Skocz do zawartości

[FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27

RonnieArtestics

Czy chcemy grać z IL ?   

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzamy slot IL

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 31.07.2026 o 09:42

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Po prostu powtórzmy losowanie ;) 

+1 i wrzocmy draft do jednego wora, ja juz bym bral nanpewno dwoch gosci z dragtu a moze i 4

11 minut temu, GeDDo napisał(a):

Dokładnie. Wybór 60 w drafcie za Twój pick rookie #6. Potwierdzaj nie dumaj już :)

a za 11?

3 godziny temu, evitacre napisał(a):

Szczerze mówiąc decydowałbym pomiędzy nim a Tatumem, to był mój pick w fbx#2 :) (Sengun)

Pamiętajcie proszę o picku rookie 6 w mega wypasionym mocnym epickim drafcie, pick dostępny za wybór. Ja idę na piwo na plażę :) 

btw #lakerforlife, pick -> Tatum 🤣

Piwny mors, pogoda w PL raczej nie nastraja 😉 Chyba że mówimy o krajach znad Adriatyku, to prędzej😀

3 godziny temu, GeDDo napisał(a):

180 albo 181 :)

Idąc tym tropem, mój 14 pick mogę Tobie oddać za darmo :) i o to chodzi by swoje assety wyceniać wysoko obniżając ceny tychże assetow rywali !!! Gramy w grę w końcu !!!

46 minut temu, antek napisał(a):

Idąc tym tropem, mój 14 pick mogę Tobie oddać za darmo :) i o to chodzi by swoje assety wyceniać wysoko obniżając ceny tychże assetow rywali !!! Gramy w grę w końcu !!!

Możecie wyceniać wysoko, wtedy będziecie sprzedawać a nie sprzedacie. A macowi w czwartek wysłałem info odnośnie 11 picku jak go cenie i wtedy wspominałem coś o 100/101 wyborze w zamian za pick. Więc jak dostałem ponownie pytanie o 11kę tutaj na forum, uznałem to za trolling i tak też go potraktowałem. To tak na marginesie jakbyś idąc dalej tym tropem wnioskować ile mógłbym oddać za pick 14 :) Co wcalenie oznacza, że chcę 14 pick draft rookie :)

1 godzinę temu, mac napisał(a):

Nie brałem udziału w Waszej dyskusji, ale skąd pomysł, że draft, który już się odbył był oddzielnie ?

Ogromny handicup mają typy z 17-20.

Z całym szacunkiem dlatego może że nie brałeś udziału w dyskusji :)

Prawiej i sprawiedliwiej byłoby gdyby w zwykłym drafcie nie byłoby węża, ale jak jest tak jak jest to nie ma co narzekac tylko jechać z tematem dalej :)

W dniu 16.07.2026 o 10:40, evitacre napisał(a):

a najwięcej czasu straciliśmy na ustalenie definicji aktywnego GM'a ;) 

Nom, jakoś nie padł ten pomysł a w sumie najlepsze rozwiązanie 

Zabraklo mnie w tym czacie jako konsultant... albo 20 GM bo GeDDo jakos sie dobil po znajomosci ;-]
BTW, jaka Wam wyszla ta definicja?

W dniu 17.07.2026 o 12:10, GeDDo napisał(a):

Coś mi tutaj nie gra... Niby najlepszy draft rookie ever przed nami, a mamy wiele ofert sprzedaży swojego picku ;) Troszkę zastanawiające 🤔 

... bo zwykle sie nie draftuje wszystkich graczy w lidze!

Wg mnie to jest ciekawy temat jaki najwyzszy numer z pelnego draftu oplaca sie oddac za pick z draftu samych rookich 2026.

