RonnieArtestics Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Amazing move by hornets, mega się jaram. w końcu hornets się skapnęli co mają i kto jest kim, a mają: mega utalentowany duet młodych scorerów Kneupel + Brandon Miller gdzie obaj są też spoko twowayami. zobaczyli że Kneupel i Brandon koty i mogą wyglądać fajnie grając zespołowo. wyjebali więc BALLhoga, a w zamian przytulili Reida i solidny wór picków. dzień wcześniej wzięli se chyba jeszcze lekko poza loteria nowego PG w drafcie. I ten nowy PG to chyba znany jest z tego że umie grać dobrze zarówno on, jak i offball. Ewidentnie ten ruch daje więcej miejsca dla Kneupela i Millera, oni mają przejąć stery w tym zespole. I teraz tak. Wiecie dlaczego się jaram tym ruchem? Bo hornets w końcu, nie jak inne zespoły zaczęli antycypować i wyszli naprzód swoim przyszłym problemom. Ewidentne jest że takie Magic od coooonajmniej dwóch lat już wie, że Banchero i Wagner ze sobą razem to się raczej kanibalizują. A jednak nic z tym nie robią. Nie potrafią zdecydować na kogo postawić. Moim zdaniem przegapili już moment największej wartości Wagnera. I to jego słaba wartość obecnie, po kontuzjach jest właściwie jedynym powodem, dla którego prawdopodobnie znowu nie zrobią tego teraz w to lato. Stawiam że trzeba go teraz najpierw postawić na nogi do początku sezonu i kombinować dopiero w trakcie sezonu, jak zagra coś dobrze. Zobaczcie jaka strata czasu, prawie trzy lata rozwoju zespołu zastopowane. a hornets ? Wychodzą problemom na przeciw. Lamelo niezwykle utalentowany gracz ale ewidentnie ma problemy z mentalem, zdarza się że jest clownem (jak np przesadne cieszynki przy -25), za dużo chyba na boisku myśli o sobie no ale przede wszystkim - również ma spore problemy z kontuzjami i opuszcza ponad połowę spotkań. być może to był ostatni moment, kiedy miał sporą wartość, bo ileż lat ludzie będą mu wybaczać że nigdy nie wszedł do playoffs w karierze jako lider. Ile ludzie będą go tłumaczyć kiepskim rosterem. To oczywiste że od statusu superstara, do statusu jakiegoś kolejnego Ziona dużo nie brakuje w tej lidze. Być może zresztą Lamelo nie jest stworzony do wygrywania w tej lidze, a raczej tylko do sprzedawania biletów i robienia ładnych highlightow. Być może hornets to zrozumieli i stąd ten ruch? Jak dla mnie tu była perfekcyjna diagnoza i szybkie bezbolesne działanie prewencyjne. no i Reid to będzie zajebisty grajek do s5 prawdopodobnie. Można nawet pomyśleć o przehandlowaniu Bridgesa jeszcze, bo chyba za stary jest już na nowe core hornets. Nie mogę teraz się zbytnio w głębić w temat i co oni tam właściwie mają dokładnie w rosterze, ale na pierwszy rzut oka to starting5 anderson-Kneupel-Miller-Bridges-Reid wygląda nawet obiecująco, będą spokojnie rozwijać się w tym sezonie a może nawet staną się takim nowym Orlando, czyli młodziutkim ale mocnym na RS zespołem. jaram się piekielnie tym, że gwiazdorek LaMelo dostał kosza dla pana koszykarza Kona Kneupela, koszykówka jako sport zespołowy zasługuje na takie akcje. Edytowane 25 Czerwca przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Zobaczymy, na razie przez jakieś 300 minut bez LaMelo to Kon i Miller mieli 107 ortg i -8,36 net. Mega szokująca decyzja, bo jednak Hornets rok temu zaskoczyli i mieli s5 robiące chore netrtg, a tu cyk oddali nagle tanio Balla po jego breakout season, nie zrobili trade-up po jakiegoś lepszego PG w drafcie. Coś zakulisowego, coś dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Coby White ma wejść teraz w buty LaMelo. Póki go nie było to rzeczywiście ich atak umierał bez Balla, a z nim w 309 minut bez LaMelo już kręcili 126 ortg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 10 minut temu, nawciarz napisał(a): Coby White ma wejść teraz w buty LaMelo. Póki go nie było to rzeczywiście ich atak umierał bez Balla, a z nim w 309 minut bez LaMelo już kręcili 126 ortg. zapomniałem o nim, no i w sumie lepiej że młody będzie z ławki wchodził, bo już się podpaliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): olidny wór picków. ALe jaki solidny? Dostali 1 pierwsza rundę. Swap z 29 to będzie z Jazz najpewniej a 30 e Spurs więc duża szansa zę nie dojdzie do swapa. Wieć to sie najpewniej skonczy pozyskaniem pierwszej rundy z 33 i to wszystko bo w 28 musiałaby się zdarzyć karastrofa by Sota miała gorszy bilans od Hornets choc niczego wykluczyć się nie da Coby White podpisał za 74/3 i zobaczymy bo w Bulls nie potrafił jednak kreować to raczej kombo guard niż rozgrywający NO i jeśli La Melo to clown dla niektóryc to nie wiem czy akurat Coby to jakis inny poziom. Facet potrafił wielokrotnie robić na parkiecie tak niedorzeczne rzeczy ,ze trudno mi wskazać jaki to plus dla Hornets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, january napisał(a): Zobaczymy, na razie przez jakieś 300 minut bez LaMelo to Kon i Miller mieli 107 ortg i -8,36 net. Mega szokująca decyzja, bo jednak Hornets rok temu zaskoczyli i mieli s5 robiące chore netrtg, a tu cyk oddali nagle tanio Balla po jego breakout season, nie zrobili trade-up po jakiegoś lepszego PG w drafcie. Coś zakulisowego, coś dziwnego. Dla mnie jego wartość zmierza w stronę Ziona i Ja raczej, a nie jakiś Breakout season. To samo mówiliśmy o tamtych dwóch dwa trzy lata temu, że Breakout year. i c***a z tego maja grizzlies i pelicans teraz. Edytowane 25 Czerwca przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Hornets (i LaMelo) byli bardzo dobrzy w tym sezonie, tylko mieli najmłodszy roster w lidze spośród nie-tankerów i najgorszy bilans w bliskich meczach w regularze sposród nie-tankerów, a w drugiej połowie sezonu zrobili jeszcze 29-12, pasjonujące, że na tym się skończył ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 5 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): a nie jakiś Breakout season Mówisz o La Melo który zeszły sezon zagrał 72 mecze bez żadnej większej kontuzji. Maił światne A/To rzuca za 3 najwięcej w lidze ( chyba tylko Doncic rzucał więcej). Narzuca szybkie tempo gry co jest niewygodne dla rywali. Przed sezonem mozna było rzucać takie tezy ale teraz? s5 Hornets miał +28 net rtg. Hornets długie momenty najlepszej gry w lidze. Ball za zeszły sezon w żadnej zaawansowanej statystyce nie wypadł poniżej 30 miejsca a w niektórych był w TOP10. Zobaczymy gdzie Hornets będą w połowie sezonu bo na razie to wygląda mi na mocny skok w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 1 godzinę temu, january napisał(a): Zobaczymy, na razie przez jakieś 300 minut bez LaMelo to Kon i Miller mieli 107 ortg i -8,36 net. 42 minuty temu, nawciarz napisał(a): Coby White ma wejść teraz w buty LaMelo. Póki go nie było to rzeczywiście ich atak umierał bez Balla, a z nim w 309 minut bez LaMelo już kręcili 126 ortg. LaMelo + Kon + Miller (bez C.White) mieli +15,7 net rtg, bez Melo z C.Whitem + 29 (mała próbka). White per 36 robi 29/5/6 na TS%61... przy