w 4kwartach nie popelnia bledow i przyczynia sie znacznie do zwyciestw zespolu co jest nieporownywalnie wazniejsziejsze od pieknego 20-5-5

i co najwazniejsze nie napisalem nigdzie ze Jennings jest najlepszym zawodnikiem ale Jennings zdecydowanie tak jak owczas Carmelo, zasluguje na Rookiego roku. Ciesza mnie te wszystkie wskazniki ale nikt mi nie powie ze Jennings majac team na wlasnosc mialby te statystyki gorsze badz takie same.

Jak dla mnie jest to cos za cos, albo wygrywam i gram wg systemu, nie szaleje, nie ryzykuje, nie cwicze pewnych sytuacji, z drugiej strony zyskuje niezbedne doswiadczenie i ucze sie tego co w tej lidze najwazniejsze czyli jak wygrywac.

To jest tak jak powiedziec ze Vince Carter jest lepszym zawodnikiem niz Rip Hamilton

czy tez David Lee jest lepszy od Nene

Odno艣nik do komentarza

Ciesza mnie te wszystkie wskazniki ale nikt mi nie powie ze Jennings majac team na wlasnosc mialby te statystyki gorsze badz takie same.

Jak dla mnie jest to cos za cos, albo wygrywam i gram wg systemu, nie szaleje, nie ryzykuje, nie cwicze pewnych sytuacji, z drugiej strony zyskuje niezbedne doswiadczenie i ucze sie tego co w tej lidze najwazniejsze czyli jak wygrywac.

to w takim razie Harden jest przed wszystkimi. skillowo chyba najlepszy z debiutant贸w, statsy ca艂kowicie po艣wi臋ci艂 dla zwyci臋stw, ale jednocze艣nie odgrywa bardzo wa偶n膮 rol臋 w thunder, kt贸rzy s膮 najwi臋ksz膮 niespodziank膮 w lidze (i znacz膮co lepsi od bucks).

Odno艣nik do komentarza

jaja se ze mnie robicie ?

k**** szkoda ze nikt nie napisal ze Beaubois bo maja 3-4 bilans w lidze

no ja pi****le to jest jakies forum prawnicze ? rynek ze starymi babami ? bedziemy teraz sie licytowac kto co napisal i atakowac poszczegolne slowa/zdania ?

pisze jasno i wyraznie

a) Jennings minimlanie odstaje od Evansa i Jenningsa statystycznie

B) Jennings grajac 1/2/3 skrzypce w Bucks ma najlepsze wyniki druzynowe w porownaniu do

Curryego ktory tez gra 1/2/3(Monta, SJax)czy tez do Evansa ktory gra 1/2/3(rzadko) skrzypce

jakis Harden jest 6/7 zawodnikiem, nie wiem gdzie tu dyskusja,

c) tak Evans czy Curry sa narazie lepszymi indywidualnie zawodnikami od Jenningsa ale ma sie to nijakie przelozenie na zwyciestwa i nie rozumiem czemu nagroda ROTY ma byc plebiscytem pieknosci

d) podajcie mi jeden powod dla ktorego Steph Curry powinien wygrac nagorde, jakas statystyke, jakis powod, rzecz, historyjke, cokolwiek

Odno艣nik do komentarza

Brandon Jennings.

Nienawidz臋 teorii co by艂oby gdyby.

Ze wszystkich tych zawodnik贸w Evans ma papiery aby by膰 najlepszym.

Curry to 艣wietny shooter i ka偶da ekipa chcia艂aby mie膰 takiego playera, w GSW nabierze pewno艣ci i w przysz艂o艣ci mo偶e by膰 wa偶nym elementem dru偶yny z g贸rnej p贸艂ki ale na 2-3 opcje.

Jennings tak偶e ma papiery aby by膰 艣wietnym rozgrywaj膮cym ,wad膮 rookie jest skuteczno艣膰 ,Jennings pali rzuty ale ma wp艂yw na Bucks a Bucks s膮 wysoko. Nie chce mi si臋 rozk艂ada膰 tutaj ale Bucks ma band臋 gamoni. Iljasowa,Bogut,mabutesrutealemabahte, delfino,salmons i kto tam jeszcze to nie jest ekipa na 5 miejsce na wschodzie patrz膮c na roster. Nie ma Redda ,odszed艂 Jefferson ,ekipa ta zosta艂a z bolkami ,kt贸rzy maj膮 bi膰 si臋 o draft a nagle depcz膮 po pi臋tach wielkiej czw贸rce wschodu. Jennings wp艂yn膮艂 na ten zesp贸艂 a gdybanie co by艂oby gdyby nie by艂o go albo jakby by艂 kto艣 inny mo偶na sobie darowa膰. Fakty s膮 takie ,偶e prowadzi zesp贸艂 do 5 miejsca na wschodzie.

