Skocz do zawartości

Summer League '26

24kobe8

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rozgrzewka przed Summer League 2026, czyli Salt Lake City Summer i wydaje się bardzo ciekawe spotkanie o 21:00 Memphis vs OKC, a w nim:

Coward, Clayton Jr, Boozer czy Karim Lopez vs Aday Mara, Stirtz, Oweh

Coś dla koneserów.

Wczoraj w California Classic bardzo fajnie pokazali sie dwaj nowi gracze odpowiednio GSW i Lakers czyli Yaxel Lendeborg i Cameron Carr mimo, ze sam mecz był bardzo jednostronny.

Śledzicie w tym roku SL? 

Tak na razie to 

Boozer i Peterson chyba potwierdzili swój potencjał ale tez nad czym mają pracować

FLemings - kreowanie fantastyczne. Świetna obrona przechwyty ustawianie się ale ja nie mam pojęcia jak on chce zdobywać punkty spod kosza. Widać ,że jest za krótki za wolny i nie ma masy by sie przechnąć. On ma rzut więc moze za 3 czy na mid rangu ale pomalowane dla niego to będzie katorga

Mara- ma talent i widać ,że wiele potrafi ale wygląda też wolno i ogólnie jakby wysokość w Salt Lake go wykańcza. Ewidentne problemy kondycyjne i ciężko go jakoś mocno ocenić. 

Reszty młodziaków nie widziałem więc się nie wypowiem

8 godzin temu, Koelner napisał(a):

Z tymi osobistymi to zajebisty pomysł, szczególnie na końcówki 

Ciekawy czy już od najbliższego sezonu się na to skuszą.

Jak dla mnie po obejrzeniu 3 meczów SL zmiana bardzo na plus.

Patrząc jak długo trwają rzuty wolne w meczu, i niektóre Giannisy celebrują to jak Sylwesta to zmiana super. 

A ost. 2 min po staremu oddają dramaturgię wiec git.

Dziś obejrzałem sobie skróty niektórych meczów z Kaliforni i Carr z Lakers wygląda na razie bardzo dobrze za to ten Thierro no cóż nie wróżę mu kariery bo ofensywnie jest słaby 

Lendeborg wygląda jak na razie bardzo dobrze. Reed ze Spurs w tym jednym meczu szału nie robił ale też jeden mecz może nic nie znaczyć 

W nocy Peterson vs Boozer, Bailey vs Coward...

przynajmniej z założenia, ciekawe czy jednak ich nie usadzą.

Bailey nie dograł meczu z Hox a nie sprawdzałem raportów czy to cos poważnego 

Ten draft może być naprawdę wybitny. Tak na szybko obejrzałem sobie debiut Browna w Nets... Niektóre jego asysty to był wybitny poziom. 

Na razie z tych wybranych  pierwszej rundzie to jedynie Flemings wydaje mi się za krótki na to by osiągnąć dobry poziom ale reszta wygląda bardzo dobrze albo lepiej niż dobrze

Update - zaskakuje mnie jak szybko Mara wygląda na zmęczonego. Nie wiem czy to kwestia na jakiej wysokości jest Salt Lake czy ogólnie ale gdyby on kondycyjnie był lepszy to powinien iść z 6 -7 wyborem bo technicznie jest bardzo dobry ale kondycyjnie to on moze da radę 10 minut na poziomie NBA na dzień dzisiejszy.

Stirtz w ataku to świetny strzelec ale obrona jest tragiczna. Z drugiej strony ławka Thunder świetnie broni ale nie za bardzo jest tam ktoś kto sobie wykreuje pozycje a tu Thunder ma dwóch takich gości. Stritrza na obwodzie nie można odpuszczać 

Peterson pod względem scoringu kosmos, ale po 10 minutach oglądania go czułem się wykończony, strasznie gość dominuje nad grą. 

Z drugiej strony Boozer, kompletnie pomijany przez kolegów, a kończy mecz z 18 punktami na 9 rzutach. Niech ktoś tam szturchnie tego trenera. 

Czekamy jeszcze na Dybantsę. 

20 minut temu, Jendras napisał(a):

Z drugiej strony Boozer, kompletnie pomijany przez kolegów, a kończy mecz z 18 punktami na 9 rzutach. Niech ktoś tam szturchnie tego trenera. 

TO liga letnia i Boozer ma koło siebie ludzi co juz grali w NBA i próbują coś udowodnić jak Coward wiec rzucał 21 razy . Ale Boozer pod wieloma względami jest rewelacyjny . Zbiórka. Siła Atletyzm podania.. 

21 minut temu, Jendras napisał(a):

le po 10 minutach oglądania go czułem się wykończony, strasznie gość dominuje nad grą.

Bo to Kobe jest jego idolem. A powaznie to  roster Jazz na lige letnią poza nim i Codym składa sie ze szrotu ( no jeszcze Hinson coś potrafi) 

Znalazłem w końcu to podanie Browna które mnie zachwyciło

Brooklyn Nets on X: "MIKEL BROWN JR. ARE YOU SERIOUS?!! 🤯 https://t.co/ewtDilEeUP" / X

I to nie było jedyne takie podanie w tym meczu. A u nich jeszcze Denin wygląda bardzo dobrze

3 godziny temu, Jendras napisał(a):

Peterson pod względem scoringu kosmos, ale po 10 minutach oglądania go czułem się wykończony, strasznie gość dominuje nad grą. 

Dosyć zabawne że pisze to fan Lakers :) 

Dla Petersona Kobe jest jego wzorem, gra jak Kobe, ruchy ma jak Kobe, tatuaż też ma Kobasa. Tych porównań będzie tylko więcej. Oby też z sukcesami było podobnie.
Zapraszamy do wagoniku.  

Edytowane przez karl

Tak a szybko

Benniger na 4 wyglądał bardzo dobrze ( ciekawe czy będa nim operować przy Gobercie) za to Zikarsky na centrze źle.

Fleming tak jak jest geniarlnym kreatorem i dobrym obrońcą tak ja nie widze jak on chce zdobywać punkty bo pod kosz nie daje rady się wbić. Floatera chyba nie widziałem ani razu

Bryant jak nie umiał rzucać za 3 tak nadal nie potrafi i ogólnie był w tym meczu jednym z najgorszych a to przecież drugoroczniak. 

Za to Reed Jr powinien siię przebić do rotacji a Braynt no cóż podąża drogą Sochana

Ta klasa draftu jest chyba najlepsza od lat. Dziś Dybantsa pokazał czemu poszedł z nr 1 ( choć trójka mu nie siedziała) . Wysocy z Michigan też byli nieamowici. Nawet ten Philon , którego miałem nisko zagrał dziś świetny mecz

27 minut temu, Koelner napisał(a):

Ale narazie przy tego jego upadkach to Shai prezentuje się jak Charles Oakley

Co do zasady to rzeczywiście chłop lekko przesadza z reakcjami ale to jednak wszystko były faule..I powiedzmy przy tym wzroście i takim sposobie atakowania i poruszania się on będzie dużo fauli wyłapywał. 

Ogólnie to zagapiłem się ,że był jeszcze mecz Clippers- Kings

@Koelner Wy to jakoś nie umiecie draftować. Acuff ogólnie to chyba najsłabszy obok Fleminga wybór w TOP10. Niewiarygodnie nieefektywny. W kreowaniu fajnie. Obrona słaba ale w lidze letniej to akurat róznie bywa z organizacją

Ten KAraban tez wygładał delikatnie mówiąc przeciętnie . Wagler akurat tez wypadł słabo ale