Skocz do zawartości

[FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27

RonnieArtestics

Czy chcemy grać z IL ?   

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzamy slot IL

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 31.07.2026 o 09:42

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, antek napisał(a):

Płaci się za potencjał, gość waży 15 go, jak zrobi 30 do będzie super , jak coś więcej to ekstra. Pamiętajmy, że Mark Williams mówiąc delikatnie okazem zdrowia nie jest.

Inna sprawa, że łatwiej będzie znaleźć na rynku fasow/ u tankerow w trakcie sezonu weteranów robiących 40-45-50 do niż dobrze grające 15stki. 

A no i oczywiście kto nie ryzykuję nie pije szampana !!!

Był na pewno wysoko u mnie na liście 15tek, ale spokojnie ze dwie rundy mogłeś poczekać jeszcze imho, ja planowałem brać piętnastki dopiero tak od 7 rundy, ale jak ktoś zaraz wypali z kimś innym za 15 to może będę musiał swój plan zweryfikować 

siadam teraz do update i po update też wybiorę. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 godziny temu, antek napisał(a):

Płaci się za potencjał, gość waży 15 go, jak zrobi 30 do będzie super , jak coś więcej to ekstra. Pamiętajmy, że Mark Williams mówiąc delikatnie okazem zdrowia nie jest.

Inna sprawa, że łatwiej będzie znaleźć na rynku fasow/ u tankerow w trakcie sezonu weteranów robiących 40-45-50 do niż dobrze grające 15stki. 

A no i oczywiście kto nie ryzykuję nie pije szampana !!!

no ja takiego podejścia nie kumam, keeper czy nie keeper zawsze staram się grać o wygraną w najbliższym sezonie oczywiście jednocześnie budując potencjał na kolejne lata. tu wybór Malucha tak wysoko to potężny przestrzał i myślę, że nikt by się na niego nie połasił nawet inside 150, nie wspominając o 50tce. nawet łamiliwi ostatnio Jalen W., Franz czy Sarr to kolesie o niebo ciekawsi jak już mówimy o potencjale, wszyscy poniżej 25 lat

W dniu 21.07.2026 o 15:50, mac napisał(a):

3. Kto najwiekszym reach (czy to moze sie dublowac z bustem?)

na razie w tej niezwykle ciekawej kategorii (bardziej mam na myśli reache niż busty) top 3 dla mnie:

1. Edey z 35 (szczególnie biorąc pod uwagę za zestaw picków na jaki poszedł)
2. Harper z 12ką (piękne przereagowanie finałów)
3. Maluach z 47

Edytowane przez goozman

3 minuty temu, goozman napisał(a):

no ja takiego podejścia nie kumam, keeper czy nie keeper zawsze staram się grać o wygraną w najbliższym sezonie oczywiście jednocześnie budując potencjał na kolejne lata. tu wybór Malucha tak wysoko to potężny przestrzał i myślę, że nikt by się na niego nie połasił nawet inside 150, nie wspominając o 50tce. nawet łamiliwi ostatnio Jalen W., Franz czy Sarr to kolesie o niebo ciekawsi jak już mówimy o potencjale, wszyscy poniżej 25 lat

Każdy ma swoją taktykę / sposób na grę. Jakby każdy miał taką samą to gra byłaby nudna, a tak zawsze będzie można się ze mnie pośmiać za jakiś czas lub ja z kogoś. Moje wybory nie muszą być jak zupa pomidorowa, znane lubiane i powszechnie akceptowane. A w ogóle ten wybór na pewno też zmieni niejedna listę GMow. Jak mawia klasyk zarządzanie przez chaos. Make America Great Again.

8 minut temu, antek napisał(a):

Każdy ma swoją taktykę / sposób na grę. Jakby każdy miał taką samą to gra byłaby nudna, a tak zawsze będzie można się ze mnie pośmiać za jakiś czas lub ja z kogoś. Moje wybory nie muszą być jak zupa pomidorowa, znane lubiane i powszechnie akceptowane. A w ogóle ten wybór na pewno też zmieni niejedna listę GMow. Jak mawia klasyk zarządzanie przez chaos. Make America Great Again.

