Skocz do zawartości

[FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27

RonnieArtestics

Czy chcemy grać z IL ?   

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzamy slot IL

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 31.07.2026 o 09:42

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mac napisał(a):

Postawała vajna liga, każdy dostał ściśle określony numerek z ściśle określonymi regułami, to może po prostu niech każdy z nas wybierze z tymi numerami, czy to w drafcie all jak i drafcie roookies, a nie szuka już na szubko hur-durr jakiś wymian?

Tak mi się to kojarzy z tą legendarną sceną legendarnego polskiego filmu:

tl:dr Na spokojnie wybierajmy z tym co dostaliśmy, a jak ktoś ma jakieś wymiany, to może niech się wymieni kuponem z lidla za kupon z biedry.

1 godzinę temu, bulek napisał(a):

Ok, mamy trejd z Mac:

56 pick + 111 pick + 170 pick + 11pick rookie draftu + pick rookie draftu 2027NOP do Sixers

35 pick do Pelicans

A mi się to kojarzy z tym....

8 minut temu, antek napisał(a):

Pytanie czy to były żarty w stylu Tadeusza Drozdy, sarkazm czy "element większej układanki" jak przez naście lat słyszałem z ust dyrektorów w poprzedniej pracy :)

Oglądałeś taki film In the Mouth of Madness ? Tak skończymy próbując odpowiedzieć sobie na powyższe pytanie, po prostu róbmy swoje :) 

2 minuty temu, evitacre napisał(a):

Oglądałeś taki film In the Mouth of Madness ? Tak skończymy próbując odpowiedzieć sobie na powyższe pytanie, po prostu róbmy swoje :) 

Niestety nie oglądałem, ale jeśli polecasz to złamie swoją zasadę odnośnie filmów, bo ja najbardziej lubię oglądać filmy, które już znam :)

Właśnie kto następny po bulkowym picku, Nastula ? Emaljenko ?

4 godziny temu, bulek napisał(a):

Ok, mamy trejd z Mac:

56 pick + 111 pick + 170 pick + 11pick rookie draftu + pick rookie draftu 2027NOP do Sixers

35 pick do Pelicans

kurła żeby jeszcze @mac nie wziął kontuzjogennego mutagena a tak @bulek może machać kutafonem niczym Sam Presti. ciekawe w kogo przeistoczą się te numerki 56, 111, 170, 11 rook + 2027 rook ale coś czuję, że źle się to zestarzeje. 

3 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

po czym to:

xD

Godzinę temu, evitacre napisał(a):

Nom, i jeszcze pierwsza wymiana w lidze też jego autorstwa. 

No czyli ma to własnie sens skoro mam doświadczenie.

A nie patologia jak np Pan doktorek co nigdy nawet kodeiny nie miał w ustach doradza "pacjentowi" co liże plastry fenta jak lizaki czy wali pompki hela jak kolejne dawki szczepionki na covid, jak ma dawkować morfinę.

Tutaj jeszcze tylko nadmienie, że kolega @evitacre to jeden z lepszych graczy fantasy w Polsce, wygrał tutaj fibxy kilka razy, więc polecam ostrożność w negocjacjach z nim, a najlepiej dawać wygórowane stawki.

Edytowane przez mac

11 minut temu, mac napisał(a):

No czyli ma to własnie sens skoro mam doświadczenie.

A nie patologia jak np Pan doktorek co nigdy nawet kodeiny nie miał w ustach doradza "pacjentowi" co liże plastry fenta jak lizaki czy wali pompki hela jak kolejne dawki szczepionki na covid, jak ma dawkować morfinę.

Tutaj jeszcze tylko nadmienie, że kolega @evitacre to jeden z lepszych graczy fantasy w Polsce, wygrał tutaj fibxy kilka razy, więc polecam ostrożność w negocjacjach z nim, a najlepiej dawać wygórowane stawki.

Przedawkowałeś morfinę ? Innego wytłumaczenia tego dealu nie widzę 😛

15 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Przedawkowałeś morfinę ? Innego wytłumaczenia tego dealu nie widzę 😛

No to wybacz, ale aż Cię zacytuję:

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

@macty ogólnie trollujesz czy coś? Piec picków za edeya? 

To ja trolluje czy Ty ?

Dostałeś taką samą ofertę za 31 pick i odrzuciłeś.

Do tego wziąłeś z nim Giannisa (bdb pick) po czym jednak zacząłeś o nim pisać jakbyś to zebrał steala, którego reszta przeoczyła.

