Skocz do zawartości

[FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27

RonnieArtestics

Czy chcemy grać z IL ?   

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzamy slot IL

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 31.07.2026 o 09:42

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem tego typu karania za niewyrobione mecze powyżej jakiegoś limitu.

1. Jeśli ktoś ma względnie młody skład i szpital w zespole, to przecież nie będzie specjalnie wywalał na FA zawodnika/zawodników z perspektywami, tylko po to, aby wyrobić jakich chory limit. To jest keeper i trzyma się takiego zawodnika aby mieć korzyści w przyszłości (draft czy pensja). 

2. Można nawet mieć +30latków i odpuścić sezon w jego trakcie nie widząc szans na wygranie i takich złamsów wiekowych przytrzymać do kolejnego sezonu, bo przecież będą mieć niższą pensję (korzyść) i wtedy przyatakować. Można również pobierać takich Tatumów czy Halibortonów z poprzedniego sezonu, aby mieć profity w kolejnym, a takie przypadki będą utrudniać wyrabianie limitu.

3. Każdy może mieć inną taktykę na wygranie. Można zrobić krok w tył, aby póżniej zrobić dwa do przodu. Ja np. wybrałem takiego Sorbera. W mojej ocenie może to być solidny starter w przyszłości dający fajną produkcję. No i jeśli znowu się rozwali na cały sezon, to dla jednych może to być już totalny szrot. A dla mnie niekoniecznie i mogę uznać, że wolę poczekać z nim kolejny sezon. No a taki zawodnik blokuje slot i utrudnia wyrobienie limitu.

4. Można wybrać jakiegoś rookie, który trafi do G-League na cały sezon. No i on też będzie blokował slot. Niemniej GM może widzieć potencjał w takim graczu i powinien mieć wolą rękę co z nim zrobić, a nie stawać pod ścianą (przy założeniu, że walczyłby o wyrobienie tego limitu) i decydować co mu się bardziej będzie opłacało wywalić aby wyrobić limit, czy przyjąć jakąś karę i zatrzymać gracza.

5. Jeśli z założenia ma to być liga tylko aktywnych graczy, to takie limity są zbędne. A jeśli ktoś przez kilka tygodni nie ustawia składu, nie loguje się do ligi na yahoo, to dla mnie jest to bezwzględy wypad z ligi, a nie jakieś karanie w drafcie. Szanujmy się. Uważam, że jeśli ktoś będzie dawał dupy w sezonie z aktywnością, to można to raportować na forum, wrzucać screeny, a po sezonie można zrobić ankietę co robimy z taką osobą. No i wolą większości albo się utrzyma albo wyleci.

6. Kary są dla dzieci, a nie dla mężczyzn.

7. Można również nie być aktywnym i wyrobić sloty, ale to wcale nie oznacza, że taka osoba powinna z nami zostać na kolejne lata.

Edytowane przez GeDDo