Czemu nie brałeś Ware ? Per 36 min robi 19/14/2/1/2 a w Bucks dostanie 30+ na bank

29 minut temu, goozman napisał(a):

na razie w tej niezwykle ciekawej kategorii (bardziej mam na myśli reache niż busty) top 3 dla mnie:

1. Edey z 35 (szczególnie biorąc pod uwagę za zestaw picków na jaki poszedł)
2. Harper z 12ką (piękne przereagowanie finałów)
3. Maluach z 47

Wieże ze z czasem mój wybryk z Harperem się obroni 😎

21 minut temu, antek napisał(a):

Dobrze napisane 💪

Edytowane przez TryczekSzukarek

7 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Czemu nie brałeś Ware ? Per 36 min robi 19/14/2/1/2 a w Bucks dostanie 30+ na bank

Już to pisałem jestem altruistą niczym Ben Simmons będący sam pod koszem !!! Wiedziałem , że go chciałeś, nie mógłbym Tobie tego zrobić podbierając tego pięknego kawalera!

W dniu 19.07.2026 o 10:26, RonnieArtestics napisał(a):

Statystyki 1. rundy: 

srednia wieku : 23,05 (z zaokrągleniem każdemu do 0,5 )
srednia salary : 62,51 

największe salary : 96,5 (Jokic)
najmniejsze salary: 34,8 (Harper)

najmłodszy gracz : 19,5 (Flagg)
najstarszy gracz: 31 ( Jokic) 
największy spadek względem listy salary: Sengun (-2)
największy awans względem listy salary: Harper (+151)
Ciekawostka1: Trzech graczy Spurs w realu, dwoch Thunder, dwóch Rockets, teoretycznie dwóch z Pistons, reszta drużyn ma po jednym lub zero przedstawicieli. Ciekawe czy to coś mówi o tym kto ma najjaśniejszą przyszłość w NBA ? 

II runda

średnia wieku: 25,32
średnia salary: 52,85

największe salary: Giannis Antetokounmpo 71,35
najmniejsze salary: Zach Edey (31,75)

Najmłodszy gracz: Kon Knueppel (niespełna 21)
Najstarszy gracz: Giannis Antetokounmpo (31,5)
Najwiekszy awans względem listy salary: Zach Edey (+163)

Najwiekszy spadek względem listy salary: Giannis Antetokounmpo (-26) 

ciekawostka2: w pierwszych dwóch rundach wybrano tylko trzech zawodników którzy przekroczyli już 30 lat ( Jokic, Giannis oraz KAT). Jeszcze Mitchell będzie miał 30-tke za miesiąc, a więc jeszcze przed startem sezonu. 

W dniu 21.07.2026 o 10:37, mac napisał(a):

Postawała vajna liga, każdy dostał ściśle określony numerek z ściśle określonymi regułami, to może po prostu niech każdy z nas wybierze z tymi numerami, czy to w drafcie all jak i drafcie roookies, a nie szuka już na szubko hur-durr jakiś wymian?

Wydaje mi się że jak chcesz w wezyku 20-osobowym zrobić team taki jakbyś chciał zrobić, a nie tylko wybierać co jest dostępne to bez skrajnych picków z końcówki rundy nie da się tak stworzyć składu jaki chcesz bo serio ciężko przewidzieć co pójdzie a co nie w następne 25 wyborów. Stąd uważam że możliwość robienia transferów jest bardzo fajnym i słusznym narzędziem. 

W dniu 21.07.2026 o 15:50, mac napisał(a):

Do wszystkich jest wymagane minimum 20 rozegranych gier:

1. Iu rookis bedzie miec srednia ponad 40FP - moja odpowiedz 6.

2. Kto zanotuje najwyzszy zysk netto ze wszystkich graczy.

3. Kto zanotuje najwyzsza strate netto ze wszystkich graczy

Przy 2 i 3 ofc zakladamy 15minimum.

Po zakonczeniu 2 rundy u nas (jak i kazdej):

1. Kto najwiekszym stealem kazdej ruindy.

2. Kto najwiekszym bustem kazdej rundy.

3. Kto najwiekszym reach (czy to moze sie dublowac z bustem?)

4. Jaka ekipa ma najlepsza przyszlosc po danej rundzie.

5. Jaka ekipa ma najgorsza przyszlosc po danej rundzie.

1. ja bym powiedzial ze Conajmniej 6, a stawiłbym przedział 6-8 lub 6-10. Dlaczego? Top4 to wydaje się pewniaczki do 40fp + Acuff też wydaje się pewniaczkiem w Kings. Ktoś inny w każdej klasie zawsze się znajdziei wyskoczy. A widzę paru jeszcze co mają na to potencjał ale już nie będę zbyt wiele zdradzał przed draftem u nas. 