Jennings against Sac.

50 pkt 17 asyst 7 zb /2 mecze

GSW

80 pkt (s艂awne 55) 12 9 /2 mecze

swoim rywalom nieco udowodni艂.

Odno艣nik do komentarza

To jest tak jak powiedziec ze Vince Carter jest lepszym zawodnikiem niz Rip Hamilton

Aktualnie? Idealnie pasuje powiedziec wg Twoich kryteri贸w, 偶e Vince jest lepszy, ma gorsze statsy, pe艂ni Jenningsow膮 rol臋 w contenderze.

Jako "po艣wi臋cenie stats贸w" rozumiem to, 偶e na rzecz teamwork kto艣 oddaje mniej rzut贸w, ale w zamian s膮 to lepsze rzuty, bardziej efektywne. Problem w tym, 偶e Jennings wcale nie trafia dobrze, robi to na tragicznym procencie 37,1 b臋d膮c zdecydowanie najgorszym w lidze z graczy pe艂ni膮cych wa偶ne role. Gdyby mia艂 solidne FG% by艂bym w stanie jeszcze zrozumie膰 ten argument. Tym bardziej szacun dla Evansa, 偶e b臋d膮c liderem dru偶yny, samodzielnie j膮 praktycznie prowadz膮c, jest w stanie by膰 o wiele efektywniejszy.

Zreszt膮 c贸偶, z ROTY nigdy nie by艂o jak z MVP, 偶e kto wi臋cej wygrywa ten lepszy, moim zdaniem dobrze. Jak dla mnie Evans bez praktycznie 偶adnych w膮tpliwo艣ci. Curry, w 偶adnym wypadku, z Evansem przegrywa zar贸wno statystycznie, jak i tym, 偶e Kings w przeciwie艅stwie do GSW s膮 powa偶n膮 dru偶yn膮. No i Evans mia艂 trzy game-winnery (steal z Wizards, rzut z Nuggets, layup z Bucks), w ilu ko艅c贸wkach tak zagra艂 Curry?

Odno艣nik do komentarza

mabutesrutealemabahte

Kurde dobre :D:D:D

Imo Evans dostanie ROTY , juz w debiutanckim sezonie pelni najwazniejsza role w zespole , ilu rookasow tak mialo z 15 moze na przekroju calej ligi...robi 20/6/5.....na 46% calkiem niezle :D

Wlasnie w 1 sezonie gry wlcale nie jest latwo wykrecic 6 asyst , dodtatkowo Sac mialo powazne roszady w skoladzie na przestrzeni sezonu , wiec dochodzi element zgrania.

Jezeli chodzi o 2 miejsce stawiam na rowni Jego 2 rywali.

Pozdro

Odno艣nik do komentarza

to moze inaczej

to jest subtelna roznica

Evans jest indywidualnie lepszy ale team wise standings wise success wise i playmaking wise Jennings bije go na glowe

rozumiem ze rookie of the year to od zawsze byl plebiscyt pieknosci ale k**** Jennings na tyle ile odstaje zajebistoscia gry na tyle nadgania wynikami zwyciestwami i dojrzaloscia

poprowadz jako PG zespol do playoffs a poprowadz zespol jako PG do loterii, jak dla mnie istotna roznica

Bucks przed sezonem mieli byc borderline playoff teamem, tylko idioci prognozowali 20 zwyciestw dla druzyny, ktora juz wczesniej bez kontuzji walczylaby w PO.

Jennings jest fatalny, w sumie mozna go zastapic jakimkolwiek replacement level PG. jest niewielka roznica miedzy Dragicem a Jenningsem w tym sezonie, nie mowiac juz o porownaniach do Evansa.

Odno艣nik do komentarza

Dok艂adnie Bastu艣. Zreszt膮 nikt tu nie wspomina o Skilesie kt贸ry kolejny ju偶 raz stworzy艂 bardzo dobrze broni膮cy zesp贸艂 w swoim drugim sezonie pracy z zespo艂em. A wygrywanie meczy przez jennigsa? to jakie艣 jaja lepiej przypomniec sobie ile tych meczy im przejeba艂 przez swoje dziwne decyzje. Zreszt膮 nieraz i nie dwa by艂y spotkanie gdzie Skiles zwyczajnie rezygnowa艂 z us艂ug rookie w IV kwartach odddaj膮c pi艂k臋 Lukowi. A doj艣cie Salmonsa i jego strzelecki wybuch formy by艂o kolejn膮 iskr膮 kt贸ry pchn臋艂a ten zesp贸艂 w ofensywie. Tak naprawd臋 to Jennigsa broni膮 tylko te wyniki zespo艂u.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.