Skocz do zawartości

[FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27

RonnieArtestics

Rekomendowane odpowiedzi

• RonnieArtestics zmienił(a) tytuł na [FBX] FBX#0 - Sezon 2026/27
  • Roger przypiął/eła ten temat
26 minut temu, wiLQ napisał(a):

WOW! Jestem pod wrazeniem, ze to wreszcie zrobiliscie! Gratulacje!

I jeszcze Wam zazdroszcze mozliwosci pelnego draftu ;-]

Wszyscy ktorzy wypadli byli botami? Jak ustaliliscie kolejnosc draftu?

Większość która wypadła była botami. 2-3 osoby z fbx2 i 3 się nie załapały do nowej ligi ale to była powiedzmy że wspólna decyzja przez burzę mózgów na grupie kto ma odpaść. 

kolejność draftu wylosowaliśmy. Draft rookie to będzie odwrócona kolejność draftu tak aby „wyrównać” szanse dla tych z dołu. Jest mocna klasa draftu więc uznalismy że to będzie okej rekompensata. Wg mnie najgorzej mają ci z pozycji 12-16 bo tam ani nie zgarną nikogo z topki ligi ani nie znajdą franchise playera w drafcie rookie. Czyli np ja oczywiście ;) 

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Większość która wypadła była botami. 2-3 osoby z fbx2 i 3 się nie załapały do nowej ligi ale to była powiedzmy że wspólna decyzja przez burzę mózgów na grupie kto ma odpaść. 

Grubo! To dopiero musial byc ciekawy czat ;-]

Jedynie szkoda, ze wyszlo az 8 powtarzajacych sie GMow z FBX1, ale najwyrazniej jedna liga im malo.
Moze przynajmniej zasady beda sie roznic? Jaki przyjeliscie limit pensji?

27 minut temu, buła napisał(a):

Ktoś napisze ze 2 słowa co się odjebało?

Z zewnatrz wyglada to jakby wspolgracze Ci podziekowali za udzial...

5 minut temu, wiLQ napisał(a):

Grubo! To dopiero musial byc ciekawy czat ;-]

Jedynie szkoda, ze wyszlo az 8 powtarzajacych sie GMow z FBX1, ale najwyrazniej jedna liga im malo.
Moze przynajmniej zasady beda sie roznic? Jaki przyjeliscie limit pensji?

Z zewnatrz wyglada to jakby wspolgracze Ci podziekowali za udzial...

Pracujemy jeszcze nad spięciem ostatnich szczegółów regulaminu ale prawdopodobnie to co fbx#2 czyli 480 salary plus możliwość trzynastego wolnego slota wartego zero zamiast 15. Tak jak było w 2 i 3. 

a tak swoją drogą wilQ to co myślisz o tym że 1 w drafcie ma wybory 1,40,41,80 

a 20 w kolejności ma 20,21,60,61.

ja optowałem za tym by co drugą rundę odwrócić ale zostałem przegłosowany. Wg mnie trochę duży handicap dla pierwszych wyborów, ale zobaczymy, może draft rookie z czterema mocarnymi prospektami faktycznie wystarczy by to wyrównać. 

30 minut temu, antek napisał(a):

Jeśli można dodać listę draftu rookiech by wiedzieć z kim o czym handlować.

Dodałem do draftowego tematu zarowno 2026 jak i picki 2027 którymi też można handlować już. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Moja nienawisc do Snake Draftow jest publiczna od 2011...

https://weaksideawareness.wordpress.com/2011/11/30/fantasy-nba-why-snake-draft-is-unfair-in-basketball/

Trzeba bylo sie umowic na aukcje na Yahoo i tyle ;-]

Przy czym zwroc uwage, ze to dotyczyli lig jednosezonowych, w kiperze moze miec to mniejsze znaczenie bo mozna skupiac sie np na wieku, a nie tylko fppg.

Chłopcy, bawcie się dobrze i róbcie tylko równe trejdy. 

Jak podjeliście decyzje wcześniej to wypadałoby dać znać osobom, które grały +/- 20 lat, że jest taka akcja.

Ja już nawiązałem kontakt ze staffem dybantsy żeby u mnie grał, ale jednak ma prawie 50% szans na grę w nowej jakości skopiowanej z fbx1.

17 minut temu, wiLQ napisał(a):

Moja nienawisc do Snake Draftow jest publiczna od 2011...

https://weaksideawareness.wordpress.com/2011/11/30/fantasy-nba-why-snake-draft-is-unfair-in-basketball/

Trzeba bylo sie umowic na aukcje na Yahoo i tyle ;-]

Przy czym zwroc uwage, ze to dotyczyli lig jednosezonowych, w kiperze moze miec to mniejsze znaczenie bo mozna skupiac sie np na wieku, a nie tylko fppg.

Spurs jak zawsze farcik w loterii i jestem ciekaw czy weźmie Wemby czy jednak @blaugrana może się boi o jego zdrowie i postawi na kogoś innego. 

5 minut temu, buła napisał(a):

Jak podjeliście decyzje wcześniej to wypadałoby dać znać osobom, które grały +/- 20 lat, że jest taka akcja

Dopiero wczoraj ustaliliśmy ostateczny skład ligi jak coś. Nothing personal. Było trzech do wyeliminowania i padło na tych co grali najsłabiej naszym zdaniem. 

Niestety ale czego najbardziej żałuję to że musieliśmy wyrzucić @Tizz bo go nie ma na forum od maja a grał raczej bardzo dobrze w obu ligach. Tylko pisał w maju że on na forum wchodzi tylko na sezon fantasy. Jeśli się nie obrazi to on będzie na pewno pierwszym w kolejce aby kiedyś wrócić do nas. 

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

a 20 w kolejności ma 20,21,60,61.

Zgadzam się z Wilq, że najlepszy jest auction draft. Jak raz spróbujecie to już nie ma powrotu do snake.

Jeśli to już musi być snake to aby zrobić go bardziej uczciwym zastosujcie coś takiego:

https://www.nbafantasybasketball.com/p/why-third-round-reversal-drafts-are

Powodzenia z nową ligą 

Niech ktoś później w trakcie draftu da znać, czy przez to że oznaczyłem was małpami za każdym razem kiedy zedytuje post dostajecie nowe powiadomienie. Bo nie wiem czy mam to wypierdzielic czy mogę tak zostawić. 

@blaugranajako że startujesz to czas do 12:00 

później już bez ociągania się panowie, wchodzić na forum te pięć razy dziennie jak siadacie na kiblu to damy radę do września. Może ustalmy też że np co niedziele po 21 robimy „szybkie rundy” i wszyscy się pojawiają na forum na te dwie godziny czy coś w tym stylu ?