Skocz do zawartości

Detroit Pistons 2026/27 - w poszukiwaniu brakujących puzzli

DRK

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Mich@lik napisał(a):

Drogo, tym bardziej ze najlepsze już za nim. 

No tu akurat nie jestem pewien ale fakt ,że w Jazz miał jeden sezon dobry. OStatni w Clippers taki sobie więc pytanie którą wersję otrzyma Detroit ale jak dla mnie to drogo i nadal nie rozwiązuje głównych problemów z ofensywa

Tzn oddanie Stewarta by brać Collings to bardziej ruch w stylu Kings niż Pistons. Mają podobny typ gracza tylko że starszego  iz gorsza obroną i droższego. JAki to sens??? To ja nie wiem

Przyznam szczerze, że nie do końca kumam, jak chcą grać Tłoki w tym sezonie - nawet jeśli założymy, że zmatc***ą Durena. To mają na dziś:

Cade/Jenkins/Sasser(?)/Okorie

Joe/Robinson(?)/LaVert/Huerter/Lanier

Ausar/Robinson(?)/Holland

Collins/Smith/Jones

Duren/Reed(?)

Szczerze ja tu nie widzę żadnego upgrade-u, Collins owszem jest młodszy i może ciut lepiej zbiera oraz rzuca za 3, ale Harris overall to lepszy gracz, bardziej wszechstronny, doświadczony i kreatywny - jak go nie podpiszą, to mega strata. 

Mają więc bandę przeciętnie do słabo broniących swingmanów i mega niedostatki na frontcourcie, szczególnie ofensywnie bez Harrisa to dramatycznie słabo się robi. 

Czekam co jeszcze zrobi Langdon... na dzis powienien spakować LaVerta z Joe lub Duncanem oraz pickami za Murphyego i Matkovica.

30 minut temu, dannygd napisał(a):

Szczerze ja tu nie widzę żadnego upgrade-u, Collins owszem jest młodszy i może ciut lepiej zbiera oraz rzuca za 3, ale Harris overall to lepszy gracz, bardziej wszechstronny, doświadczony i kreatywny - jak go nie podpiszą, to mega strata. 

Mają więc bandę przeciętnie do słabo broniących swingmanów i mega niedostatki na frontcourcie, szczególnie ofensywnie bez Harrisa to dramatycznie słabo się robi.

Zaprawde powiadam wam ze jak harris jest wasza druga opcją daleko nie zajdziecie. Spuszczenie harrisa otwiera opcje dla prawdziwych zawodników. Trzeba szukac innej drugiej i trzeciej opcji ale cienko to wyglada. Nie chce pisac kolejny raz co mysle o Detroit bo przez lata kibicowalem taj organizacji na wschodzie. Trzeba bylo przytankowac w ktoryms dobrym drafcie a teraz sredniactwo na lata sie szykuje. Ale bedzie lepiej niż w Chicago na pewno dopóki Cade nie ucieknie. 

Edytowane przez marceli73

1 godzinę temu, DRK napisał(a):

Jednak przyjaźniejszy kontrakt po wnikliwszym spojrzeniu

A:e tu nie chodzi o długość umowy ale ,że oddaliście za darmo Stewarta by podpisać Collins. A ja nie widzę żadnego polepszenia. Wręcz przeciwnie obrona będzie gorsza . Zbiórka gorsza. Fizyczność. Do tego jest starszy więc jaki to ma sens?

Teraz, ely3 napisał(a):

A:e tu nie chodzi o długość umowy ale ,że oddaliście za darmo Stewarta by podpisać Collins. A ja nie widzę żadnego polepszenia. Wręcz przeciwnie obrona będzie gorsza . Zbiórka gorsza. Fizyczność. Do tego jest starszy więc jaki to ma sens?

Mnie bardziej widzi się, że   Collins to będzie zastępca Harrisa.

Za Stewarta w rolę drugiego centra wcieli się Reed.

6 minut temu, ely3 napisał(a):

Zbiórka gorsza. 

Beef Stew żadnego szału na zbiórce nie robił. Wg mnie to był jego słabszy element.

5 godzin temu, DRK napisał(a):

Mnie bardziej widzi się, że   Collins to będzie zastępca Harrisa.

Teraz już nie ma wątpliwości. Tobias podpisał ze Spurs za podobną kasę, widocznie Collins w oczach managementu lepiej rokuje a może poszło o długość umowy

Opublikowano (edytowane)

🤣🤣🤣

Jaka piękna puenta na zakończenie dnia, a zarazem  pobytu Tobiasa w Detroit.