2. Ciężko powiedzieć ale pewnie jakaś 15tka ma największe szanse na czysty zysk netto. Dla mnie zysk netto przeceniany trochę, w sensie wolę jednak mieć gianisa co robi 70 na zarobkach 71 i rzeźbić w piętnastkach, niż kogoś na zarobkach 53 i robiącego 57 i rzeźbić w trzydziestkach. W fbx ciężko wygrać bez gracza top10 na średnich, ktoś musi ten wynik ciągnąć. Z Twoich deali wynika że chcesz bić się o top5 w tym sezonie, ale ja się pytam jak chcesz to zrobić z trzonem hali-Ausar-zach i słabszymi rolesami niż inni, bo oddałeś jeszcze dwa inne picki i stawiasz na rzeźbienie na fa. No wg mnie taki goozman ma już w porównaniu z tobą taki trzon, że tego nie nadrobisz nawet największymi stealami z fa. 

3. Nie wiem kto zrobi największy zjazd w sezonie, ale jeśli chodzi o zjazd w drafcie to można już chyba powiedzieć z pewnością nurkic i Kevin Porter jr nie będą w ogóle wybrani, chyba że ktoś nie wybierze na czas, albo komuś zostanie na koniec wolne 60 salary na portera.

1. w pierwszej rundzie za największy steal ciężko kogoś uznać bo to pierwsza runda, ale powiedziałbym że oczekiwałem Senguna jednak w top10, w fbx formacie jest pewniaczkiem na lata, ma na pewno większy potencjał fp niż taki Edwards. W drugiej rundzie Giannis albo avdija albo Brandon Miller jeśli jest w stanie grać po 75-80 spotkań w przyszłości. 

2. W pierwszej rundzie amen i Edwards najmniej sexy ruchy wg mnie, pierwszy bo dopóki nie ogarnie ataku i będzie dalej kaleczył to zawsze jest ryzyko że stanie się za 2-3 lata graczem z dużo gorsza renoma i mniejszą ilością minut, coś jak Ben Simmons chociażby, od defensywnej gwiazdy do śmietnika ligi droga nie jest aż tak długa w NBA. Edwards mało sexy ruch pod względem upside ale super podłoga więc nie nazwałbym bustem, ale może spróbował zrobić właśnie trade down o 2-3 pozycję jeśli bym go chciał wybrać. 
W drugiej rundzie nie podobał mi się wybór Ausara z tego samego powodu co amen, a jeszcze Trae wg mnie ciut za wcześnie, on już raczej jest za Górką a w Wizards mają naprawdę napakowany skład i niekoniecznie będzie dominował tam piłkę tak jak w Hawks. Przeczuwam u niego lekki zjazd do 21/8 czy coś w tym stylu i 55 fp. Tam jest Sarr, dybantsa, w teorii Davis, masa fajnej młodzieży i jeszcze pobrali fajnych wetów jak Middleton. Ogolnie ciekawy zespół i jak AD będzie zdrowy to są mocni.  

Co do 4 i 5 się mogę wypowiedzieć po czterech rundach bo po pełnych dwóch to chyba nie ma jeszcze co. 

56 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

W pierwszej rundzie amen i Edwards najmniej sexy ruchy wg mnie, pierwszy bo dopóki nie ogarnie ataku i będzie dalej kaleczył to zawsze jest ryzyko że stanie się za 2-3 lata graczem z dużo gorsza renoma i mniejszą ilością minut, coś jak Ben Simmons chociażby, od defensywnej gwiazdy do śmietnika ligi droga nie jest aż tak długa w NBA

Mocne słowa na Amena, bo ja na przykład,  widzę tutaj jeszcze potencjał na up.

Wczoraj wyszła informacja, że Rockets zatrudnili Engellanda, co już daje ogromną nadzieję i perspektywę poprawy rzutu. 

Na szczęście fbx to nie tylko rzut, a Thompson ma jeszcze sporo rzeczy, które robi wyśmienicie + imo powinien jeszcze pójść w górę

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

Mocne słowa na Amena, bo ja na przykład,  widzę tutaj jeszcze potencjał na up.

Wczoraj wyszła informacja, że Rockets zatrudnili Engellanda, co już daje ogromną nadzieję i perspektywę poprawy rzutu. 

Na szczęście fbx to nie tylko rzut, a Thompson ma jeszcze sporo rzeczy, które robi wyśmienicie + imo powinien jeszcze pójść w górę

Jeśli ogarnie atak to wiadomo że będzie super graczem na lata, chodzi mi o to że jak nie ogarnie to co wtedy, z tym trzynastym pickiem to bym wybrał osobiście większego pewniaczka po prostu. Z dwudziestym nawet spoko pick. Jak mówiłem żaden bust, ale jak mam wskazać kogoś kto poszedł za wysoko ciut to byłby to właśnie on.