Edytowane przez wiLQ

52 minuty temu, antek napisał(a):

Z całym szacunkiem dlatego może że nie brałeś udziału w dyskusji :)

odbywa się oddzielnbie dlatego że nie brałem udziału w dyskusji ?

gdzie tu szacunek ?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Zabraklo mnie w tym czacie jako konsultant... albo 20 GM bo GeDDo jakos sie dobil po znajomosci ;-]
BTW, jaka Wam wyszla ta definicja?

a pamiętasz fbx roto ?

moze by do tego wrocic ?

Teraz, mac napisał(a):

a pamiętasz fbx roto ?

moze by do tego wrocic ?

Pamietam, gralem i wg mnie w roto sie ta formula nie sprawdza. Bo wyliczanie wartosci graczy nie jest takie jednoznacznie jak fppg, wiec pensje nie do konca oddaja co kto ugral.

Przynajmniej wg mnie, a jest na forum jedna taka liga, wiec przynajmniej kilkanascie osob sie tak bawi.

4 godziny temu, mac napisał(a):

Nie brałem udziału w Waszej dyskusji, ale skąd pomysł, że draft, który już się odbył był oddzielnie ?

Ogromny handicup mają typy z 17-20.

Czy ja wiem czy ogromny, zauważ że już co nieco im sprytnie pokrzyżowaliśmy pewnie plany wybierając harperow Edgecombe i innych młodziaków zamiast giannisow i Mitchelli. Teraz nie dobiorą najlepszego młodego talentu do dybantsów. Dużo kozaków po trzydziestce zostanie na drugą rundę i ci z 17-20 będą mieli mega dylemat już zaraz 

Edytowane przez RonnieArtestics

44 minuty temu, Robinson napisał(a):

Skoro draft rookie to będzie osobny draft, z odwrotną kolejnością niż główny draft, to moim zdaniem nie potrzebujecie dodatkowych mechanizmów typu third round reversal.

dlatego nie ma third round reversal, tylko zwykły snake. 

1sza runda zajela około 3 dni, spoko tempo, jak utrzymamy takie to się wyrobimy do konca sierpnia.

10 godzin temu, mac napisał(a):

odbywa się oddzielnbie dlatego że nie brałem udziału w dyskusji ?

Powody masz na grupie w wiadomościach prywatnych.

Aczkolwiek skoro jesteś takim przeciwnikiem, to chętnie poznamy lepsze = sprawiedliwsze rozwiązanie.

36 minut temu, Robinson napisał(a):

Skoro draft rookie to będzie osobny draft, z odwrotną kolejnością niż główny draft, to moim zdaniem nie potrzebujecie dodatkowych mechanizmów typu third round reversal.

Bo nie ma takowych mechanizów. Gdyby wrzucić wszystko do jednego worka, to wtedy musiałyby zostać zastosowane. Aczkolwiek uważam, że odwrócienie kolejności w trzeciej rundzie, tylko trochę by tutaj poprawiło sytuację. Bo największa różnica w salary zawodników jest niestety w pierwszej rundzie.

Statystyki 1. rundy: 

srednia wieku : 23,05 (z zaokrągleniem każdemu do 0,5 )
srednia salary : 62,51 

największe salary : 96,5 (Jokic)
najmniejsze salary: 34,8 (Harper)

najmłodszy gracz : 19,5 (Flagg)
najstarszy gracz: 31 ( Jokic) 
największy spadek względem listy salary: Sengun (-2)
największy awans względem listy salary: Harper (+151)
Ciekawostka1: Trzech graczy Spurs w realu, dwoch Thunder, dwóch Rockets, teoretycznie dwóch z Pistons, reszta drużyn ma po jednym lub zero przedstawicieli. Ciekawe czy to coś mówi o tym kto ma najjaśniejszą przyszłość w NBA ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

dlatego nie ma third round reversal, tylko zwykły snake. 

No spoko, na pierwszej stronie tematu padło pytanie o sprawiedliwośc snake więc się wypowiedziałem. Nie uczestniczyłem w waszych dyskusjach gdy ustalaliście format.