Zaiste godna Barei.

6 godzin temu, marceli73 napisał(a):

Zaprawde powiadam wam ze jak harris jest wasza druga opcją daleko nie zajdziecie. Spuszczenie harrisa otwiera opcje dla prawdziwych zawodników.

Przez dwa sezony takich recenzji Harrisa (częściej gorszych, bo dziś jedynie Tobias zły jako druga opcja) jednego autora w obu wątkach o Pistons można uzbierać tuzin albo i dwa. 

I jeszcze dziś extra jeden.

Ja będę dalej swoje i napiszę: szkoda, że za te 15 baniek rocznie nie został w Michigan.

Powodzenia Tobias. Jeden z głównych autorów dźwignięcia organizacji z ruin

Skoro poszło jedynie o zagwarantowanie drugiego roku to zaczynam podejrzewać Langdona o lekką schizę w temacie flexibility.

Szkoda, że z LeVertem tego nie zastrzegli 😕

Pistons sprzedali duszę w osobach dwóch Atmosferovićów. Czy warto było? Nie mam takiego przekonania. Po cichu liczę na jeszcze jeden strzał.

Edytowane przez DRK

LeVert out, ale jeśli te wszystkie oszczędności są robione tylko po to...

... to będzie jakaś katastrofa.

Ale to nie miałoby żadnego sensu. Langdon nie jest na musiku w sprawie maxa dla Durena.

To raczej nie koniec ruchów, bo jeśli dobrze liczę to Pistons mają dwóch ludzi za dużo w rosterze (Durena wliczam jbc)

7 minut temu, DRK napisał(a):

Sasser leci do Mavs i jego 5 mln

A to już tydzień temu było wiadomo

JA nadal nie wiem po co Detroit robi sobie miejsce jak już nie ma kogo podpisać. Chyba rzeczywiście rzucą Durenowi coś blisko maxa. Detroit zrobi s&t wiec ma ograniczenia co do finansów. Nadal dla mnie oni zrobili serię drobnych ruchów które nie mają większego sensu jak dla mnie  ifinalnie sa gorsi niż rok temu a struktury zespołu nie zmienili

Z wyjątkiem dobrego transferu Joe ale to jednak jest gracz z głębokiej rotacji

• 2 tygodnie później...

Widziałem wcześniej ploty o tym, ale nie wrzucałem mając na sercu dobro organizacji :)

Skoro pisze już o tym postać znana, pod nazwiskiem, więc załączam. Trochę światła na deal Beef Stew .

Teraz będzie jak w Bundeslidze z Lewandowskim. Dopóki grał w Dortmundzie strzelił przynajmniej po golu wszystkim drużynom z tabeli. Za wyjątkiem jednej - Borussii. Dopiero jak przeszedł do Bayernu, trafił przeciwko BVB i wreszcie miał komplet.

Teraz Beef Stew w barwach Grizzlies w meczu vs Pistons będzie mógł skompletować brakującego do kompletu technika 💪

• 2 tygodnie później...
W dniu 8.07.2026 o 05:59, DRK napisał(a):

to będzie jakaś katastrofa.

Ale to nie miałoby żadnego sensu. Langdon nie jest na musiku w sprawie maxa dla Durena.

Upór Durena co do supermaxa jest absurdalny powoli. Detroit mu chce dać coś blisko normalnego maxa. Na rynku po kilku wywiadach nikt mu nie chciał dac maxa a on nadal sie upiera przy supermaxie. 

Alternatywa to branie 9,6 mln opcji i liczenie ,ze za rok dostanie sporo więcej ale to nadal na dzień dobry -30 mln. . Detroit jest w złej sytuacji bo jak utracą Durena to sie cofają do początku praktycznie a mając Cade i nowe zasady loterii to będzie im trudno zdobyć kogos z draftu. 

Ale Duren nie ma szans otrzymac maksa od nikogo no chyba ,że przyszły sezon będzie miał jeszcze lepszy i to zarowno w PO jak i RS

24 minuty temu, ely3 napisał(a):

Ale Duren nie ma szans otrzymac maksa od nikogo no chyba ,że przyszły sezon będzie miał jeszcze lepszy i to zarowno w PO jak i RS

Nie będzie miał bo nie dostanie tyle czasu gry i zaufania od trenera/druzyny. Pewnie odejdzie za darmo lub jakiś sign and tarde zrobią.