Typ był przez prawie cały czas samotnie na samej górze listy i raczej światomie pozostali GMowie (a niestety jest tu ich bdb poziom) postanowiła z jakiś względów nie wybrać.

Co do moich wyborow na szybko - skupiam się na jak najwyższym połączeniu zysku netto FP przy jednoczesnym byciu pewniaczkiem na lata. Postaram się więcej rozpisać wieczorem, bo niestety jestem zajęty czymś ważnym - próbuj sklecić kolejny trade, ale niestety wypstrykałem się z assetów i jest to teraz dużo trudniejsze, więc wymaga ode mnie większej pracy nad tym.

Jeszcze co do poprzedniego wpisu, który wielu chyba uraziło:

Zle napisalem, bo uwazam ze nawet ogloszenie jakiekolwiek typu, sprzedam 19pick z rookie draftu za salary na FA (mamy to chyba nadal?) jest pozytywne.

Im więcej postów tym lepiej. Niestety na forum obecnie dyskusja się toczy głównie w temacie innym polityczne, simbasket czy beClown -  w żadnym z nich nie mam niestety jak się udzielać w dyskusji.

Po prostu uwazam, ze lepiej jest sobie wlasnie wybierac na spokojnie z pickami, takze rookie, niz robic tak szybko jakiekolwiek wymiany.

Tutaj np proponuję też zebrać jakieś 100 pytań przed sezonem i porownac po sezonie. Np na szybko 5 pytań:

Do wszystkich jest wymagane minimum 20 rozegranych gier:

1. Iu rookis bedzie miec srednia ponad 40FP - moja odpowiedz 6.

2. Kto zanotuje najwyzszy zysk netto ze wszystkich graczy.

3. Kto zanotuje najwyzsza strate netto ze wszystkich graczy

Przy 2 i 3 ofc zakladamy 15minimum.

Po zakonczeniu 2 rundy u nas (jak i kazdej):

1. Kto najwiekszym stealem kazdej ruindy.

2. Kto najwiekszym bustem kazdej rundy.

3. Kto najwiekszym reach (czy to moze sie dublowac z bustem?)

4. Jaka ekipa ma najlepsza przyszlosc po danej rundzie.

5. Jaka ekipa ma najgorsza przyszlosc po danej rundzie.

pozdrawiam wszystkich serdecznie i licze na odpowiedzi

Godzinę temu, mac napisał(a):

No czyli ma to własnie sens skoro mam doświadczenie

No wg mnie jednak hipokryzja nie doświadczenie :) 

Dziękuję! 🤩 

Do tego wziąłeś z nim Giannisa (bdb pick) po czym jednak zacząłeś o nim pisać jakbyś to zebrał steala, którego reszta przeoczyła.

Wziąłem go bo pomyślałem że ktoś z 36-40 może się na niego napalił jak zobaczył że aż tyle spadł ale jednak się pomyliłem, trudno się mówi, najwyżej zrobie tego mistrza już w pierwszym sezonie - a chciałem spokojnie się budować na przyszłe lata :(

Edytowane przez RonnieArtestics

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wziąłem go bo pomyślałem że ktoś z 36-40 może się na niego napalił jak zobaczył że aż tyle spadł ale jednak się pomyliłem, trudno się mówi, najwyżej zrobie tego mistrza już w pierwszym sezonie - a chciałem spokojnie się budować na przyszłe lata :(

Może zrobi upside, ale może nie aż taki duży, do tego load management, trochę już go nogi bolą, +30 lat, generalnie poszedł we właściwym momencie. 

21 minut temu, goozman napisał(a):

no i poszedł pierwszy zawodnik Suns:

ja wiem, że keeper itp itd ale tu chyba już lekka odklejka ma miejsce

Khaman jeszcze w tym sezonie nie dostanie za dużo minut. Starterem będzie Mark a Oso może będzie próbowany na PF ale mimo wszystko 15 min to max co dostanie Sudańczyk. Ale za 2/3 sezony to może być fajny grajek. 

Płaci się za potencjał, gość waży 15 go, jak zrobi 30 do będzie super , jak coś więcej to ekstra. Pamiętajmy, że Mark Williams mówiąc delikatnie okazem zdrowia nie jest.

Inna sprawa, że łatwiej będzie znaleźć na rynku fasow/ u tankerow w trakcie sezonu weteranów robiących 40-45-50 do niż dobrze grające 15stki. 

A no i oczywiście kto nie ryzykuję nie pije szampana !!!