potrafiących podawać Kon-ie, Millerze i Bridgesie (każdy ok. 4 ast/per 36 grając głównie z LaMelo) i przychodzącym Reidem, który też potrafi podać, to może być ciekawa ekipa. Do tego mają w chooj zapasu do Apronów i ich celem powien być bardzo defensywny PF do gry z Reidem. Bo Diabate może z nim grać, ale obstawiam, że zaraz pójdzie na handel Bridges i Jeff Peterson (którego ruchy coraz bardziej doceniam) jeszcze nie powiedział ostatniego słowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a): Można nawet pomyśleć o przehandlowaniu Bridgesa jeszcze, bo chyba za stary jest już na nowe core hornets. Najnowsze plotki są takie, że chcą nim handlować, więc kto wie co się z tego urodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Drobna korekta otóż Sota w 29 oddała do JAzz swój wybór TOP5 chroniony. więc on może pójść do Hornets tylko jeśli Sota będzie mieć w TOP5 więc jak wspomniałem tego w ogóle może nie być a w 30 najpewniej skończą z wyborem Spurs czyli też nie za bardzo mogą zrobić swap Tak więc cała ta wymiana to Melo i Green za Reida i wybór z 33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Zyskali Reid 26 lat (moje projekcje): 36min 47fg% 16pkt 2,5 3pts 8-9zb 3as 1,0stl 1,2blk I jednocześnie uwalniają w pełni White 26 lat (moje projekcje): 36min 45fg% 20pkt 3,0 3pts 4zb 5as 0,7stl Zyskali kilka drugorundowych pickow i jeden pierwszorundowy ale bardzo odległy bo te swapy pewnie się nie dojdą do skutku. Zyskali też większą elastyczność jeśli chodzi o salary. Kontrakty White 3 lata 24mln/rok i Naza 3-4 lata 25mln/rok są moim zdaniem całkiem rozsądne i team friendly. Może i mogli dostać za Ball'a trochę więcej ale wcale nie uważam że nie dostali nic w zamian i że stracili na tej wymianie tak dużo. W drafcie nie mieli szczęścia bo ani Mara ani Johnson ani Yaxel nie spadli do czasu 14 picku więc wzieli najlepszego dostępnego dużego (Steinbach) i to był dobry pick. Potem z #18 mogli wziąć Carr'a albo zaryzykować z Quaintance ale chyba wiedząc że pozbędą się Ball'a wzieli Andersona i to był chyba najlepszy dostępny PG. Teraz moim zdaniem potrzebują albo jakiegoś PG/SG grającego z ławki albo defensywnego wysokiego centra do pierwszej piątki (a raczej i tego i tego) i będą mieli całkiem dobry, głęboki, młody (średnia wieku 25lat) skład. Mając trochę hajsu do wydania i Bridges'a do oddania, myślę że jeszcze zrobią jakiś fajny ruch żeby którąś z wymienionych wyżej dwóch potrzeb zaspokoić a wtedy, wbrew pozorom, w przyszłym sezonie spokojnie mogą znów powalczyć o Playoffs. Nawet jeśli nie to też spoko bo w przyszłym roku (jak wszystko dobrze się ułoży a raczej na to się zanosi) będą mieli 3 picki w pierwszej rundzie draftu. Nie wiem tylko czy w przyszłorocznym drafcie akurat będzie dużo dobrych grajków. Ten Peterson moim zdaniem ma łeb i wie co robi a Lee jest całkiem przyzwoitym trenerem więc wbrew ogólnoświatowej reakcji jak to Hornets znowu wszystko spierdolili oddając Ball'a ja uważam że zrobili kilka bardzo dobrych ruchów które mają szanse dać im za 2-3 lata nie tylko walke o PO ale i gre w PO z 5-6 miejsca. Edytowane 27 Czerwca przez Mikowal83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Imho Hornets zrzucili Balla, bo wiedzieli co ich czeka przy przedłużeniu. Nie chcieli mu dać maxa,a on na to czekał jako teoretycznie najlepszy w teamie. Teraz nie jest najlepszy, musi pokazać, że da radę wejść poziom wyżej. Jak nie, to Sota go odda bez sentymentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca No to gruby gambling postanowiło uprawiać Hornets Najpierw stracili na wymianie ale postawili a to ,że Ant za rok odejrdzie i swapy 28 i 29 będą mega cenne A teraz postawili na to ,że Suns będą beznadziejni w 33 bo sensu sportowego w tej wymianie nie widzę Oddali swój wybór z 29 który nota bene mają w wymianie z Sotą wiec nie do końca wiem co oni finalnie chcą uzyskać w 29. Pozyskali Graysona , Starego Royce czyli dwóch byłych Jazzmanów .Sportowo po tyh wymianach sa słabsi. Ok może uznali ,z ich przyszłosć to Kon i chcą pozyskac młodych w jego wieku niemniej Kon miał o 10% gorszą skuteczność w rzutach za 3 o ile mu La melo nie kreowal. On miał najwiecej w lidze asystowanych rzutów. To jest mocny gambling . No ale Hornets raczej w przyszłym sezonie będą gorsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) No po tej wymianie z Suns trochę zgłupiałem bo niby znowu mało w zamian dostali poza tym że znowu trochę hajsu zaoszczędzili i dostali kolejny pick w 2033 czyli będą ich mieli tego roku aż trzy czyli tyle ile będą mieli za rok. Allen to tylko wsparcie ławki, O'neal w sumie też. I teraz tak. Albo oni coś już wiedzą o drafcie za 7 lat (w co mocno wątpię) albo tak sobie po prostu zabezpieczają przyszłość zakładając że jak się w ciągu tych 7 lat nic fajnego nie uda zdziałać to mogą znowu zrobić czystki i zacząć od nowa albo (i coś czuje że to o to chodzi a w każdym razie chciałbym żeby tak było) dalej zabezpieczają sobie przyszłość z tą samą myślą którą opisałem wyżej ale za to z planem podpisania (w tym lub przyszłym roku) kontraktu z jakimś zajebistym wolnym agentem i dać mu maxa albo jakieś grube hajsy żeby był ich gwiazdą na te najbliższe 5-6lat, wywalczyć z nim w tym czasie ile się da żeby potem znowu zrobić czystki i zacząć od nowa trzema pickami w pierwszej rundzie draftu 2033. Jeśli moje życzeniowe przeczucie się sprawdzi to Peterson uknuł mega misterny plan i jak USA mu się go zrealizować to szacun dla niego. Pytanie tylko komu w tym lub przyszłym roku chcą dać ten gruby hajs i zrobić z tego kogoś gwiazdę Hornets. Ma ktoś jakąś listę fajnych FAsow na ten i przyszły rok? Tak teraz pomyślałem na szybko że może chcą dać maxa Kesslerowi? Jeszcze Duren, Queta i Eason wchodzą w grę ale chyba tylko z Kesslera i Durena można zrobić gwiazdę Hornets więc w tym roku to raczej cieniutko jeśli chodzi o opisany przeze mnie scenariusz. Chociaż gdyby im się udało podpisać Kesslera na 5 lat za jakiś gruby hajs to mega bym się jarał. Ale może to w przyszłym roku czekają jacyś mega ciekawi FAsi. Edytowane 28 Czerwca przez Mikowal83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca @Mikowal83 Pojawiła się informacja ,ze ten wybor z 29 to ma być ten który dostaną od Soty o ile go dostną. Bo jeśli nie to Hornets swój zachowuje Ogólnie to Suns zaoszczędzili bo oddją więcej umów niż przyjęli tylko ,ze dla nich to tez ryzyko bo Bridges ma 1 rok umowy czyli za rok będą w sytuacji musu do podpisu a to nie jest dobra sytuacja. Royce jest bardzo dobry za 3 ale już ma schyłek kariery. On już więcej niż 10 pjt nie powinien zdobywac. Grayson zaś ma za sobą najlepszy rok ale czy będzie to w stanie powtórzyć. Grayson zazwyczaj był dobry za 3. Obaj lepsi od Bridgesa więc może mimo wszystko to będzie neutralne niemniej zwrot taki sobie za obu strarterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Dobry ruch z obu stron. Suns zyskują w lineupie oraz oszczedzają kasę, a Hornets jasno pokazują na kim ma się opierać gra: Kneuppelu i Millerze. Do tego 2033 pick od Suns i dużo kasy na FA. Ten z 2029 to raczej druga polowa będzie, wiec nic wielkiego. Fajnie, ze Hornets maja konkretny plan i konsekwentnie w te lato go realizują. Niezły kontrast do poprzednich lat. Zobaczymy co dalej wymyślą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Po pierwsze Peterson jest w trakcie procesu zmian CHO i zapewne nie jeden ruch jeszcze zobaczymy. Po drugie mocno stawia na graczy profesjonalnych, dobrych drużynowo i walczaków w obronie, a do tego czy to krótko czy długoterminowo pasuje i Royce i Greyson. LaMelo zagrał pierwszy sezon bez większych kontuzji od 3 lat i nie prowadził się poza boiskiem zbyt pro. Miles wszyscy wiemy jak się prowadził i zapewne oczekiwał nie mniej niż 140/4... Sportowo pewnie Melo by się bronił, ale po kolejnej kontuzji nikt by go nie kupił. Miles byłby za drogi, za słabo broni i do tego źle się prowadził. Defensywnego Co nie wiem czy będą szukać, bo moim zdaniem wierzą w Diabate i coś czuję sporo będzie grał z Reidem w S5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 8 godzin temu, karl napisał(a): Dobry ruch z obu stron Dla mnie to raczej zły ruch z obu stron Po 1 - Suns - Bridges ma tylko rok. Potrzebowali PFa musza schodzić z podatku ( choć nadal mają ok 11 do płacenia) ale to jest spore ryzyko. Bridges za rok może ich szantażować i próbować wymusić duże pieniądze których nie jest wart. TO nie jest wybitny obrońca i średnio rzuca za 3. A na dodatek odzyskali wybór z 29 który wysłali do Hornets . Ale oddali ten z 33 niechroniony czyli tak napradę oni mają tylko swój wybór z 32 roku . Suns w którymś momencie musza zrobić reset bo te wybory 31 i 33 nie chronione moga ich srogo kosztować Po 2 - Hornets - jak mówię z ich strony to jest hazard. Stawiają na to ,że Sota się posypie i na to ,że Suns w 33 roku będą tragiczni. No i ewidentnie postawili na reset i obudowę wokół duetu Kon-Miller. Co oczywiście jest dobre ale on właśnie w mijającym sezonie po ASG byli najlepszą ekipą i znowu ida w przebudowę . Ogólnie nie jestem fanem takiej nieustannej przebudowy ale widocznie Hornets uznało ,że skoo Kon jest tak dobry już teraz to lepiej obudowac wokół niego zawodnikami pasującymi do niego wiekiem nawet jesli krótkoterminowo to oznacza krok wstecz na rok czy dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Ciekaw jestem co zrobią z tymi trzema pickami w pierwszej rundzie w 2027 bo wszystko wskazuje na to że tyle będą mieli bo jeden jest Mavs (1-2 protected) a drugi Heat (1-14 protected). Mavs z Flaggiem i Johnsonem raczej gorsi niż w zeszłym sezonie nie będą a Heat po wzmocnieniu raczej na pewno zagrają w PO. Hornets za to raczej do PO nie wejdą chociaż moim zdaniem dna ligi szorować nie będą więc realnie będą mieli dwa picki między #7 a #14 i jeden tak między #15 a #20 (od Heat) Popatrzyłem na draft class 2027 i chociaż szału nie ma to w ich zasięgu (zakładając że nie będą szukali nikogo na pozycje SG/SF bo mają Kona i Millera) na pozycje PG/SG oraz SF/PF oraz PF/Co powinni być dostępni tacy gracze jak Jordan Smith, Tyran Stokes, Thomas Haugh, Cameron Williams, Anthony Thompson, Dylan Mingo, Luigi Suigo, Motiejus Krivas, Sayon Keita, Cameron Houindo, Moustapha Thiam, Rueben Chinyelu, Malachi Moreno Edytowane 29 Czerwca przez Mikowal83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi